صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۲۲ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۱۶۹۹۷۹
تاریخ انتشار: ۱۵ : ۱۸ - ۱۰ تير ۱۳۹۳
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
یک متخصص مغز و اعصاب با اشاره به اینکه ضربات شدید مغزی آثار جبران ناپذیری در بیماران دارد، گفت: ضربات مغزی ذخیره سازی اطلاعات در مغز را مختل می‌کند.

به گزارش ایسنا، دکتر مسعود شیروانی با اشاره به اینکه راه‌های مراقبتی نقش موثری درکاهش آسیب دیدگی‌های مغزی دارند، گفت: قوانینی در اداره راهنمایی و رانندگی درخصوص کاهش ضربات مغزی مانند استفاده از کلاه ایمنی و بستن کمربند وضع داده شده است که رعایت این قوانین، برای کاهش آسیب دیدگی‌های مغزی، الزامی است.

این متخصص مغز و اعصاب خاطرنشان کرد: انسان‌ها در زندگی روزمره در معرض تصادفات هستند. ضربه مغزی می‌تواند قسمتی از مغز را که به راه رفتن و حفظ تعادل فرد کمک می کند، دچار آسیب کند. بنابراین درمان فیزیکی و توانبخشی می تواند تعادل و تحرک فرد را بهبود بخشد.

شیروانی در خصوص اینکه ضربات شدید مغزی آثار جبران ناپذیری در بیمار دارند، گفت: بیمارانی که دچار صدمات شدید مغزی می شوند، ممکن است ماه ها درحالت کما باشند و نیاز به مراقبت، تقبل هزینه‌های سنگین و آی سی یو داشته باشند. همچنین امکان ابتلا به عوارض بعد از درمان هم برای بیمار بیشتر است.

وی ادامه داد: در آسیب دیدگی‌های خفیف‌تر، عوارض بیماری و مدت زمان درمان کاهش می‌یابد اما نمی‌توان بازهم تمام عوارض بیماری را کاهش داد، بر این اساس پیشنهاد پزشکان برای پیشگیری از ضربات شدید مغزی، کاهش آسیب دیدگی‌ها و رعایت نکات ایمنی است. هر گونه ضربه به هر قسمت مغز می‌تواند ذخیره و بازیابی اطلاعات را تخریب کند.

شیروانی با اشاره به اینکه وجود هر گونه ضربه به هر قسمت مغز می تواند ذخیره و بازیابی اطلاعات را تخریب کند، گفت: بعد از ضربات مغزی، فرد برای مدتی حافظه‌اش را از دست می دهد. همچنین فردی که دچار ضربه مغزی شده، مثلا روز تولد یا تصادفی که منجر به این حادثه شده است را به یاد نمی آورد.

وی افزود: بعد از ضربه مغزی، ازدست دادن حافظه طبیعی است، این مشکل دائمی نیست ولی اگر ضربه مغزی شدید باشد، بعد از مدت زمان طولانی دوباره حافظه بهبود می یابد.

این متخصص مغز واعصاب درخصوص پیشرفت درمان ضربات مغزی تصریح کرد: مراقبت‌هایICU و درمانی جهت درمان ضربه‌های مغزی پیشرفت فراوانی داشته است، بنابراین خانواده‌های بیماران باید با صبر واعتماد به پزشکان زمینه درمان بهتر بیماران خود را فراهم کنند.

شیروانی افزود: افراد دچار ضربه مغزی، ممکن است در سنین بالاتر دچار آلزایمر، پارکینسون و دیگر اختلالات مغزی شوند. همچنین هنگام درمان، مهمترین اصل زمان است و باید خانواده‌ها به تیم درمان اجازه دهند که تمام تلاش خود را انجام دهند.

وی در پایان تصریح کرد: مراقبت از کودکان و استفاده از حفاظ ایمن در لبه های بالکن و پشت بام به منظور جلوگیری از سقوط، رعایت مقررات راهنمایی و رانندگی، رعایت اصول ایمنی و سالم تر سازی جاده‌ها و نوسازی وسایل نقلیه مهمترین راه های پیشگیری از ایجاد ضربه مغزی هستند و بهترین درمان برای ضربات مغزی پیشگیری است.