صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۰۲ دی ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۱۶۹۵۶۹
تعداد نظرات: ۳۲ نظر
تاریخ انتشار: ۱۸ : ۱۲ - ۰۸ تير ۱۳۹۳
همان گونه که گفته شد، در دولت جدید، گر چه ساعت‌های کاری در ماه رمضان تغییر نکرد اما استانداری قم با صدور اطلاعیه‌ای ساعات کار ادارات قم در ایام ماه مبارک رمضان را تغییر داده است؛ بر اساس این بخشنامه «براساس موافقت استاندار و به منظور بهره‌مندی از فضایل ماه مبارک رمضان و ارائه خدمات بهتر به همشهریان عزیز، ساعات کار ادارات در ایام ماه مبارک رمضان از ساعت ۶ و ۴۵ دقیقه تا ۱۳ و ۴۵ دقیقه است.»
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
در دولت جدید، ساعت‌های کاری در ماه رمضان تغییر نکرد با این حال استانداری قم با صدور بخشنامه‌ای ساعات کار ادارات قم در ایام ماه مبارک رمضان را تغییر داده است؛ بر اساس این بخشنامه «براساس موافقت استاندار و به منظور بهره‌مندی از فضایل ماه مبارک رمضان و ارائه خدمات بهتر به همشهریان عزیز، ساعات کار ادارات در ایام ماه مبارک رمضان از ساعت ۶ و ۴۵ دقیقه تا ۱۳ و ۴۵ دقیقه است.»

به گزارش انتخاب، چند سال پیش، همسایه‌ای داشتیم که بعد از خوردن سحری و خواندن نماز صبح، می‌خوابید تا نماز ظهر؛ نماز ظهر را می‌خواند و دوباره می‌خوابید تا نماز مغرب و وقت افطار! شغل او البته جوری بود که می‌توانست کارش را در تمام ماه رمضان تعطیل کند. و من به این فکر می‌کردم که بخشی از لذت روزه‌داری در خویشتنداری است؛ در اینکه بیدار باشی، در اجتماع باشی و در جریان روزه‌مره زندگی، روزه گوش و چشم و زبان بگیری و الا اگر قرار باشد روزه‌داری را صرفا به نخوردن تقلیل بدهیم و آن هم تمام روز را بخوابیم، ریاضت و خویشتنداری و آزمون نفس، چندان معنا پیدا نمی‌کند.

در سیره پیامبر و ائمه هدی و حتی فقهای شیعه نیز این نیست که به دلیل روزه‌داری، کار و تلاش را کنار نهاده باشند یا کاستن از ساعت‌های ضروری کار را در این ماه توصیه کرده باشند؛ از این رو به نظر نمی‌رسد شکل صحیح روزه‌داری این باشد که شهروندان کارهای خود را تعطیل کنند و در ادارات کارهای جاری و امور ارباب رجوع به عقب بیفتد تا بتوانند به روزه‌داری خویش برسند.

در روایتی مشهور آمده است که نزد پیامبر گفتند فلانی نماز زیاد می‌خواند و روزه می‌گیرد. حضرت فرمود: «چه کسی او را آب و نان می‌دهد؟» گفتند: همه ما. فرمود: «همه شما از او برترید!».

در سال‌های اخیر نیز به ویژه در بین بسیاری از کارمندان این انتظار ایجاد شده‌ است که در روزهای ماه مبارک رمضان، ساعت‌های کاریشان کاهش پیدا کند به نحوی که در دولت نهم و دهم، ساعت‌های کاری تا دو ساعت در روز کاهش پیدا کرد! این کار از سال ۱۳۸۴ آغاز شد و در سال ۸۸ مطابق تصمیم هیات‌وزیران ساعت شروع فعالیت اداری در ماه رمضان ـ و در تهران ـ نه صبح و ساعت پایان کار ۱۴ اعلام شد.

همان گونه که گفته شد، در دولت جدید، گر چه ساعت‌های کاری در ماه رمضان تغییر نکرد اما استانداری قم با صدور اطلاعیه‌ای ساعات کار ادارات قم در ایام ماه مبارک رمضان را تغییر داده است؛ بر اساس این بخشنامه «براساس موافقت استاندار و به منظور بهره‌مندی از فضایل ماه مبارک رمضان و ارائه خدمات بهتر به همشهریان عزیز، ساعات کار ادارات در ایام ماه مبارک رمضان از ساعت ۶ و ۴۵ دقیقه تا ۱۳ و ۴۵ دقیقه است.»

