صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۱۵ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۱۸۲۶۴۵
تاریخ انتشار: ۰۲ : ۱۷ - ۰۶ مهر ۱۳۹۳
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
مشاور فرهنگی رییس جمهوری با بیان این که هر تلاش دیپلماتیک برای حل مساله هسته‌ای ایران باید پیگیری شود، گفت: در سفر حجت‌الاسلام و المسلمین حسن روحانی به نیویورک همه متوجه شدند که مساله منطقه، موضوع هسته‌ای ایران نیست بلکه مساله بسیار مهم‌تر مبارزه با تروریسم است که جمهوری اسلامی ایران می‌تواند در آن مشارکت داشته باشد.

حسام الدین آشنا روز یکشنبه در تشریح سفر رییس جمهوری اسلامی ایران به نیویورک اظهار داشت: در گذشته سخنان مقامات کشورهای غربی این بود که همه چگونه علیه ایران متحد شوند اما اکنون می‌گویند چگونه به ایران کمک کنیم.

وی با بیان این که همه برای حل مساله هسته‌ای ایران همدلی دارند، خاطرنشان کرد: در دیدارهای رییس جمهوری همدلی برای حل مساله هسته‌ای ایران مشاهده شد.

مشاور فرهنگی رییس جمهوری ادامه داد: در نیویورک در زمینه مساله هسته‌ای ایران طبیعتا پیشرفتی حاصل نشد نه در مذاکرات وزرای خارجه و نه مذاکرات سران، اما اتفاق مهمی در زمینه هسته‌ای در نیویورک رخ داد، همه آمدند، فهمیدند و اعلام کردند که ما به حل مساله بسیار نزدیک هستیم و این امیدواری در همگان مشاهده شد.

آشنا تصریح کرد: از سوی دیگر همه این نگرانی را ابراز کردند که اگر نتوانیم این فرصت تاریخی را به دست آوریم یا این فرصت تاریخی را حفظ کنیم، بدیل و جایگزین این توافق معلوم نیست چیز خوبی باشد، حتی در ملاقات دیوید کامرون نخست وزیر انگلیس هم این موضوع به صراحت بیان شد.

وی افزود: در دیدارهای مقامات فرانسه، آلمان و سایر کشورها با رییس جمهوری اسلامی ایران نیز رویکرد حل مساله بیشتر از رویکرد سخت‌گیرانه وجزیی نگرانه‌ای بود که در گذشته وجود داشت.

مشاور فرهنگی رییس جمهوری تاکید کرد: هر تلاش دیپلماتیکی که به سمت حل مساله هسته‌ای ایران برود و به حل آن کمک کند باید پیگیری شود.

آشنا با بیان این که اجلاس سالیانه مجمع عمومی سازمان ملل برای همه کشورها دو ویژگی دارد، گفت: نخست این که مواضع کشور خود را مطرح کنند و مواضع سایر کشورها را نیز بشنوند و همچنین ملاقات‌های دوجانبه را ترتیب دهند، چرا که بسیاری از سران کشورها آنجا حضور دارند و می‌توان در زمان صرفه‌جویی کرد و به جای مسافرت‌های طولانی، در یک مسافرت چندین ملاقات انجام داد.

وی با یادآوری این که این دو نکته در مورد ایران نیز مصداق دارد، تصریح کرد: البته نکته سومی هم در مورد کشور ما وجود دارد و آن پرونده‌ای ساختگی در موضوع هسته‌ای است که باید حل شود.

وی تاکید کرد: بنابراین هر تلاش دیپلماتیکی که به سمت حل مساله برود و به حل آن کمک کند، باید پیگیری شود. دکتر روحانی نیز با این دید سه‌گانه وارد نیویورک شد و در هر سه زمینه تلاش کرد تا گامی به پیش بردارد.

بازتاب مثبت مصاحبه‌ها، سخنرانی و دیدارهای رییس جمهوری در نیویورک

مشاور فرهنگی رییس جمهوری به سخنرانی رییس جمهوری و همچنین مصاحبه‌های دکتر روحانی در نیویورک اشاره کرد و افزود: بازتاب‌هایی که سه مصاحبه و سخنرانی رییس جمهوری در شصت و نهمین نشست سالانه مجمع عمومی سازمان ملل در رسانه‌های آمریکایی داشت و در دیدارهای حجت الاسلام روحانی نیز مشاهده شد، مثبت بود.

