صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۲۵ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۱۶۸۴۸۲
تاریخ انتشار: ۴۶ : ۰۸ - ۰۲ تير ۱۳۹۳
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
حجت الاسلام رئیسی گفت: از نظر ما یک مورد کجی هم در دستگاه قضایی کشور قابل قبول نیست و متاسفانه برخی در گوشه و کنار البته به صورت خیلی کوچک اقدام به انجام برخی تخلفات می‌کنند.

به گزراش خبرآنلاین؛ معاون اول قوه قضاییه کشور که در برنامه گفت و گوی ویژه خبری سیما سخن می گفت افزود:وظیفه نظارتی بر اساس قانون به دستگاه قضایی سپرده شده که به وسیله سازمان بازرسی و به شکلی در دیوان عالی کشور جلوه دارد. ضمانت اجرای قانون علاوه بر اینکه در خود دستگاه‌های اجرایی وجود دارد در دستگاه قضایی کشور هم وجود دارد و لذا رسیدگی به تخلفات کارکان دولت در دستگاه قضایی کشور انجام می‌شود.

معاون اول قوه قضاییه در پاسخ به این سوال که درخواست مردم از قوه قضاییه چیست گفت: درخواست مردم از قوه قضاییه این است که ملجاء و پناهگاه مردم باشد تا هر کس هرجایی مورد ظلم قرار گرفت بتواند به آن دستگاه پناه بیاورد و حقش را بتواند بازستاند. این خواست و احساس مردم است تا دستگاه قضایی مظهر اجرای عدالت و اجرای قانون باشد و بتواند در کشور عدالت را اجرا کند.

حجت الاسلام رئیسی درباره فرمایشات مقام معظم رهبری نیز گفت: فرمایش رهبری چراغ راه همه دستگاه‌ها است و هر ساله روح جدیدی در کالبد دستگاه قضایی کشور می‌تابد.مقام معظم رهبری فرمودند که دوره مدیریت رئیس قوه قضاییه کشور ظرف چند روز آینده شروع خواهد شد.

رئیسی همچنین گفت:  مقام معظم رهبری به موضوع ساماندهی بحث وکالت اشاره کردند و ما می‌بینیم که در سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری این موضوع وجود دارد. کارشناسی و وکالت دو بخش مهم است که با دستگاه قضایی کشور سر و کار دارد. وکیل خوب طبق موازین ما یک ریشه فقهی و حقوقی و قانونی دارد. وکیل می‌تواند کمک خوبی برای قاضی باشد و برای اتقان آرا می‌تواند کمک خوبی باشد اما اگر در جریان کارشناسی ناسلامتی باشد نه تنها کمکی نمی‌کند بلکه برای قضاوت عادلانه یک تهدید به حساب می‌آید. در دستگاه قضایی مقدمات موضوع وکالت اندیشیده شده و ما از دولت می‌خواهیم تا این کار را تسریع کند تا به نفع جریان دادرسی باشد.

رئیسی در بحث نظارت‌ها نیز گفت: ما در قوه قضاییه یک نظارت بر آرا داریم ،یک نظارت بر موضوعات مختلف داریم و حفاظت اطلاعات هم بر اشخاص نظارت می‌کند.البته از نظر ما یک مورد کجی هم در دستگاه قضایی کشور قابل قبول نیست و متاسفانه برخی در گوشه و کنار البته به صورت خیلی کوچک اقدام به انجام برخی تخلفات می‌کنند اما اراده در دستگاه قضایی کشور برای پاک کردن این تخلفات وجود دارد.

 

معاون اول قوه قضاییه در ادامه به بحثآشنایی پلیس با مبانی قضایی اشاره کرد و گفت: ما نمی‌گوییم پلیس الان کارامد نیست اما پلیسی که به مسائل آشنا باشد و بداند ماجرا از چه قرار است لزوم وجودش احساس می‌شود و این یکی از تأسیساتی بود که شهید بهشتی به ان توجه داشتند. وقتی یک پلیس کارآزموده باشد و به مبانی حقوقی آشنا باشد می‌تواند سازوکار دستگاه قضایی کشور را بیاندیشد که این موضوع در برنامه پنج‌ساله گنجانده شد اما در تصویب ان کوتاهی شد و ما از مجلسی‌ها می‌خواهیم تا هرچه زودتر این موضوع برطرف شود.

وی در بحث پیشگیری از وقوع جرم نیز گفت: ما باید موضوع پیشگیری از وقوع جرم را به صورت عام ببینیم یعنی کل دستگاه‌های دولتی و غیر دولتی باید با نگاه پیشگیری از وقوع جرم عمل کنند.

حجت الاسلام رئیسی افزود: رهبری معظم انقلاب به موضوع پیشگیری از وقوع جرم توجه ویژه دارند و ما هم تلاش می‌کنیم تا با یک نگاه فراقوه‌ای بتوانیم در قالب یک لایحه موضوعات مرتبط با پیشگیری از وقوع جرم را سامان ببخشیم.

معاون اول قوه قضاییه درباره آغاز اجرای قانون جدید آیین دادرسی کیفری نیز گفت: کارگروهی تشکیل شد تا بررسی کنند که ۷۰ اقدام باید انجام شود تا قانون به درستی اجرا شود اما چند نکته وجود دارد در این کارگروه که کار را قطعی خواهند کرد چند نکته اصلاحی وجود دارد.

حجت الاسلام رئیسی درباره حبس زدایی نیز گفت: دستورالعملی در چند ماه اخیر از سوی رئیس قوه قضاییه صادر شده نسبت به موضوع حبس زدایی تا از مجازات‌های جایگزین استفاده کنند حبس و زندان را جز در مواردی که در قانون تصریح نشده استفاده نکنند تا بتوانیم جمعیت کیفری را کاهش دهیم.uf

حجت الاسلام رئیسی درباره نقش قوه قضاییه در مبارزه با دانه درشت‌ها و مشکلات موجود گفت: کارنامه چند ساله اخیر قوه قضاییه در برخورد با مفاسد گویای اراده و عزم جدی دستگاه قضایی کشور است. بنای ما این است که نسبت به مفاسد اقتصادی و اجتماعی سریع عمل کنیم و حتی در مرحله دیوان عالی کشور هم همکاران ما اعلام کرده‌اند که به سرعت مورد رسیدگی قرار گیرد تا مردم شاهد ان اجرای سریع احکام باشند.