صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۰۳ دی ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۱۷۱۰۲۳
تاریخ انتشار: ۵۱ : ۱۰ - ۱۷ تير ۱۳۹۳
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
چهار مسأله اصلی در بازتاب سخنان رهبر انقلاب درباره مذاکرات هسته‌ای، اعلام زمان اضافه شدن احتمالی وزرای خارجه کشورهای دیگر به مذاکرات هسته‌ای در وین، توصیه تندروهای آمریکایی به کنگره به تهدید ایران در صورت روشن شدن دورنمای شکست مذاکرات و تحلیل روابط ایران و آمریکا در عراق، مهم‌ترین مطالب رسانه‌های بین‌المللی درباره ایران است.

سخنان عصر گذشته رهبر انقلاب در افطاری با کارگزاران نظام و پرداختن ایشان به موضوع هسته‌ای، مورد توجه رسانه‌های بین‌المللی قرار گرفته است.



خبرگزاری «آسوشیتدپرس»، سخنان عصر دوشنبه رهبر انقلاب را نشانه پافشاری ایران بر مواضع خود در موضوع هسته‌ای دانسته و مهم‌ترین مسائل مطرح ‌در این سخنرانی را مورد توجه قرار داده است.

نکته نخست، ایفای نقش پلیس خوب و پلیس بد از سوی آمریکا و اسرائیل در مذاکرات هسته‌ای و تأکید بر ایمنی ایران در برابر تهدیدات خارجی است.

نکته دوم، اشاره رهبر انقلاب به نظر مسئولان داخلی در مورد نیاز ایران به توان غنی‌سازی برابر ۱۹۰هزار SWU است. آسوشیتدپرس با اشاره به اینکه توان کنونی ایران در این حوزه حدود ۲۰هزار واحد است، به موضع غرب اشاره کرده ‌که لازم می‌داند تنها کسری از این توان ایران حفظ شود.

تأکید بر ادامه کار تأسیسات فردو به دلیل امنیت آن سومین نکته مهم در سخنان رهبری است.

آسوشیتدپرس افزوده است، رهبر ایران با در پیش گرفتن‌ این مواضع، بر حمایت از دولت روحانی و تیم مذاکره‌کننده نیز تأکید کرده است.



اعلام خبرگزاری «شین‌هوا»ی‌ چین درباره اضافه شدن وزرای خارجه بعضی از کشورهای عضو ۵+۱ به مذاکرات هسته‌ای از روز جمعه، دیگر مسأله مهم در مورد مذاکرات هسته‌ای است.

شین‌هوا ضمن اشاره به حضور احتمالی جان کری، وزیر خارجه آمریکا در وین برای سرعت گرفتن توافق احتمالی هسته‌ای، اعلام کرده است که روشن نیست وزرای خارجه کدام کشورهای دیگر به وین بیایند.



با روشن شدن تأکید ایران بر حفظ حقوق خود در مذاکرات وین، جنیفر روبین از تحلیلگران محافظه‌کار در مقاله‌ای برای «واشنگتن‌پست» مدعی شده ‌که برای مجبور کردن ایران به دست برداشتن از مواضع خود کنگره آمریکاست که می‌تواند نقش مهمی بازی کند و ضروری است ‌وارد ماجرا شود.

از نگاه وی کنگره باید تحریم‌هایی ‌وضع کرده و اجرای آن را به شکست مذاکرات هسته‌ای منوط ‌و همچنین بر حمایت خود از اسرائیل در صورت حمله به ایران تاکید کند. وی ضمن اعلام بی‌اعتمادی به اوباما گفته است، کنگره باید شرایط یک توافق خوب از نظر آمریکا را تعیین کند و نیز در ادامه خواسته‌های زیاده‌خواهانه‌ای چون ایجاد زمان گریز یک ساله یا بیشتر، خروج مواد غنی‌شده از ایران، برچیده شدن تأسیسات غنی‌سازی و آب سنگین را از مشخصه‌های یک توافق خوب دانسته است.


با روشن‌تر شدن وضعیت تحولات در عراق، تحلیل‌گران آمریکایی از کنار زده شدن آمریکا در عراق توسط ایران ابراز نگرانی می‌کنند. سی‌ان‌ان در این باره نوشته است که ایران و روسیه با حمایت قاطع خود از دولت مالکی به وی امکان داده‌اند که بدون نیاز به آمریکا با قدرت در مقابل حمله اخیر خود را بازیابد و به مرحله تنبیه شورشیان برسد.



سی‌ان‌ان با متهم کردن دولت اوباما به دلیل رفتارش در عراق در چند سال اخیر، با اشاره به این که دولت مالکی با توجه به مخالفت ایران از پذیرش توافق مربوط به سربازان آمریکایی در عراق در سال 2010 سرباز زد و بعد از آن ساختارهای نظامی و امنیتی آن با نظر ایران شکل گرفت و بعد از این هم در همین مسیر ادامه خواهد یافت.

از نگاه سی‌ان‌ان نخست‌وزیر عراق هر فردی که باشد باید به ملاحظات ایران توجه کند.

منبع: تابناک