این در حالی است که بر اساس همین بخشنامه ساعات کار بانک‌ها در استان طبق روال گذشته خواهد بود!  این در حالی است که پیش از این هیئت دولت کاهش ساعات کار ادارات در ماه رمضان را منتفی دانسته بود؛ سخنگوی دولت نیز هفته گذشته درباره کم کردن ساعت کار کارمندان در ماه مبارک رمضان امسال، گفت: دولت در ماه رمضان، ساعت کاری را کاهش نمی‌دهد و کارمندان از مرخصی استفاده کنند.

بر اساس ماده ۸۷ قانون مدیریت خدمات کشوری و تبصره‌های ذیل آن و مصوبات هیئت وزیران نیز سقف ساعات کاری کارمندان باید ۴۴ ساعت در هفته باشد؛ بر این اساس، بخشنامه استانداری قم اساسا خلاف قانون است ـ مگر اینکه قانوگذار یا دولت، ساعت‌های کاری در ماه رمضان را از بقیه ماه‌ها متمایز اعلام کند.

همچنین، هیچ بررسی نشده است که آیا کاهش طول ساعت‌های کاری ادارات در ماه رمضان که در هشت سال دولت‌های نهم و دهم تجربه شد، واقعا به افزایش عملکرد یا راندمان کارمندان منجر شده‌است؟ ـ به صورت پیش فرض به نظر می‌رسد که چنین بوده باشد. با این حال:

۱ـ اگر قرار باشد ساعت‌های کاری ادارات در ماه مبارک رمضان (به شکل قانونی) تغییر کند، باید با ملاحظه همه جوانب، مشمول همه نقاط کشور شود، یا این تغییر بر اساس مبانی فقهی و رعایت قوانین و متناسب با شرایط شهرهایی باشد که وضعیت آب و هوایی آن‌ها، چنین تغیر ساعت‌های کار را می‌طلبد؛
 
۲ـ آیا قم و شهروندان قمی، تافته‌ای جدا بافته‌اند؟ چرا شرایط کار در ماه مبارک رمضان در این شهر باید متفاوت از سایر شهرهای کشور باشد؟ آیا علیرغم اعلام نظر دولت مبنی بر تغییر نکردن ساعات کاری در ماه رمضان، استانداری قم اجازه صدور چنین بخشنامه‌ای را دارد؟ در کشور ما شهرهایی وجود دارد که شرایط آب و هوایی تابستان آن، وضعیت دشواری را برای روزه داران ایجاد می‌کند با این حال ساعت‌های کاری تغییر نکرده‌است.

درباره تغییر ساعت‌های کاری، گاهی نیز نظراتی داده می‌شود که بسیار جای تامل دارد؛ برای مثال بر اساس گزارش خبرآنلاین، حجت‌الاسلام محمدرضا زائری، گفته‌است: «شرایط باید به‌گونه‌ای باشد که در ماه رمضان مردم روز‌ها را بخوابند و شب‌ها کار کنند»؛ در این نوع نگاه نیز ظاهرا صرفا بر «نخوردن» در ماه مبارک رمضان تاکید شده و روزه‌داری با اعتکاف اشتباه گرفته شده‌است؛ در اعتکاف، فرد برای مدتی از فعالیت‌ در جامعه کناره می‌گیرد و به روزه‌داری و عبادت می‌پردازد؛ همچنین در این نوع نگاه به این موضوع توجه نشده‌است که فضیلت روزه‌داری در خویشتنداری و عبادت است؛ زبان، گوش و چشم‌های روزه‌دار نیز همراه با شکم او باید در معرض آزمون و خویشتنداری قرار گیرد. وقتی شما تمام یا بیشتر طول روز را به بهانه روزه‌داری در خواب به سر می‌برید اساسا چنین مواجه و ریاضتی اتفاق نمی‌افتد. همانطور که اشاره شد نیز هیچ یک از اولیاء الهی و فقها نیز روزه‌داری را به معنای تعطیل کردن یا کم کردن از کار روزانه ندانسته‌اند ـ اگر چه توصیه شد‌ه‌است چنانچه افراد می‌توانند، از ساعت‌های کاری خود بکاهند تا بتوانند وقت بیشتری را در این ماه به عبادت و محاسبه نفس بگذرانند.

