در زمینه مسائل فرهنگی ما معتقدیم که فرهنگ جامعه ما پرچمش باید بر دوش صاحبان فرهنگ باشد. و آنها بخوبی با تجربه و دانشی که دارند، این کار را خواهند کرد. دولت آنها را یاری میکند. معیار ما قانون است. هیچ گروه و جمعیتی حق ندارد کار خودسر در زمینه فرهنگی انجام دهد. هرچه قانون است به آن عمل کنیم و اگر جایی قانون شفاف نیست باید شفاف کنیم. حاضریم لوایح را در این زمینه تقدیم مجلس کنیم.
مبنای ما در سیاست خارجی این است که چهره واقعی ایران، چهره واقعی انقلاب اسلامی به جهانیان معرفی شود. اسلام رحمانی برای جهانیان تبیین شود. مردم ایران اهل ادب هستند. اهل اخلاق، فرهنگ هستند. می خواهند با ملت های دیگر زندگی مسالمت آمیز داشته باشند دلیلش این است که در طول 200 سال گذشته ایران به هیچ کشوری تجاوزی نداشته است و اگر به او تجاوز کرده اند فقط دفاع کرده است.
میخواهیم با کشورهای منطقه و بخصوص همسایه روابط خوب و نزدیکی داشته باشیم. بسیاری از سران کشورهای همسایه به ایران سفر کرده اند و من به چند کشور سفر کردم. برنامه ما بر این است که با همسایگان و کشورهای منطقه با وحدت و برادری زندگی کنیم و معضلاتی که برای منطقه پیش می آید به کمک مظلوم بشتابیم.
مبارزه ما با تروریسم جدی است و هرکجا باشد با تروریزم و خشونت مخالفیم و هر کشوری و ملتی از ما کمک بخواهد، کمک میکنیم. کمک ما به مردم عراق و سوریه و فلسطین و لبنان را در سالهای اخیر شاهد بودید. در زمینه مساله هسته ای مبنای ما ادامه مذاکرات با 5+1 است. اگر زیاده خواهی در کار نباشد و اگر صداقت در طرف مقابل باشد، همانطور که طرف ایرانی هم صادقانه حرکت میکند و هم جدی است، ما در فرصت باقیمانده می توانیم به توافق و تفاهم نهایی دست یابیم.
البته مسیر مقداری پیچیده است اما تاکنون آنطور که از آغاز کار در ذهن ما بوده، پیشرفت کردیم و موفقیت به دست آوردیم. امیدواریم در ادامه کار بتوانیم به توافقات لازم دست یابیم و تحریم ظالمانه غلط غیرقانونی از سر مردم ایران انشاءالله برداشته شود.
* خبرنگار روزنامه دنیای اقتصاد: عنوان کردید که مهار تورم از دستاوردهای دولت بوده است، تحلیل برخی تحلیلگران این است که اگر تورم هدفگذاری اش رقمی بالاتر از 15 درصد در نظر گرفته شود روند نزولی تورم تا پایان امسال صعودی شده و این به تورم سال 94 تاثیرگذاشته و رسیدن به تورم یک رقمی در 95 را با مشکل دچار می کند. آیا هدفگذاری نرخ تورم در ماه های آینده تغییر می یابد؟
روحانی: برخی اقتصاددانان همین نظر را دارند و میگویند که برای اینکه تورم مهارش مداومت داشته باشد، یعنی بتوانیم به نقطه ای برسیم که سال 94 هم این تورم را کاهش دهیم و در 95 برسیم به تورم یک رقمی که هدف دولت است. من نگفتم پایان امسال تورم 20 درصد خواهد بود گفتم زیر 20 درصد خواهد بود که میتواند هر رقمی باشد. البته ما رقم نهایی را چند ماه دیگر اعلام میکنیم که دقیقا پیش بینی ما در اسفند چه مقدار است.
سال قبل برنامه ریزی ما بر این مبنا بود که در 92 به 35 و در 93 به 25 برسیم. در 92 به 34.7 رسیدیم، امسال برنامه 25 درصد بود و بحث های زیادی در جمع اقتصاددانان بود که با این وضع با چه مشکلی مواجه می شویم. لذا هدف را به زیر 20 درصد تغییر دادیم.
2 هدف را داریم دنبال میکنیم. جمعش سخت است. یکی اینکه میخواهیم مهار تورم را ادامه دهیم، و دیگر اینکه تورم امسال چه مقدار باشد که بتواند با این هدف سازگار باشد.حتما باید تورم ما زیر 20 درصد باشد که بتوانیم در سال آینده هم کاهش دهیم. اما اینکه زیر 20 درصد یعنی چقدر، ظرف یکی دو سه ماه آینده اعلام خواهیم کرد.
