صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۰۳ دی ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۱۸۰۲۳۴
تاریخ انتشار: ۵۵ : ۱۰ - ۱۸ شهريور ۱۳۹۳
در ابتدای این جلسه میکروفون و سیستم صوتی سالن شورا قطع شد و مهدی چمران رییس شورای شهر با اشاره به سالروز وفات جلال آل احمد گفت: امیدوارم نویسندگان خوب کشورمان جای خالی وی را پر کنند.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
اولین انتقاد جاندار را علیرضا شجاع پوریان، عضو فراکسیون اصلاح طلبان و معاون سابق اجرایی شورای شهر داشت. او که نطق پیش از دستور خود را در اختیار خبرنگاران هم قرار داده بود، در بخشی از سخنانش به دخالت دستهای بیرون از شورا در انتخابات هیات رئیسه اشاره کرد و نتیجه گرفت این کارها به گسترش فضای بی اعتمادی کمک می کند.

به گزارش انتخاب؛ هر چند او به صراحت از شهرداری تهران، سخن به میان نیاورد، ولی با کلمات واضح، به دخالت "مدیران شهری" در انتخابات هیات رئیسه شورا گلایه کرد. انتخاباتی که هفته گذشته برگزار شد و باعث شد دوست او احمد مسجدجامعی با 13 رای، مبارزه را به مهدی چمران، رئیس فعلی شورای شهر واگذار کند.

شجاع پوریان در سخنانش گفت: در حوادث و رویدادهای یک ساله اخیر تهران، از جمله آتش‌سوزی خیابان جمهوری، حادثه پارک ارم، واژگونی اتوبوس شرکت واحد، طوفان بی‌سابقه تهران، سقوط هواپیمای مسافربری، مرگ دلخراش کارگر تهرانی در مقابل دیدگان فرزندانش و ... نقشی متفاوت از آقای مسجدجامعی به عنوان وکیل مدافع مردم را شاهد بودیم که بدون هیچ‌گونه مصلحت‌اندیشی بر احقاق حقوق شهروندان و شناسایی عوامل حوادث تأکید داشتند و عذرخواهی از مردم را کمترین مرهم بر آلام آنان می‌دانستند و ترویج روحیه عذرخواهی از مردم را به مدیران نیز توصیه می‌کردند. البته در کوتاه زمانی، این روحیه و رویه مردم‌مدارانه و صادقانه در مدیریت شهری گران آمد و بدون توجه به پیامدهای منفی و عواقبی که بی‌گمان گریبان بسیاری را خواهد فشرد، برخی به ناحق به دخالت مستقیم در انتخابات هیأت رئیسه دست زدند و موجب گسترش بی‌اعتمادی را در این فضا فراهم ساختند که البته تشریح آن را به صلاح شورای شهر تهران نمی‌داند اما در عین حال امیدواریم پس از این شاهد شائبه‌هایی از این دست نباشیم که جایگاه نهاد نظارتی شورا را با تردید جدی مواجه می‌کند و حتی نارضایتی و بی‌اعتمادی شهروندان را نیز در پی خواهد داشت."

هنگام سخنان شجاع پوریان، اعضای شورای شهر به دقت گوش دادند و البته پس از آن، کسی اظهار نظر نکرد و اصولگرایان و مدافعان مدیران شهری هم سعی کردند با این عضو شورای شهر، ابراز مخالفت علنی نکنند. گویی آنها نیز به خوبی می دانستند باید انتظار چنین کنایه هایی را به عنوان پس لرزه انتخابات هفته گذشته، بکشند و تحمل کنند.

 

حافظی: شهردار به قوانین پایبند نیست

بعد از این انتقادات، رحمت الله حافظی، رئیس کمیسیون سلامت و محیط زیست شورای شهر بود که با کلماتی صریح، به قالیباف تاخت که به قوانین پایبندی ندارد.

