صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۲۴ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۱۸۶۱۷۵
تعداد نظرات: ۲۸ نظر
تاریخ انتشار: ۵۲ : ۱۱ - ۳۰ دی ۱۳۹۳
حیدر العبادی، نخست وزیر عراق:
ایران از هفته اول حمله داعش یک پل هوایی برای انتقال اسلحه به عراق، منطقه کردستان و بغداد ایجاد کرد / شکی ندارم که ایرانی ها صادقانه از عراق حمایت می‌کنند / این امکان وجود داشت که داعش در مناطقی از ایران ناامنی ایجاد کند/ ورود هواپیماهای ایرانی به عراق برای شناسایی بوده/ اوباما به دستیابی به توافق با ایران، تمایل بسیار دارد / اگر سردار سلیمانی زخمی می شد، خبرش به من می رسید / برادران ایرانی حملات هوایی آمریکا را تهدید می دانند / از ایران و آمریکا خواستم که در عراق با یکدیگر برخورد نداشته باشند
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :


نخست وزیر عراق گفت در کمک به این کشور برای مقابله با داعش، ایران پیشتاز بوده است.

به گزارش «انتخاب«، حیدر العبادی نخست وزیر عراق در گفتگو با روزنامه الحیات در پاسخ به این سوال که آمریکا و ایران، کدامیک اول به عراق در برابر داعش کمک کردند، گفت: از نظر زمانی، ایران پیشتاز بود. این کشور از هفته اول یک پل هوایی برای انتقال اسلحه به عراق، منطقه کردستان و بغداد ایجاد کرد و این مسئله پنهان نبود. باید صراحتا بگویم، که عراق و ایران در جنگ با داعش منافع مشترکی دارند. من شکی ندارم که ایرانی ها صادقانه از عراق حمایت می‌کنند زیرا تهدید داعش فراتر از عراق رفته است و برای ایران نیز خطری واقعی به شمار می‌رود. اگر این گروه می‌توانست به مرزهای ایران برسد، این امکان وجود داشت که در مناطقی از ایران ناامنی ایجاد کند. دخالت سریع ایران برای کمک به عراق، مسئله ای راهبردی بود و حتی در آغاز درباره اینکه چگونه پول سلاح ایران به این کشور داده شود، تفاهمی صورت نگرفت.

الحیات پرسید: آیا هواپیماهای ایرانی در بمباران در عراق حضور داشتند؟

العبادی پاسخ داد: بر اساس اطلاعاتی که در دست دارم، هواپیماهای ایران سه بار وارد حریم عراق شدند‌ بار اول در ماه اوت و دو بار نیز در ماه نوامبر. ورود هواپیماهای ایرانی به حریم عراق برای فعالیت های شناسایی بوده است. اما عملیات بمبارانی توسط ایران، ثبت نشده است. بعد از جنجال رسانه ای درباره اینکه ایران برخی مناطق را بمباران کرده است از نیروی هوایی عراق خواستم گزارشی در این خصوص ارائه دهد، اما هیچگونه عملیات بمباران ثبت نشده بود. بعد از آخرین باری که هواپیماهای ایرانی وارد حریم عراق شدند، رسما به ایران در این خصوص اعتراض کردیم. ما از ایران نخواسته بودیم با سلاح هوایی، برای هدف قرار دادن برخی مواضع، دخالت کند.

الحیات پرسید: برخی می‌گویند هواپیماهای آمریکا در حریم عراق حضور دارند و قاسم سلیمانی در خاک این کشور، واقعیت چیست؟

نخست وزیر عراق پاسخ داد: حضور مشاوران و مربیان آمریکایی، انگلیسی، فرانسوی، استرالیایی و آلمانی در عراق بر هیچ کس پوشیده نیست، مشاوران ایرانی نیز در عراق حضور دارند. ما امروز به صورت گسترده با امارات و اردن نیز همکاری می‌کنیم. اردنی ها، همه توانایی های اطلاعاتی، امنیتی و نظامی را در اختیار عراق قرار دادند و پیشنهاد کردند با بمباران برخی مواضع (داعش) درعراق، در جنگ با این گروه حضور داشته باشند، اما تا این لحظه از هیچ کشور همسایه ای درباره بمباران هوایی کمک نخواستیم و قطعا از هیچ کشوری نیز نخواستیم در عراق دخالت زمینی کند.

