صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۰۳ دی ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۱۷۸۱۸۱
تعداد نظرات: ۲ نظر
تاریخ انتشار: ۴۶ : ۱۰ - ۰۴ شهريور ۱۳۹۳
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
 اگرچه نام های متعددی در روزهای پیش از استیضاح فرجی دانا شنیده می شد که در لیست مورد نظر مخالفان دولت برای برکناری قرار گرفته اند، اما برخی از قرائن حکایت از آن دارد که دومین وزارت خانه مهم فرهنگی یعنی وزارت ارشاد، به عنوان هدف بعدی این گروه انتخاب شده است.


تا پیش از این نام هایی چون ˈبیژن زنگنهˈ وزیر نفت، ˈمحمدرضا نعمت زادهˈ وزیر صنعت، معدن و تجارت و ˈعلی اصغر فانیˈ وزیر آموزش و پرورش در لیست مورد نظر مخالفان دولت برای استیضاح بوده است، اما گفته می شود که فعلا نام این افراد از «پروژه استیضاح های سازماندهی شده» کنار رفته و این مخالفان دولت قرار است برای استیضاح علی جنتی وزیر ارشاد در برابر دولت صف آرایی کنند.

یک نماینده مجلس در گفت وگو با «تدبیر» از استیضاح های سازماندهی شده وزیران در فراکسیون اقلیت مجلس خبر می دهد و می گوید: «پس از آنکه اقلیت مجلس استیضاح فرجی دانا وزیر علوم را به سرانجام رساند، استیضاح علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد را در دستور کار خود قرار داده ا ند. قرار است با همان امضاهایی که طرح استیضاح وزیر علوم را تقدیم هیات رئیسه مجلس کردند طرح استیضاح وزیر ارشاد را به زودی به هیات رئیسه مجلس تحویل بدهند.»

ˈعابد فتاحیˈ عضو فراکسیون رهروان مجلس خبر می دهد:«وقتی سناریوی عزل وزیر علوم توسط جبهه پایداری با موفقیت انجام شد آنان تصمیم گرفتند که مدتی دنبال استیضاح ظریف و زنگنه نروند و در حد طرح سوال با آنان مواجهه شوند، اما طرح استیضاح علی جنتی را به سرعت در دستور کار قرار دهند.مقدمات استیضاح جنتی آماده شده است و تقسیم کار هم کرده اند.»فتاحی می گوید: «اطلاع موثق دارم که اعضای فراکسیون اصولگرایان و اعضای جبهه پایداری قرار است علی جنتی را هم به سرنوشت فرجی دانا دچار کنند و او را هدف گرفته اند تا بدنه اجتماعی دولت دچار سرخوردگی شود. و دست از حمایت آقای روحانی بردارد.»

نماینده ارومیه در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه با توجه به عملکرد فراکسیون اصولگرایان رهروان ولایت ممکن است جنتی هم به سرنوشت فرجی دانا دچار شود، تاکید کرد: «فراکسیون رهروان ولایت روز استیضاح فرجی داناعملکرد ضعیفی داشت. پیش از نشست استیضاح اکثریت این فراکسیون مخالف رای مثبت به استیضاح بود اما عملا این اتفاق رخ نداد و آنان پای حرف و قول خود نماندند. چرا که آنان می خواهند همه طرف را در دست داشته باشند.»

او ادامه داد: «110 رای منفی به استیضاح نیز متعلق به نمایندگان اصلاح طلب و مستقل مجلس بود در واقع اگر کمک و همراهی اعضای فراکسیون رهروان ولایت با اعضای جبهه پایداری نبود امکان نداشت وزیر علوم از سمتش کنار گذاشته شود. از سوی دیگر این استیضاح یک شکست بود در مقابل گروهی که فقط عنوانشان اقلیت است اما از توان بالایی برای یارگیری برخوردار هستند. این استیضاح نشان داد که باید نگران آینده روابط مجلس با دولت باشیم.»

رئیس فراکسیون اهل سنت در مجلس نهم می گوید: «این نخستین باری است که درباره یک استیضاح بازخوردهای زیادی از مردم می بینیم. من هرگز ندیده بودم که حادثه ای این قدر برای مردم مهم باشد و هنوز آنان می پرسند که چرا اینطور شد؟ و چرا مجلس با وزیری که بدنه دانشگاه از آن رضایت داشت و در مقابل تبعیض و فساد علمی ایستاد و اسناد غیرقابل انکاری از رخ دادن فساد علمی در دانگشاه ها در دوره احمدی نژاد به مجلس ارائه داد این گونه رفتار کرد؟.» فتاحی با بیان اینکه در سیاست نمی توان به هیچ عنوان به طرف مقابل اعتماد کرد اظهار کرد: «ما به اعضای فراکسیون رهروان ولایت اعتماد کرده بودیم که در مقابل اقلیت مجلس می ایستند، اما کاری نکردند و اقلیت بر اکثریت پیروز شد.الان باید گفت در مقابل بی حالی و عدم انگیزه اکثریت، میدان برای اقلیت منسجم جبهه پایداری در مجلس باز شده است، اگر این روند ادامه داشته باشد به زیان مردم خواهد بود. از سوی دیگر ارتباطات بین قوا نیز به هم می ریزد.»

او معتقد است:«مقاومت در مقابل تندروهای مجلس خیلی سخت شده است. چرا که اعضای بانفوذترین و وسیع ترین فراکسیون سیاسی که فراکسیون رهروان است نتوانستند کار خاصی را در مقابل این گروه ساماندهی کنند. بنابراین مشخص شد که قدرت اقلیت بیشتر است. اعضای جبهه پایداری با تمام قدرت پیروز میدان استیضاح بودند.» فتاحی می گوید: «سوال حق نمایندگان است اما برخی نمایندگان می گفتند اگر مجلس رای منفی به استیضاح وزیر علوم بدهد شان مجلس زیر سوال می رود در صورتی که امروز شان مجلس زیر سوال رفته است. یکی از بهترین وزیران علوم یازده دولت گذشته استیضاح و در نتیجه آن مجلس تضعیف شد. البته برخی دیگر از نمایندگان می گفتند برای اینکه وزیران دیگر از مجلس بترسند وزیر علوم را استیضاح کنیم. اما مگر رابطه ما بر اساس ترس و لرز است وزیری را به زمین بزنند برای اینکه بگویند ما قدرت داریم.» او بر این باور است که اگر فراکسیون اعتدال تشکیل شده بود شاید جلوی بسیاری از اقدام های اعضای جبهه پایداری در مجلس گرفته می شد. اما او در عین حال تاکید می کند: «ما تاکیدمان این بود پاکیزگی اخلاق سیاسی در مجلس بماند. ایجاد فراکسیون اعتدال از اول نیاز بود. اگر این فراکسیون آلان تشکیل نشود دیگر هیچ وقت به دنبال تشکیل آن نخواهیم بود. گرچه تشکیل فراکسیون اعتدال دیگر برای ما چندان اهمیت سیاسی ندارد. چرا که استیضاح وزیر علوم بزرگترین رویارویی سیاسی بعد از دولت احمدی نژاد بود که دیدیم نتیجه به ضرر اعتدالیون تمام شد.»

منبع: ابتکار
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۱۳
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
|
۱۱:۳۱ - ۱۳۹۳/۰۶/۰۴
درود بر جبهه پایداری
ناشناس
|
۱۱:۳۱ - ۱۳۹۳/۰۶/۰۴
باید استیضاح بشه