پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : قائم مقام سازمان امور اراضی گفت: سرنوشت پرونده شکایت امور اراضی از شرکت پدیده شاندیز مبنی بر اعمال ماده 18، در انتظار اعلام نظر رییس قوه قضاییه است.
'فرید صیدی نژاد' عصر دوشنبه در بجنورد به خبرنگاران اظهار کرد: در صورت تایید درخواست اعمال ماده 18 از سوی رییس دستگاه قضا، پرونده پدیده شاندیز بار دیگر در دادگاه های بدوی مورد بررسی قرار می گیرد.
وی اضافه کرد: دادگاه بدوی در بررسی اولیه برای پدیده شاندیز قرار منع تعقیب صادر کرده و این کار نیز به دلیل گزارش غیر واقع مدیرکل سابق راه و شهرسازی استان خراسان رضوی صورت گرفته است و اکنون شکایت این سازمان از مدیرکل راه و شهرسازی سابق خراسان رضوی برای ارایه گزارش غیر واقع به دستگاه قضایی نیز مطرح است.
صیدی نژاد گفت: دادگاه، شهردار شاندیز را به دلیل تخلف در صدور پروانه ساخت و ساز در محدوده شهر مشهد به انفصال دایم از خدمات دولتی محکوم کرده است.
به گفته وی در سال جاری با حکم دستگاه قضایی تعدادی از شهرداران و دهیاران مناطق مختلف کشور به دلیل تخلف در تغییر کاربری اراضی کشاورزی محکوم شده اند.
قائم مقام سازمان امور اراضی گفت: ما به دلیل هدررفت سرمایه های مردمی، در پی تخریب ساخت و سازهای پدیده شاندیز نیستیم ولی باید طبق قانون عوارض و سایر حق و حقوق دولتی این ساخت و سازها پرداخت شود.
صیدی نژاد افزود: این کار نیز پس از طی مراحل قانونی در دستگاه قضا، باید از سوی مدیریت شاندیز درخواستی برای تغییر کاربری به کمیسیون ماده یک و تبصره یک در استان خراسان رضوی ارایه شود تا بتوانند مجوز دریافت کنند.
صیدی نژاد گفت: هرگونه تغییر کاربری اراضی باید با مجوز کمیسیون ماده یک و تبصره یک در استان ها صورت گیرد که نماینده استاندار و تعدادی از دستگاه های مرتبط عضو این کمیسیون هستند.
وی اضافه کرد: ما مخالف تغییر کاربری اراضی نیستیم اما معتقدیم که هر تغییری در کاربری امور اراضی باید طبق قانون صورت گیرد و برخی تخلفات در این بخش از سوی بهره برداران نیز ناشی از آشنا نبودن آنان با قوانین است.
*تغییر کاربری تهدیدی برای امنیت غذایی در کشور
قائم مقام سازمان امور اراضی گفت: هم اکنون به دلیل برخی تغییر کاربری های غیر اصولی، ضریب امنیت غذایی در کشور به 60درصد رسیده است.
صیدی نژاد افزود: این کاهش ضریب امنیت غذایی به این معناست که ما مجبوریم 40 درصد از مایحتاج غذایی خود را از طریق واردات تامین کنیم و این برای کشور ما که به دنبال خودکفایی در تولید مواد غذایی است، قابل قبول نیست.
وی اضافه کرد: اگر نتوانیم جلوی تغییر کاربری غیر اصولی اراضی کشاورزی را بگیریم، یقینا ضریب امنیت غذایی ما کاهش بیشتری خواهد یافت.
*سرانه دو هزار متری زمین در ایران
قائم مقام سازمان امور اراضی گفت: هم اکنون حدود 17 میلیون زمین کشاورزی در کشور شناسایی شده که سرانه هر ایرانی از این رقم، حدود دو هزار متر مربع است که بسیار ناچیز است.
صیدی نژاد افزود: با روند رو به رشد جمعیت در کشور این سرانه نیز کاهش خواهد یافت و ما برای حفظ ضریب امنیت غذایی باید از تغییر کاربری اراضی جلوگیری کرده و به سوی یکپارچه سازی اراضی حرکت کنیم.
* تشکیل گروه های حفاظتی برای کاهش تغییر کاربری اراضی کشاورزی
قائم مقام سازمان امور اراضی گفت: هم اکنون 130 گروه حفاظتی با همکاری دستگاه قضایی و نیروی انتظامی وظیفه برخورد با تغییر کاربری غیر قانونی اراضی کشاورزی را در استان های کشور انجام می دهند.
به گفته وی تا پایان سال جاری تعداد گروه های حفاظت از اراضی به 200 گروه خواهد رسید.
وی گفت: امسال 110 میلیارد ریال اعتبار برای اجرای این طرح در اختیار سازمان امور اراضی قرار گرفته که در لایحه سال آینده بودجه دولت، این رقم هشت برابر شده است.
وی اضافه کرد: طرح یکپارچه سازی اراضی با اجرای نقشه ثبتی از طریق عکسبرداری یک دو هزارم با ضریب اطمینان بالا در 18 استان در حال انجام است.
وی اظهار کرد: با اجرای طرح یکپارچه سازی و صدور سند برای اراضی کشاورزی، بخشی از مشکلات روستاییان در زمینه تامین وثیقه برای دریافت تسهیلات بانکی مرتفع می شود.