صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۲۵ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۱۸۱۲۷۷
تاریخ انتشار: ۳۴ : ۱۳ - ۲۶ شهريور ۱۳۹۳
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
رئیس موسسه ملی اقیانوس‌شناسی با اشاره به پیگیری برای اختصاص اعتبار مورد نیاز برای به آب‌اندازی نخستین شناور تحقیقاتی ایران،گفت:شواهد حاکی از آن است اعتبار موردنیاز امسال تخصیص نمی‌یابد و به‌آب‌اندازی این کشتی در هاله‌ای از ابهام است.

به گزارش مانا، وحید چگینی با بیان این‌که امسال نیز نخستین شناور تحقیقاتی کشور به آب انداخته نخواهد شد، اظهار کرد:‌امیدوار بودیم با پیگیری های انجام شده از سوی معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی ریاست جمهوری و وزارت علوم و فناوری  هر چه سریعتر 60 میلیارد ریال اعتبار جهت تکمیل نخستین شناور تحقیقاتی کشور تخصیص یابد،  اما شواهد امر حاکی از آن است که این میزان اعتبار امسال نیز تخصیص نیابد.

وی گفت: علاوه بر مشکل تخصیص اعتبار، بخشی از سامانه رانش این شناور نیز برای به آب اندازی هنوز تکمیل نشده است.

چگینی با اشاره به اینکه ساخت این کشتی تاکنون با پیشرفت 78 درصدی همراه بوده است، خاطرنشان کرد: در صورتی که تجهیزات اندازه گیری سنار خریداری و نصب می‌شد، بر اساس اعلام پیمانکار مربوطه قصد داشتیم این کشتی را در شهریور ماه امسال به آب اندازی کنیم که این امر نیز منتفی شد.

وی گفت: هر چند سازمان صنایع دریایی به عنوان گروه پیمانکار اعلام کرده تا پایان سال جاری این شناور به آب اندازی خواهد شد اما ما امید چندانی برای تحقق این امر نداریم.
رییس پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی و علوم جوی تاکید کرد: به گفته سازمان صنایع دریایی به عنوان پیمانکار ساخت نخستین شناور تحقیقاتی کشور، به منظور ساخت این شناور تا کنون بیش از 200 میلیارد ریال اعتبار هزینه شده است.

رئیس موسسه ملی اقیانوس‌شناسی با بیان این‌که تا کنون 90 میلیارد ریال بیش از اعتبار پیش بینی شده برای ساخت این شناور هزینه شده است، خاطرنشان کرد: ساخت نخستین شناور تحقیقاتی کشور از اهمیت زیادی برای پژوهشگاه ملی علوم جوی و اقیانوسی برخوردار است.

به گفته چگینی، با اتمام ساخت این شناور و به آب اندازی آن دیگر برای انجام گشت های تحقیقاتی مجبور به اجاره شناورهای سایر ارگان نیستیم و به راحتی می توانیم در هر زمانی که اراده کنیم گشت های تحقیقاتی را برگزار کنیم.

وی تاکید کرد: به منظور آگاهی موسسه ملی اقیانوس شناسی از چگونگی ساخت این شناور تحقیقاتی ،علاوه بر بازدید کارشناسان موسسه از چگونگی ساخت،جلساتی به صورت منظم با مسئولان سازمان صنایع دریایی برگزار می شود.

چگینی پیش‌تر با بیان این‌که در انتظار ورود تجهیزات کشتی اقیانوس‌پیمای تحقیقاتی هستیم به تسنیم گفته بود: با توجه عدم اختصاص بودجه مورد نظر ما زمان به آب اندازی این کشتی مشخص نیست.

وی با بیان این‌که خیلی امیدوار بودیم که کشتی مذکور امسال به بهره‌برداری برسد، تصریح کرد: اما با توجه به مسائل مالی این کار (بهره‌برداری از کشتی) در هاله‌ای از ابهام قرار دارد.

وی در پاسخ به این پرسش که به آب‌اندازی کشتی اقیانوس‌پیمای تحقیقاتی ایران چه زمانی انجام می‌شود، بیان کرد: این مسئله نیز مشخص نیست که دلیل آن عدم تخصیص شش میلیارد تومان اعتبار مورد نظر ما برای تکمیل کشتی بود.

رئیس موسسه ملی اقیانوس‌شناسی با بیان این‌که درخواست تامین اعتبار شش میلیارد تومانی را داده‌ایم، گفت: هنوز قولی مبنی بر تخصیص این اعتبار داده نشده است.

چگینی با تاکید بر این‌که با تخصیص مبلغ مذکور کارهای کشتی تمام می‌شود در خصوص  نخستین کشتی اقیانوس‌پیمای تحقیقاتی ایران گفت: در بحث اقیانوس‌شناسی این کشتی تنها کشتی قابل اتکای ایران خواهد بود که می‌تواند در آبهای عمیق اقیانوس هند و دریای عمان حضور یابد.