** شبکه المنار لبنان: یکسال پیش رئیس جمهور ایران به تشکیل ائتلاف بین المللی علیه خشونت و تروریزم دعوت کرد. اخیرا هم اوباما دعوت به تشکیل این ائتلاف کرد ولی ایران و سوریه را مستثنی ساخت. ایران هم اخیرا دعوت به تشکیل ائتلاف منطقه ای کرد. کدامیک از این دو ائتلاف میتوانند کارآیی بیشتری داشته باشند؟
آیا امسال عازم حج خواهید شد؟
روحانی: همانطور که در مجمع عمومی سازمان ملل اعلام کردم، مبنا این است که همه کشورهای جهان علیه خشونت و تروریزم دست به دست هم دهند. طرحی با عنوان ویو مطرح و در مجمع عمومی به اتفاق آرا تصویب شد. در همان سخنرانی و بعد در مصاحبه هایی که در نیویورک داشتم پیش بینی کردم که اگر دنیا اقدامات جدی انجام ندهد گرفتار خشونت و تروریزم آنچنان خواهد شد که ممکن است نه تنها خاورمیانه بلکه بسیاری از کشورهای دیگر را مبتلا کند. امروز می بینیم که افراط و تروریزم در منطقه ما چه میکند. هم گروهکهای تروریستی به ترور ادامه می دهند و هم رژیم صهیونیستی.
کشورهایی که میخواهند ادعا کنند مبارزه میکنند با تروریزم باید در ادعای خود صادق بوده و در اعمالشان صادق باشند. همین گروه های تروریستی در سوریه بودند و ما پارسال به اینها می گفتیم اینها چه خطری هستند. روحانی افزود: برخی کشورهای بزرگ امروز می بینند که جنایتکاران دیروز در سوریه امروز در عراق جنایت میکنند. جنایت جنایت است، نمی شود بگوییم اگر یک آمریکایی کشته شد میخواهیم مبارزه کنیم با تروریزم ولی اگر غیرآمریکایی کشته شد تردید کنیم. این معنایش این است که در تروریزم جدی نیستند. و فقط در بهترین حال و خوشبینانه منافع ملی خود را می بینند. از نظر ما هر یک انسان بیگناهی کشته شود، مثل اینکه بشریت ذبح و قربانی شده. لذا تصمیم ما برای مبارزه با ترور است. هرکه در این زمینه تلاش کند ما استقبال میکنیم که جهانیان به طور واقعی با تروریزم مبارزه کنند. ما البته در منطقه خودمان نیاز داریم به یک هماهنگی و همکاری و وحدت بین کشورهای منطقه.
من فعلا تصمیمی برای زیارت خانه خدا ندارم گرچه همیشه مشتاق هستیم که حرم پیغمبر را در آغوش بکشیم ولی برنامه ای فعلا در این زمینه نداریم.
* خبرنگار شبکه خبر: دیروز آمریکا تعداد دیگری از شرکت ها، افراد و حتی چندین نفت کش را در لیست تحریم های جدید قرار داد. پاسخ احتمالی دولت شما به این تجاوز چه خواهد بود؟
روحانی: تحریم غیرقانونی، تجاوز به حقوق ملت بزرگ ایران است. ما باید با همه توان و قدرت در برابر این تجاوز ایستادگی کنیم. البته آنها بهانه شان این است که میگویند آنها تحریم را دور زدند. ما برای جلوگیری از دور زدن تحریم مجدد انجام میدهیم.
البته که ما تحریم را دور می زنیم و با افتخار هم دور می زنیم چون غیرقانونی و برخی از آنها را جنایت علیه بشریت می دانیم. تحریم در موارد غذایی و دارویی. حتما در برابر هر تحریم راه حل های خود را انتخاب میکنیم. و دست روی دست نمی گذاریم. کار آمریکایی ها برای تحریم، کار زشتی بوده و با روح توافقات سازگار نیست. در حالی که مذاکره می کنیم برای توافق نهایی، اینگونه اعمال نه با سیاست حل معضلات جهانی از طریق مذاکره سازگار است و نه با مسیر اعتماد سازی. مردم ما نسبت به آمریکا هیچگونه اعتمادی ندارند، خوب بود آمریکایی ها با اعمالشان زمینه را تاحدی فراهم میکردند که این اعتماد تا حدی درست شود. ولی این کاری که کردند، بی اعتمادی را عمیق تر می کند.
