صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۱۵ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۱۷۳۴۶۲
تاریخ انتشار: ۱۴ : ۱۲ - ۰۲ مرداد ۱۳۹۳
رویترز نوشت: اعضای داعش به هنگام اشغال مناطقی در شمال عراق، 4 میدان نفتی کوچک را به تسلط خود درآوردند و هم اکنون نفت خام و بنزین می فروشند تا هزینه های دولت خلافت اسلامی را تامین کنند.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

داعش از طریق فروش نفت، پول های هنگفتی را به جیب می زند.

به گزارش انتخاب؛  گروه افراط گرای اسلامی داعش نزدیک به القاعده بیش از یک ماه است که مناطقی را در شمال عراق اشغال کرده است. این مناطق شامل دو شهر مهم موصل و تکریت است. داعش همزمان مناطقی در سوریه را نیز تحت تسلط خود دارد.

داعش در ابتدا "دولت اسلامی عراق و شام" نام داشت اما چندی پیش نام خود را به "دولت خلافت اسلامی" تغییر داد و رهبر این گروه یعنی ابوبکر بغدادی هم به عنوان خلیفه همه مسلمانان جهان معرفی شد.

با این حال همچنان موضوع تامین مالی داعش، یکی از مسائل مهم و بحث برانگیز است. خبرگزاری رویترز در گزارشی معتقد است فروش نفت خام و بنزین مهمترین راه تامین مالی این گروه است.

صادرات نفت

رویترز نوشت: اعضای داعش به هنگام اشغال مناطقی در شمال عراق، 4 میدان نفتی کوچک را به تسلط خود درآوردند و هم اکنون نفت خام و بنزین می فروشند تا هزینه های دولت خلافت اسلامی را تامین کنند.

در نزدیکی شهر موصل در شمال عراق، دولت داعش دو میدان نفتی "نجمه" و "قیاره" و در نزدیکی شهر تکریت هم دو میدان نفتی "حمرین" و "عجیل" را اشغال کردند.
با این حال این 4 میدان نفتی در مقایسه با میدان های نفتی تحت کنترل دولت مرکزی عراق و کردستان عراق، بسیار کوچک هستند.

بسیاری از میدان های نفتی موجود در مناطق تحت کنترل داعش، میدان های نفتی بسته هستند و نفتی در آنها تولید نمی شود. یک مقام دولت ترکیه گفته است تعداد این میدان های نفتی به 80 میدان می رسد.

فروش بنزین بی کیفیت

مقامات عراقی گفته اند داعش از میدان نفتی "قیاره" در عراق به سوریه نفت منتقل می کند تا پس از پالایش و تولید بنزین کم کیفیت، آن را در موصل می فروشد. 2 میلیون نفر در شهر موصل زندگی می کنند.

علاوه بر این داعش از میدان "نجمه"، نفت را به قیمت بسیار ارزان به بازرگانانی از ترکیه می فروشد.
قیمت فروش این نفت 25 دلار برای هر بشکه است.

تابلوی خوش آمد گویی دولت خلافت اسلامی (داعش)
در ورودی شهر راوه در استان الانبار عراق




"هشام بریفکانی" رئیس کمیته انرژی در شورای محلی شهر  موصل با تایید این موضوع گفت: داعش  سودهای چند میلیون دلاری از دادو ستد غیرقانونی نفت و بنزین به دست می آورد.

مالک یک پمپ بنزین در شهر موصل هم گفت: هم اکنون شماری از بازرگانان که با داعش همکاری می کنند به شهر بنزین وارد می کنند. هر لیتر بنزین براساس کیفیتش 2 تا 2.5 دلار فروخته می شود. این قیمت ها نسبت به قیمت قبلی بنزین بسیار بیشتر است.

وی افزود: این بنزین از سوریه وارد می شود. قیمت آن سه برابر قیمت قبلی است اما رانندگان مجبور به خرید آن هستند.
داعش در سوریه هم چند میدان نفتی را در کنترل خود دارد.

