صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۰۲ دی ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۱۷۳۱۲۰
تعداد نظرات: ۲۳ نظر
تاریخ انتشار: ۰۰ : ۱۳ - ۳۱ تير ۱۳۹۳
سید حسن خمینی به ذکر خاطره ای از حضرت امام (ره) پرداخت و گفت: در ماه رمضان که بعضی اوقات که برای نماز صبح خدمت امام می رفتیم، ایشان در سحرها معمولاً خیلی گریه می کردند. در نماز شبشان همیشه دستمال کاغذی کنارشان بود. اما ماه رمضان سال آخر، ایشان حوله کنار دستشان می گذاشتند، از بس که گریه می کردند. یعنی یک حالت دیگری داشتند. مرتب ذکر می گفتند.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :


مدیرمسئول و جمعی از اعضای تحریریه پایگاه خبری «انتخاب» با حجت الاسلام سید حسن خمینی دیدار کردند.

نوه امام (ره) در این دیدار با اشاره به ایام مبارک رمضان گفت:  ماه مبارک رمضان ماهی است که رحمت الهی در آن گسترده شده و جویندگان معرفت و طالبان فیض بیش از هر زمان دیگر امید دارند تا با اجابت دعوت خداوند، به مطلوب و مقصود خویش رهنمون شوند؛ چراکه ایام ماه مبارک رمضان زمینه ای ساخته تا با استمداد از فضای ملکوتی آن، دل خود را از غبار سالانه بشوییم. چنانکه از رسول مکرم اسلام(صلى الله علیه و آله و سلم) روایت است: «إنّ لربکم فی ایام دهرکم نفحات الا فتعرّضوا لها» در روزگار زندگانی شما، از جانب خداوند گاه نسیمی می وزد، بیدار باشید و خود را در آن داخل کنید. (الامالی، شیخ مفید، ص206)

حاج سید حسن خمینی با ابراز تاسف از «شرایط این روزهای کشورهای مسلمان» گفت: واقعا تأسف آور است که امروزه جهان اسلام با خطر افراط گرایان و اندیشه هاى دروغین تکفیری و اعمال غیر انسانی و غیر اسلامی افراطیون مواجه شده است. و صد افسوس که سردمداران چنین اندیشه و رفتارى، خوی پلید خود را در پشت نام مبارک پیامبری که پیام آور رحمت و رأفت بود، پنهان کرده اند و با کوبیدن بر طبل حماقت، جهالت و خشونت بیش از هر زمان دیگرى پیام وحدت آفرین و عزت بخش اسلام عزیز را منحرف می سازند.

یادگار امام (ره) اضافه کرد: در چنین شرایطى بجاست که مسلمانان جهان با بهره جستن از فضای معنوی ماه رمضان که دل های مومنان بیش از پیش به یکدیگر نزدیک می شود، طنین انداز ندای وحدت آفرین اسلام در گوش دیگران باشند و شعار حقیقی اسلام که اعتصام به حبل الله و دوری از تفرقه و تلاش برای رسیدن به مکارم اخلاقی است، را یکصدا فریاد زنند.

نوه حضرت امام (ره) در پاسخ به این سئوال که آیا «این تکیه کردن بر وحدت و دوری از تفرقه و... جنبه های شعاری دارد یا اینکه بر اساس حقیقتی است که رسیدن به آن لازمه عزتمندی اسلام و مسلمانان است؟» ، افزود: این سخن که امروزه مورد تاکید و سفارش قاطبه بزرگان شیعه و سنی است، یک بحث شعاری نیست؛ این کلام شیخ جعفر کاشف الغطاء که «بُنِیَ الإسلامُ عَلی کَلِمَتَین، کَلِمةُ التّوحید و تُوحیدُ الکَلِمة» کلمه ي توحید: به معنای نفی شرک و اقرار به یگانگی خدای تعالی و توحید کلمه: به این معنی که همه ي مسلمانان با هم متحد شوند و یگانگی و برادری بین آنها حکمفرما باشد. یعنی پایه و اساس اسلام بر وحدت است و با تحقق این دو رکن اساسی، اسلام پایدار می ماند و مسلمانان عزت می یابند؛ اینها جنبه شعاری ندارد بلکه هر اندازه که در حفظ این دو کلمه کوشش شود، اسلام و قرآن بیشتر بر جهان سایه می گسترد.

