صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۰۳ دی ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۱۷۷۴۳۳
تعداد نظرات: ۱۰ نظر
تاریخ انتشار: ۳۷ : ۰۸ - ۳۰ مرداد ۱۳۹۳
آیا این احتمال داده نمی‌شود که مردم وجوه پس‌اندازی خود را در این شرایط اقتصادی، وارد بازار کرده و تورم را دامن بزنند؟
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
در خبر‌ها آمده است مسوولان اقتصادی کاهش نرخ سود را به بانک‌ها ابلاغ کرده‌اند که به‌طور قطع، هم شامل نرخ سود سپرده‌گذاری و هم نرخ سود تسهیلات است. اما درباره نکته اساسی فارغ از اصل قضیه که تغییر در نرخ‌ها و وعده کاهش آن است، این سوال مطرح می‌شود که آیا در این مورد کارشناسی لازم صورت گرفته است و شورای پول‌واعتبار، آن را در دستور کار خود دارد و حتی گزارش اولیه‌ای که ضرورت این کار را توصیه کند در دست است که این وعده رسانه‌ای می‌شود؟ همه به‌خاطر دارند که در اوایل سال‌جاری و به‌دنبال مسابقه بین بانک‌ها برای افزایش نرخ سود سپرده‌گذاری‌ها، بالاخره شورای پول‌واعتبار به‌درستی دخالت کرده و با تعیین کف و سقف و مدت برای انواع سپرده‌ها، این شرایط هیجانی را کنترل کرد. ولی هنوز مرکب تصویب این تصمیم خشک نشده که وعده مجدد برای تغییر داده می‌شود. آیا این پیامی به سپرده‌گذار تلقی نمی‌شود که پول خود را از بانک خارج کند یا وام‌گیرنده را دعوت به انتظار برای وام با نرخ کمتر کند؟ آیا این احتمال داده نمی‌شود که مردم وجوه پس‌اندازی خود را در این شرایط اقتصادی، وارد بازار کرده و تورم را دامن بزنند؟

به گزارش انتخاب به‌نظر می‌رسد اولویت اصلاحات ساختاری در بازار پول کشور و نهاد‌های فعال در آن به‌درستی تعریف نشده است و هر روز گوشه‌هایی از آرزوها در رسانه‌ها منتشر می‌شود؛ از ضرورت افزایش سرمایه بانک‌ها گرفته تا خروج بانک‌ها از بنگاه‌داری، کاهش معوقات لاوصول، حذف تسهیلات تکلیفی و ضرورت انعطاف بیشتر در نرخ سود و تسهیلات، همه‌وهمه مواردی است که بعضا پس از طرح، مسکوت گذاشته می‌شوند از مهم‌ترین محور‌های اعتمادزایی درباره سیاست‌های اقتصادی، وجود رویه باثبات در سیاست‌هاست، صرف‌نظر از اینکه چه سیاستی دنبال می‌شود، حفظ رویه سیاست‌گذاری و زمان‌بندی اجرای آن از اهمیتی ضروری برخوردار است. یکی از مشکلات در سیاست‌گذاری‌های پولی در سال‌های اخیر، تغییر رویه سیاست‌گذار است. تبدیل سیاست‌های انقباضی پولی به سیاست‌های انبساطی، افزایش نرخ سود سپرده‌ها و تسهیلات و سپس کاهش نرخ‌ها، جمع‌آوری چک‌پول‌ها و سپس انتشار چک‌پول‌ها با ارقام درشت‌تر و هدف‌گذاری برای کاهش نقدینگی و سپس افزایش شدید حجم نقدینگی، از جمله این موارد است. این قبیل اقدامات، آثار سوء و ناگواری روی فعالیت‌های اقتصادی می‌گذارد چون فعالان این حوزه، مرتب با تغییر شرایط محیطی مواجه هستند. توصیه صاحب این قلم  به سیاست‌گذاران پولی، حفظ ثبات رویه و پرهیز از شتابزدگی است.
 
منبع: شرق
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱۰
در انتظار بررسی: ۲
غیر قابل انتشار: ۲
علي ي
|
۱۵:۲۳ - ۱۳۹۳/۰۵/۳۰
پايين آوردن سود سپرده ها همزمان با كاهش نرخ تورم كار بسيار خوبي است چرا كه باعث كاهش هزينه واحدهاي توليدي مي شود .
نگران ورود پولها به بازار مسكن ، ارز و طلا نباشيد زيرا اين بازارها هم فعلا در حالت ركود قرار دارند و بيشتر سپرده ها همان بانك را ترجيح خواهند دادچون جاي ديگري كه سود بيشتري بدست بياورند وجود ندارد.