او گفت: پایبندی و قوانین بسیار خوب است، اما شهردار در عمل به قوانین پایبند نیست. هدف وسیله را توجیه نمی‌کند شهردار باید توضیح دهد که قبل از تصویب شورای شهر بر اساس چه اختیاری قول داده پژوهشگاه رویان بسازد و میزان منابع موردنیاز به محل تأمین آن چیست؟

حافظی باز هم به شهرداری انتقاد بودجه ای کرد و در تذکری به قالیباف گفت: ‌علاوه بر این تذکری درباره کمیته تخصیص اعتبار و موضوع قانون بودجه دارم که همیشه دغدغه اعضا بوده و به سؤال شهردار هم منتهی شد. و وی قول داد از اعضای شورا برای حضور در جلسات این کمیته دعوت کند. با این همه در تاریخ 10/4/93 دومین جلسه این کمیته در سال جاری برگزار شد و باز هم تنها عضو شورا آقای دبیر بود.

او با زیر سئوال بردن اختیارات کمیته تخصیص اعتبار خطاب به دبیر رئیس این کمیته گفت: دو بند 7 و 9 مصوب این کمیته جای تأمل دارد. بند 7 به شهرداری تکلیف می‌کند 300 میلیارد تومان افزایش اعتبار برای پروژه شهر آفتاب در نظر بگیرد و آن را در اصلاحیه پایان سال اعمال کند. آیا این کمیته اختیار این کار را دارد؟

حافظی پیشنهاد کرد: اگر استدلال این است که شهردار اختیار جابجایی ردیف‌های بودجه را دارد، باید جمله پایانی درباره اعمال در اصلاحیه پایان سال حذف شود. اما در غیر این صورت اگر شهردار از اختیارات خود استفاده نکند اجازه جابجایی ردیف‌ها بدون اجازه شورا را ندارد.

او همچنین از قالیباف خواست درباره بند 9 مصوبات کمیته که به تعبیر او همین مشکل را هم دارد توضیح دهد.

 

معصومه آباد: عوامل شهرداری رئیس سابق کلانتری آزادی را به شدت کتک زدند و گردنش را شکستند

در بخش دیگری از جلسه امروز شورای شهر، رئیس کمیته سلامت شورای شهر باز هم از عوامل منسوب به شهرداری تهران انتقاد کرد و ماجرای جالب توجهی را بیان کرد.

معصومه آباد در بخشی از سخنانش به درگیری بین مددکار شهرداری با یک فرمانده بازنشسته پلیس اشاره کرد و گفت این فرمانده پلیس را عوامل شهرداری به اندازه ای کتک زده اند که شکستگی گردنم پیدا کرده است.

او گفت: درگیری در متروی خیام بین یک شرکت پیمانکاری که وظیفه جمع آوری متکدیان را بر عهده دارد، با یک شهروند که فرمانده بازنشسته نیروی انتظامی بود، منجر به آسیب دیدگی شدید این سرهنگ بازنشستگی نیروی انتظامی شده است. گزارش بیمارستان سینا که مصدوم در آن بستری شده بود را دیدم و متوجه شدم او از ناحیه گردن دچار شکستگی شده و ضرب و جرح زیادی پیدا کرده و من بسیار متاثر شدم."

آباد در توضیح این درگیری گفت: عوامل منسوب به شهرداری مشغول جمع آوری متکدیان ایستگاه متروی خیام بودند که این سرهنگ بازنشسته به درگیری بین کارمند مددکاری اجتماعی و متکدی کنار متروی برای حل مناقشه وارد شده بود. او کارمند بازنشسته پلیس بود و همیشه وارد مناقشات می شد تا به صلح منجر شود ولی به شدت کتک خورد. زمانی که او به کمیته سلامت مراجعه کرد و سوابق دوران خدمت خود را آورد، من متاسف شدم چنین فردی از عوامل شهرداری کتک خورده است. او در دوران خدمت خود فرماندهی نیروی انتظامی وزارت تعاون، وزارت راه، جانشین فرمانده انتظامی قوه قضاییه و حتی ریاست کلانتری 135 آزادی را بر عهده داشته است. وقتی رئیس کلانتری اینقدر از شهرداری کتک بخورد، حساب بقیه مردم روشن است.

این عضو شورای شهر از عبدالهی معاون خدمات شهرداری خواست، با عوامل خاطی خدمات شهرداری با تشکیل یک کمیته نظارت، برخورد کند و تعیین صلاحیت شرکتهای پیمانکاری و نظارت بر بازنگری صلاحدید این شرکتها را در دستور کار قرار دهد.

منبع: ایسنا