صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۲۲ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۱۸۲۰۴۱
تعداد نظرات: ۲۷ نظر
تاریخ انتشار: ۲۵ : ۲۰ - ۰۱ مهر ۱۳۹۳
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
مدیر کل فناوری بانک مرکزی با اشاره به اینکه کار منطقی و کارشناسی در راستای دریافت کارمزد از پذیرندگان پایانه‌های فروش انجام شده است، گفت: با توجه به این‌که 25 درصد تراکنش‌ها زیر 10 هزار تومان است، همین امر موجب فرسوده‌شدن شبکه خواهد شد، بنابراین با این طرح مشکلات تا حدودی حل می‌شود.

ناصر حکیمی – مدیر کل فناوری بانک مرکزی _ درباره‌ی اعطای کارمزد از پایانه‌های فروش که از اول آبان‌ماه اجرایی خواهد شد، توضیح داد: دریافت کارمزد اجتناب ناپذیر بوده، بنابراین اگر مجبور نبودیم و احساس خطر نمی‌کردیم این کار انجام نمی‌شد.

حکیمی همچنین به هزینه تجهیزات پایانه‌های فروش اشاره کرد و گفت: 15 هزار نفر به صورت مستقیم و 30 تا 35 هزار نفر به صورت غیرمستقیم در حوزه پرداخت الکترونیک استخدام هستند، به‌طور متوسط 30 میلیون تومان هزینه این افراد در سال است، بنابراین 450 میلیارد تومان هزینه پرسنلی داریم که برای تجهیز این منابع باید تمهیداتی انجام شود.

وی با اشاره به این‌که پایانه‌های فروش، عمر مفید پنج ساله دارند گفت: قیمت هر پایانه 500 هزار تومان است که در مجموع 3 میلیون و 200 هزار پایانه داریم که هر سال 20 درصد استهلاک داشته یعنی 300 تا 400 میلیارد تومان هزینه استهلاک آنهاست.

حکیمی تصریح کرد: مجموع هزینه‌هایی که باید انجام شود 880 میلیارد تومان در سال است تا سیستم و شبکه پرداخت‌های الکترونیک سرپا بماند و این به شرطی که شرکت‌های خدمات پرداخت الکترونیک از تسهیلات بانکی با سود 25درصد استفاده نکرده باشند و اگر تسهیلات را محاسبه کنیم، مجموع هزینه‌ شرکت‌های psp به 1400میلیارد تومان در سال می‌رسد.

وی با اشاره به اینکه در سال حول و حوش 140میلیارد تومان کارمزد از مانده‌گیری، قبوض و... دریافت می‌کنیم و 300 میلیارد تومان هم بانک‌ها یارانه می‌پردازند، گفت:مجموعاً بالغ بر 440میلیارد تومان می‌شود و تا 880 میلیارد تومان هزینه شرکت‌های خدمات پرداخت الکترونیک 440 میلیارد تومان کسری داریم.

مدیر کل فناوری بانک مرکزی به جای خالی 440 میلیارد تومانی اشاره کرد و گفت: در سال گذشته در فروردین‌ماه سال 1392، 139 میلیون تراکنش از سوی دستگاه‌های پوز انجام شده که این رقم در مرداد‌ماه امسال به 340 میلیون تومان رسیده است یعنی ما با 150 درصد رشد مواجه بودیم.

وی هزینه هر تراکنش برای پایانه‌های فروش را 110 تومان عنوان کرد و گفت: برای هر تراکنشی که از سوی این پایانه‌ها انجام می‌شود 110 تومان از پذیرنده کم خواهد شد.

مدیر کل فناوری بانک مرکزی همچنین خاطر نشان کرد: خوشحال می‌شویم از این‌که مغازه‌داران دستگاه‌های پوز اضافی خود را باز پس دهند، زیرا با همین تعداد افرادی که این دستگاه‌ها را پس می‌دهند، می‌توانیم جاهای خالی را پر کنیم.

حکیمی در مورد استقبال از دریافت کارمزد از پایانه‌های فروش توضیح داد: با این کار سرعت گردش پول بالا رفته و به طور قطع کارایی نیز افزایش پیدا می‌کند.

