صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

شنبه - ۲۲ دی ۱۴۰۳
کد خبر: ۱۷۹۲۶۶
تاریخ انتشار: ۴۶ : ۱۲ - ۱۱ شهريور ۱۳۹۳
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
معاون رییس جمهوری گفت: دولت از مشارکت جویی مردم و ˈسمن هاˈ و طرح آزادانه دیدگاه های آنها و پیشنهادها و نقدها استقبال می کند.


معصومه ابتکار روز سه شنبه در نهمین نشست سراسری سازمان های مردم نهاد در اردبیل افزود: دولت در یک سال گذشته و با رای آشکار مردم به اعتدال، تغییری در رویکردهای اساسی ایجاد کرده و فضای عمومی برای حضور مردم از همه طیف ها و اقشار فراهم شده است.

رییس سازمان حفاظت محیط زیست بیان کرد: در این راستا اولین رسالت دولت ایجاد فضای عمومی برای طرح مسائل به دور از فضای امنیتی است که طی سال های گذشته بسیاری را دل آزرده کرده بود.

وی اظهار کرد: در این فضا مجالی برای طرح دیدگاه ها یا آزادی پس از بیان نبود تا سمن ها بتوانند نقش موثری در جامعه ایفا کنند ، بنابراین مهم ترین رسالت دولت دراین حوزه ایجاد فضایی سرشار از اعتماد بین دولت و سازمان های مردم نهاد بوده و رییس جمهوری همواره بر این امر تاکید داشته است.

وی گفت: دولت موفق شده پس از انتخابات 24 خرداد فضایی آرام در عرصه های اجتماعی و سیاسی ایجاد کند ، اگرچه شرایط امروز مطلوب نیست و همه دستاوردها حاصل نشده اما تغییری در رویکردها را شاهدیم که با همکاری سمن ها و دولت این تغییرها و حرکت رو به جلو می تواند به صورت مستمر ادامه یابد.

او افزود: استانداران باید از نمایندگان سازمان های مردم نهاد در کارگروه های اداری به عنوان عضو ناظر استفاده و نظرات آنها را در تصمیم گیری ها اعمال کنند؛ در 17 استان در دیدارهایی که با نمایندگان سمن ها و استانداران داشتم از آنها درخواست کردم در اتاق فکر استان ها از حضور سمن ها بهره برده و از نظرات آنها در تصمیم گیری های کلان استفاده کنند.

وی گفت: تعامل دولت با سمن ها می تواند در پیشبرد برنامه ها به دلیل انگیزه های قوی معنوی واعتقادی سمن ها اثربخشی بسیار بیشتری از فعالیت های صرف دولتی داشته باشد چرا که سمن ها به دلیل پشتوانه مردمی در تغییر الگوی رفتاری جامعه اثربخشی بیشتری دارند، بر این اساس روند گرفتن مجوزها و فعالیت سمن ها باید توسط دولت تسهیل شود.

ابتکار ادامه داد: موضوع رصد فعالیت های اجرایی و دیده بانی آنها می تواند نقش موثری در جلوگیری از انحرافات و سوء استفاده ها داشته باشد زیرا امروزه بدون سمن ها و رسانه های آزاد مقابله با معضلات جوامع بشری امکان پذیر نیست.

وی گفت: سمن ها نمی توانند بدون فضای آزاد و بدون ترس از بی مهری و انتقام فعالیت کنند البته سمن ها هم باید در قبال قانون شکنی و ایراد اتهام های نادرست پاسخگو باشند اما بتوانند در فضای آزاد دیدگاه های خود را بیان کنند.

وی افزود: همان طور که در زمان تنفیذ حکم ریاست جمهوری، دکتر روحانی تاکید کردند امیدواریم مسوولان قدرت تحمل نقد و پذیرش دیدگاه های متفاوت را داشته باشند تا بتوانیم خود را اصلاح کنیم چرا که بدون نقد نمی توان حرکت رو به جلو را متصور بود و مسائل و معضلات را برطرف کرد.

وی بیان کرد: در همین راستا سمن ها باید در مسائل آموزشی و نظارت بر عملکرد خودشان نیز تقویت شوند ، در این حالت است که سمن ها می توانند موثر باشند.



** دولت از شبکه سازی و ارتباط تشکیلاتی سمن ها حمایت کند

معاون رییس جمهوری گفت: دولت از طرف دیگر باید از شبکه سازی و ارتباط تشکیلاتی بین سمن ها حمایت کند ، در این راستا از نوبخت خواسته شده همچون برنامه چهارم نقش سمن ها را در تدوین برنامه ششم کشور تقویت کند و صدای آنها را انعکاس دهد.

ابتکار افزود: برنامه ها نباید فقط دولتی باشد و لازمه آن شبکه سازی و ایجاد فرایندی دموکراتیک برای حضور نمایندگان سمن ها در کارگروه های نگارش برنامه ششم است.

وی گفت: این فعالیت در سازمان محیط زیست آغاز شده و امیدواریم در سطوح دیگر مدیریتی هم تسهیل شود و وزارت کشور هم در این راه یاریگر باشد.



** گسترش فعالیت سمن ها در سایر حوزه ها ضرورت دارد

رییس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: امیدواریم شاهد گسترش فعالیت سمن ها در سایر حوزه ها همچون محیط زیست باشیم که این می تواند به تحقق اهداف عالی نظام و اعتلای کشور منجر شود.

وی افزود: به عنوان مثال در زمینه محیط زیست امروز جامعه دچار مشکلات عدیده است ، با این حال در مسائلی مانند شکار و سیل سمن ها بانی جریانی شده اند که امروز شکارچیان در حرکت اجتماعی و فراگیر، خود سلاح را بر زمین می گذارند و مردم در حفاظت از مناطق حفاظت شده محیط زیست، داوطلبانه همکاری می کنند و در برخی عرصه های دیگر نیز شاهد حضور آنها در فعالیت هایی با بازده بالا هستیم.
منبع: ایرنا