صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۰۳ دی ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۱۶۹۴۱۱
تاریخ انتشار: ۲۷ : ۱۴ - ۰۷ تير ۱۳۹۳
زیباکلام گفت: «من اصلا قبول ندارم که نمایندگان مجلس به دلیل انتصابات ستادی وزارت علوم قصد استیضاح آقای فرجی دانا را دارند؛ بلکه دلیل اصلی همان عزل و نصب روسای دانشگاهها و بازگرداندن دانشجویان محروم از تحصیل به دانشگاهها است. به نظر من مشکل اصلی که باعث احضار آقای فرجی دانا شده این است که حیات در حال بازگشت به دانشگاهها است.»
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
طرح استیضاح وزیر علوم از سوی 50 نماینده تقدیم هیات رئیسه مجلس شد. در حالی که این روزها موضوع بورسیه های غیرقانونی و دانشجویانی که بدون ضوابط علمی در دوره ریاست جمهوری احمدی نژاد وارد دوره دکتری شدند هر روز ابعاد جدیدی پیدا می کند، وزیر علوم دولت یازدهم باید برای دفاع از خود به مجلس برود. 

به گزارش انتخاب، در این بین سوالی که مطرح می شود این است که وضعیت آموزش عالی و دانشگاهها در هشت سال اخیر چگونه بود؟ آیا دانشگاهها در شرایط ایده آلی بودند و اکنون در دوره وزارت فرجی دانا رو به افول هستند که وزیر باید استیضاح شود؟ آیا سطح علمی دانشگاهها در هشت سال اخیر روندی صعودی داشته و اکنون این روند متوقف مانده که وزیر باید پاسخگوی عملکرد خود باشد؟ 

ما برای پاسخ به این سوالات ابتدا به سراغ چند استاد دانشگاه رفته و از آنها شرایط آموزش عالی در هشت سال گذشته را سوال کرده است. سپس از دو تحلیل گر مسائل سیاسی خواسته علت استیضاح وزیر علوم را شرح دهند. آنچه در ادامه می آید حاصل این تلاش است.


ایمانی: در هشت سال دوره احمدی نژاد مجلس عموما سکوت کرده بود

ناصر ایمانی روزنامه نگار و کارشناس مسائل سیاسی  گفت: «در هشت سال اخیر نه درباره وزارت علوم؛ بلکه درباره سایر بخش ها نیز عموما مجلس سکوت کرده بود و این انتقاد به دو مجلس هشتم و نهم وارد است که نسبت به اتفاق های بزرگی که در حوزه های مختلف اعم از آموزشی یا سیاسی و اقتصادی روی داد سکوت کردند.»

وی ادامه داد: «این رویکرد مجلس در قبال دو دولت آقای احمدی نژاد به هیچ وجه قابل دفاع نیست و پاسخ آن را هم در انتخابات ریاست جمهوری سال گذشته گرفتند.»

ایمانی درباره طرح استیضاح آقای فرجی دانا از سوی مجلس گفت: «این مجلس با رویکرد آقای فرجی دانا در حوزه های عموما سیاسی همراه نیست و این موضوعی است که اگر دولت و مجلس از نظر رویکرد سیاسی جای خود را عوض می کردند باز هم اتفاق می افتاد.»

وی ادامه داد: «واقعیت این است که وزیر علوم و به نوعی تمام وزرا باید به این موضوع که مجلس فعلی از چه طیفی است و چه دغدغه هایی دارد توجه داشته باشند. البته معنای این حرف این نیست که وزارت خانه مربوطه دقیقا آن چیزی که مجلس می خواهد انجام دهد و نگاهی به خواست دولت متبوع خود نداشته باشد.»

وی افزود: «اما به هر حال یک وزیر زیرک باید به این موضوع توجه داشته باشد که مجلس فعلی که باید با آن کار کند چه دغدغه هایی دارد و تلاش کند حتی الامکان این دغدغه ها را تحریک نکند.»

این روزنامه نگار اظهار کرد: «من احساس می کنم وزیر علوم در این زمینه مقداری کم توجهی کرده است. به هر حال مجلس فعلی درباره برخی انتصابات در حوزه ستادی وزارت علوم حساسیت دارد و اگر وزیر فعلی تا حدی به این دغدغه ها توجه می کرد موضوع استیضاح مطرح نمی شد. لذا من در طرح استیضاح وزیر علوم تا حدودی شخص آقای فرجی دانا را هم مقصر می دانم.»