از پیامبر اسلام روایت است که فرمودند: «الصوم فی الحرّ کالجهاد فی سبیل الله»؛ روزه داری در گرما مانند جهاد کردن در راه خداست. حضرت علی (ع)، نیز فرموده بودند: «روزه در تابستان را بسیار دوست دارم»؛ اما ایشان در گرمای تابستان عربستان، کار روزانه خود را برای روزه‌داری تعطیل می‌کردند.

با این حال با توجه به گرمای‌ گاه طاقت فرسای تابستان، به ویژه در شهرهای بزرگ، به نظر می‌رسد می‌توان ۸ ساعت‌ کاری را از صبح زود‌تر شروع کرد ـ برای مثال ساعت ۷ یا ۶: ۴۵ صبح؛ همچنین چنانچه قرار باشد ساعت‌های کاری به هر ترتیب کاهش پیدا کند باید به فلسفه روزه‌داری، نظر فقها و مطابقت با قوانین توجه داشت.


منبع: فرارو
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۳۲
در انتظار بررسی: ۴۴
غیر قابل انتشار: ۳
ناشناس
|
۱۲:۱۲ - ۱۳۹۳/۰۴/۰۹
دلامون تنگه برات احمدی نژاد
فرهاد
|
۱۲:۱۰ - ۱۳۹۳/۰۴/۰۹
انتخاب با این طرز بیان غلط خبر فقط شبهه و اختلاف درست کردید و عامل قضاوتهای عجولانه دیگران شدید.
امیدوارم از روی غرض نبوده باشه این نحو خبر دادنتون.
ایرانی
|
۰۸:۲۵ - ۱۳۹۳/۰۴/۰۹
بسیار ساعت مسخره ای است . الان ساعت 30/8 صبح است و من از ساعت 45/6 که آمدمحتی یک ارباب رجوع نیز نداشتم!!
ميران
|
۰۸:۲۰ - ۱۳۹۳/۰۴/۰۹
اي بابا اين اقايون رمضان رو مال عربها مي دونند
به قول جلالي زاده وقتي در مجلس در مورد ساعات كاري بحث شده يكي از نمايندگان گفته ربطي به ما نداره اين مال عرب هاست و عيد هم مال عرب هاست و فقط گريه براي حسين قمه براي علي و ماليدن به گل و راه رفتن رو اتش مثل هندوها مال ماست ...... واقع كه راست گفته
کارمند از قم
|
۰۷:۴۷ - ۱۳۹۳/۰۴/۰۹
لطفا در گذاشتن مطالب بیشتر دقت کنید ساعت کاری در قم کم نشده بلکه جابه جا شده قبلا 30/7 تا 30/14 بود و الان 45/6 الی 45/13 که همان 7 ساعت مثل قبل می باشد. و از شنبه تا پنج شنبه هم ادارات قم فعالیت دارند. و مثل بعضی ها پنج شنبه ها تعطیل نیستند.
هم وطن
|
۲۰:۰۶ - ۱۳۹۳/۰۴/۰۸
انتخاب جان امیدوارم بقیه خبرات مثل این یکی نباشه !!!
ناشناس
|
۱۹:۴۸ - ۱۳۹۳/۰۴/۰۸
آقای انتخاب لطفا دقت فرمایید.
ساعات اکثر ادارات قم به استثنای مراکز آموزشی و صدا و سیما، در تمامی سال 7:30 لغایت 14:30 می باشد و در روز پنجنبه نیز تعطیل نیست(برخلاف تهران و سایر استان ها).
این تغییر فقط جابجایی بوده، بدین معنا که 45 دقیقه زودتر شروع و از انتهای کار 45 دقیق زودتر تمام می شود
ناشناس
|
۱۹:۳۷ - ۱۳۹۳/۰۴/۰۸
استاندار قم را باید تغییر دهند
سعید
|
۱۸:۴۵ - ۱۳۹۳/۰۴/۰۸
من از نویسنده تعجب میکنم واقعا با این همه فشار کار وازدیاد ارباب رجوع میتوان با زبان روزه کار کرد وبه مردم خدمت کرد من فکر کنم شما کارمند نیستید
ناشناس
|
۱۸:۱۸ - ۱۳۹۳/۰۴/۰۸
نویسنده بیخود شلوغش کرده... خب که چی؟
