صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۲۵ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۱۸۱۲۵۱
تعداد نظرات: ۱۱ نظر
تاریخ انتشار: ۵۰ : ۱۰ - ۲۶ شهريور ۱۳۹۳
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
پس از کنار گذاشتن شرکت ملی نفت عمان از طرح ساخت مجتمع پتروشیمی هرمز، توافق جدیدی بین ایران و روسیه (شرکت روس نفت گاز استرول) برای احداث این مجتمع یک میلیون و 150 هزار تنی تولید اوره و آمونیاک نهایی شد.

مجتمع پتروشیمی هرمز یکی از طرح‌های صنعت پتروشیمی در دست اجرای کشور در منطقه عسلویه بوده که تاکنون این واحد تولید اوره و آمونیاک چندین بار بین سرمایه گذاران خارجی و داخلی دست به دست شده است.

مرداد ماه سال 1388 همزمان با سفر سلطان قابوس پادشاه عمان به تهران، ایران و عمان برای ساخت یک واحد تولید اوره و آمونیاک با مشارکت 50 درصدی دو کشور و با ظرفیت تولید سالانه یک میلیون و 650 هزار تن محصول توافق نامه‌ای مشترک امضا کردند.
 
با گذشت چهار سال از امضای این قرارداد پتروشیمیایی بین ایران و عمان هیچ گونه پیشرفتی برای ساخت این واحد پتروشیمی در عسلویه حاصل نشد و در نهایت پس از اولتیماتوم های مسئولان فعلی و سابق شرکت ملی صنایع پتروشیمی، شرکت نفت عمان از طرح ساخت پتروشیمی هرمز کنار گذاشته شد.

با خروج قطعی عمان از طرح پتروشیمی هرمز که یکی از دلایل آن نامشخص بودن قیمت فروش خوراک گاز طبیعی در بلند مدت عنوان شده بود، شرکت پتروشیمی هلدینگ خلیج فارس به نمایندگی از شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران، قرارداد ساخت مجتمع پتروشیمی هرمز را به بخش خصوصی واگذار کرد.

با این وجود پس از گذشت نزدیک به 6 ماه از امضای این قرارداد، همزمان با برگزاری یازدهمین اجلاس کمیسیون مشترک اقتصادی و تجاری ایران و روسیه در تهران و با حضور وزرای نفت و انرژی دو کشور قرارداد جدیدی برای ساخت پتروشیمی هرمز امضا شد.

بر این اساس در حضور بیژن زنگنه وزیر نفت ایران و الکساندر نواک وزیر انرژی فدراسیون روسیه یاد داشت تفاهم ساخت مجتمع پتروشیمی هرمز به منظور تولید کود اوره و آمونیاک بین شرکت پتروشیمی بین المللی ایران و شرکت روس نفت گاز استرول روسیه امضا شد.

با این وجود تاکنون مسئولان شرکت پتروشیمی هلدینگ خلیج فارس توضیحاتی درباره جزئیات توافق جدید با شرکت های روسی برای احداث این مجتمع تولید کننده اوره و آمونیاک در عسلویه ارائه نکرده اند.

به گزارش مهر، هدف از ساخت مجتمع پتروشیی هرمز تولید سالانه حدد یک میلیون و 150 هزار تن اوره و آمونیاک است که باید این مجتمع پتروشیمیایی در صورت تامین منابع مالی در مدت چهار سال طراحی، ساخت، نصب و در مدار بهره برداری قرار بگیرد.

اسفند ماه سال گذشته مسئولان شرکت ملی صنایع پتروشیمی اعلام کرده بودند: برای طراحی، ساخت، نصب و راه اندازی پتروشیمی هرمز باید نزدیک به 600 میلیون دلار سرمایه گذاری شود ضمن انکه قرار است واحد پتروشیمی تا سال 1397 در مدار بهره برداری قرار بگیرد.

روسای کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و روسیه در نشست شهریور ماه مشترک خود در تهران علاوه بر امضای یادداشت تفاهم ساخت پتروشیمی هرمز، توافق های مقدماتی برای ساخت نیروگاه های جدید برق، تبادل انرژی، واردات انواع هواپیما و خودروهای روسی و صادرات سزی، مرکبات و محصولات لبنی ایران انجام داده اند.

در همین حال احمد مهدوی دبیرکل انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی هم اخیرا در گفتگو با مهر با بیان اینکه در شرایط فعلی ایران هیچ گونه محدودیتی برای صادرات محصولات پتروشیمی و فرآورده‌های پلیمری به بازار جهانی ندارد، گفته است: اخیرا مذاکراتی بین شرکت‌های ایرانی و روسی برای تهاتر محصولات پتروشیمی با برخی از کالاها انجام گرفته است.

