صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۱۹ مهر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۱۶۲۷۸۳
تاریخ انتشار: ۴۵ : ۰۹ - ۰۱ خرداد ۱۳۹۳
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
آفت «قدرت بی‌صلاحیت» تنها متوجه جامعه نیست، متوجه خودمان نیز هست.

به گزارش جماران، حجت الاسلام و المسلمین سید حسن خمینی در همایش گرامیداشت سی و دومین سالگرد تاسیس دانشگاه آزاد اسلامی که عصر امروز (چهارشبنه) در واحد علوم و تحقیقات این دانشگاه در تهران برگزار شد، اظهار داشت: در روایتی، امام صادق‌(ع) این آیه قرآن را بیان می‌کنند که «فَأُوْلَـئِکَ مَعَ الَّذِینَ أَنْعَمَ اللّهُ عَلَیْهِم مِّنَ النَّبِیِّینَ» و خطاب به یکی از یاران خود می‌فرمایند؛ منظور از النبیین، شهدا و صدیقین ما هستیم و اصحاب ما نیز «صالحین» هستند. بنابراین شما، به عنوان یاران ما، خودتان را به صلاح بنامید تا خدا نیز ان‌شاءالله شما را به آن رهنمون کند.

وی افزود: این روایت بهانه‌ای است برای اشاره به این آیه که می‌فرماید «رَبِّ هَبْ لِی حُکْمًا وَأَلْحِقْنِی بِالصَّالِحِینَ» و منظور از «حکم» در آن هم «حکمت» و هم «حکومت» است و معنی آیه این است که خداوندا به من قدرت عطا کن، اما در کنار آن مرا از صالحین قرار بده.

یادگار امام با بیان این که بر اساس آیه‌ای که ذکر شد؛ گویی نبود صلاح در کنار قدرت فساد آفرین است؛ خطاب به مدیران و مسوولان دانشگاه آزاد  گفت: جمع حاضر نیز به نوعی مصداق «حکم» را در اختیار دارند که از آن جمله اختیار برخی افراد و امکاناتی وسیع از جامعه اسلامی است. بنابر این ابتدا خود و سپس این جمع را به این نکته تنبه می‌دهم که اگر صلاح در دل‌هایمان نباشد، دچار مشکل خواهیم شد.

عضو هیأت امنای دانشگاه آزاد اسلامی افزود: یکی از نعماتی که همواره باید از آن یاد کنیم، نعمت ولایت و محبت ائمه اطهار (ع) و نیز توانمندی ای است که در اختیار ما قرار گرفته  که اگر آن را به زینت صلاح نیامیزیم خدای نکرده این دوره می‌تواند حضیضی برای ما باشد.

تولیت آستان امام خمینی(س) در ادامه به بیان چند بیت شعر پرداخت و گفت:
دور مجنون گذشت و نوبت ماست/ هرکسی پنج روزه نوبت اوست
آنچه بینی برقرارخود نماند/وانچه بینی هم نماند برقرار  
اینکه در شهنامه‌هاآورده‌اند/ رستم و رویینه‌تن اسفندیار
تا بدانند این خداوندان ملک/کز بسی خلقست دنیا یادگار
آنچه بینی برقرارخود نماند/ وانچه بینی هم نماند برقرار 

سید حسن خمینی در ادامه سخنان خود در جمع مدیران دانشگاه آزاد اسلامی متذکر شد: دوره ها می‌گذرند و نعمت‌ها می‌آیند و می‌روند، اگر خدای نکرده به طور مثال من که این جا صحبت می‌کنم این صلاح را در خودم ایجاد نکنم ممکن است پس از گذشت این دوره، نعمتی که می‌گذرد؛ باعث ایجاد غبطه‌ای در من شود.

