پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : آیتالله دری نجف آبادی با بیان اینکه دولت باید معیارهای شرعی و اخلاقی را کامل رعایت کند، گفت: جایگاه مسؤولان اجرایی نیست که نسبت به این موضوعات موضع گرفته و یا فتوا بدهند؛ دستگاه اجرایی باید مجری باشد نه مفتی.
به گزارش «انتخاب»، آیتالله قربانعلی دری نجف آبادی، نماینده ولی فقیه در استان مرکزی عصر امروز در حاشیه نشست خبری «همایش اقتصاد مقاومتی از منظر دین» در پاسخ به پرسش خبرنگاران درباره دغدغه مراجع تقلید نسبت به عملکرد وزارت ارشاد گفت: بسیار روشن است که تکخوانی یا همراه خوانی، اختلاط زن و مرد در اجرای برنامههای مختلف همانند موسیقی خلاف شرع است.
وی افزود: همچنین جایگاه مسؤولان اجرایی نیست که نسبت به این موضوعات موضع گرفته و یا فتوا بدهند؛ دستگاه اجرایی باید مجری باشد نه مفتی.
امام جمعه اراک با بیان اینکه دولت باید معیارهای شرعی و اخلاقی را کامل رعایت کند، بیان داشت: دولت باید نسبت به مسائل که مراجع، علما، حوزهها و بزرگان دین حساسیت دارند توجه کنند؛ مسائل همانند حجاب، موسیقی، تکخوانی و همراه خوانی یا هر نمونه دیگری.
وی تصریح کرد: شأن دستگاه اجرایی نیست که درباره این مسائل در برابر علما، بزرگان و ملت موضعگیری کند؛ اگر فردی هم سلیقهای دارد نباید سلیقه خود را بر ملت تحمیل کند، این ملت پای اصول اهلبیت(ع) ایستاد و توانست انقلاب را هدایت کند.
آیتالله دری نجف آبادی اظهار داشت: ملت همچنین همیشه به دنبال مراجع خود حرکت میکند؛ دنبال افراد کذایی نبودهاند؛ اگر فردی سلیقهای دارد برای خود و خانوادهشان است و نباید آن را بر ملت تحمیل کنند.
نماینده ولی فقیه در استان مرکزی مسأله فرهنگ را دغدغه همه افراد دانست و تأکید کرد: آقای رییس جمهور نیز میداند که فرهنگ دغدغه جدی و همه جانبه همه افراد است، تنها دغدغه رهبر معظم انقلاب نیست؛ بلکه دغدغه خبرگان، مراجع، علما، متدینین و همه است.
وی تأکید کرد: همه انتظار دارند وقتی یک روحانی در رأس کار است، دغدغههای عمیق دینی مردم را پاس بدارند، قطعا هم به امید خدا پاس میدارند.
سخنان آیت الله دری نجف آبادی در حالی بیان می شود که وزارت ارشاد روز گذشته اعطای مجوز برای برگزاری کنسرت تک خوانی زن در جشنواره موسیقی فجر را تکذیب کرد.
در
بیانیه وزارت ارشاد در
این باره آمده است: اخبار مجوز "کنسرت تک خوانی زن در جشنواره موسیقی فجر"
صحت ندارد، هدف مخدوش ساختن خدمات خدمتگزارن فرهنگ و هنر کشور بوده است.
رهبری معتقد است که صرف تک خوانی زنان حرمت شرعی ندارد؛ ملاک عمل در نظام جمهوری اسلامی نیز فتوای رهبری است.
س 1146: گوشدادن به صدای زن هنگامی که شعر و غیر آن را به صورت دکلمه میخواند اعم از اینکه شنونده، جوان باشد یاخیر، مذکر باشد یا مؤنث چه حکمی دارد؟ و اگر آن زن از محارم باشد، حکم آن چیست؟
ج: اگر صدای زن بهصورت غنا نباشد و گوشدادن به صدای او هم به قصد لذت و ریبه نباشد و مفسده ای هم بر آن مترتّب نگردد، اشکال ندارد و فرقی بین موارد فوق نیست.
-اگر صداى زن (چه به صورت تک خوانی و یا همخوانی با زنان و یا با مردان ) به صورت غنا نباشد و گوش دادن به صداى او هم به قصد لذت و ریبه نباشد و مفسدهاى هم بر آن مترتّب نشود، اشکال ندارد، اگر مفسده داشته باشد و یا تحریک شهوت بکند، جایز نیست.