منبع: مهر
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۱
دشتی
|
۱۴:۱۶ - ۱۳۹۳/۰۶/۲۶
دوستان آنچه درباره تاریخچه خیانت روسها میگویید کاملا درست هست لاکن اگر از شعار فاصله بگیریم و به واقعیت دنیا نگاه کنیم میبینید آپشنهای زیادی در دست نداریم یا باید بگذاریم گاز و نفتمان بسوزد و دود شود و یا چنگ بزنیم به آنچه فعلا در دسترس هست ، وقتی غربی ها نمیآیند مگر ما کرنش کنیم و بگوییم غلط کردیم هرچه کردیم و گفتیم پس مجبوریم یا با روسیه یا با چین که کپی ناخوانای روسها هستند مباشرت کنیم نه از سر انتخاب که از سر اجبار تا این پروژهای لنگ در هوا را که چند دست چرخید و دست آخر توجه بفرمایید دست آخر رسیده به روسها را با آنها پیش ببریم . البته این تصمیمات شاید باعث شود غربی ها هم که منافع کلان خود را در خطر و یا از دست رفته ببینند سر عقل بیایند و دست از توقعات بی مایع و اساس خودشان دست بردارند . همه ما نیک میدانیم غنی سازی ووو بهانه هست آنها پیچ را سفت کرده اند تا ما دست از همه چیز بکشیم اگر بگویید نه میگویم خوش خیالید پس دست از شعارهای قشنگ برداریم و عاقلانه و باتدبیر بسمت خنثی سازی توطءه ها بریم و دل مسئولین این طرحها را خالی نکنیم . خیلی راحت بگویم یک مسئول اگر احساس نا امنی بکند نمیتواند تصمیمات شجاعانه بگیرد و همیشه نگران هست که فردا روزی به چهار میخ بکشندش لذا خیلی راحت میگوید بمن چه مگر قراره مدالی به من بدهند که خودم را قربانی کنم این گوی و این میدان اگر تو بهتر میزنی بسم الله ، و این یعنی فشل شدن امور لذا تذکر خوب هست و تخریب بد ، یک چیزی نگوییم که یک چیزی گفته باشیم بلکه چیزی بگوییم که گره ای را باز کنه . ممنون صبرتان هستم .
مستضعف
|
۱۳:۴۴ - ۱۳۹۳/۰۶/۲۶
خدا آخر و عاقبت صنایع نفت و گاز کشورمان را در مشارکت با روسهائی که خود در این زمینه بشدت وابسته به غرب هستند بخیر کند!! .
پارسا
|
۱۳:۲۲ - ۱۳۹۳/۰۶/۲۶
تا کی میخواهید به روسها اعتماد کنید ؟ نامرد تر از روسها وجود ندارد
ناشناس
|
۱۳:۰۰ - ۱۳۹۳/۰۶/۲۶
اشتباه بزرگی است و فقط سرمایه و زمان را از دست خواهیم داد. روسها آدمهای بد قولی هستند و فقط از فزصتهایی را که می سازند از آن سو استفاده می کنند. بعید است از دولت تبیر و امید. این نوع قرار دادها ی بی تدبیر امید را از بین خواهد برد
Hadi
|
۱۱:۳۹ - ۱۳۹۳/۰۶/۲۶
طرفهاي بهتري از روسهاي شناخته شده براي عقد قرار دادهاي شيرين نفت و گاز وجود ندارد كجا هستند متخصصين اقتصادي و سياسي كه تفسير كنند اين قرار دادها به نفع ماست يا پاي يك قرارداد دارسي ديگر اين بار با روسها در كار است.
ناشناس
|
۱۱:۰۵ - ۱۳۹۳/۰۶/۲۶
خائن ترين كشور به ايران در تاريخ معاصر روسيه است! باز هم ما اشتباه تاريخي هميشگيمون رو تكرار كرديم‌! چرا عبرت نميگيريم!!؟؟
پاسخ ها
حمید
| |
۱۱:۵۹ - ۱۳۹۳/۰۶/۲۶
ناشناس گرامی, فراموش نکنید که تحریمهای سالیان دراز آمریکا, وحشتناکترین ضربه های اقتصادی و سیاسی را در تاریخ ایران به ایران زده است.
ناشناس
| |
۱۲:۳۷ - ۱۳۹۳/۰۶/۲۶
ملتی که از تاریخش درس نگیرد حقش همان بدبختی است
ناشناس
| |
۱۲:۴۳ - ۱۳۹۳/۰۶/۲۶
وقتی عمان که همیشه روابط خوبی با ایران داشته حاضر به سرمایگذاری نیست به نظر شما ما باید چه کار میکردیم. کنار گود و لنگش کن که نشد کار
بابك
| |
۱۴:۰۲ - ۱۳۹۳/۰۶/۲۶
لا اقل در تاريخ معاصر آمريكا كه مسول به هم ريختن منطقه ورنج مردم بوده
ناشناس
| |
۱۴:۱۷ - ۱۳۹۳/۰۶/۲۶
اینکه بدبین باشیم خوبه، ولی نباید گریزان باشیم. همونطوری که با روسیه روابط ایجاد می کنیم، با آمریکا هم روابط ایجاد بشه.

بعد از مجمع عمومی، روحانی باید به روسیه بره برای اجلاس حقوقی دریای خزر. اگر با اوباما دیدار داشته باشه، می تونه میخش رو بکوبه و از این کشورها امتیاز بگیره.

روشی که ایشون داره کلا برای اولین بار داره در تاریخ ایران انجام می شه.