پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : انتخابات هیات رئیسه شورای شهر تهران برگزار شد و نتیجه آن شگفتی اصلاح طلبان را برانگیخت درست مانند سال گذشته و مساله انتخاب شهردار که چرخش یک شبه الهه راستگو از کاندیدای اصلاح طلبان و حرکت به سمت اصولگرایان، قالیباف را در مسند شهردار نشاند
امسال نیز این تغییر رفتار به ویژه در جبهه خاکستری شورای شهر که تا حدودی به نظر می رسد ناشی از عملکرد ضعیف اصلاح طلبان در جذب این جبهه بوده باشد، موجب شد تا چمران به جای مسجدجامعی ریاست شورای شهر تهران را به دست بگیرد و اصلاح طلبان کل هیات رئیسه را از دست بدهند. البته صادق زیباکلام فعال سیاسی اصلاح طلب و استاد دانشگاه تهران این مساله را درس عبرتی برای اصلاح طلبان می داند که باید آن را همواره مدنظر قرار دهند. او می گوید اگر اصلاح طلبان انتخابات را جدی می گرفتند امروز نه در شورای شهر و نه در مجلس با چنین مشکلاتی مواجه نبودیم.
نتیجه انتخابات شورای شهر آنچه اصلاح طلبان به دنبال آن بودند نشد. برداشت شما از این مساله چیست؟
فهمیدن این معادله کار سختی نیست؛ آنچه امروز در شورای شهر رخ می دهد حاصل بی توجهی اصلاح طلبان به صندوق های رای است. سال گذشته هم آقای قالیباف با یک رای الهه راستگو شهردار تهران شد علت چیست؟! علت تنها عدم شرکت در انتخابات است. درواقع شرکت ضعیف بدنه اصلاح طلبان در انتخابات در برابر اصولگرایانی که در هر دوره ای جدی در انتخابات شرکت می کنند چنین نتایجی را به دنبال دارد به عبارت دیگر اصلاح طلبان به دلیل سرخوردگی این موضوع را تکلیف نمی دانند که نتیجه ای جز از دست دادن شورای شهر و مجلس نداشت.
این مساله را شکست جریان اصلاح طلب می دانید یا ناشی از عدم برنامه ریزی؟
این مساله به هیچ وجه یک شکست برای اصلاح طلبان به حساب نمی آید بلکه به نظر من این تنها یک درس عبرت برای جریان اصلاح طلب است بدین معنا که آنها باید یاد بگیرند از کنار انتخابات بی تفاوت عبور نکنند. شما ببینید در تهران حدود 6میلیون واجد شرایط وجود دارد حال از این تعداد که جمعیت قابل توجهی از آنها اصلاح طلب هستند چند درصد برای انتخابات شورای شهر رای دادند؟! حتی آن اصلاح طلبانی که به پای صندوق رای رفتند و به آقای روحانی رای دادند خیلی از آنها در انتخابات شورای شهر شرکت نکردند. ما اصلاح طلبان باید این مطلب را به خوبی بدانیم که به جز صندوق رای هیچ آلترناتیوی برای تغییر نداریم و باید بگویم اگر در انتخابات مجلس که سال دیگر برگزار خواهد شد، شرکت نکنیم نتیجه آن می شود همین شرایطی که امروز مشاهده می کنیم یعنی برخی آقایان با 10یا حتی 5درصد آرا کرسی مجلس را به دست می گیرند. انتخابات شورای شهر هم همینطور است ولی اگر اصلاح طلبان در انتخابات جدی تر شرکت کنند مطمئن باشید مانند 24خرداد، 19میلیون اصلاح طلبان رای می آورند و تنها 4میلیون رای به صندوق اصولگرایان ریخته می شود.
این تصور وجود دارد که اشتباه اصلاح طلبان تمرکز بیش از اندازه بر مساله ریاست جمهوری بود تا شورای شهر در حاشیه قرار گیرد و به طور کلی فراموش شود. نظر شما چیست؟
دقیقا صحبت من هم این است. مردم که رای دهنده بالقوه اصلاح طلبان هستند و هم خود اصلاح طلبان باید وارد میدان شوند و مشارکت کنند و عرصه را برای حضور اصولگرایان تنگ نمایند و اصلاح طلبان و بزرگان این جریان باید از مردم دعوت نمایند و تبلیغ کنند تا مردم برای تغییر وارد میدان شوند افرادی مانند آقایان هاشمی و خاتمی و چهره های اصلاح طلب باید از مردم دعوت نمایند و آنها را قانع سازند که شورای شهر مهم است و این شورای شهر است که شهردار را انتخاب می کند و به گونه ای رفتار نشود که مجالس به دست اصولگرایان بیفتد.
شما می گویید در انتخابات باید شرکت کرد اما شاهدیم افرادی مانند خانم راستگو به اسم اصلاح طلبی وارد انتخابات می شوند اما رای شان به سمت طیف مخالف می چرخد.
این کاملا درست است اما باید در نظر داشته باشید وقتی رای نمی دهیم آن موقع چنین افرادی وارد میدان می شوند که به بادی رای شان تغییر می کند. همه اینها به واسطه این است که اصلاح طلبان شرکت در انتخابات را وظیفه نمی دانند و شورای شهر را جدی نمی گیرند. آمدن آقای چمران درسی است برای اصلاح طلبان که موضوع انتخابات را جدی بگیرند.
منبع: آرمان
جز متخصص امور شهري
عباس جدیدی،حسین رضازاده و آقای دنیامالی به همراه خانوم "راستگو!" به چمران رای دادند.