صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۱۴ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۱۸۴۴۰۲
تاریخ انتشار: ۰۳ : ۱۸ - ۱۸ دی ۱۳۹۳
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
  دکتر هدايت حسيني با تاکيد بر لزوم يکپارچگي در نظارت بر مواد غذايي ، آرايشي و بهداشتي در سطح کشور اظهار داشت: در سال جاري بحث تشديد نظارت بر فرآورده‌هاي لبني به دليل استفاده از روغن پالم و روغن‌هاي گياهي در دستور کار قرار گرفت و يکپارچگي عملکرد وزارت بهداشت در سراسر کشور تاثيرگذاري مسئله را بالا برد.

وي بيان کرد: در اين زمينه 200 نمونه از محصولات لبني پرچرب از سراسر کشور مورد آزمايش قرار گرفت که 31 محصول توليد شده با چربي گياهي و بدون مجوز و عدم درج برچسب محصول شناسايي، به مراجع مرتبط معرفي شدند.

حسيني با تقدير از جديت برخي دانشگاه‌هاي علوم پزشکي به ويژه دانشگاه علوم پزشکي مشهد در اين زمينه، تاکيد کرد: برخورد با اين پديده‌ها بايد پيگيري شود که در اين راستا در هشت استان کشور که بيشترين تخلفات و بيشترين توليدات مواد لبني را داشتند، تيم‌هاي مشترک تشکل و بازرسي توسط اين تيم‌ها انجام شد.

مديرکل نظارت و ارزيابي مواد غذايي و آرايشي سازمان غذا و دارو خاطرنشان کرد: 40 واحد که برخي از آنها به رغم تذکر قبلي، باز هم تخلفاتي داشتند، متخلف شناخته شدند.

وي تصريح کرد: در اين مسير علاوه بر جنبه‌هاي نظارتي و بازرسي، جنبه‌هاي آموزشي کار نيز گسترش يافت که اين روند را ادامه خواهيم داد.

حسيني در مورد واردات برنج نيز عنوان کرد: اين موضوع از سال 92 مورد پيگيري قرار گرفت و الزام درج کد رهگيري بر روي کيسه‌هاي برنج تصويب شد و نظارت از سه سطح شامل مبدا ورودي، گمرکات و سطح عرضه انجام شد.

مديرکل نظارت و ارزيابي مواد غذايي و آرايشي وزارت بهداشت با اشاره به نتايج اين نظارت‌ها بيان کرد: مشکل سرب برنج‌هاي خارجي که بيش از حد مجاز بود، در تشديد نظارت‌ها به حد استاندارد رسيد و تنها در مبدا ورودي بوشهر، برخي مشکلات وجود داشت که آنها نيز به سرعت حل مي‌شود و از ديگر مبادي ورودي، برنج‌هايي با درجه سلامت بالاتر به کشور وارد شد.

وي همچنين خاطرنشان کرد: در نيمه دوم سال جاري و نيمه اول سال آينده بر اساس برنامه‌ريزي، 44 محصولات غذايي، آشاميدني، آرايشي و بهداشتي به صورت کشوري مورد پايش قرار مي‌گيرند که 35 نوع آن خوراکي و آشاميدني و 9 مورد آرايشي و بهداشتي خواهد بود.

حسيني همچنين از رصد سه محصول بومي در استان‌ها به صورت ويژه خبر داد و اظهار داشت: برخي نظارت‌ها و آزمايش‌ها بايد به صورت قطبي انجام شود.

وي در مورد گزارش ايمني مواد غذايي در کشور نيز عنوان کرد: اين طرح به طور قطع امسال اجرا مي‌شود و در اين راستا در سال گذشته، شاخص‌هاي ايمني تعريف شده و از دانشگاه‌هاي علوم پزشکي درخواست ارائه گزارش بر اساس اين شاخص‌ها را داشتيم که 14 دانشگاه تاکنون گزارش کامل ارائه داده‌اند و 17 دانشگاه هنوز هيچ اقدامي انجام نداده‌اند.

حسيني خواستار تعجيل در ارائه اين گزارش‌ها شد و اظهار اميدواري کرد: با جمع‌بندي نهايي گزارش‌هاي ارسالي بتوانيم تصويري از وضعيت ايمني غذا در کشور ترسيم کنيم.

وي همچنين از تهيه فهرست کالاهاي آسيب‌رسان به سلامت خبر داد و اظهار داشت: اين فهرست به وزارت بهداشت ارسال شده و از اين پس بر روي کالاها برچسب‌هايي درج مي‌شود تا مردم با توجه به ميزان استفاده از کالاهاي آسيب‌رسان در مواد غذايي، ميزان استمرار مصرف هر کالا را براي خود ارزيابي کنند.
منبع: مهر