* خبرنگار کیهان: همانطور که مستحضرید رهبر معظم انقلاب بر فاصله گذاری دولت با فتنه گران تاکید کردند؛ برنامه دولت محترم برای عمل به این توصیه چیست؟
- روحانی: همه نکاتی که رهبر معظم انقلاب در دیدار فرمودند دولت برای آنها برنامه ریزی کرده و اجرایی و عملیاتی میکند. مسائلی هم که مربوط به سالهای گذشته است و در کشور وجود دارد، ما در چارچوب قانون عمل میکنیم. معیار ما قانون خواهد بود و کسی اگر محکومیتی دارد، و محکومیتش برای این است که طرف از حقوق اجتماعی محروم شود، یعنی دادگاه فردی را برای استفاده از حقوق اجتماعی محروم کرده، به قانون عمل میکنیم. ولی تخیلی اینکه آقایی در عکسی بوده حالا اینکه مال کی است و به چه منظور بوده و رفته تماشا کند یا چه جور شعاری بدهد را نمی پذیریم که کسی بخواهد بر مبنای توهمات فردی را محکوم کرده یا به دولت بگوید که این فرد از حقوق اجتماعی محروم است.
محرومیت از حقوق اجتماعی حکم دادگاه می خواهد. ما هم طبق حکم دادگاه عمل کنیم. اینکه بگویند آقایی کجا بوده یا کجا می خواسته باشد معیاری برای ما نیست. البته آنچه مقام معظم رهبری فرمودند حتما وزرای محترم به فرمایشات ایشان در همه زمینه ها عمل میکنند. ضمن اینکه در دولت همه نکات ایشان را اجرایی و عملیاتی می کنیم.
* کیودو ژاپن: درباره اقدام شب گذشته دولت آمریکا، برداشت شما چیست؟ آیا فکر میکنید تحریم ها جدید بوده؟ یا اینکه ادامه تحریم های کنونی و قبلی است؟ آیا توافق ژنو نقض شده یا خیر؟ آیا تصمیم به سفر به نیویورک و ملاقات با رئیس جمهور آمریکا دارید؟
- روحانی: آنها همیشه مدعی هستند تحریم جدید نکردیم. همانطور که گفتم بر فرض که حرفشان درست باشد باز هم منافات دارد با روح توافق ژنو. ضمن اینکه اصل آن تحریم غیرقانونی بوده و شکل جدیدش هم ناصحیح و غیرسازنده و غیرقانونی است.
درباره سفر به نیویورک هم تصمیم قطعی نگرفتم. برنامه ای برای ملاقات با اوباما ندارم.
* ایسنا: دلیل مخالفت با اینترنت پرسرعت چیست؟
- روحانی: مساله پیشرفت علم بسیار اهمیت دارد. مقام معظم رهبری همواره روی این مساله تاکید دارند. دولت هم در این زمینه همواره دارد تلاش میکند تا پیشرفت های علمی بیش از گذشته باشد. من آمار شرکت های دانش بنیان فعال و پارک های علمی و فناوری و حتی بر مبنای مقالات و مراجعه به مقالات، پیشرفت ما قابل ملاحظه بوده. هفت هشت ماه که ردیف ما 17 بوده الان شده 15. بعضی فکر میکنند رتبه ما کاهش یافته ولی نه بهتر شده. بعضی فکر میکنند مثل نمره دبستان است.
یکی از راه های پیشرفت علمی، اینترنت پرسرعت است. اگر بخواهی بخشی را دانلود کنی و ساعت ها بنشینی گاهی وقت ها آدم خوابش می برد. مبنای این دولت به اضافه کردن پهنای باند است. این تصمیم دولت است. اینگونه امور تصمیماتش در شورای عالی مجازی اتخاذ می شود. در آنجا بحثش انجام می شود. یکی از تصمیمات این دولت ایجاد شبکه ملی اطلاعات است که در این زمینه قدم های اولیه برداشته شده. دولت این کار را می کند و در آن شبکه ملی سرعت خیلی بیشتر از امروز می شود. تصمیم دولت بر ادامه این روند خواهد بود.
* تلویزیون امبیسی آمریکا: با توجه به تحریم های دیروز و اینکه مذاکرات بار دیگر تمدید شده، چقدر امیدوارید مذاکرات به نتیجه برسد؟ آیا 5+1 الان با حسن نیت مذاکره می کند؟ اگر به نتیجه نرسد چه می شود؟
- روحانی: فکر میکنم در جمع 5+1 کشوری که رویش خیلی تردید است که آیا حسن نیت کافی دارد یا نه، آمریکایی ها هستند. بقیه کشورها که معمولا خیلی در این زمینه ها رفتاری از خود نشان ندادند که ببینیم آنها می خواهند مذاکرات به نتیجه نرسد. آنچه در مجموعه مذاکرات حس می کنیم این است که همه 7 کشور به دنبال حل و فصل هستند. دلیلش این است که راه قبلی، راه غلط و اشتباهی بوده. راه تحریم پاسخ نداده و به ضرر همه بوده است. راهی که قبلا انتخاب شده باخت باخت بوده و امروز همه به دنبال برد برد هستیم. ولی مذاکرات، سخت است و آسان نیست. حداقل سه تا چهار مساله پیچیده وجود دارد که ساعتها رویش مذاکره شده و باز هم خواهد شد. همین هفته باز هم پایان هفته مذاکراتی با آنها خواهد بود. ما مذاکره را ادامه میدهیم تا اینکه به نتیجه برسیم.