ایمانی در پاسخ به این سوال که آیا پاسخ اقدام آقای فرجی دانا که قصد دارند با تغییر مدیرانی که در زمان ریاست آنها آموزش عالی به قهقرا رفت، وضعیت دانشگاهها را اصلاح کنند، استیضاح است؟، گفت: «اگر تغییرات آقای فرجی دانا مربوط به این نوع مسئولان دانشگاه باشد که دانشگاه را به قهقرا بردند، پاسخ این است که کار آقای فرجی دانا قابل دفاع و اقدام مجلس اشتباه است.»

وی ادامه داد: «من تصور می کنم آقای وزیر می تواند این اقدامات را برای برخی انتصاباتی که افراد ناصالحی از دولت قبل بر سر کار بودند انجام دهد؛ اما برخی انتصابات دیگر مربوط به قهقرا بردن دانشگاهها نیست.»

وی افزود: «به هر حال مجلس نسبت به بکارگیری برخی چهره های مشهور سیاسی در حوزه ستادی وزارت علوم (حتی اگر وزیر آنها را صالح بداند)، حساس است. یعنی اگر برخی تحریکات انجام نشود آقای وزیر می تواند بسیاری از روسای دانشگاهها را تغییر دهد و توسط مجلس هم تهدید نشود.»

ایمانی تصریح کرد: «لذا چون آقای فرجی دانا نسبت به دغدغه های (درست یا غلط) مجلس بی توجه است، این موضوع موجب تحریک مجلس می شود و آنگاه برخی نمایندگان نسبت به برخی انتصابات درست وزیر هم حساس می شوند.»

زیباکلام: مشکل مجلس بازگشت دانشجویان ستاره دار است
اما صادق زیباکلام استاد علوم سیاسی دانشگاه تهران گفت: «این سوال را باید از نمایندگان مجلس و به خصوص کمیسیون آموزش پرسید که چطور شما در هشت سال اخیر و علی رغم تمام خلاف هایی که در آموزش عالی کشور صورت گرفت سکوت کردید؟»

وی ادامه داد: «در هشت سال اخیر وزارت علوم و برخی روسای دانشگاهها هر کاری خواستند انجام دادند اما هیچ واکنشی از سوی مجلس صورت نگرفت. آیا مجلس این اقدامات را ندید، اگر دید چرا یکبار آقای کامران دانشجو را احضار نکرد.»

این استاد دانشگاه اظهار کرد: «بزرگترین ایرادی که مجلس به آقای فرجی دانا دارد بخشی از آن مربوط به عزل و نصب های روسای دانشگاهها است؛ اما بخش عمده آن که نمایندگان به زبان نمی آورند مربوط به دانشجویان ستاره داری است که در حال بازگشت به دانشگاه هستند.»

وی ادامه داد: «منتهی من می خواهم از نمایندگان مجلس سوال کنم که آیا کاری که در دوره دوم آقای احمدی نژاد روی داد و صدها دانشجو را از تحصیل محروم کردند شرعی و مطابق با قانون اساسی بود؟ این کار خطا بود و در هیچ کشوری به دانشجو نمی گویند اگر طرفدار دولت وقت بودی می توانی در دانشگاه تحصیل کنی و اگر نبودی اخراج خواهی شد.»

وی افزود: «لذا به نظر من به جای آقای فرجی دانا باید مجلس را احضار کرد و به مجلس رای کبود داد که در چهار سال دوم آقای احمدی نژاد که این فجایع در دانشگاههای کشور روی می داد سکوت کرده بودند.»

این استاد دانشگاه تصریح کرد: «آقای فرجی دانا صرفا بخشی از ظلم، ستم و بی قانونی که در چهار سال دوم آقای احمدی نژاد در دانشگاهها اتفاق افتاد را ترمیم کرده و تازه همه آن را ترمیم نکرده و در خصوص برخی اساتید که به اجبار بازنشسته یا اخراج شدند کاری نکرده است.»

زیباکلام گفت: «من اصلا قبول ندارم که نمایندگان مجلس به دلیل انتصابات ستادی وزارت علوم قصد استیضاح آقای فرجی دانا را دارند؛ بلکه دلیل اصلی همان عزل و نصب روسای دانشگاهها و بازگرداندن دانشجویان محروم از تحصیل به دانشگاهها است. به نظر من مشکل اصلی که باعث احضار آقای فرجی دانا شده این است که حیات در حال بازگشت به دانشگاهها است.»

منبع: فرارو