صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۲۴ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۱۸۱۰۱۶
تاریخ انتشار: ۰۰ : ۱۳ - ۲۴ شهريور ۱۳۹۳
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
مدیرگروه باستان شناسی دانشگاه کاشان گفت: محوطه باستانی هفت هزار ساله ˈسیلکˈ کاشان در معرفی تمدن بشریت یکی از شناخته شده ترین مکان های تاریخی دنیاست.

'محسن جاوری' اظهار داشت: در اکثر موزه های معروف دنیا اشیا و آثاری از سیلک کاشان به عنوان نمادی از تاریخ و تمدن ایران در معرض عموم قرار گرفته است.

وی افزود: علاوه بر قدمت تاریخی سیلک، کاوش های علمی که 'رومان گیرشمن' باستان شناس فرانسوی در آن انجام داده است، بر اهمیت و جایگاه این محوطه باستانی کشور می افزاید.

وی با بیان اینکه ساکنان تمدن سیلک بر فلات مرکزی ایران تاثیر گذاشته اند، تصریح کرد: گمانه زنی ها، لایه نگاری ها و کاوش ها در سیلک اطلاعات بسیار مهمی از تاریخ فلات مرکزی ایران ارایه می دهد.

این استاد دانشگاه با اشاره به اینکه سیلک دوره های پیش از تاریخ ایران را معرفی می کند، گفت: در این محل از هزاره ششم قبل از میلاد تا دوران تاریخی مانند 'عیلامی ها' و 'مادها' آثار و اشیایی کشف شده است.

جاوری اظهار داشت: تنها قسمت محدودی از این محوطه باستانی کاوش شده و تا سالیان آینده می تواند محلی برای کاوشگران باشد.

وی با اشاره به وجود محوطه باستانی 'چاتال هویوک' در ترکیه گفت: قدمت این محوطه تاریخی همزمان با سیلک است، اما دولتمردان ترکیه با تبدیل آن به یک سایت موزه باستانی برای بازدید گردشگران شرایط ادامه کاوش و حفاری این مکان را فراهم ساخته اند.

جاوری با بیان اینکه میراث فرهنگی از سیلک غافل شده است، خاطرنشان کرد: پرونده ثبت جهانی سیلک باید به طور جد پیگیری و مشکلات بوجود آمده این محوطه باستانی را حل نمود.

محوطه باستانی هفت هزار ساله سیلک کاشان در 24 شهریور 1310 با شماره 38 در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید.

منبع: ایرنا