صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۰۴ دی ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۱۷۷۳۳۱
تاریخ انتشار: ۳۰ : ۱۲ - ۲۹ مرداد ۱۳۹۳
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

وزیر نیرو با تشریح ۴ سناریوی افزایش ظرفیت تولید برق پاک و تجدیدپذیر در ایران از کشف بزرگترین تونل بادی جهان در منطقه خواف خراسان رضوی خبر داد و اعلام کرد: ۴۰ توربین در اولین مزرعه برق بادی ایران راه‌اندازی می‌شود.

حمید چیت چیان در تشریح مهمترین سناریوهای وزارت نیرو به منظور افزایش ظرفیت تولید برق از منابع تجدیدپذیر، گفت: سال جاری با تصویب قوانینی توسط مجلس شورای اسلامی سیاست‌های اجرایی جدیدی برای توسه ظرفیت تولید برق پاک در کشور تدوین و اجرایی شده است.

وزیر نیرو با اعلام اینکه خرید تضمینی برق تولیدی از نیروگاه‌های تجدیدپذیر همچون نیروگاه‌های برق بادی و خورشیدی در دستور کار قرار دارد، اظهار داشت: علاوه بر این با راه اندازی هر نیروگاه برق تجدیدپذیر از محل صرفه‌جویی در مصرف گاز طبیعی، گازوئیل و سوخت مایع به مدت دو سال منابعی در اختیار سرمایه‌گذاران بخش خصوصی قرار می‌گیرد.

این عضو کابینه دولت تدبیر و امید با تاکید بر اینکه تامین تسهیلات از طریق صندوق توسعه ملی سومین راهکار حمایت از سرمایه‌گذاران بخش خصوصی احداث نیروگاه‌های تجدیدپذیر در کشور است، اظهار داشت: علاوه بر این برای احداث نیروگاه‌های خورشیدی حدود ۵۰ درصد هزینه ساخت تاسیسات به بخش خصوصی در قالب وام پرداخت خواهد شد.

این مقام مسئول با اشاره به دستیابی جمهوری اسلامی ایران به دانش فنی طراحی و ساخت توربین‌های ۲.۵ مگاواتی برای نیروگاه‌های برق بادی، بیان کرد: هم اکنون اولین مزرعه برق بادی کشور با نصب ۷ واحد توربین راه اندازی شده که قرار است در این مزرعه در مجموع ۴۰ توربین ۲.۵ مگاواتی نصب و راه اندازی شود.

چیت چیان از امضای حدود ۹۴۴ مگاوات قرارداد برای ساخت نیروگاه‌های برق بادی توسط بخش خصوصی در کشور خبر داد و یادآور شد: احداث این نیروگاه‌های برق بادی در مراحل مختلف پیشرفت اجرایی قرار دارند.

وزیر نیرو از کاهش آلایندگی‌های زیست محیطی، افزایش راندمان و پایداری شبکه برق، کاهش تلفات و اتلاف انرژِی، صرفه جویی در مصرف گاز طبیعی و گازوئیل به عنوان مهمترین دستاوردهای ساخت و توسعه نیروگاه‌های برق بادی و خورشیدی در کشور یاد کرد.

این عضو کابینه دولت ظرفیت فعلی تولید برق بادی در کشور را حدود ۱۴۲ مگاوات اعلام کرد و افزود: تاکنون علاوه بر مزرعه بادی کهک در تاکستان، نیروگاه‌های عظیم برق بادی در منجیل، بینالود، خواف و شمال شرق کشور راه اندازی شده است.

این مقام مسئول از تونل خواف به عنوان بزرگترین تونل بادی جهان یاد کرد و گفت: احداث نیروگاه برق بادی در خواف با توجه به پتانسیل بالای وزش باد موجب شده است که این واحد نیروگاهی به جای ۴۰ درصد متوسط جهانی با بیش از ۶۰ درصد ظرفیت اقدام به تولید برق پاک بکند.

 

منبع: مهر