صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۱۷ دی ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۱۸۸۹۲۷
تاریخ انتشار: ۰۶ : ۱۹ - ۱۷ بهمن ۱۳۹۳
روزنامه اسرائیلی هاآرتص روز جمعه مدعی شده است که یک دیپلمات ارشد ایرانی در اروگوئه که مظنون به نقش داشتن در قرار دادن بمبی کوچک در بیرون سفارت رژیم اسرائیل در مونته ویدئو در اوایل سال جاری میلادی بوده است، دو هفته پیش از این کشور اخراج شده است.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
روزنامه اسرائیلی هاآرتص روز جمعه مدعی شده است که یک دیپلمات ارشد ایرانی در اروگوئه که مظنون به نقش داشتن در قرار دادن بمبی کوچک در بیرون سفارت رژیم اسرائیل در مونته ویدئو در اوایل سال جاری میلادی بوده است، دو هفته پیش از این کشور اخراج شده است.

به گزارش «تابناک»، رسانه‌های اسرائیلی مدعی هستند که روز هشتم ژانویه یک وسیله انفجاری در بیرون سفارت رژیم اسرائیل در اروگوئه کشف شده است که در ابتدا مقامات اصرار داشتند واقعی نیست ولی اکنون برخی مقامات ارشد اسرائیلی به هاارتص گفته‌اند که این بمب به شکل ناقص منفجر شده است و بعدا نیروهای پلیس آن را خنثی کرده‌اند. این حادثه هیچ تلفاتی نیز نداشته است.

بنا به ادعای هاآرتص، مسئولان سرویس اطلاعاتی اروگوئه یکی از مقامات سفارت ایران در مونته ویدئو پایتخت اروگوئه را با این حادثه مرتبط دانسته‌اند و فرد فوق پس از مشورت مقامات این کشور با ایران، به ایران باز گردانده شده است.

به گفته مقام اسرائیلی، دولت اروگوئه اطلاعات جدیدی در این باره در اختیار رژیم اسرائیل قرار داده است ولی در تلاش بوده است که این مساله علنی نشود.

هاارتص در ادامه نوشته که تاباره واسکز رئیس جمهور اروگوئه که دومین دوره ریاست جمهوری خود را می‌گذراند، در دوره اول ریاست جمهوری خود به دعوت شیمون پرس رئیس وقت رژیم اسرائیل به سرزمین‌های اشغالی سفری سه روزه داشته است و از برخی یادمان‌های هولوکاست دیدن کرده است. ظاهرا پیش از این نیز، دکتر واسکز که پزشک آنکولوژیست است، در سال 1982 به نمایندگی از کشورش در سمیناری در سرزمین‌های اشغالی شرکت کرده است.

اعلام این خبر از سوی رسانه‌های اسرائیلی در حالی صورت می‌گیرد که در ماه گذشته، مجموعه‌ای از تحولات در آمریکای لاتین برای جنجال‌سازی در باره روابط ایران و آمریکای لاتین مورد استفاده قرار گرفته است.

ابتدا البرتو نیسمان دادستان پیشین پرونده آمیا مقامات این کشور و از جمله خانم فرناندز رئیس‌جمهور این کشور را متهم کرد که به دلیل قراردادهای اقتصادی با ایران قصد داشته در مورد نقش ادعایی ایران در بمب‌گذاری آمیا سرپوش بگذارد، سپس جسد وی در منزلش پیدا شد و بعد از آن در باره خودکشی نیسمان و احتمال نقش داشتن نهادهای اطلاعاتی آرژانتین در باره آن جنجال‌هایی درست شد.

هاآرتص ولی ترجیح داده است، نزدیکی زمانی ادعای مطرح شده در اروگوئه با حوادث اخیر در مرز سرزمین‌های اشغالی با سوریه و لبنان را برجسته کند. در این حوادث ابتدا چند تن از اعضای مقاومت اسلامی لبنان و یکی از نیروهای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در حمله بالگردهای اسرائیلی به شهادت رسیدند و سپس در حمله حزب‌الله به گشتی‌های اسرائیلی در مزارع شبعا، چند نظامی صهیونیست کشته و مجروح شدند.