الحیات پرسید: اما نیروهای زمینی ایران در عراق حضور دارند؛ زیرا برخی از این نیروها در عراق کشته شدند؟

العبادی پاسخ داد: آنها مبارز نیستند. هیچ مبارز بیگانه در عراق وجود ندارد. مشاوران ایرانی در عراق هستند که برخی از آنها در حملات خمپاره ای به خصوص در سامرا کشته شدند.

الحیات پرسید: برخی روزنامه ها نوشتند، قاسم سلیمانی در درگیری های سامرا زخمی شده است، آیا این خبر درست است؟

نخست وزیر عراق پاسخ داد: این خبر را در رسانه ها شنیدم. اما فکر می‌کنم طرف ایرانی آن را تکذیب کرد. علاوه بر این در حال حاضرعملیات نظامی در سامرا نداریم و آخرین عملیات دو هفته پیش بود. من تکذیب نمی کنم که سلیمانی به عراق رفت و آمد ندارد. همه این را می دانند. ایران در زمینه همکاری امنیتی به عراق خدمات می‌دهد و ما از این مسئله استقبال می کنیم. اگر این خبر درست بود، از طریق نیروهای امنیتی به من می‌رسید.

الحیات پرسید: آیا واقعا مشکلی به نام: اداره امور عراق توسط ایران وجود دارد؟

العبادی گفت: در این خصوص صراحتا می‌گویم، روابط ما با ایران، به دلایل مختلف قوی است. اول، به سبب مسائل جغرافیایی زیرا ما بیشترین مرزها را با ایران داریم و عامل دیگر، مسئله ساکنان است. تراکم جمعیت عراق در شرق و در مرزهای ایران بیشتر است و با گذشت سالها این مسئله ارتباط فرهنگی نیز ایجاد کرده است علاوه بر این امنیت عراق نیز با امنیت ملی ایران ارتباط دارد. ایرانیها هنوز نگران هستند اوضاع عراق به سمتی برود که به جنگ با این کشور منجر شود. همانطور که می دانیم، اگر حمایت کشورهای عربی و غربی نبود، صدام حسین نمی‌توانست به جنگ با ایران ادامه دهد. ایران هنوز از تکرار این مسئله نگران است به همین سبب شاید موضع ایرانی ها با موضع عراق درباره ائتلاف بین المللی بر ضد داعش متفاوت است.

الحیات پرسید: آیا در این خصوص با ایران اختلاف دارید؟

العبادی پاسخ داد: بله. روابط ما با آمریکا و کشورهای غربی، قوی است و در زمینه حملات هوایی و آموزش، برنامه ریزی هایی در سطح عالی صورت می‌گیرد و ایرانی ها این مسئله را تهدیدی برای خود می دانند. به همین سبب به برادران خود در ایران گفتیم این مسئله حق آنها نیست، بلکه حق طبیعی ماست و به مسئله داخلی عراق است. ما اجازه نمی‌دهیم در زمانی که ائتلاف بین المللی بر ضد داعش در عراق فعالیت می‌کند، از خاک این کشور بر ضد ایران یا کشورهای همسایه استفاده کند. این مسئله کاملا مشخص است. با وجود اختلاف ائتلاف بین المللی با نظام سوریه، این ائتلاف بر ضد نظام سوریه نیز نیست. به عقیده من، با وجود روابط قوی که با ایران داریم، به این کشور اجازه دخالت در امور خود را نمی‌دهیم. هم ایرانی ها و هم ما منافعی داریم. بین آمیختگی منافع و دخالت در امور عراق، تفاوت وجود دارد.

الحیات پرسید: آیا پیش بینی می‌کنید، تفاهمی بین ایران و آمریکا صورت گیرد؟

العبادی گفت: این مسئله خارج از حاکمیت عراق قرار دارد، اما آنچه برای ما اهمیت دارد این است که دو کشور در مبارزه با داعش به عراق کمک می‌کنند و نمی خواهند در عراق با هم برخورد داشته باشند.

الحیات پرسید: پس شما «تانگو» ی آمریکا و ایران را در عراق تشویق هم می‌کنید؟

نخست وزیرعراق پاسخ داد: منافع ما اقتضا می‌کند این کار را انجام دهیم. من با اوباما و مقامات ایران صحبت کردم و موضع خود را صریحا گفتم. ما با دو طرف منافع داریم و از آنها خواهش، و نه فقط درخواست، کردیم که اگر در حمایت از عراق جدی هستند، با یکدیگر در این کشور برخورد نداشته باشند و تا این لحظه نیز برخوردی نداشتند. ما گفتیم که می‌توانیم به تنهایی با داعش مقابله کنیم، از کمک های شما استقبال می‌کنیم اما نمی خواهیم وارد مشکلی جدید شویم و عراق به صحنه درگیری ها تبدیل شود.