مدیرکل فناوری بانک مرکزی به بخشنامه‌هایی که از سال 1385 برای اعمال این کارمزد‌ها ابلاغ شده بود اشاره کرد و گفت: در بهمن ماه سال 1385 کارمزد پنج درصد تا سقف 1500 تومان به ازای هر تراکنش ابلاغ شد، اما در آن سال بانک‌ها به این کار مبادرت نکردند و در بهمن‌ماه سال 1390 مجددا این بحث مطرح شده و به ازای هر تراکنش 200 تومان باید اجرایی می‌شد که باز هم بانک‌ها به دلیل رقابت این کار را انجام ندادند، یعنی بانک مرکزی در طول هشت سال گذشته دوبار این بحث را مطرح کرد و به بانک‌ها فرصت دادکه این تنظیم را انجام دهند. با توجه به عملی‌نشدن این کار از سوی بانک‌ها، مجدا بانک مرکزی خود ورود کرده تا به ساماندهی این بخش بپردازد.

حکیمی در پاسخ به این پرسش که اصناف، بانک‌ها و مردم هیچ یک از این کار خوشحال نیستند؟ تاکید کرد: هرچند که این خوشحالی از سوی این گروه‌ها وجود ندارد، اما باید بگوییم که این کار کاملا کارشناسی بوده و حرکت منطقی در این زمینه صورت گرفته است، زیرا هدف اصلی ما پایداری شبکه ست.

مدیر کل فناوری بانک مرکزی همچنین خرید‌های خردی که زیر پنج هزار تومان انجام می‌شود را نیز یکی از معضلات عنوان کرد و گفت: با وجود اجرایی شدن این کار تراکنش‌های پایین دیگر صورت نگرفته و خرید‌های خرد با کارت انجام نمی‌شود، بنابراین شبکه خلوت خواهد شد.

وی به تمهیدات آینده بانک مرکزی در راستای تشویق مغازه‌داران به کم شدن کارمزد از پایانه‌های فروش اشاره کرد و گفت: در طول دو تا سه ماه آینده مغازه‌دارانی که از دستگاه‌های پوز خود ناراضی بوده می‌توانند به تعویض آنها پرداخته و همچنین درخواست پوز جدید آنها نیز در طول دو روز انجام خواهد شد. همچنین به هر بانکی که خواستند می‌توانند پول واریز کنند.

وی درباره مزایای بهره گیری پذیرندگان پایانه‌های فروش، عنوان کرد: وجوه هر دو ساعت یک بار به حساب آنها واریز می شود و از آنجا که این پایانه‌ها به حساب‌های کوتاه مدت متصل است، بانک ها به این وجوه سود پرداخت می کنند، در حالی که اگر این پول‌ها در مغازه باقی بماند سودی به آنها تعلق نمی گیرد.