مگه چقدر کم شده؟ چیزی از تعهد کارمندها کم شده؟ اغلب قمی ها اهل روزه هستند. کارگرهایی را می شناسم که به خاطر روزه داری از کار صرف نظر کرده اند و یا شیفت شب کار می کنند. بعضی ها هم مجبورند برای حفظ حرمت ماه رمضان به چند فرسخی قم بروند و روزه شان را افطار کنند تا بتوانند به شغلشان برسند...
کارمند هرمزگانی
|
۱۴:۴۴ - ۱۳۹۳/۰۴/۰۸
خیلی جالبه که همه صحبت از گرمای قم دارند. آیا تاکنون به گزارش هواشناسی در طول سالیان سال توجه داشته اید که اکثر مواقع بندرعباس گرمترین مرکز استان در کشور اعلام شده. اگر هریک از مسؤولین در یکی از شهرهای گرم جنوب کشور کار می کردند و روزه می گرفتند دیگر چنین تصمیماتی را اتخاذ نمی کردند.
اکبر
|
۱۴:۴۰ - ۱۳۹۳/۰۴/۰۸
به تصريح ماده 51 قانون كار، ساعات كار مدت زماني است كه كارگر نيرو يا وقت خود را به منظور انجام كار در اختيار كارفرما قرار مي دهد . لذا قانوناً اوقات صرف غذا و استراحت جزء ساعت كار محسوب نخواهد شد. بديهي است چنانچه بر اساس عرف و روال كارگاه از قبل اوقات مذكور جزء ساعت كار محسوب مي گرديده، عرف و رويه مذكور كماكان معتبر خواهد بود . ضمناً در اجراي ماده 150قانون مرقوم در ماه مبارك رمضان كارفرما مكلف است مدتي از اوقات كار را براي اداي فريضه نماز و صرف افطار يا سحري اختصاص دهد
007
|
۱۴:۳۹ - ۱۳۹۳/۰۴/۰۸
البته شما که روزه نمي گيري چندان تفاوتي هم برات نداره ! و صرفا چون نام قم اومده موضع مي گيري و صد البته که تابلوست..
اما بدان :
1متوسط دماي هوا در قم در هفته گذشته 48 درجه بوده
2 ساعات کم نشده و فقط جابجا شده
3بر خلاف مناطق جنوبي که داراي برق يک سوم هستند،‌قم با وجود گرماي زياد و آب شور، مردم بايد نرخ برق عادي بدهند
مسعود
|
۱۴:۳۶ - ۱۳۹۳/۰۴/۰۸
خوش به حال قمي ها كار خوبي كرده استاندارشان چون مصرف انر‍‍‍زي بسيار كم ميشه و ارباب رجوع هم مگه ديوانه است توي گرماي ظهر بياد ادارات دولتي
کارمند قمی
|
۱۴:۱۲ - ۱۳۹۳/۰۴/۰۸
من کارمند یکی از ادارات قم هستم و ساعت کاری ماه رمضان شامل حال ما نشد.
از طرفی شما اطلاع دارید که ما در قم حدود 5-6ساعت هوای بالای 50درجه را تحمل می کنیم. آیا ما با مناطق دیگر کشور که هوای زیر 40درجه را دارند برابرند.
کمی انصاف داشته باشید. ساعت کاری قمی ها کم نشده، از ساعات گرمتر به ساعات گرم تغییر پیدا کرده.
پاسخ ها
ناشناس
| |
۱۴:۳۳ - ۱۳۹۳/۰۴/۰۸
کا ولک اگه قم 50 درجه است پ اهواز اوبودان 500 درجه است خو چرا اینجا نباد تغییر کنه
ها خو اینه که خون شما قرمز تره
ناشناس
|
۱۳:۴۲ - ۱۳۹۳/۰۴/۰۸
سلام
به نظر من شما که خیلی خجسته فکر می کنید. اما کاهش ساعت کاری برای کارمندانی که از ساعت 8:00 تا 16:30 کار می کنند لازم است نه کارمندانی که از 8:00 تا 14:00 کار می کنند. به دلیل اینکه ساعت صرف ناهار آنها از ساعت کاریشان باید در ماه مبارک کم شود.
پاسخ ها
ناشناس
| |