الحیات پرسید: وقتی دیدید وزیران خارجه ایران و آمریکا مانند دو دوست در کنار هم راه می‌روند و پیاده روی می کنند، چه احساسی داشتید؟

العبادی ضمن خنده ای پاسخ داد: به عقیده من، دشمنی نمی‌تواند به صورت ناگهانی به دوستی تبدیل شود. بدون شک نقاط اشتراک بسیاری بین دو طرف وجود دارد، می‌توانیم بگوییم که وجود داعش، بسیاری از موازنه ها را تغییر داد.

الحیات پرسید: آیا شما احساس می‌کنید گزینه اوباما، دستیابی به راه حل با ایران است؟

نخست وزیر عراق پاسخ داد: من در این خصوص اطلاعات دارم و احساس نمی‌کنم. اوباما، به دستیابی به توافق با ایران، تمایل بسیار دارد. آمریکایی ها درباره مسائل بسیاری که به ایران مربوط می‌شود، نگران هستند. مسائل دو طرف، خارج از موضوع عراق قرار دارد. از جمله مسائل منطقه ای و هسته ای. اما من دیدم که آمریکا جدا تمایل دارد با ایران به راه حل برسد. مسئله عجیب این است که این تمایل را در طرف ایرانی نیز مشاهده کردم. این مسئله سه یا چهار ماه پیش وجود داشت. اما دو طرف تردیدهایی داشتند که هنوز نیز وجود دارد. اکنون ایرانی ها می‌دانند که آمریکا در دستیابی به توافق جدی است. باید فضایی از اعتماد به وجود آید تا این توافق حاصل شود. اما به عقیده من، توافق آسان نیست و پیچیدگی هایی در این خصوص وجود دارد.

الحیات پرسید: وقتی اصطلاح هلال شیعی را می شنوید، چه احساسی می‌کنید؟

العبادی گفت: این مسئله بخشی از بسیج فرقه ای در منطقه است. در منطقه درگیری فرقه ای وجود دارد، درگیری سوریه نیز یک درگیری منطقه ای است. گاهی اوقات با این دید به مسئله مذکور نگریسته می‌شود که ساخته و پرداخته ایران است، این تصور خطرناک است و شاخصی برای ایران هراسی در منطقه است. این تصور درباره عراق نیز وجود دارد زیرا اکثریت شیعه هستند.

الحیات پرسید: آیا برخی هستند که شیعیان عرب را وابسته به ایران بدانند؟

العبادی پاسخ داد: این مسئله، نتیجه کشمکش فرقه ای در منطقه است. شاید احساس کنیم که طرحی وجود دارد که منطقه وارد درگیری های مختلف دینی، ملی و فرقه ای شود به همین سبب اولویت ما از بین بردن تنش های فرقه ای است.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۲۸
در انتظار بررسی: ۵
غیر قابل انتشار: ۱۸
aref
|
۰۰:۴۱ - ۱۳۹۳/۱۱/۰۱
بله، جز این دیالوگ هم از آقای عبادی انتظار نمیرفت.
اگر ایران کشور پیشرفته ای بود و میتوانست خدمات خوبی به آنها بدهد، مسلما نیاز به آمریکا و سایر کشور های عرب کمرنگ بود، اما بخاطر ضعف ایران در صنعت، اقتصاد و... آنها ترجیح میدهند تمام تخم مرغ ها را در یک سبد نگذارند.