ناشناس
|
۱۴:۵۴ - ۱۳۹۳/۰۵/۳۰
پناه برخدادرهمه جای دنیادولتهاتلاش میکنندکه بهره بانکی پائین باشدکه مردم پولشانراصرف تولیدوایجاداشتغال کنند (یعنی بکاربیاندازند) اینجاترس ازاین هست که مردم پولشانراازبانک درمیاورندتورم تولیدمیشود!!یعنی بازارازادورقابت حرف بیهوده ای بیش نیست همان بهترکه پولشان دربانکهاصرف اختلاس شود!!!جل الخالق.
رضا
|
۱۲:۳۷ - ۱۳۹۳/۰۵/۳۰
با درود فراوان
به احتمال زیاد با کاهش نرخ سود بانکی موارد زیر در اقتصاد کشور متجلی خواهد شود:
1-صاحب خانه هایی که به امید نرخ بالای سپرده مبادرت به گرفتن پول پیش بیشتر میکردند تا آن را به عنوان سپرده در بانگ گذاشته و سود دریافت کنند تمایل بیشتری به دریافت کرایه خواهند داشت و پول پیش زیادی از مستاجر طلب نخواهند نمود که این امر موجب افزایش کرایه ها خواهد گردید.
2-کسانی که پول پس انداز شده ای داشتند (البته در حد متوسط) و آن را به عنوان سپرده جهت دریافت سود در بانکها گذاشته بودند پول خود را خارج خواهند کرد و به سمت خرید مسکن ، سکه ، دلار و یا حتی زمین در اطراف شهرهای بزرگ هدایت نموده که این امر موجب افزایش تقاضا برای این نوع سرمایه گذاری و به دنبال این افزایش تقاضا قیمتهای این نوع اموال افزایش خواهد یافت.
پیشنهاد:
دولت میتواند با صدور اوراق مشارکت با سودی بیشتر از بانکها این پولهای سرگردان را جمع نموده تا با حجم عظیم سرمایه بدست آمده چرخ تولید را بچرخاند و هم به بنگاهها وام داده تا تولید رونق پیدا نموده و اشتغال ایجاد گردد و هم از افزایش قیمتها تا حدودی بکاهد
ناشناس
|
۱۲:۱۹ - ۱۳۹۳/۰۵/۳۰
سپرده ها بیان بیرون منجر به افزایش نقدینگی و تورم می شن.
علی
|
۱۲:۱۲ - ۱۳۹۳/۰۵/۳۰
کم کردن نرخ سود سپرده مردم برای دادن تسهیلات کلان به کسانی که میلیاردها تومن مطالبات معوق دارند ؟؟؟!!!
ناشناس
|
۱۲:۰۲ - ۱۳۹۳/۰۵/۳۰
سود روز شمار فقط 10% . اصلا کار خوبی نبود. بزودی عواقب وحشتناکش رو خواهیم دید
دلسوز
|
۱۰:۵۷ - ۱۳۹۳/۰۵/۳۰
اصلا دلار شد سه هزار تومن گرانیها همه از تصمیم دولت قبلی در کاهش نرخ سود سپرده بود. کمترین کاهش سود سپرده مساویست با نابسامانی شدید اقتصادی که به علت به انتها رسیدن آستانه تحمل جامعه به ناآرامیهای گسترده منجر خواهد شد.
ناشناس
|
۱۰:۱۶ - ۱۳۹۳/۰۵/۳۰
مسابقه را مدیر عامل بانک ملی که کارگزارانی است شروع کرد وریشه به تیشه بانک زد .
داود حسنی
|
۰۹:۱۰ - ۱۳۹۳/۰۵/۳۰
تغییر نرخ سپرده ها به عنوان اهرمی برای افزایش یا کاهش تورم اجرایی میشه،در حال حاضر تورم به اندازه کافی کاهش پیدا کرده.کاهش بیشتر یعنی ضربه زدن به تولید.برای رونق اقتصادی و خروج از رکود لازمه که تغییراتی در جهت انبساطی کردن سیاست های پولی و مالی انجام بشه،از جمله همین مورد کاهش نرخ سپرده های بانکی.
ناشناس
|
۰۹:۰۷ - ۱۳۹۳/۰۵/۳۰
آخه مگه زیرساخت رو برای ورود سرمایه مردم دربخش تولید و صنعت درست کرده اند که سود رو پایین میاورند؟ با شرایط فعلی سرمایه ها فقط به سمت دلالی و آشفته کردن بازار می رود