صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۱۳ دی ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۱۸۱۱۱۲
تاریخ انتشار: ۵۵ : ۰۹ - ۲۵ شهريور ۱۳۹۳
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
مصوبه تأسیس موزه در شهرستان اسفراین، بعد از 6 سال هنوز به سرانجامی نرسیده است.

روزنامه خراسان شمالی در شماره روز دوشنبه خود در گزارشی نوشت:

اسفراین شهری با پیشینه تاریخی و دارای قومیت های گوناگون است که شهر تاریخی بلقیس نیز در این شهرستان قرار دارد.

وجود دهکده نساجی کشور در روئین و بافت چادرشب های زیبا در آن از جمله ظرفیت های منحصر به فرد فرهنگی در اسفراین است که در کنار تولیدات مختلف صنایع دستی، رنگین کمانی از میراث فرهنگی را در این خطه تاریخی ایجاد کرده است.

در این میان، معرفی این ظرفیت های چشمگیر به گردشگران و مسافران می تواند در توسعه صنعت گردشگری و اقتصاد اسفراین که از آن به کهن شهر یاد می شود نقش به سزایی ایفا کند که تأسیس موزه می تواند گامی مهم در تحقق این هدف قلمداد شود. البته طرح احداث موزه مردم شناسی و باستان شناسی در اسفراین سال 1387 توسط دولت نهم مصوب شد اما پس از گذشت 6 سال هنوز از احداث آن خبری نیست.

انتظار از مسئولان

یکی از شهروندان اسفراین می گوید: وجود ارگ تاریخی بلقیس و کشف سازه های تاریخی فراوان در این شهرستان لزوم احداث موزه را بیشتر از گذشته می کند.

«محمدی وحید» می افزاید: وجود قومیت های گوناگون و آثار تاریخی فراوان سبب شده است شهروندان از مسئولان انتظار داشته باشند تدبیری برای احداث موزه در شهرستان و معرفی این آثار به گردشگران اندیشیده شود.

وی خاطرنشان می کند: با احداث موزه می توان دستاوردهای زنان در حوزه صنایع دستی این شهرستان را به گردشگران و علاقه مندان معرفی کرد.

آثار تاریخی اسفراین در مرکز استان

یکی دیگر از شهروندان می گوید: با وجود این که اسفراین شهری با قدمت تاریخی است اما اکنون آثار کشف شده از عرصه شهر تاریخی بلقیس در موزه مرکز استان نگه داری می شود که در صورت احداث موزه در اسفراین این آثار تاریخی را می توان در آن نگهداری کرد.

«حسین نژاد» می افزاید: صنایع دستی اسفراین به خصوص نساجی سنتی این شهرستان زبانزد است اما تاکنون برای معرفی دستاوردهای هنرمندان روستانشین در قالب موزه در شهرستان کاری انجام نشده که جای انتقاد دارد.

وی بیان می کند: پروژه ساخت موزه باستان شناسی و مردم شناسی اسفراین که از مصوبات دولت نهم در سال 87 است باید مورد توجه مسئولان شهرستان قرار گیرد.

یکی دیگر از شهروندان اسفراین می گوید: اسفراین بناهای تاریخی و مکان های گردشگری فراوانی دارد که باید شرایط مناسبی برای شناخت گردشگران معرفی شود.

«محمدزاده» یکی از راه های جذب و ماندگاری مسافر را ساخت موزه دانسته و اظهار می کند: اسفراین دارای ظرفیت های ویژه ای برای احداث موزه است اما این موضوع مورد غفلت قرار گرفته است.

وی بیان می کند: شهرستان اسفراین با توجه به جایگاه ویژه در صنایع دستی و گردشگری باید بیش از پیش مورد توجه مسئولان استانی و شهرستانی قرار گیرد.

اقداماتی برای ساخت موزه

رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری اسفراین هم در این ارتباط می گوید: موزه باستان شناسی و مردم شناسی از نیازهای این شهرستان است.

«محمد محمدی» می افزاید: با توجه به این که کاوش های باستان شناسی زیادی در محوطه های تاریخی به خصوص شهر تاریخی بلقیس انجام شده و آثار زیادی کشف شده است تأسیس موزه باستان شناسی بیش از پیش در اسفراین احساس می شود.

وی تأکید می کند: با توجه به این که قومیت های گوناگون با آداب و رسوم متنوع در اسفراین زندگی می کنند برای زنده نگهداشتن فرهنگ عامیانه و سنت های این قومیت ها، احداث موزه مردم شناسی می تواند نقش بی بدیلی ایفا کند.

وی خاطرنشان می کند: با توجه به مصوبه سفر هیئت دولت نهم در سال 87 مبنی بر تأسیس موزه باستان شناسی و مردم شناسی در اسفراین نقشه آن در 2 طبقه با زیربنای 850 مترمربع همان زمان تهیه شد.

وی بیان می کند: بخشی از موزه مردم شناسی را برای معرفی قومیت ها و بخشی ویژه را برای معرفی کشتی باچوخه به عنوان میراث ناملموس شهرستان اختصاص می دهیم.

«محمدی» می افزاید: برای ساخت موزه زمینی به مساحت3 هزار و 600 مترمربع در نظر گرفته شد که سال گذشته 2میلیارد ریال اعتبار برای ساخت مصوب شد که فقط 25 درصد آن معادل 500 میلیون ریال تخصیص یافت و جذب شد.

وی می گوید: امسال نیز با توجه به اهمیت تأسیس موزه، یک میلیارد و 500 میلیون ریال مصوب شد که امیدواریم با جذب آن بتوانیم کار احداث آن را بیش از پیش پی گیری کنیم.

وی یادآور می شود: با احداث این موزه که یکی از عوامل ماندگاری مسافر در شهرستان است در بخش توسعه گردشگری نیز می توان سرمایه گذاری کرد.

شهرستان 127 هزار نفری اسفراین در 60 کیلومتری جنوب بجنورد واقع است.