۰۹:۲۹ - ۱۳۹۳/۰۴/۰۹
نه بحث اینه چرا شما 7 ساعت باید کار کتید بیه کل کشور 8 ساعت . یکی توضیح بده .خون شما رنگین تره یا شما مسلومنید ما نیستیم .
حسن
|
۱۳:۴۱ - ۱۳۹۳/۰۴/۰۸
با سلام
جناب آقاي انتخاب!
ساعت كاري در قم كاهش نيافته. فقط 45 دقيقه به عقب كشيده شده است. يعني از 30/7 تا 30/14 به 45/6 تا 45/13 تغيير كرده. لطفا دقت فرماييد!
ساکن قم
|
۱۳:۳۱ - ۱۳۹۳/۰۴/۰۸
چرا الکی همه چیو شلوغ می کنید بابا 15 دقیقه صبح زودتر برن سرکار واز اون طرف 15 دقیقه زوتر برن خونه والا ما که تازه ساعت 4 تعطیل می شیم که برای ما فرقی نکرده فقط توی جامعه اذهان مردم رو نسبت به قمی ها خراب می کنید
تنت
|
۱۳:۲۸ - ۱۳۹۳/۰۴/۰۸
مرحبا بر احمدی نژاد
ناشناس
|
۱۳:۲۶ - ۱۳۹۳/۰۴/۰۸
آخه کشورقم جداازایرانه مردم قم تحمل گرسنگی و کارکردن را ندارند طفلکها جنسشان از پرقو درست شده پوستشون چروک میخوره تازه قم پایتخته
پاسخ ها
محمد
| |
۱۴:۱۹ - ۱۳۹۳/۰۴/۰۸
آخه چقدر آدم می تونه بی منطق باشه . تا حالا تو گرمای قم روزه گرفتی تا حالت جا بیاد ؟!! در ضمن اگه ساعت کاری رو کم می کردن حق با تو بود . ولی کم نشده ، فقط جابجا شده .
ایرانی
| |
۰۸:۲۵ - ۱۳۹۳/۰۴/۰۹
سلام دوستان عزیز نه قم تافته جدا بافته است ونه ساعت کاری در قم کم شده لطفا دقت فرمائید فقط کار اداری زودتر شروع شده و زودتر تمام می شود پنج شنبه ها هم به همین منوال .من خودو کارمند هستم
ناشناس
| |
۰۸:۳۸ - ۱۳۹۳/۰۴/۰۹
ساعت کاری قم فقط جابجا شده کم نشده .
ناشناس
|
۱۳:۲۳ - ۱۳۹۳/۰۴/۰۸
اگر پنجشنبه را هم سر کار بیایند همان 42 ساعت کار را انجام دادند
reza
|
۱۳:۱۲ - ۱۳۹۳/۰۴/۰۸
ساعت کار رسمی 7/30 تا 14/30 می باشد یعنی 7 ساعت اکنون 6/45 تا 13/45 یعنی همان 7 ساعت از طرفی دیگر قم جزء شهرهای گرم کشور محسوب می شود
پاسخ ها
ناشناس
| |
۱۴:۲۳ - ۱۳۹۳/۰۴/۰۸
آخي يعني آن جنوب بلازده گرم نمي باشد
شهروندقمی
|
۱۳:۱۲ - ۱۳۹۳/۰۴/۰۸
در قم ساعت کاری ادارات 8 ساعت نیست بلکه در این تغییر ساعت شروع و پایان کار جا به جا شده، کم نشده!
ناشناس
|
۱۳:۰۸ - ۱۳۹۳/۰۴/۰۸
آخه چرا؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟//
پاسخ ها
ناشناس
| |
۰۸:۳۷ - ۱۳۹۳/۰۴/۰۹
ساعت کاری که کم نشده فقط یک ساعت زودتر میان و میرن
علی
|
۱۳:۰۱ - ۱۳۹۳/۰۴/۰۸
باعرض سلام
من خودم کارمند یکی از شهرهای کویری هستم وبا طرح دولت قبل بطور کامل موافق نبودم به این علت که علیرغم خنک تر بودن هوای صبح ساعت شروع کار دیرتر اعلام می شد که از طرفی مصرف انرژی در ساعات اولیه کمتر است و از طرف دیگر خواب بیهوده و کسل کننده صبح هیچ استفاده ای ندارد. به نظر من بهترین راه این است که ساعت کاری از 6 صبح شروع شده ودر ساعت 13 پایان یابد که هم صرفه جویی در مصرف انرژی داشته باشیم وهم اینکه کارمندان به نماز جماعت و دعا وسخنرانی مساجد برسند.