مدیر کل فناوری بانک مرکزی به برنامه‌های اصلی بانک برای پول‌های خرد نیز اشاره کرد و گفت: برنامه اصلی کیف پول است که باید برای آنها 500 میلیارد تومان هزینه کنیم که در آینده نیز این کار انجام خواهد شد.
منبع: ایسنا
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۲۷
در انتظار بررسی: ۵
غیر قابل انتشار: ۱۰
ناشناس
|
۱۶:۱۶ - ۱۳۹۳/۰۷/۰۲
یاد سبد کالا افتادیم
ساکت المتکلمین
|
۱۳:۵۹ - ۱۳۹۳/۰۷/۰۲
لطفا حساب کنند ته مانده حسابها را که امکان خرج آن ها نیست و در جیب بانک می ماند چقدر است . وام های درصدی که پلکانی محاسبه می شوند و عملا چند برابر درصد اعلام شده دریافت می کنند چقدر است؟ این ارقام هم در مقابل پول هایی که از جیب مردم می رود به جیب بانکها ،ناچیز است . بسیار ناچیز!
سید عابدین
|
۱۰:۵۸ - ۱۳۹۳/۰۷/۰۲
ممنون از لطف شما دوست عزیز
من یک فروشنده هستم قطعا با اجرایی شدن این قانون دستگاه پوز مغازه رو جمع خواهم کرد
ایشان فرمودند سود به حساب تعلق میگیرد درست فرمودند ولی نگفتند چند درصد و سالانه میباشد
در ضمن همین الان هم سیستم بانکی خلاف قانون و شاپرکی که شما وضع کردید چندین ساعت پول بی زبان ما را نگه میدارد که حساب کنی سودی هم نمیگیرد
حسین سلطانی
|
۱۰:۳۵ - ۱۳۹۳/۰۷/۰۲
کلا فلسفه استفاده از کارت های اعتباری و دستگاه های کارت خوان pos، عدم حمل پول نقد توسط مردم و تماس کمتر دست با پول است ک بسیاری از بیماری ها را موجب می شود.
پس کاملا منطقیه که فرضا برای خرید یک آب میوه با کیک من کارت بکشم تا پول نقد حمل کنم...با این کار فقط باز هم صف دریافت نقدی از عابربانک ها زیاد می شود....لابد مرحله ی بعدی هم برای دریافت وجه نقد از عابربانک کارمزد قرار می دهند!
ناشناس
|
۱۰:۳۵ - ۱۳۹۳/۰۷/۰۲
سلام خوب اینطوری مراجعه به عابر بانک زیاد می شود و استهلاک آن بالا می رود. لطفا مسؤولین به نتایج غیر منتظره تصمیمات خود بیشتر فکر کنند. در ضمن وقت مردم قیمتش چقدر که هر روز باید بروند عابر بانک پول نقد بگیرند.
آتوسا
|
۰۹:۲۰ - ۱۳۹۳/۰۷/۰۲
هزینه چاپ اسکناس به مراتب بسیار بیشتر از این کارتخوان ها هست . پس اگه یه روز دیدید اسکناس هم چاپ نکردند و گفتن مردم معاملات پایاپای انجام بدن زیاد تعجب نکنین بدونین حسابی کارشناسی شده این کار !
ناشناس
|
۰۹:۱۸ - ۱۳۹۳/۰۷/۰۲
چرا به این فکر نمی کنید که چقدر در چاپ اسکناس صرفه جویی میشه!
چرا به گمتر شدن دزدی و هزینه کمتر برای تامین امنیت فکر نمی کنید؟
با این کار باز مردم بیچارن که باید 2 برابر مبلغی که فروشنده ها برای کارمزد میدن رو پرداخت کنن!
اگه مشکل مبالغ کمه برای مبالغ کم کارمزد بزارین!
مجيد خان
|
۰۸:۴۷ - ۱۳۹۳/۰۷/۰۲
خيلي متاسفم كه مسولين مملكت مانند صاحبان مغازه هاي بازار تحليل ميكنند. اين دوستان زير ساختي را درست كرده اند و در بحث زير ساخت بايد به منافع جنبي بيش از منافع مستقيم توجه نمود. مثلا در مورد يك بزرگراه به عوارض مستقيم اگر نگاه كنيم ميشود نگاه بازاري . در حاليكه به منافع جانبي مثل كاهش مصرف سوخت كاهش زمان تردد رضايت مردم و ... بايد توجه كرد. اين دوست ما توجه به منافع جانبي مثل كاهش ضرب اسكناس صعوبت سرقت شفافيت مالي و بهترين زير ساخت براي هوشمند سازي ماليات مي باشد. به اميد اصلاح اين ديدگاه كه شيوع زيادي دارد.
ناشناس
|
۰۸:۴۶ - ۱۳۹۳/۰۷/۰۲
با سلام
لطفا از آقایون سوال کنید اگه مشکل تراکنش های زیر 10000 تومان است چرا از روشهایی مانند حذف مبالغ پایین تر از این عدد از روی دستگاه هااستفاده نمیکنند؟یا اینکه کارمزد رو فقط برای مبالغ زیر این اعداد ثبت نمیکنند؟
ناشناس
|
۰۸:۴۳ - ۱۳۹۳/۰۷/۰۲
?????????????
متاسفیم
ظاهرا" بانک مرکزی برای این کار کیسه دوخته .