اگر حسن نیت در طرف مقابل باشد در زمان باقی مانده امیدواریم به توافق برسیم. تحریم های دیروز که به تعبیر آنها جدید نیست، که به نظر ما کار درستی نبوده، به اصل مذاکرات لطمه نمی زند.البته در مذاکره یکی از پایه ها، اعتماد و صداقت است. اینجور کارها به مسیر اعتماد و صداقت لطمه می زند. اما مذاکره را ادامه می دهیم.
اینکه اگر نشد چه می شود؟ مثل دفعه قبل که نتوانستیم به نتیجه برسیم، دوره قبل هم نشد و تمدید شد. اما تاکید می کنم بازگشت شرایط به یکسال گذشته امکان ناپذیر است. اگر به تفاهم نرسد به این معنا نیست که سازمان تحریم باقی می ماند. سازمان تحریم در هم شکسته و باقی نخواهد ماند. مسیر مسیری است که برای شکستن تحریم ها ادامه میدهیم.
* تهرانتایمز: گسترش مناسبات با کشورهای حوزه خلیج فارس در دستور کار دولت بوده. اخیرا آقای امیرعبداللهیان سفری به ریاض داشتند. گسترش روابط با عربستان چقدر جدی است؟
- روحانی: از طرف ایران رابطه خوب با همه همسایگان از جمله عربستان در دستور کار است. می خواهیم با همه همسایگان روابط بهتری داشته باشیم. اختلاف نظرهایی که بین ما و عربستان است نسبت به روابط دوجانبه ما نیست. نسبت به منطقه است. حالا این منطقه از شمال آفریقا تا خاورمیانه است. این اختلاف نظر ها الان هم هست و بعدا هم ممکن است باقی باشد. فکر میکنیم راه حل اختلاف نظر ها، مذاکره و حرف زدن است نه فاصله گرفتن. ما همیشه حاضر بودیم برای مذاکره و الان هم حاضریم.
شرایط منطقه کاملا با گذشته متفاوت شده است. اسرائیل در غزه شکست خورده. تروریست ها در لبنان شکست خورده و شکست های سختی در سوریه و عراق داشتند. اوضاع پاکستان و افغانستان ایده آل نیست. اینها برای دید ما برای آینده منطقه باید مدنظر باشد.
البته اختلاف دیدگاه بین ما و عربستان هست و ممکن است همه آنها حل نشود. اما معنایش این نیست که اگر با کشوری رابطه نزدیک داریم نظراتمان درباره منطقه عین هم باشد. ما با ترکیه روابط بسیار خوبی داریم اما درباره سوریه اختلاف نظر داریم.
* خبرگزاری تیمای انگلستان: بعضی به دنبال تقابل شدید بین شیعه و سنی در منطقه هستند، ایران با توجه به قدرت خود چه کمکی می تواند برای رفع این معضل کند. اگر آمریکایی ها و بقیه دول بخواهند برای مقابله با داعش وارد عمل شوند ایران آماده همکاری نظامی است؟
- روحانی: ما اساسا با تروریزم هر کشوری بخواهد مبارزه کند، آماده کمکیم. عراق باشد یا سوریه یا لبنان یا ملت بزرگ فلسطین. آمریکایی ها ندیدیم اراده جدی داشته باشند در مبارزه با تروریزم. این گروه های تروریستی مطالعه کنند از کجا بوجود آمد. طالبان و القاعده و انشعاب های آن. همینها در سوریه سه سال داشتند در سوریه می کشتند چطور آمریکایی ها چیزی نگفتند؟ در عراق به کشتار مردم پرداختند. تازه که آمریکا میخواهد مبارزه کند می گوید میخواهیم از سفارت خود و از کنسولگری خود دفاع کنیم. اینکه مبارزه با تروریزم نیست. این معنایش خیلی بد است. آمریکاییها باید از این لحن بیان شرمنده باشند. همه دنیا باید برابر ترور و تروریزم بایستد. اگر کشوری در دنیا با تروریزم مبارزه کند خوب است و هر کشوری باشد مورد استقبال ماست. اما هیچ برنامه ای برای همکاری و هماهنگی با آمریکاییها در این زمینه نداریم.
