پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : نماینده صندوق جمعیت سازمان ملل متحد با بیان اینکه در حال حاضر جمعیت سالمندی در جهان با شیب زیادی در حال افزایش است، گفت: اکنون 8.1 درصد از جمعیت ایران 60 سال سن و بالاتر از آن دارند که این آمار نیز رو به رشد است.
محمت هولکی اوز در جلسه هم اندیشی نمایندگان دستگاههای عضو شورای ملی سالمندان در راستای بازنگری، اصلاح و تکمیل سند ملی برنامه راهبردی سالمندان، درباره نقش صندوق جمعیت سازمان ملل متحد در برنامههای سالمندان سخن گفت و اظهار کرد: مطلع شدیم شورای ملی سالمندان سندی را در دست تدوین دارد و به این نتیجه رسیدیم تا این سند را یک بار دیگر از دید تجارب بین المللی مرور کنیم و اگر لازم بود اصلاحاتی صورت پذیرفته و تجارب بین المللی وارد این سند شود.
وی افزود: مدتی پیش ملاقاتی با مسئولان دبیرخانه شورای عالی سالمندی داشتیم و پیشنهاد شد این صندوق تجربیات کارشناسی بین المللی را درباره سالمندان به ایران بیاورد و تجارب ایران را به کشورهای دیگر منتقل کند که مورد موافقت قرار گرفت.
هولکی اوز با بیان اینکه نه تنها در ایران بلکه در بسیاری از کشورهای جهان نسبت سالمندی رو به افزایش است و جمعیت سالمندان با شیب زیادی رشد میکند اظهار کرد: 8.1 درصد از جمعیت ایران 60 سال سن و بالاتر از آن دارند که این آمار نیز رو به رشد است.
وی ضمن ابراز خرسندی از توجه مقام معظم رهبری در پرداختن به مسئله سالمندی در سیاستهای ابلاغی جمعیت گفت: تمام سازمانهای درگیر میتوانند از ابتدا در سیاستگذاریها و اجرای برنامه عمل با یکدیگر همراهی کنند چرا که نسبت به این مسئله یک تعهد ملی وجود دارد. این زمینه کمک میکند تا سازمانهای بین المللی نیز در این راستا بهتر حرکت کنند.
نماینده صندوق جمعیت سازمان ملل متحد افزود: شکی ندارم یکی از بهترین اسناد راهبردی سالمندی، نوشته خواهد شد و به اجرا در میآید. ظرفیتهای خوبی در ایران وجود دارد و تنها باید از ظرفیتهای بین المللی و تجارب موفق یا ناموفق کشورهای دیگر استفاده کرد.
هولکی اوز با اشاره به حمایتهای فنی و مالی صندوق جمعیت سازمان ملل در تمام جهان در خصوص مسائل جمعیتی گفت: سالهای سال است که این صندوق سعی میکند تا توجهات را نسبت به مسائل جمعیتی جلب کند . توجه ویژهای به پویایی جمعیت داریم و در ایران کار خود را با تحلیل عمقی مسائل سالمندان آغاز کردیم و مسائل سالمندی را از جنبههای مختلف مورد بررسی قرار دادیم.
هولکی اوز افزود: سالمندان برای ما به عنوان یک فرصت ویژه تلقی میشوند و نه چالش؛ البته ممکن است افزایش جمعیت سالمندی، هزینههای سلامت و غیره را برای دولتها افزایش دهد ولی این جمعیت گنجینههای ارزشمندی از تجارب هستند که باید این تجارب تجمیع شوند و از سالمندان به عنوان نیروی موثر در راستای توسعه اجتماعی و اقتصادی استفاده کرد.