صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۱۴ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۱۸۳۹۶۱
تاریخ انتشار: ۰۶ : ۱۷ - ۱۵ دی ۱۳۹۳
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
 رییس کل بانک مرکزی با تاکید بر اینکه باید متقاضیان تسهیلات بانکی فیلتر شوند، گفت: اگر قرار باشد عدم پرداخت تسهیلات به فعالان اقتصادی به معنای کمبود نقدینگی و محدودیت منابع مالی قلمداد شود این امر مشکلاتی را برای نظام بانکی به وجود خواهد آورد.

ولی الله سیف عصر دوشنبه در میزگرد سیاست های اقتصاد کلان که در اختتامیه اولین کنفرانس اقتصاد ایران تشکیل شد، افزود: برخی از بنگاه های اقتصادی بالاخره توجیه خود را از دست می دهند و اگر برای تغییر خط تولید آنها غفلت کنیم و بخواهیم با توان بانکی به صورت مصنوعی کار آنها را ادامه دهیم، در نتیجه با مشکل مواجه خواهیم شد.

به گفته وی هرگونه دخل و تصرف و دخالت می تواند در حرکت طبیعی اقتصاد اخلال ایجاد کند.

وی با بیان اینکه نظام بانکی در شرایط خاصی قرار دارد، تصریح کرد: در حال حاضر 15 درصد از تسهیلات نظام بانکی بدون استفاده است که به هیچ وجه نمی توان این شرایط را ادامه داد، این در حالی است که بخشی از مطالبات موجود در سرفصل جاری نیز در اولویت غیرجاری قرار گرفته است.

رییس کل بانک مرکزی با بیان اینکه افزایش سرمایه ضرورتی اجتناب ناپذیر است، گفت: کفایت سرمایه بانک ها کمتر از 14 درصد است در شرایطی که این رقم براساس استانداردهای کمیته بال یک باید حدود 8 درصد باشد که البته این رقم هم اکنون به 12 درصد افزایش یافته است.

سیف ادامه داد: اگر این وضعیت در لیست های موجود ارزیابی شود، ساختار بانکی دچار مشکل است و قبل از تصمیم گیری مبنی بر واگذاری مطالبات غیرجاری بانک ها باید تفکیک صورت گیرد به نحوی که بخشی که سررسید شده و به دلیل عدم توجیه فعالیت های اقتصادی باشد، باید ساختار مالی فعالیت تولیدی را بازنگری و اصلاح کرد.

سیف تاکید کرد: بخشی از مطالبات بانکی در نتیجه اعطای تسهیلات تکلیفی است که به تضمین دولت نیاز دارد و باید چگونگی اعطای این تسهیلات مورد بررسی قرار گیرد.

وی ادامه داد: پروژه هایی که در شرایط روز توجیه اقتصادی برای ادامه فعالیت ندارند، باید جایگزین شوند و نیاز به بازسازی دارند نیز از دیگر مواردی هستند که منجر به افزایش مطالبات می شوند.

رییس کل بانک مرکزی یکی از پیش نیازها برای ایجاد انضباط و دوام برای طرح تقاضای تسهیلات در نظام بانکی را وجود استانداردهای نظام حاکمیت شرکتی دانست و گفت: حاکمیت شرکتی در حالی در بانک ها هنوز به صورت مناسب اجرایی نشده که کمتر کشوری وجود دارد که این استانداردها در آنها نیست.

به گفته وی، بانک ها نیاز به برخورداری از این استانداردها دارند هرچند که حاکمیت شرکتی تا حدودی در بازار سرمایه حاصل شده و این امر در نظام بانکی شروع شده اما هنوز کامل نیست.
منبع: ایرنا