صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۲۱ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۱۸۱۷۳۱
تاریخ انتشار: ۱۸ : ۱۴ - ۳۰ شهريور ۱۳۹۳
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
رئیس سازمان غذا و دارو گفت: پالم از بستنی سنتی و شکلات حذف نمی‌شود. استفاده از خمیر مرغ ممنوع شده است و قیمت تجهیزات پزشکی در بخش دولتی ۳۰ درصد کاهش یافته است.

به گزارش فارس، رسول دیناروند امروز در حاشیه اولین کنگره تخصصی ساخت بیمارستان و مدیریت منابع و تجهیزات در رابطه با حذف روغن پالم در لبنیات از اول مهر گفت: با اقدامی که در 6 هفته اخیر انجام شده در گام اول واردات روغن پالم نسبت به سال گذشته به شدت کاهش یافته به طوری که امسال واردات 400 هزار تن را خواهیم داشت.

وی ادامه داد: همچنین کاهش مصرف روغن پالم در صنعت لبنیات را نیز دنبال کرده‌ایم به طوری که 120 هزار تن روغن پالم در صنعت لبنیات مصرف می‌شده که بخش عمده‌ای از آن حذف می‌شود و فقط در برخی موارد مانند تولید بستنی‌های سنتی و شکلات که نیاز به چربی گیاهی با اشباع بالا وجود دارد خواهد ماند.

دیناروند گفت: برخی از این صنایع به دنبال تمدید مهلت پیش‌بینی شده بودند اما این کار شدنی نیست و از مهر مصرف روغن پالم در لبنیات ممنوع می‌شود.

وی ادامه داد: در برخی موارد استفاده از روغن پالم اجتناب‌ناپذیر است مثلاً در صنعت شیرینی‌سازی و شکلات اگر روغن با ترانس کم حذف شود مجبوریم از روغن با ترانس بالا استفاده کنیم به همین دلیل بهترین روش در این صنعت کاهش میزان مصرف روغن پالم است و مصرف روغن گیاهی جامد باید حذف شود این در حالی است که برخی شهرهای حاشیه‌ای، مرزنشین و روستاها روغن جامد گیاهی مصرف می‌کنند.

دیناروند گفت: بنابراین در برخی جاها مجبوریم از روغن پالم استفاده کنیم و سقف مجاز آن باید 10 درصد انرژی روزانه باشد که 10 تا 15 گرم می‌شود بیش از این نباید مصرف شود از طرفی می‌توانیم روغن پالم را از موادی که نیازی به این روغن ندارد حذف کنیم مثل لبنیات که این اقدام را در دستور کار خود قرار داده‌ایم.

دیناروند همچنین گفت: مصرف روغن سرخ‌کردنی از عادات بد غذایی است که مردم بهتر است سرخ کردن به تفت دادن تغییر دهند و به جای این روغن از روغن‌های با ترانس پایین مثل روغن زیتون و کنجد مصرف کنند.

رئیس سازمان غذا و دارو همچنین در مورد استفاده از روغن پالم در شیر خشک گفت: در شیر خشک صنعتی هنوز اجازه افزودن پالم را نداده‌ایم و این شیر خشک بدون چربی است اما در شیر خشک نوزادان که عمدتاً وارداتی است وجود چربی در آن ضروری است و باید میزان سقف مصرف این چربی رعایت شود.

وی گفت: وزارت جهاد کشاورزی به دنبال برنامه بلندمدت جایگزین استفاده از دانه‌های روغنی است چرا که 90 درصد نیاز به این دانه‌های روغنی وارداتی است، برنامه جدی برای توسعه کشت این دانه‌های روغنی مفید مانند کلزا در دست است تا وابستگی کم شود.

دیناروند همچنین در مورد افزودن خمیر مرغ در سوسیس و کالباس گفت: اجازه افزودن خمیر مرغ را در سوسیس و کالباس تمدید نکرده‌ایم، مهلت داده شده به کارخانجات تولید این اقلام در حال سپری شدن است و از نظر وزارت بهداشت چون سلامت آن تضمین شده نیست روش مجازی محسوب نمی‌شود و امیدواریم به زودی مصرف آن حذف شود.

رئیس سازمان غذا و دارو در رابطه با برنامه جدید برای حمایت از بیماران صعب‌العلاج و سرطانی گفت: برای این بیماران ارتقای کیفیت خدمات را دنبال می‌کنیم چرا که در برخی استانها بیماران مجبورند برای شیمی‌درمانی به مرکز کشور سفر کنند.

دیناروند افزود: به دنبال آن هستیم تا دارو را به محل بیماران سرطانی ببریم هم اکنون 80 بیمارستان خدمات شیمی‌درمانی ارائه می‌دهند به همین دلیل افزایش توان ارائه خدمات، ارتقای کیفی و حمایت بیشتر از بیماران را دنبال می‌کنیم این طرح آماده اجرا شده و ممکن است در ماه جاری عملیاتی شود.

وی گفت: تأمین اعتبار برای تأمین داروی بیماران پیوندی توسط ما انجام شده است و دارو را به صورت سرپایی و بعضاً تا 10 درصد هزینه را پرداخت می‌کنند و بسیاری از داروهای اصلی این بیماران رایگان شده است.

رئیس سازمان غذا و دارو ادامه داد: بیمه سلامت ایرانیان نیز اگر به دنبال پوشش بهتر داروی این بیماران است در چارچوب قوانین می‌تواند از شورای عالی بیمه مصوبه دریافت کند و ما در همین چارچوب به بیمه‌ها کمک خواهیم کرد.

دیناروند در رابطه با سیاست قیمت‌گذاری تجهیزات پزشکی نیز گفت: در این زمینه اختیار را از دولت گرفته‌ایم اما هنوز فرایند قیمت‌گذاری شروع نشده است و تنها کار در حال انجام کاهش قیمت تجهیزات پزشکی است.

وی تصریح کرد: هم اکنون در بخش دولتی این کاهش قیمت انجام شده و میانگین کاهش قیمت تجهیزات 30 درصد بوده است البته در برخی مطالعات 15 درصد تا 50 درصد هم گزارش شده است.