آشنا، دیدگاه مثبت نسبت به سخنان و دیدارهای رییس جمهوری را شامل دو مورد دانست و خاطرنشان کرد: نخست احساس احترامی است که درمورد ایران به وجود آمده و ایران‌هراسی به ایران دوستی و به تعبیری به تلاش برای حل مساله ایران توسط همگان تبدیل شده است.

وی ادامه داد: این موضوع بسیار مهم است، در گذشته سخنان مقامات کشورها این بود که همه چگونه علیه ایران متحد شوند اما اکنون می‌گویند چگونه به ایران کمک کنیم.

سه مصاحبه مفصل روحانی با مردم آمریکا

رییس مرکز بررسی‌های استراتژیک نهاد ریاست جمهوری همچنین گفت: رییس جمهوری در سخنرانی در شصت و نهمین مجمع عمومی سازمان ملل دیدگاه جمهوری اسلامی ایران را بیان کرد و هم مطالب خاصی را برای افکار عمومی آمریکا و افکار تخصصی این کشور یعنی اندیشکده‌ها، فعالان اقتصادی و نخبگانی آمریکایی که به ویژه روی مساله ایران متمرکز هستند، ارایه کرد.

آشنا با یادآوری این که رییس جمهوری سه مصاحبه اساسی با مردم آمریکا انجام داد، اظهار داشت: یکی از این مصاحبه‌ها در تهران با شبکه ان‌بی‌سی، دو مصاحبه دیگر نیز با چارلی رز مجری شبکه پی‌بی‌اس و کریستین امان‌پور مجری سی‌ان‌ان بود.

روحانی سخنانی گفت که شنیده شود

وی در پاسخ به این سوال که تفاوت این سفر با گذشته چه بود؟، گفت: تفاوت این بود که دکتر روحانی تلاش کرد، سخنانی بگوید که شنیده شود نه صحبتی که فقط گفته شود.

مشاور فرهنگی رییس جمهوری ادامه داد: در روابط دوجانبه با کشورهای مختلف و دیدارهایی که انجام شد، از اولین تا آخرین دیدار، به جز این که شاهد احترام بودیم، یک موضوع دیگر را نیز شاهد بودیم و آن پذیرش نقش موثر و بی بدیل ایران درتحولات منطقه‌ای به ویژه مبارزه با تروریسم بود.

تلاش برای حذف ایران از صحنه، تلاش بی فایده و مضر است

آشنا همچنین به مساله تروریسم در منطقه اشاره کرد و گفت: اتفاق مهمی در منطقه افتاده است، همه متوجه شدند تلاش برای حذف ایران از صحنه، هم تلاش بی فایده و هم مضر است، یعنی نه به کسی کمک می‌کند، نه کسی را در منطقه بالاتر می‌برد و نه کمکی به حل مشکل می‌کند.

وی ادامه داد: به تعبیر دقیق‌تر همه متوجه شدند که مساله منطقه، مساله هسته‌ای ایران نیست بلکه یک مساله بسیار مهم‌تری وجود دارد که اتفاقا ایران می‌تواند در آن مشارکت بسیار فعالی داشته باشد.

مشاور فرهنگی رییس جمهوری با بیان این که سوال غربی‌ها این است که آیا ایران به ائتلاف می‌پیوندد یا نه؟، خاطرنشان کرد: ایران می‌گوید ما به دولت‌هایی که از ایران درخواست کمک کنند، دولت‌های درگیر جنگ، کمک می‌کنیم و ما به درخواست دولت‌ها وارد شدیم و می‌شویم.

آشنا همچنین گفت: به نظر می‌آید منطق ایران، منطق پذیرفتنی‌تری حتی در جامعه آمریکا است. امیدواریم که نتایج این گونه تلاش‌های دکتر روحانی و تیم وی برگشت عزت عزتمندانه ایران به صحنه روابط بین‌الملل با قدرت و تاثیرگذاری بیشتر و نتایج بهتر برای ملت ایران باشد.

منبع: ایرنا