بعلاوه سایر کشور ها که در نقش کمک کننده به داعش بوده اند، اکنون با تغییر چهره، سر سفره آماده نشسته اند و دنبال تقویت روابط با عراق هستند. هم عراق و هم چنین کشورهایی از شرایط مثبت قصد استفاده عالی دارند.
ناشناس
|
۰۰:۰۱ - ۱۳۹۳/۱۱/۰۱
این هم از عراق عزیز.
بنگرو
|
۱۹:۳۶ - ۱۳۹۳/۱۰/۳۰
خنده داره و تاسف اور...بیچاره اگه حمایت های ایران نبود الان تو باید مثل صدام از ترس داعش تو سوراخ موش بودی.. اگه ایران یه هفته حمایتش رو سلب کنه نصف مردم عراق کشته میشن...حالا ببین چطو شاخ شده.کاش به غرور عده ای بربخوره و حالیش کنن که عراق عددی نیست...اخه کشور شما رو که 30 هزار نیروی چیریکی به رعب وخشت انداخته اونوقت میگی ایران میترسه از جنگ با عراق.
سکندر
|
۱۷:۱۶ - ۱۳۹۳/۱۰/۳۰
در طول تاریخ ایران بیشترین آسیب را از سمت اعراب دیده برایم عجیب است که چرا دوباره با اعراب هم پیمان میشویم یکی بگه کدام خیر از سمت اعراب به ما رسیده است تا من بدانم مرحوم عرفات این همه بهش محبت شد ولی در جنگ از ایران میگذشت ودست در دست صدام میگذاشت ومی گفت درست است که من با ایران دوستم ولی در واقع یک عربم اعراب همیشه از رابطه خوب ایران با آمریکا بیم داشتند و در حال حاظر هم اعراب با کارشنکی در مذاکرات ایران وآمریکا می خواهد خدشه وارد کنند تا روابط تیره تر شود .
محمدرضا
|
۱۶:۳۴ - ۱۳۹۳/۱۰/۳۰
فکر کردن ایران برای منافع خودش داره به عراق کمک میکنه!!پررو شدن
ناشناس
|
۱۶:۲۴ - ۱۳۹۳/۱۰/۳۰
با عرض تاسف فراوان این مسئولین کی می خواهند بفهمند ایران هرچه خسارت دیده است از همین عراب وروس ها بوده هرکس یک کم تاریخ خونده باشد این می داند که روس ها واعراب چه بلایی سر ایران آوردن با هم دست بردار نیستند
ناشناس
|
۱۴:۵۱ - ۱۳۹۳/۱۰/۳۰
این آقا خیلی خودشو جلوی ایران دست بالا گرفته! آقا حواست باشه اگر کالاهای ایران ، زایران ایران و کمک ایران نباشه شما که هیچ صد نسلتون هم نمیتونید عراقو از بحران نجات بدید..... تو همین اربعین هم از ایران اومدن کمکتون که شرایط اداره شد
پاسخ ها
محمدرضا
| |
۱۶:۳۸ - ۱۳۹۳/۱۰/۳۰
والابقران.اگه ایران نبود که الان خود حیدرالعبادی هم زیر یه خروار خاک بود که
ناشناس
|
۱۴:۵۰ - ۱۳۹۳/۱۰/۳۰
کاملا اصولی و منطقی صحبت کردند
ناشناس
|
۱۴:۳۰ - ۱۳۹۳/۱۰/۳۰
واقعا آفرین به این سیاست مدار کهنه کار که با شناختی که از آمریکا دارد پی به ماهیت مذاکرات برده است
ناشناس
|
۱۴:۲۸ - ۱۳۹۳/۱۰/۳۰
وقتی اب سر بالا میره غورباغه ابو عطا می خونه.سخنان ایشان مداخله در امور ایران است.شما که عاجز از اداره کشور خود هستید برای دیگران نسخه نپیچید.
پاسخ ها
محمدرضا
| |
۱۶:۳۷ - ۱۳۹۳/۱۰/۳۰
دمت گرم
محمد رضا شفیعی راد
|
۱۴:۲۶ - ۱۳۹۳/۱۰/۳۰
آقای عبادی در سطح یک مسئول باهوش سیاسی 2 گانه و گاهی 3 گانه صحبت میکرد...به نظر بنده عالی بود و گزگ دست خبرنگار نداد.
محسن
|
۱۳:۴۹ - ۱۳۹۳/۱۰/۳۰
بدون شک هر کشوری باید تنها در پی منافع ملی خود باشد و دوستان فکر نکنند عراق امروز باید غلام حلقه بگوش ما شود ،اصلا دوره اینگونه مسایل گذشته است،به قول معروف مناسبات امروز برد برد است
ناشناس
|
۱۳:۴۸ - ۱۳۹۳/۱۰/۳۰
دوستی چون از حد گذشت نادان خیال بد کند...این قدر به اینها رو دادیم که حالا این شکلی برای ما پررو شده اند
سید محمد صادق
|