* خبرنگار روزنامه شرق: سال گذشته پس از اولین تماس تلفنی شما با اوباما، بازتاب خوبی داشت. الان شما احتمال دارد دوباره سفر کنید به نیویورک. اگر شما نروید دولت شما برنامه مشخصی برای استفاده از این فرصت دارد؟
پیغام از طرف دوستان و همکارانم است، درباره انجمن صنفی روزنامه نگاران. شما در انتخابات 92 امید را به مردم برگرداندید و این امید با کمک همه اهالی رسانه به مردم بازگردانده شد. اما خود روزنامه نگاران کمی نگرانند که این امیدشان ناامید شود. الان انجمن صنفی روزنامه نگاران همچنان پلمپ است. علیرغم تلاش شما. اهالی رسانه نگرانند نهاد و انجمنی زیر نظر دولت یا شبه دولتی بخواهد ایجاد شود و استقلال انجمن صنفی را زیر سوال ببرد. الان فضای دلواپسی زیاد است این روزها خواستیم ما هم دلواپس باشیم.
روحانی: جواب پیغام این است که نگران نباشید(خنده). دولت در فکر تهیه لایحه ای است که تقدیم مجلس می شود. البته می دانید که دولت در برخی زمینه ها باید با قوای دیگر همکاری کند. ما باید با هم تصمیم بگیریم و هماهنگ باشیم. گاهی ممکن است زمان ببرد این تفاهم اما دولت دنبال میکند. قولهایی که دادیم به مردم یا انجمن ها و اصناف و گروه های مختلف را از یاد نبردیم.
سفر به نیویورک معلوم نیست، برای اجلاس محیط زیست هم در نیویورک دعوت شدم البته. اگر تصمیم گیری شود اعلام می شود. اما برفرض اگر نروم، وزیر خارجه حتما به این سفر می رود و در نیویورک وزرای خارجه با هم مذاکره می کنند. امیدواریم فرصت فضای سازمان ملل را بتوانیم استفاده کنیم. چه برای بحث هستهای چه برای روابط با کشورهای دنیا. کشورهای زیادی سرانشان شرکت میکنند که فرصت دیدار و بحث است.
* خبرگزاری فرانسه: به نظر می رسد هر وقت شما یک گام به جلو برمیدارید، برخی می خواهند شما را به عقب برانند. یکی از وزیران شما را استیضاح کردند یا خبرنگاران خارجی مثل یگانه صالحی را بازداشت کردند. چرا برخی افراد به طور آشکار علنا علیه ریاست جمهوری شما ایستادند.
-روحانی: به هر حال در کشور نظرات مختلفی هست. ضمن اینکه نهادها و ارگانها
وظایف و مسئولیت هایی دارند در چارچوب اختیاراتشان اقداماتی می توانند
انجام دهند. در کشور ما مجلس این حق را دارد که اگر احساس کند وظیفه ای از
یک وزیری به درستی انجام نشده، از وزیر سوال کند یا در شرایطی وزیر را
استیضاح کند و در نهایت رای دهد. ما از استیضاح وزیر نگرانی نداشته و
نداریم. به دلیل اینکه استیضاح راه دولت را تغییر نخواهد داد.
روحانی افزود: مسیری که دولت انتخاب کرده، یعنی همان سفارشاتی که به فرجی دانا کردم و به او گفتم دانشگاه باید آرام باشد، از کمیت باید به سمت کیفیت برویم، معیار نصب و عزلت مسائل جناحی نباشد و ... همین ها را به وزیر بعدی خواهم گفت. من قولی که به مردم دادم، مبنای ما اجرای قانون اساسی و قوانین موضوعه است. ما به راهمان ادامه میدهیم. حالا اینکه استیضاح برای مقابله با دولت بوده باشد من هنوز این را درست حس نکردم. ظاهر امر این است که مجلس سوالاتی داشته که به صورت استیضاح مطرح کرده و اکثریت مجلس قانع نشده. ما تسلیم قانون هستیم.
اما ممکن است نظرات هم در کشور واحد نباشد. کسانی باشند حامی دولت باشند به جد. کسانی باشند هم از دولت حمایت کنند و هم منتقد دولت باشد و هم کسانی باشند که مخالف باشند. اشکالی ندارد. در کشور ما این مسائل پذیرفته است. این دولت راهی را ادامه میدهد درصدی حامی هستند و افرادی هم ممکن است نظرات دیگری داشته باشند. آنچه از نظر ما قابل قبول نیست تخریب است. تخریب دولت یا سنگ پیش پای مجریان گذاشتن قابل قبول نیست و مردم نمی پذیرند و اگر کسی بخواهد لباس زیبای نقد را به تن کند و عمل تخریب انجام دهد آن لباس را زود از تنش درآورده و به مردم معرفی کرده و می گوییم لباس تقلبی است. نقد مورد استقبال دولت است حتی اگر لحنش تند باشد.
