صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۰۳ دی ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۱۶۳۳۹۲
تاریخ انتشار: ۴۸ : ۱۵ - ۰۴ خرداد ۱۳۹۳
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
چهارصد، پانصد سال پیش در قرون وسطی بازار اسقف ها و پاپ ها گرم بود، از مردم پول می‌گرفتند و در ازای آن قطعه باغی و باغزاری در «بهشت» به مردم می فروختند.

در این میان مرد دانایی بود که از این کار مردم رنج می‌برد و هرچه می‌کرد نمی‌توانست مردم را از این کار منصرف کند تا این‌که روزی فکری به سرش زد. به کلیسا رفت و به یکی از کشیشان مسئول فروش بهشت، گفت: قیمت جهنم چقدر است؟ کشیش تعجب کرد و گفت: جهنم؟! مرد دانا گفت: بله جهنم. کشیش بدون هیچ فکری گفت: 3 سکه. مرد دانا به میدان شهر رفت و فریاد زد: آی مردم! من تمام جهنم را خریدم و کسی را به آن راه نخواهم داد.

روز گذشته (سوم خرداد) حسن روحانی از این‌که عده‌ای نه با پول که به «زور شلاق» می‌خواهند مردم را به بهشت ببرند انتقاد کرد و گفت: «اینقدر در زندگی مردم مداخله نکنید، ولو به خاطر دلسوزی؛ بگذاریم مردم خودشان راه بهشت را انتخاب کنند، نمی‌توان با زور و شلاق مردم را به بهشت برد.» روحانی پیش از این نیز در پیامی در توییتر خود نیز نوشته بود: «شادی حق مردم ما است و نباید به این رفتارهایی که از روی شادی است سخت بگیریم.»

در این میان اما واکنش یکی از روزنامه‌های صبح امروز به اظهارات روحانی جالب توجه بود. این روزنامه سخن روحانی را «قابل تامل خوانده» و آن را با تیتری بزرگ در صفحه اول روزنامه، به «علامت تعجب» مزین کرده است.

در خبر این روزنامه آمده: «وی (روحانی) با تاکید بر این‌که مردم را سر مسائل جزیی و بیخودی و بی‌جهت و با بهانه‌های واهی اذیت نکنیم و بگذاریم مردم راحت بوده و در سلامت روحی باشند، گفت: اینقدر در زندگی مردم مداخله نکنید، ولو به خاطر دلسوزی؛ بگذاریم مردم خودشان راه بهشت را انتخاب کنند، نمی‌توان با زور و شلاق مردم را به بهشت برد!» کیهان اینطور ادامه داده است که «البته رئیس‌جمهور در سخنان قابل تامل خود اشاره نکرد که چه کسانی در پی بردن مردم به بهشت با شلاق(؟!) هستند و اساساً طرح چنین مباحث حاشیه سازی از سوی رئیس قوه مجریه کشور، آن هم در همایش بیمه سلامت چه ضرورتی دارد؟!».

سابقه این‌گونه اظهار نظر درباره «به زور بهشت بردن مردم» البته محدود به روحانی نمی شود و پیش از او روسای جمهور قبلی نیز به این موضوع اشاره داشته‌اند. محمود احمدی نژاد که در دولتش، گشت ارشاد به یک بحث جنجالی تبدیل شده بود از نوع برخوردها با مردم انتقاد کرده و در تاریخ 25 خرداد 89 ، گفته بود: «ما این‌گونه برخوردها را توهین می‌دانیم که زن و مردی در خیابان راه بروند و کسی بیاید بگوید نسبت شما چیست؟»

البته اظهارات او هم واکنش زیادی را در پی داشت. روزنامه فوق الذکر فردای روز اظهارات احمدی نژاد نوشت: «آقای رییس جمهور از شما انتظار دیگری می رود.» هاشمی رفسنجانی هم چندی پیش در اظهاراتی مشابه، در واکنش به برخی برخوردها گفته بود: «تجسس از بدترین رذایل اخلاقی است. ما حق نداریم به عقاید افراد وارد شویم یا اسرار مردم را بفهمیم و آن را فاش کنیم.»

بر اساس اصول قانون اساسی انسان، آزاد و انتخاب‏گراست. هرگونه انحصار و استبداد فکری، اجتماعی و اقتصادی، مطرود و ممنوع، و تعیین سرنوشت مردم به دست خود مردم است. اصل آزادی عمل و رفتار فردی به عنوان یک اصل مهم و اساسی در قانون اساسی گنجانیده شده، تفتیش عقاید ممنوع است و هیچ‏کس را نمی‏توان به صرف داشتن عقیده‏ای مورد تعرّض و مؤاخذه قرار داد.

ضمانت اجرایی این اصول از قانون اساسی و اظهارات روحانی -به عنوان یک حقوق دان- که تصریح این اصول درباره آزدای است، همواره محل بحث و جدل بوده است. او بارها در طول رقابت‌های انتخاباتی و پس از آن شعار آزادی داده است و هنوز بسیاری منتظر تحقق وعده های او هستند، اما در یک اقدام تعجیلی، حداقل برای رفع تعجب این روزنامه ، کاش می‌توانست به روش مرد دانا در قرون وسطی عمل کند و تمام جهنم را بخرد.


منبع: ایسنا