حاج سید حسن خمینی تصریح کرد: این همان سفارش أکید امام بزرگوار ماست که پس از سالها هنوز در گوشمان طنین انداز است که عزت و سعادتمندی مسلمانان جز با توکل و اتکا به خداوند متعال و وحدت کلمه و دورى از جهالت، حماقت و خرافه و نگاه عقلانى به آیین محمدی و شریعت اسلامى و در یک کلام جز با اسلام ناب محمدى حاصل نخواهد شد. و امروزه بر همه مسلمانان است که در راه رسیدن به عزت، سعادت و سربلندی اسلام و امت اسلامی تلاش کنند.

وی ضمن ابراز نگرانی نسبت به حوادث اخیر جان اسلام گفت: این روزها حقیقتاً قلب آدمی به درد می آید که می بیند در حالیکه فرزندان اسلام در غزه اسیر صهیونیست ها هستند، نابخردانی در عراق و سوریه و برخی اماکن دیگر ، برادرکشی راه می اندازند و تفکر غلط و افراطی خود را دارند.

سید حسن خمینی، «راه رسیدن به این هدف مهم و حقیقتی مهجور مانده» را چنین توضیح می دهد: لازمه رسیدن به این مهم که در حقیقت جلوه گر ساختن اسلام حقیقی است، نخست اراده کردن و خواستن است؛ مسلمانان و سردمداران کشورهای اسلامی ابتدا باید ضرورت این امر را تشخیص و سپس در گام نخست اراده تحقق آن را داشته باشند.

این که می گویند: شاید انسان های خواب را بتوان بیدار کرد ولی کسانی که خود را به خواب زده اند، هرگز بیدار نمی شوند. پس گام اول را در این مسیر اینست که، هر فرد مسلمان و هر زمامدار اسلامی باید برای تحقق این هدف تلاش نماید و با دوری از هرگونه انکار و اجتناب از هر گونه نفی و استبعاد در این باره، خود را برای مواجهه با همه رذائل غیر انسانی و غیر اسلامی و مباحث تفرقه افکنانه آماده سازد. خداوند وعده داده است که اگر او را نصرت کنیم و در راهی که او خواسته است گام برداریم، ما را یاری خواهد کرد. و وعده اللهی تخلف ناپذیر است.

حاج سید حسن خمینی در پاسخ به این سئوال که «شما برای بازگشت به مسیر اخلاق و احترام و حفظ کرامت انسانی چه توصیه ای دارید؟»، گفت: همه میدانیم که ماه رمضان ماه رحمت الهی است و برای ما بندگان آلوده به معاصی، بهترین فرصت است تا به دور از غرور، و با رجاء و امید به لطف و رحمت پروردگار، گام در مسیر اصلاح خویش زنیم و با عمل به دستورات پیامبر اکرم و ائمه معصومین علیهم السلام، این ماه را ماه پاکی و تزکیه خویش قرار دهیم

سید بن طاووس از امام صادق (علیه السلام) نقل کرده که ایشان می فرمودند: «اللهم هذا شهر رمضان و هذا شهر الصیام و هذا شهر القیام (نماز و زنده داری) و هذا شهر الإنابة (بازگشت به خدا) و هذا شهر التوبة و هذا شهر الرحمة و هذا شهر المغفرة و هذا شهر التوبة و هذا شهر العتق من النار و هذا شهر رمضان الذی انزل فیه القرآن» (اقبال الاعمال، سید بن طاووس، ج1، ص81)

بله، ماه رمضان، ماه دوری از گناهان و ماه بخشایش خداوندی است و این، میسّر نمی شود مگر آن که نفس خودمان را از رذیلت های اخلاقی باز داریم چرا که رذایل اخلاقی ریشه ایمان را می سوزاند و زبان را از توانایی استغفار و انابه و بازگشت به راه درست و صراط مستقیم باز می دارد.

حاج سید حسن خمینی تصریح کرد: در این ماه که خوان رحمت الهی گسترده و غفران او فراگیر شده، حقد و کینه ها را از خود دور کنیم تا به خرمن فضیلت ها رهنمون شویم؛ در این ماه ببخشیم تا بخشیده شویم، چرا که عفو و بخشش خصلت اهل بیت (علیهم السلام) است؛ امام صادق (علیه السلام) می فرمایند جوانمردی ما این است که اگر کسی به ما ظلم می کند او را عفو می کنیم؛ از او می گذریم.

