صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۰۳ دی ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۱۶۶۹۰۹
تاریخ انتشار: ۲۴ : ۰۸ - ۲۵ خرداد ۱۳۹۳
نگاه آماری به پرسش های مطرح شده در نشست خبری روز گذشته رییس جمهوری نشان می دهد، بیش از 53 درصد سوالات به حوزه سیاست خارجی، 30درصد سیاست داخلی، 14درصد اقتصاد و سه درصد به ورزش اختصاص داده شده بود.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
روز گذشته برای اغلب خبرنگاران حاضر در نشست خبری رییس جمهوری؛ روزی سرشار از پرسش های بی پاسخ بود. روحانی- قبل وبعداز انتخابات - همواره از چندصدایی سخن می گوید اما گویا، برخی ازمسوولان تیم رسانه ای دولت،مایل یا قادر به اجرای این نگاه رییس دولت «تدبیر و امید» نیستند.

به گزارش انتخاب، ساعت 10صبح، پاستور میزبان نمایندگان حدود 200رسانه بود.

خبرنگاران از خان های متعدد نهاد ریاست جمهوری گذشته و خود را به سالن نشست رسانده بودند، با کاغذهایی حاوی پرسش هایی از پیش اندیشیده شده؛ در دست و امید پاسخ در دل؛ رویایی که برای خیلی ها به واقعیت نپیوست.

خبرنگاران تا واپسین دقایق نشست، همچنان امیدوار بودند، تا اینکه مجری برنامه اعلام کرد فرصتی برای طرح سوال باقی نمانده و از رییس جمهور خواست تا به دو، سه پرسش دیگر پاسخ دهد.

قرعه هم از خوش شانسی به یکی دیگر از رسانه های اصولگرا رسید. تا در کنار دیگر رسانه های همسویش پازل سوال از رییس جمهوری را تکمیل کرده باشد.

حکایت اما تنها دویدن و نرسیدن رسانه هایی چون «ایسنا»، «ایلنا»، «مهر» و روزنامه ها و سایت های «اقتصادی» به نشست دیروز رییس جمهوری نبود.

حکایت اصلی، پرسش های تکراری و ریتم یکنواخت نشستی خبری بود که تنها ناجی آن هم خود «حسن روحانی» بود. او که سعی می کرد لابه لای پاسخ به سوالات مطرح شده، جواب هایی نیز به سوالات مهمی که طرح نشد، بدهد تا به این شیوه، رونق نشست را افزایش دهد.

پرسش ها آنقدر تکراری بود که روحانی «سخنور» هم از سر ناچاری به وادی تکرار، رانده شده بود و در پاسخ هایش برای خروج از یکنواختی به مسایل دیگر گریز می زد. چنانکه روحانی در پاسخ به یکی از سوالات درباره مخالفان مذاکرات هسته ای با تاکید بر اراده ایران برای آشتی با جهان، به فضای داخل هم ورود کرد و از همه خواست تا گذشته را فراموش کنند.

رییس جمهوری در پاسخ به پرسش درباره «تاثیر مذاکرات هسته ای بر ایجاد اشتغال»؛ گریزی به شرایط اقتصاد این روزهای کشور زد و با ارایه آمارهایی هرچند اندک در سالروز 24 خرداد کمی از فعالیت های اقتصادی دولت گفت تا اینگونه فرصتی پیدا کند و به جوانان بیکاری که خبرنگار سوال کننده آنان را لشکر بیکاران خواند، نوید دهد که دولت در پی رفع معضل بیکاری است.

نگاه آماری به پرسش های مطرح شده در نشست خبری روز گذشته رییس جمهوری نشان می دهد، بیش از 53 درصد سوالات به حوزه سیاست خارجی، 30درصد سیاست داخلی، 14درصد اقتصاد و سه درصد به ورزش اختصاص داده شده بود.

سه درصد بخش ورزش نیز به لطف آخرین سوال یکی از خبرنگاران درباره جام جهانی به دست آمد، تا سه قطبی گزینش سوالات، اندکی تلطیف شود.

آنگونه که آمارها گواهی می دهند، شاه بیت نشست خبری دیروز رییس جمهوری، گروه تروریستی «داعش» و «مذاکرات هسته ای ایران» بود و این پرسش همچنان در ذهن افکار عمومی باقی ماند که آیا اقتصاد، فرهنگ و جامعه و... از اهمیت لازم برخوردار نبودند که فرصت پرسیدن از رییس جمهوری به خبرنگاران درباره آنها داده شود؟ آیا مردم نباید موضع رییس جمهور درباره مسایلی مانند اثرات و آینده فاز دوم یارانه هدفمند، اقدامات دولت در مبارزه با مفاسد اقتصادی، تندروهای برهم زننده مراسم های مجوزدار، طرح جرم سیاسی و... را از زبان رییس قوه مجریه بشنوند؟ آیا کج سلیقگی – در خوشبینانه ترین فرض- در گزینش پرسشگران، عاملی نشد تا از تنوع موضوعی و محتوایی سوالات خبرنگاران و پاسخ های روحانی کاسته شود؟ هرچه هست، دیروز بار دیگر اثبات شد، نگاه برخی دولتمردان به رسانه ها، نیازمند بازنگری جدی است تا از معدود نشست های خبری روحانی، بیشترین بهره نصیب دولت و مردم شود.

منبع: شرق