من در طول این یکسال بسیار باحوصله بودم نسبت به منتقدین اما نشان دادم نسبت به تخریب بسیار قاطع خواهم بود. چون تخریب یعنی علیه ملت قدم برداشتن و این قابل قبول نیست. اقلیت حق نقد دارد و حق سخن گفتن دارد اما حق تخریب ندارد. اگر خواست تخریب کند در برابرش دولت و اکثریت می ایستند. تا اینجای کار مشکلی در مسیر راهمان آنچنان که شما در سوالتان بود من نمی بینم. دولت به راه خود ادامه میدهد احساس ما این است که اکثریت قاطع مردم حامی دولت هستند و نظرسنجی ها همین را نشان میدهد. در برنامه هایمان، در حد یکسال خود را موفق می دانیم. البته هر دستگاه اجرایی مشکلاتی دارد که باید تحمل کند.
* خبرنگار واحد مرکزی خبر: نظرسنجی ها نشان میدهد بیکاری مشکل اصلی کشور است. به طور مشخص تر و جزئی تر بفرمایید سیاست های دولت در بخش اشتغال چیست؟
-روحانی: مهمترین مشکل هم اقتصادی ما و هم اجتماعی ما بیکاری است که خودش می تواند مشکل فرهنگی هم باشد. اگر بگوییم در کنار رکود اقتصادی، مساله بیکاری که معمولا اینها با هم هستند، مشکل بزرگی است. ما دو برنامه داریم. یکی برنامه شکستن رکود و عبور از آن است که 177 بندی که ماه ها روی آن کار کردیم. فکر میکنیم امسال موفق باشیم که از رکود عبور کنیم. و در پایان سال همه پیش بینی های ما این است که رشد اقتصادی ما انشاءالله مثبت خواهد بود. البته برخی محاسبات ما و برخی وزرای ما می گویند الان از رکود رد شدیم. ولی من با احتیاط می گویم در حال عبور هستیم.
وزارت مخابرات به ما وعده داده که امسال 30 هزار شغل جدید درست می کند ولی ما اعلام نکردیم چون ممکن است این 30 هزار بشود 35 یا 25 هزار. قرار شد بماند آخر سال. در بخش صنعت هم قولهایی داده شده است. الان رشد تولید در خودروسازی 80 درصد است نسبت به 5 ماهه سال گذشته. در معادن خیلی بهتر شده. در زمینه نفت و گاز حرکت بسیار خوبی داریم. حتما ما اشتغال خواهیم داشت. دیدید یکی از وزرا اعلام کرده 1 میلیون شغل تا پایان سال خواهیم داشت من نمیتوانم چنین قولی بدهم اما مسیر اشتغال باز شده است.
الان آمار نشان میدهد بیکاری در میان تحصیل کرده ها بالاست و در میان بی سوادها خیلی پایین است.
* تلویزیون فونیکس چین: تشکر میکنم به خاطر برگزاری منظم ترین نشست خبری در هفت سال گذشته. شما گفتید اقتصاد بزرگترین وظیفه شما در سال جاری است. به خاطر تحریم بازهم مشکلات زیادی در تبادلات بین ایران و چین هست. اگر ایران با 5+1 به توافق هسته ای نرسد و بازهم تحریم جدی شروع شود، شما نقشه دومی برای حل این مشکلات دارید؟ انتظارتان از چین چیست؟
- روحانی: خیلی خوب فارسی حرف می زنید. ما همین الان در شرایط تحریم هستیم ولی روابطمان با چین در حال توسعه است. قرارهای ما با رئیس جمهور محترم چین در حاشیه اجلاس سازمان شانگهای در قرقیزستان و بعد هم در اجلاسی در شانگهای،دوبار با هم مذاکره و ملاقات کردیم. علی القاعده در سفر آتی هم دیدار با هم خواهیم داشت. برنامه ریزی که ما برای توسعه رابطه داشتیم، برخی تحقق یافته و برخی را در حال مذاکره برای تحقق هستیم. در شانگهای با رئیس جمهور چین توافق کردیم که 6 گروه کاری تشکیل دهیم که هرکدام طرح های متناسب با گروه خود را در همین ماه هایی که پیش رو داریم بررسی کرده و در سفر آتی رئیس جمهور چین به تهران آماده شود. امیدواریم همه تفاهمات را بتوانیم اجرایی کنیم. البته اگر با 5+1 به توافق نهایی برسیم شرایط متفاوت و کار سهل تر خواهد شد. اما در عین حال در همین شرایط فعلی هم یکی از کشورهایی که در دوران تحریم با ایران همکاری خوبی داشته چین بوده است. و ما این همکاری ها را توسعه دادیم در یکسال گذشته و بعد هم با تفاهماتی که پیش رو داریم توسعه خواهیم داد.
* روزنامه خراسان: از گذشته به شما عنوان شیخ دیپلمات می دادند. اخیرا از جمله امروز فرمودید اگر لازم باشد شخصا مذاکرات هسته ای را هدایت میکنم. برخی بر این اساس فکر میکنند مذاکرات بناست که در سطح بالاتری نسبت به وزارت خارجه دنبال شود. اینگونه است؟ برخی هم اینگونه تفسیر کردند که انتقاد ریزی از تیم مذاکره کننده است.