۱۳:۳۱ - ۱۳۹۳/۱۰/۳۰
گذر پوست به دباغ خونه میوفته
مهدی
|
۱۳:۲۹ - ۱۳۹۳/۱۰/۳۰
اینکه دیده میشه ایران در مبارزه با داعش به عراق کمک میکنه بدون شک در درجه اول به خاطر دفاع از امنیت کشور خودمونه و اینکه نخست وزیر عراق از اجازه ندادن به ایران وهر کشور دیگه ای در دخالت در امور عراق صحبت میکنه حرفی کاملا به جا ومنطقی است و حق طبیعی هر کشوریه که مردم همون کشور در مورد مسائل کشورشون تصمیم بگیرن...
ناشناس
|
۱۳:۲۴ - ۱۳۹۳/۱۰/۳۰
ایشان سوگند خورده که منافع ملی عراق را به هر صورت تامین کند و الزامی ندارد منافع ایران را هم تامین کند..فراموش نکنید غرب سالها در باتلاق عراق گرفتار بود و اکنون تمایل دارد کشورهای منطقه را در این باتلاق قرار دهد...بازی دادن ایران در عراق و...به نظر در این راستا هست...تاریخ ثابت کرده نه اعراب و نه روسها هیچگاه دوست ایران نبودند
ناشناس
|
۱۳:۱۶ - ۱۳۹۳/۱۰/۳۰
خدایا کارمون به جایی رسیده عراق باید برامون تعیین و تکلیف کنه
ناشناس
|
۱۳:۱۴ - ۱۳۹۳/۱۰/۳۰
باید دقت کرد که برای مبارزه با داعش در نقشه از پیش طراحی شده گرفتار نشه ایران...به نظر عدم تمایل کشورهای غربی برای مبارزه با داعش و سوق دادن این گروه به سمت مرزهای ایران یکی برای تنبیه عراق به دلیل ارتباطات گسترده با ایران و دیگری درگیر کردن منابع مالی ایران به منظور مبارزه با داعش برای جلوگیری از نزدیکی این گروه به مرزهای ایران میباشد...در این زمان قیمت نفت بیش از 60 درصد سقوط میکند تاذخایر مالی هم عراق و هم ایران تحلیل برود و هم به دلیل ترس از داعش هزینه های زیادی بر گردن ایران بیفتد و هم منابع مالی کمتری دریافت کند...من احساس میکنم عدم همراهی غرب و تنها نمادین بودن کمکهای انها در برابر داعش تنها برای فرسایشی کردن مبارزه با داعش و همان حقه جنگ تحمیلی فرسایشی 8 ساله هست...به نظر اکنون بهترین زمان برای درگیر کردن غرب و قدرتهای جهانی برای مبارزه با داعش هست اگرنه با فرسایشی شدن این مبارزه ...زمان به ضرر ایران و عراق خواهد بود
ناشناس
|
۱۳:۱۳ - ۱۳۹۳/۱۰/۳۰
اینقدر پر رو شدن که در مورد وزیر امور خارجه ما نظر میدن
امیر
|
۱۳:۱۱ - ۱۳۹۳/۱۰/۳۰
خدایی عوض دستت درد نکنه برا ما شاخ شدن
بشکنه این دست که نمک نداره انقد بهشون خدمات دادیم اینم طرز حرف زدنشه
ناشناس
|
۱۳:۰۲ - ۱۳۹۳/۱۰/۳۰
رابطه ایران آمریکا به شما ربطی نداره. شما حرفهای گنده تر از دهنت نزن
پاسخ ها
ناشناس
| |
۱۳:۱۹ - ۱۳۹۳/۱۰/۳۰
هنوز شعور حرف زدن با یک منتخب کشور دیگر نداری
ناشناس
| |
۱۳:۴۴ - ۱۳۹۳/۱۰/۳۰
دقیقا ببینید رابطه ما با امریکا خار چشم این اعراب است یکی نیست بگه چطور رابطه ایران و عراق یه شبه با رفتن صدام برادرانه شد چرا با امریکا نشه
ناشناس
| |
۱۵:۵۰ - ۱۳۹۳/۱۰/۳۰
حالا چرا عصبانی می شی؟ خبرنگار پرسیده اینم نظرشو گفته
رضا
| |
۱۶:۵۱ - ۱۳۹۳/۱۰/۳۰
با درود
آقای عبادی لطفا کشورت رو از دست ترورسیست ها نجات بده ما اینقدر حالیمان هست که چی برامون خوبه و چی بده
ناشناس
|
۱۲:۵۴ - ۱۳۹۳/۱۰/۳۰
صحبتهای خوب و هوشمندانه ای بود. اتفاقا ایران هم ثابت کرده که استقلال و تمامیت ارضی و حاکمیت ملی عراق برایش اهمیت دارد و صد البته از اینکه عراق در اختیار مخالفان قرار گیرد نگران است از این رو از هیچ تلاشی برای کمک به دولت عراق خودداری نمیکند.