وی با اشاره به روایتی از امیرالمومنین علی(ع) که آن حضرت در آن می‌فرمایند «هم‌صحبتی و همراهی نعمت‌ها را پاس داشته و قبل از آنکه زائل شوند، قدر آن‌ها را خوب بدانید»، ادامه داد: باید بدانیم که در این دوره‌ها چه کرده‌ایم، زیرا این نعمات علیه صاحبان خود شهادت خواهند داد.
یادگار امام در ادامه به بیان این بیت از غزلیات حافظ پرداخت که: درویش را نباشد برگ سرای سلطان/ ماییم و کهنه دلقی کآتش در آن توان زد

تولیت آستان امام خمینی در ادامه سخنان خود در همایش گرامیداشت سی و دومین سالگرد تاسیس دانشگاه آزاد اسلامی خطاب به حاضران افزود: اگر جمع حاضر به ویژه مدیران بتوانند این ویژگی‌ها را در مجموعه دانشگاه آزاد، هم در خود و هم در مجموعه بدنه اجرایی ایجاد کنند؛ آن گاه شاهد تاثیر بزرگ تربیتی آن بر دیگر افراد خواهیم بود.

وی گفت: یکی از دلایل این که دائماً به کار فرهنگی می‌پردازیم و همه می‌گوئیم؛ اما اثر کمتری می‌گیریم؛ این است که باید متوجه باشیم  که چه مقدار از این گفته‌ها را به گوهر وجودی در وجود خود تبدیل کرده‌ایم.

یادگار امام با اشاره به جمله‌ای از امام خمینی‌(س) که بر سر در مدرسه دارالشفا نقش بسته است، گفت: ایشان می‌فرمایند «‌رفتار استاد، درس می‌دهد نه گفتار استاد».

وی افزود: زمانی که گوینده از خدا می‌گوید، در حالی که سراپا منیت است؛ سخن او  بر مخاطب اثر نمی‌گذارد. فردی به یک عالم دینی گفته بود که وقتی شما به بالای منبر می‌روید مردم گوش نمی‌کنند و آن عالم گفته بود اتفاقاً گوش می‌کنند و البته سعی می‌کنند که رفتار من را با سخنانم تطبیق دهند.

یادگار امام با بیان اینکه هر جا یک معلم اخلاق و نه یک گوینده اخلاق، وجود داشت جامعه متخلق می‌شود، به بیتی از اشعار حافظ اشاره کرد و گفت : «تو خود حجاب خودی حافظ از میان برخیز».  
سید حسن خمینی با تذکر این‌که شخص آمیخته به رذائل اخلاقی نمی‌تواند انتظار اخلاقی شدن محیطی را داشته باشد که در آن منشاء اثر است، ادامه داد: باید تذکار نعمت کنیم و قدر نعمت قدرت مدیریتی که به این جمع عطا شده است را بدانیم و فرصت‌ها را قدر بدانیم.

وی افزود: بزرگترین نعمتی که به ما به عنوان محبان پیامبر و اهل بیت‌(ع) داده شده است هم سخنی با این بزرگواران است و این‌که این اجازه را داریم که خود را به عنوان موالی آنان بدانیم.
«منم و ردای تنگی که به جز «من» اش نگنجد/ نه فلک بر آستانم نه خدا در آستینم

سید حسن خمینی اظهار داشت: نعمت دیگر، توفیقی است که فعلاً بر اساس آن توانایی خدمتگذاری پیدا کرده‌ایم و باید آن را به عزم، عمل و نیت صالح آراسته کنیم.

وی در پایان گفت: باید بدانیم که این دوران‌ها، همچون ابر می‌گذرد؛ دانشگاه آزاد، فرصت بزرگی است و همه باید در همه جهات و لحظات مسوولیت خود دقت کنند؛ زیرا هر جا که عهده دار مسوولیت بیت‌المال هستیم، باید مراقب بود؛ اما در این جا بیشتر باید مراقبت صورت پذیرد زیرا مستقیم‌تر وابسته به حساب افراد است؛ امیدوارم این دوره‌ها به خیر و صلاح بگذرد.