- روحانی: جواب هر دو منفی است. تیم مذاکرات تیم قوی است. چه شخص ظریف و چه دیگران. کاملا مسلط به موضوع هستند خیلی خوب مذاکره میکنند. خود خارجی ها هم می بینند و برخی ها هم اذعان کردند که تیم ایران تیم قوی است. ما در برابر تیم مذاکره کننده و شخص وزیر خارجه کاملا متشکریم. امروز هم از وزارت خارجه جزو سه وزارت خانه ای بود که دولت از آن تقدیر کرد.
اینکه سطح مذاکرات به سطح سران ارتقا یابد هم جزو برنامه نیست و فکر هم نمی کنم که نیازی باشد. مقصود من این نبود. مقصود من این بود که دولت و رئیس جمهور مسئول مذاکرات است. امروز هم گفتم همه مسئولیت را به عهده میگیرم چه آنچه تا الان انجام شده و چه در آینده. این قوت قلبی است برای تیم مذاکره کننده که احساس نکنند اگر مشکلی در آینده پیش آمد من بگویم تیم خراب کرده و من نظرم این نبوده. هر سفری که تیم می رود ساعتها صحبت میکنیم و در چارچوب تصمیمات نظام و رئیس جمهور تیم مذاکره کننده دارد ادامه می دهد. مقصود من حمایت بیشتر از تیم مذاکره کننده بود. تشکر می کنم از مقام معظم رهبری که در ملاقات اخیر تقویت کردند تیم مذاکره کننده را. در ماه رمضان هم که تیم مذاکره کننده در حال مذاکره بود، ایشان فرمودند من هر وقت یاد آنها می افتم برایشان دعا میکنم و میدانم بار سنگینی بر دوش آنهاست. تیم مذاکره کننده هم حمایت مقام معظم رهبری را دارد و هم حمایت ملت ایران را. از مذاکرات کسی نیست که بگوید از مذاکرات حمایت نمیکنم. البته ممکن است برخی در متن نقدی داشته باشند. دولت به کماله در صحنه است و من این جمله را گفتم تا تیم حس نکند که تنهایی این بار را بر دوش دارد. بلکه این بار بر دوش دولت و دوش همه ماست.
* شبکه تیآرتی ترکیه: آینده روابط دو کشور ترکیه و ایران را چطور ارزیابی می کنید؟
-روحانی: بسیار خوشحالم که آقای اردوغان در انتخابات موفق شد با رای بسیار خوب. به ایشان هم تبریک گفتم تلفنی. خوشحالم که آقای داوداوغلو مسئولیت نخست وزیری را بردوش دارند. امیدواریم دولت هرچه سریعتر فعال شود. من فکر میکنم در دوران جدید روابط بهتری با ترکیه خواهیم داشت. به دلیل اینکه آقای اردوغان آنوقت هم نخست وزیری بود که مسئولیت اصلی اجرایی بر دوش ایشان بود الان هم رئیس جمهوری است که با آرای مردم انتخاب شده. خیلی مهم است در کشور که ملت یک پارچه رای بدهند به یک فرد و یک فرد حمایت کل ملت را در کنار خود داشته باشد. البته در مجلس هم نمایندگان رای از مردم می گیرند ولی حوزه انتخابیه است و کل ملت نیست.
در ترکیه قبلا این حالت نبود و امروز آقای اردوغان مستقیما با آرای مردم انتخاب شده لذا جایگاه ویژه ای خواهد داشت و تغییراتی در قانون ایجاد خواهد شد و اختیارات ویژه خواهد داشت. با اردوغان روابط خوبی داشته و داریم. توافقاتی که با هم داشتیم، اکثرشان اجرایی شده و فقط یک مورد نهایی نشده که آن را داریم دنبال می کنیم. مسائل منطقه، ممکن است درباره شان اختلاف دیدگاهی نسبت به سوریه فقط داشته باشیم. در بقیه مسائل منطقه خیلی اختلاف نظر به آن صورت فکر نمیکنم داشته باشیم. در فلسطین و لبنان نظراتمان نزدیک است و از هم دور نیست. اشکالی ندارد که دوست باشیم ولی روی یک مساله ای هم اختلاف نظر داشته باشیم. امیدواریم آن اختلاف را هم با مذاکرات یا با پیشرفت در مسائل منطقه کم کنیم.
* روزنامه رسالت: جایگاه اقتصاد مقاومتی در برنامه اقتصادی دولت چیست؟
- روحانی: لایحه خروج از رکود، در واقع یک بخشی از اجرای اقتصاد مقاومتی است. پایه اصلی اقتصاد مقاومتی رشد تولید است. اقتصاد مقاومتی یعنی اقتصادی که به جایگاهی برسد که دیگران نتوانند بلرزانند و در شرایطی آن را در حصر و محاصره و انزوا قرار دهند.
