صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۲۵ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۱۷۶۶۲۳
تاریخ انتشار: ۴۹ : ۲۰ - ۲۴ مرداد ۱۳۹۳
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
ایرنا: برخی رسانه های عراقی روز پنجشنبه گزارشی منتشر کردند مبنی بر اینکه یک گروه شبه نظامی موفق شده با کمک عشایر اصیل شمال عراق، 19 زن اسیر از اقلیت های مذهبی را از یک بازار برده فروشی گروه تروریستی تکفیری داعش نجات دهد.

گروهی به نام ˈکتائب ثار المراقدˈ، با همکاری برخی عشایر منطقه ، این زنان را از بازار برده فروشی داعش که به تازگی در شمال عراق دایر شده، خریداری کرده و به خانواده هایشان برگرداندند.

ˈمحمد آلبو عاجˈ ، عضو مجلس شیوخ استان نینوا گفته که سن صدها زن به اسارت گرفته شده که در موصل و تلعفر نگهداری می شوند، بین 12 تا 40 سال است.

این خبر در روز پنجشنبه به همه شک و تردیدها نسبت به وجود بازار برده فروشی در شمال عراق پایان داد و دیگر نمی توان آن را انکار کرد.

خبر وجود بازار برده فروشی، آن هم زنان اسیر، برای بیشتر مردم عراق هنوز باور نکردنی است، خیلی ها تا پیش از این اعتقاد داشتند که اخبار و گزارش های مربوط به بازار برده فروشی یک جریان سازی رسانه ای است.

اکنون مراجعه به برخی صفحات در شبکه های اجتماعی نشان می دهد، مردم عراق بویژه اهل سنت فرهیخته که ظاهرا داعش آنان را نمایندگی می کند، در شوک و ناباوری بسر می برند.

بسیاری از رسانه های عربی منطقه و یا وابسته به جریان های اهل سنت نیز در این خصوص سکوت کرده اند.

حتی رسانه های بین المللی حساس به حقوق زنان نیز در این خصوص تحرکی نداشته اند. عراقی ها یک مثال جالب می زنند و می گویند، هنوز جریان بزرگ رسانه ای در جهان علیه سنگسار دو سه سال پیش یک زن ایزدی توسط خانواده اش در موصل را فراموش نکرده ایم که هفته ها درصدر اخبار و گزارش های بین المللی قرار داشت.

باورش برای بسیاری از عراقی ها سخت است؛ می پرسند مگر می شود در قرن 21 ، در عصر انفجار اطلاعات و در زمانه ای که سطح عمومی سواد به شکل غیرقابل باوری در همه دنیا افزایش یافته و شناسایی حقوق اقلیت ها ، زنان و کودکان به دغدغه جهانی تبدیل شده، یک بازار برده فروشی درگوشه ای از خاورمیانه، آن هم در عراق دایر شده باشد؟ یعنی بربریت باردیگر بازگشته است؟

تعداد زنانی که توسط داعش به اسارت گرفته شده اند، معلوم نیست. طی دو ماه گذشته هزاران خانوار مورد هجوم داعش قرار گرفته و آن تعداد از اعضای خانواده ها که در آوارگی به سر می برند، ازسرنوشت عزیزانشان خبری ندارند.

البته آمارهای رسمی از تعداد 500 زن اسیر شده خبر می دهد ، اما منابع می گویند تعداد زنان به دام افتاده بسیار بیشتر است.

یک گزارش دیگر هم حاکی از آن بود که ایزدی ها از نیروهای نظامی و کردها خواسته اند نسبت به بمباران و انهدام دو مدرسه در موصل و تلعفر ، محل نگهداری موقت زنانشان ، اقدام کنند تا آنان به جای بردگی، کشته شوند.

این روزها وقتی از عملکرد داعش در عراق صحبت می شود، خیلی از شهروندان اعم از سنی و شیعه و تحصیلکرده، همگی صحبت از یک موضوع می کنند و آن ضربه ای تکان دهنده و هولناکی است که داعش به دین اسلام زده است.

اعمال ضد انسانی گروه تروریستی داعش و دیگرگروههای تکفیری مانند القاعده ، النصره و ... پشتوانه ایدئولوژیکی هم دارد، مانند فتوای «صالح الفوزان» که در یک نوار ویدیویی منتشر شده گفته ˈاقدام داعش در خرید و فروش زنان و دختران عراقی حلال است و هیچ منع شرعی ندارد.ˈ

این تنها یکی از این دست فتاواست، چرا که در سه چهار سال گذشته شبکه های اجتماعی و فضای اینترنت مملو از این افکار ضد بشری است.

در رسانه های عراقی نیز هرازگاهی یک یادداشت یا گزارش درج می شود که به این موضوع پرداخته است. اما در عین حال این اعتراض ها در میان هیاهوی میلیون ها کلمه خبری که از عراق بر روی رسانه های بین المللی قرار می گیرد، به هیچ می ماند و به مانند فریادهایی مانده در گلو !

طارق یک دانشجوی عراقی چندی پیش سوالی بر روی پست خود در شبکه اجتماعی گذاشت با این مضمون که ˈراستی اگر دشمنان قسم خورده اسلام می خواستند به اسلام و مسلمانان ضربه بزنند چه مدت زمان و چه میزان سرمایه نیاز داشتند؟ آیا دشمنان اسلام با صرف دهها سال وقت و میلیاردها دلار هزینه می توانستند به میزانی که القاعده ، داعش و سایر گروههای تروریستی و افراطی به اسلام ضربه زدند، این دین را تخریب کنند؟