بنده وقتی سی میلیون تومان برای خرید اینترنتی مثلا" خودرو هزینه می کنم از بانک پولی جابجا نمی گردد .
یعنی یک جور سفته بازی می شود و این پول در کیسه بانک باقی می ماند فقط صاحب حساب عوض می شود.
مردم حساب و کتاب سرشان می شود لطفا" از این آمار های سال نودی ندهید .
ناشناس
|
۰۸:۴۰ - ۱۳۹۳/۰۷/۰۲
با سلام
لازم به ذکر است بررسی کارشناسی باید به صورت جامع انجام شود. همانطور که میدانید این دستورالعمل باعث خواهد شد که تجارت الکترونیک از بین برود و باز بین مردم پول رد و بدل شود. در این زمینه یک سوال مطرح است : آیا در این بررسی هزینه چاپ و نگهداری اسکناس دیده شده است ؟
جالب است چرا روی طرحی که هیچ کدام از اقشار، اصناف مایل به انجام آن نیستند پافشاری می شود!!!
البته امیدوارم نظره بنده چاپ شود ...
ناشناس
|
۰۸:۳۵ - ۱۳۹۳/۰۷/۰۲
خوب عدد را متغیر کنند، و برای مبالغ بالا بیشتر و برای مبالغ کمتر ، کارمزد را کمتر کنند
ناشناس
|
۰۸:۱۸ - ۱۳۹۳/۰۷/۰۲
اینها همه اش توجیه است!
ناشناس
|
۰۷:۵۰ - ۱۳۹۳/۰۷/۰۲
این همه سود از مردم می گیرند آخرشم باز چشمشون دنبال کارمزد هست
این دستگاه های پوز چندتا از پرسنل بانک رو حذف می کنه و کار حساب کتاب و امنیت بانکی رو افزایش میده؟
ما هم باید کارمند بانک باشیم و هم پولش رو پرداخت کنیم
ناشناس
|
۰۴:۱۱ - ۱۳۹۳/۰۷/۰۲
سود کل فروش عصر بازار که فردا صبح به حساب دارندگان پذیرنده واریز میشود و یک شب در حساب شاپرک است را از قلم انداخت
ناشناس
|
۰۳:۰۳ - ۱۳۹۳/۰۷/۰۲
فرسوده شدن شبکه بدلیل تراکنش های با مبالغ پایین!؟ میزان بار کارشناسی ایشان در حوزه آی تی کاملن مشخص است.
امید
|
۰۲:۳۳ - ۱۳۹۳/۰۷/۰۲
آقایی که میگی کارشناسی کردی اگه یه محاسبه ساده کنی میبینی که کارتون کارشناسی نیست . خودخواهیه. یه سوپرمارکت که روزانه حداقل 100 تراکنش انجام میده یعنی باید به شما در روز 11000 تومان پول بده. جدا از هزینه تلفن. حال سی روز میشه 330000 تومان.... انتخاب لطفا چاپش کن اینو
ناشناس
|
۲۲:۴۴ - ۱۳۹۳/۰۷/۰۱
دقیقا چی فرسوده میشه ؟ مثلا اگه تاکنش بالای 10 هزار تومن بشه قطعات شبکه فرسوده نمیشه ؟
ناشناس
|
۲۲:۳۲ - ۱۳۹۳/۰۷/۰۱
ظاهراً مهمترین دلیل، پرداختهای خرد است! خوب جلویش را بگیرند!
در ضمن چه کاریه، 500 میلیارد دیگر خرج کنند برای خریدهای خرد! همین که بود، بانکها حتی ادعای جایزه میکردند.. همینجوری هم من شخصاً سعی میکردم پول همراه داشته باشم. به دلیل 1- عدم قطعیت کار کردن کارتخوان 2- دوست ندارم در محیط سوپری و ... رمزم را بلند بگویم!
ناشناس
|
۲۲:۲۸ - ۱۳۹۳/۰۷/۰۱
آیا در این محاسبات، هزینه کاهش استهلاک اسکناس و چاپ مجدد منظور شده است؟
ناشناس
|
۲۲:۱۰ - ۱۳۹۳/۰۷/۰۱
با این طرح مخالفم
ناشناس
|
۲۱:۴۹ - ۱۳۹۳/۰۷/۰۱
من بروم دستگاه پوز محل کارمو جمع کنم پس بدهم و بیام!!!
شاهرخ
|
۲۱:۲۲ - ۱۳۹۳/۰۷/۰۱
خیلی جالبه.هرکسی هر جوری که دلش میخواد موضوع رو به نفع خودش تفسیر می کنه .جالبش اینجاست که اظهار میشه مردم چون کارمزد رو میدند خوشحال هم هستند
ناشناس
|
۲۱:۱۶ - ۱۳۹۳/۰۷/۰۱
جالبه که به قول خودشون نه بانکها راضی هستند و نه مردم ولی تحمیل این هزینه کارشناسی شده است. کاش این کارشناسان محترم ترتیبی می‌دادند که حجم اسکناس سالم غیر پاره و سکه برای معاملات کوچک به اندازه کافی وجود داشته باشد بعد از این کارشناسی‌ها می‌کردند.
شهروند
|
۲۱:۰۱ - ۱۳۹۳/۰۷/۰۱
مطمئن باشیدمغازه داران دستگاه کارت خوان راجمع میکنددیگه ازمردم اسکناس پول دریافت میکند
محمد
|
۲۰:۵۲ - ۱۳۹۳/۰۷/۰۱
با اینکار بعضی از فروشندگان کارتخوانشونو میزارن کنار و پول نقد می خوان که بر خلاف گفته خودشان خواهد شد
پایداری شبکه برابر با استفتده از پول نقد تو خرید و فروش خواهد بود
ناشناس
|
۲۰:۴۴ - ۱۳۹۳/۰۷/۰۱
گلریزان برای بانکها واجب شد