نوه امام (ره) با بیان اینکه «نباید گمان شود که عفو و گذشت از ناتوانی است»، گفت: عفو به معنای ذلت پذیری نیست، بلکه عزت آفرین است؛ هم برای کسانی که عفو می کنند و هم کسانی که عفو می شوند، هر دو عزیز هستند.

وی با اشاره به کلام رسول گرامی اسلام در اینباره می گوید: پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله) در این زمینه می فرمایند: «العفو لایزید العبد الا عزة فاعفوا یعزکم الله» عفو چیزی را اضافه نمی کند بر شما مگر عزت. پس ببخشید و ببخشیم تا خدای قادر ما را عزیز بدارد.

سید حسن خمینی در بخش دیگری از سخنانش گفت: ماه رمضان شاهراه رسیدن به بهشت و رهایی از آتش است که امام زین العابدین (علیه السلام) این ماه را با عنوان «شهر المغفرة و الرحمة» و «شهر العتق من النار و الفوز بالجنة» یاد کرده است. (صحیفه سجادیه، ص235 / أیضاً الکافی، کلینی، ج4، ص75) و مرحوم کلینی در کتاب شریف کافی از امام باقر (علیه السلام) نقل می کند که: «کان رسول الله (صلى الله علیه وآله) یقبل وجهه إلى الناس فیقول: یا معشر الناس، إذا طلع هلال شهر رمضان غلّت مردة الشیاطین وفتحت أبواب السماء وأبواب الجنان وأبواب الرحمة و غلّقت أبواب النار واستجیب الدعاء وکان لله فیه عند کل فطر، عتقاء یعتقهم الله من النار وینادی مناد کل لیلة هل من سائل هل من مستغفر» (الکافی، شیخ کلینی، ج4، ص67).

وی اضافه کرد: هنوز فراموش نکرده ایم که هرگاه از امام خمینی می پرسیدیم که چه کنیم؟، ایشان همواره ما را به دعاها و اعمالی سفارش می کردند که در کتاب های دعا نوشته شده است و این نیست مگر آن که راه سعادت بشر با استمداد از دستورات هادیان طریق و توکل بر خدا و رجاء به لطف بی انتهای او همراه است. پس شایسته است که قدر این ایام را بدانیم و از خرمن فضیلت های این ماه توشه بچینیم.

سید حسن خمینی در ادامه به ذکر خاطره ای از حضرت امام (ره) پرداخت و گفت: در ماه رمضان که بعضی اوقات که برای نماز صبح خدمت امام می رفتیم، ایشان در سحرها معمولاً خیلی گریه می کردند. در نماز شبشان همیشه دستمال کاغذی کنارشان بود. اما ماه رمضان سال آخر، ایشان حوله کنار دستشان می گذاشتند، از بس که گریه می کردند. یعنی یک حالت دیگری داشتند. مرتب ذکر می گفتند.

یادگار امام (ره) در پایان گفت: امید است بتوانیم ما هم به لطف خدای سبحان از فضایل این ماه بهره بگیریم.


نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۲۳
در انتظار بررسی: ۱۰
غیر قابل انتشار: ۱۲
نادری
|
۱۸:۲۳ - ۱۳۹۳/۰۴/۳۱
این دیدار 2 هفته پیش انجام شده بود. زنده باد انتخاب
ناشناس
|
۱۷:۵۶ - ۱۳۹۳/۰۴/۳۱
روح منی خمینی.
عاشقتم
ahmadh75
|
۱۶:۱۶ - ۱۳۹۳/۰۴/۳۱
اقای خمینی داشت حرف میزد این منابع رو هم تند تند میگفت عایا؟
پاسخ ها
ناشناس
| |
۱۷:۵۷ - ۱۳۹۳/۰۴/۳۱
عایا ؟
رعایا؟
؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
ناشناس
| |
۱۸:۱۰ - ۱۳۹۳/۰۴/۳۱
عایا؟ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ناشناس
|
۱۶:۱۲ - ۱۳۹۳/۰۴/۳۱
سید حسن خمینی عزیز خدانگهدارت
ناشناس
|
۱۵:۵۵ - ۱۳۹۳/۰۴/۳۱
درود بر سید حسن خمینی
معتدل
|
۱۵:۴۲ - ۱۳۹۳/۰۴/۳۱
به حق که سید حسن همانند امام خمینی (قدس سره) است خدا نگهدارش باد
مریم
|
۱۵:۴۲ - ۱۳۹۳/۰۴/۳۱
چقدر در لفافه است همه چیز / البته همین هم علاقه مان به سید حسن خمینی و بیت شریف امام را چند برابر می کند
سعید
|
۱۵:۲۸ - ۱۳۹۳/۰۴/۳۱
آقای فقیهی لطفا مصاحبه ای با سید حسن عزیز نواده حضرت روح الله، در مورد انتخابات آتی و همچنین انتخابات های پیشین داشته باشید
پاسخ ها
ناشناس
| |
۱۷:۵۹ - ۱۳۹۳/۰۴/۳۱
ای شیطون ... نواده روح الله که شعار کاسبین فتنه دیروز و دلواپسان امروز است!!!!
سید مجتبی
|
۱۵:۲۳ - ۱۳۹۳/۰۴/۳۱
آقای فقیهی سلام
در جنگ جمل کسانی که جمع شده بودند دارای تابلویی از پیامبر ولی در مقابل علی ابن ابی طالب بودندحال به عکس خودت نگاه کن! در جنگ جمل عاقبت جه شد!!!!!!!!!!!!!!!
پاسخ ها
ناشناس
| |
۱۷:۵۴ - ۱۳۹۳/۰۴/۳۱
متاسفانه بعضی ها که داد حزب الهی بودنشان گوش فلک را کر کرده فقط به شکمشان فکر میکنند.دلیلی ندارد که آقای سید حسن خمینی و یا آقای فقیهی هم دنیا را از دریچه چشم شما که زمان احمدی نژاد حتی برای هیئت علمی شدن هم دست به تقلب زدید ،ببینند.
بسیجی دفاع مقدس
| |
۱۸:۰۴ - ۱۳۹۳/۰۴/۳۱
مجتبی جان شعار بس است . شما قدری به عاقبت خوارج در دوران امیرالمومنین بیندیش که همیشه دلواپس تر از علی بودند .
سرکرده دلواپسان دیروز " شمر لعین " آن شیخ گمراه بود که سر از تن ابا عبدالله(ع) جدا کرد.
محمد
| |
۲۰:۲۵ - ۱۳۹۳/۰۴/۳۱
دوست عزیز شما بهتره این توجیهتون رو برابر با کسانی بدونید که مملکت رو 8 سال با نام و طرفداری از صاحب الزمان ویران کردند . .
ناشناس
|
۱۵:۰۴ - ۱۳۹۳/۰۴/۳۱
سید حسن چقدر دوست داشتنی هست...
علي
|
۱۴:۱۳ - ۱۳۹۳/۰۴/۳۱
با مطالعه مطلب فوق مي توان گفت براستي وارث بر حق خميني كبير سيدحسن خميني است خدا پدرش را بيامرزد و بر توفيقاتش بيفزايد
پاسخ ها
ناشناس
| |
۱۵:۲۴ - ۱۳۹۳/۰۴/۳۱
متاسف برای افرادی که منفی دادن
سید
| |
۱۵:۲۷ - ۱۳۹۳/۰۴/۳۱
چقدر این خانواده دوست داشتنی هستند
قیامتی هم هست
| |
۱۷:۵۵ - ۱۳۹۳/۰۴/۳۱
منفی ها متعلق به کسانی است که ظاهر متفاوت دارند اما باطنشان یکسان است:
سلطنت طلبهای سابق ، منافقین ، فرقه حجتیه و مهمتر از همه دلواپسانی که حقوق مقرره آنها چند صباحی است که قطع شده است .
ناشناس
| |
۱۹:۱۴ - ۱۳۹۳/۰۴/۳۱
خمینی نام یک فامیل نیست ،
نام یک تفکر است .
مخالف بی رحم
| |
۱۹:۵۲ - ۱۳۹۳/۰۴/۳۱
برای منفی دادن هم باید از شما اجازه گرفت
ناشناس
| |
۲۰:۲۶ - ۱۳۹۳/۰۴/۳۱
كساني كه منفي داده اند بخدا قسم امام را قبول نداشته و ندارند و مثل وهابيت در اسلام ميباشند كه با شعار قشنگ لااله الله و محمدا رسول الله بر عليه بشريت ظلم ميكنند چه رسد به هم كيش خود و حال همين مدعيان ذوب در ولايت كار وهابيون در اسلام را انجام ميدهند آنقدر بر فكر باطل خود تاكيد ميكنند كه آيندگام به اصل انقلاب و رهبري بزرگ آن هم شك نمايند كاش يك جو عقل در سر اين جماعت دروغگوي پر مدعا بود