میدان نفتی قیاره عراق با ذخیره نفتی 800 میلیون بشکه تا قبل از تسلط داعش، روزانه 7 هزار بشکه نفت خام سنگین تولید می کرد.
داعش یک پالایشگاه نفتی در شمال عراق با ظرفیت پالایش روزانه 16 هزار بشکه را نیز اشغال کرد اما مهندسان و کارگران آن فرار کردند.

با این حال تولید نفت خام در میدان قیاره عراق ادامه دارد زیرا داعش از کارکنان میدان خواست در محل کار باقی بمانند.
داعش وعده داد از این کارکنان حمایت کند یعنی همان کاری که در همه تاسیسات نفتی انجام داد تا میزان تولید نفت متوقف نشود.

یک مقام عراقی گفته است داعش در تمامی حملات برای تصرف پالایشگاه بیجی، تلاش می کند هیچ آسیبی به پالایشگاه نرسد.
یکی از مهندسان فعال در میدان قیاره تحت کنترل داعش گفت: داعش برای حفاظت از تاسیسات نفتی و میدان نفتی تلاش می کند.

یک مقام عراقی که خواست نامش منتشر نشود در این باره گفت: داعش در حال فروش و انتقال غیرقانونی نفت به کردستان عراق است. داعش از  طریق فروش قاچاقی نفت روزانه یک میلیون دلار درآمد کسب می کند.

مالک یک شرکت باربری در موصل هم گفت: ما 250 بشکه نفت خام را از داعش به قیمت 6 هزار دلار می خریم و سپس به بازرگانانی از ترکیه می فروشیم.

به گفته کارشناسان، داعش در حال تبدیل شدن به امپراتوری اقتصادی و ثروتمندی است.

یکی از مراکز داعش در سوریه



میدان های نفتی تکریت

در نزدیکی شهر تکریت (زادگاه صدام) هم داعش کنترل دو میدان نفتی کوچک به نام های عجیل و حمرین را در دست دارد.

قبل از حمله داعش، میدان نفتی عجیل روزانه 25 هزار بشکه نفت خام تولید می کرد که به پالایشگاه کرکوک منتقل می شد. این میدان نفتی، علاوه بر این روزانه 150 میلیون فوت مکعب گاز نیز تولید می کند که به ایستگاه تولید برق کرکوک منتقل می شود. با وجود سقوط میدان نفتی - گازی به دست داعش، اما انتقال گاز به نیروگاه تولید برق همچنان ادامه دارد.

دلیل این موضوع را باید دراین نکته دانست که این نیروگاه، برق شهرهای زیادی از جمله شهرهای تحت کنترل داعش را تامین می کند.

حمرین نام دیگر میدان نفتی در نزدیکی تکریت است که با ظرفیت تولیدی 5 تا 6 هزار بشکه در روز تحت کنترل داعش است.

یکی از کارمندان وزارت نفت عراق در این باره گفت: داعش مهندسان و تکنسین هایی را از خارج از تکریت برای فعالیت در میدان نفتی حمرین آورده است. آنها با استفاده از ابراز و تجهیزات ابتدایی، اقدام به برداشت نفت از میدان می کنند.

یک مقام امنیتی عراق هم گفت بالگردهای ارتش عراق بارها محموله های نفتی قاچاق داعش را مورد حمله قرار داد.
یک مشاور در وزارت نفت عراق هم برآورد کرد داعش در دو هفته اول ماه ژوئیه حدود 10 میلیون دلار از محل فروش نفت درآمد کسب کرده است.

با این حال هم اکنون شمار زیادی از مقامات عراقی و کردی می گویند توانسته اند مانع از صادرات نفت داعش به مناطق کردستان عراق و ترکیه شوند.

مالیات و عوارض

داعش منبع درآمد دیگری هم دارد و آن مالیات و عوارض است.

داعش از همه خودروهای سبک و سنگین و باری عوارض و مالیات می گیرد که شامل 400 دلار برای خودروی باری بزرگ، 100 دلار برای خودروی باری متوسط و 50 دلار برای خودروی باری کوچک است


منبع: داعش