روحانی منتخب حمایتت می کنیم.
ثابت کردی که پایبند به آرای مردمی...درود بر تو
امیدوارمون کردی...از رای دادن من وخانوادم دیگه پشیمون نمیشیم...داشتیم ناامید میشودیم
درود خدا به شما رئیس جمهور محترم وهاشمی کبیر
مسائلی هم که مربوط به سالهای گذشته است و در کشور وجود دارد، ما در چارچوب قانون عمل میکنیم. معیار ما قانون خواهد بود و کسی اگر محکومیتی دارد، و محکومیتش برای این است که طرف از حقوق اجتماعی محروم شود، یعنی دادگاه فردی را برای استفاده از حقوق اجتماعی محروم کرده، به قانون عمل میکنیم. ولی تخیلی اینکه آقایی در عکسی بوده حالا اینکه مال کی است و به چه منظور بوده و رفته تماشا کند یا چه جور شعاری بدهد را نمی پذیریم که کسی بخواهد بر مبنای توهمات فردی را محکوم کرده یا به دولت بگوید که این فرد از حقوق اجتماعی محروم است.
محرومیت از حقوق اجتماعی حکم دادگاه می خواهد. ما هم طبق حکم دادگاه عمل کنیم. اینکه بگویند آقایی کجا بوده یا کجا می خواسته باشد معیاری برای ما نیست...........
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
اسرائیل که پس از ازدست دادن محموداحمدی نژاد آنقدر به ضلالت افتاده که خودزنی کرده .بچه های بیگناه رو در نیمه شب به خاک و خون کشد...
آمریکا بخاطر ترس از تحریم لاب های صهیونیستی مثل غلام احمقی بازهم چهره پلید خودرا نشان داد و درست در اوج توافقات هسته ای ایران را تحریم کرد...
عربستان و شیوخ عیاش منطقه هم با یک طرح انگلیسی صهیونیستی یکسری "حیوون ریش دار "را تحت عنوان داعش به منطقه سرازیر کرده اندتا پای ایران را به جنگ بکشانند...اماتدبیر مدبران همه این تاکتیک های احمقانه را نقش برآب کرد...
از شجاعت و پافشاری شما بر حقوق اکثریت مردم، ممنونیم. این ملت حامی شما هستند.
علت: تصمیم به افزایش سرعت اینترنت!!!
خدایا کجا زندگی میکنیم؟
همه دنیا در تلاشند با افزایش پهنا وسرعت اینترنت زیرساختهای علمی کشور خود را افزایش دهند
واز سالها قبل این خواست قاطبه دانشگاهیان اساتید و عموم مردم بوده
وحالا دولت را بخاطر دسترسی به این پیشرفت علمی به محاکمه می کشند!!
آیا داعشی ها هم چنین کاری میکنند؟
از روحانی عزیز به خاطر این پاسخ کوبنده ممنونیم
ادامه بدید روحانی عزیز که در دل ملت جا دارید
ایکاش با دلیل و منطق و استدلال های اصولی و اساسی ، بهشون تفهیم کنید که اشتباه کرده و میکنند ، هرچند عده زیادی از اونها میدونن اوضاع از چه قراره اما خب خیلی هاشون مثل همین دانشجوها بخاطر جوزدگیها و تصمیمات احساسی ، بدون شناخت پاگیر اصولگراها شدند ، و یه عده دیگه ای هم که همه میدونیم واسه چی تو دایره اونان ، اما خب دیگه ..... .
ما هم داریم همین کار سختو برای تفهیم به اونا تو حوزه های مختلف انجام میدیم .
سخنانتون از روي تدبير بود
سلام بر هاشمی و روحانی و خاتمی
موفق باشید
خوشحالم هنوز مجموعه افکار امثال دکتر شریعتی مهندس بازرگان دکتر مطهری دکترمفتح و دکتر بهشتی و دکتر خاتمی و ...در کلام شما هنوز زنده است زنده باشی و سلامت مرد بزرگ
اقای روحانی دمت گرم
فقط حمایت حمایت
روحانی یک شخصیت مفیده. برعکس قبلی که هر جمله ای که به کار میبرد نگران بودیم یه تحریم جدید وضع بشه و گرونی بیشتر بشه!
باز هم مثل همیشه ، قطعا و یقینا دست کینه توزهای داخلی رو برای ایرادهای بیمورد خالی گذاشتید ، متشکریم ، هرچند اونا هرجورم که شده بالاخره یه ایرادایی میگیرن تا سرشون برای یه مدت کوتاه گرم شه و طرفدارهای اندکشونو سرگرمتر از خودشون کنن .
معرکه ای دکتر