صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۱۳ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۱۶۲۱
تاریخ انتشار: ۵۴ : ۱۷ - ۲۵ بهمن ۱۳۸۹
آماراستعمال دخانیات در کشور
معاون فرهنگی، اجتماعی شهرداری تهران گفت: سالانه 9 هزار میلیارد تومان ضرر اقتصادی استعمال دخانیات در کشور است.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : معاون فرهنگی، اجتماعی شهرداری تهران گفت: سالانه 9 هزار میلیارد تومان ضرر اقتصادی استعمال دخانیات در کشور است.

به گزارش خبرگزاری اتخاب به نقل از ایلنا؛ محمد هادی ایازی در مراسم افتتاح نخستین جشنواره فرهنگی و اجتماعی شهر بدون دخانیات که در مجتمع فرهنگی و ورزشی شهید سلیمانی منطقه 18 برگزار شد اظهار کرد: در حال حاضر17 درصد از افراد جامعه ما به استعمال سیگار و قلیان می پردازند در حالی که در سیگار 4 هزار نوع ماده شیمیایی و سم به کار رفته که 50 نوع آن سرطان‌زا است.

وی با بیان اینکه عمده بیماری های مبتلابه انسان ها ناخواسته و تنها بیماری های خواسته از استعمال سیگار به وجود می آید گفت: 25 نوع بیماری خطرناک از قبیل بیماری های کبد، قند، سرطان های مختلف، بیماری هایی که به جنین وارد میشود و مشکل نازایی بانوان به دلیل استعمال دخانیات است.

ایازی با اشاره به اینکه در جهان سالانه 5 میلیون نفر به دلیل استعمال دخانیات فوت می کنند که در ایران این رقم 50 هزار نفر است گفت: 40 درصد از کودکان و نوجوانان کشور در معرض دود افراد سیگاری قرار دارند که پیش بینی می شود با روند رو به تزاید استعمال دخانیات طی 20 سال آینده این رقم به سالانه 200 هزار نفر افزایش یابد.

معاون شهردار تهران ادامه داد : 6/14 درصد از بیماری های افراد 15 تا 69 سال ناشی از مصرف دخانیات بوده و 15 درصد از بیماری های جامعه به این موضوع اختصاص دارد. وی تصریح کرد: به طور متوسط روزانه هر فرد سیگاری 6/13 نخ سیگار می کشد که یعنی 68 میلیون نخ سیگار روزانه در کشور استعمال می شود که این میزان 9 هزار میلیارد تومان خسارت در سال به اقتصاد کشور وارد می کند.

معاون اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران گفت: نسبت مصرف دخانیات کشورمان به نسبت مصرف متوسط جهانی کمتر است و نسبت سرانه جهانی 32 درصد بوده که این اختلاف به این دلیل است که در ایران تبلیغ مصرف سیگار صورت نمی گیرد. وی افزود: سالانه 300 میلیارد دلار درآمد ناشی از فروش سیگار است که 200 میلیارد دلار آن سود خالص کارخانجات تولیدکننده سیگار است.

وی با بیان اینکه 1 میلیارد و 300 هزار نفر در دنیا سیگار می کشند و هر روز 100 هزار نفر به تعداد سیگاریهای دنیا اضافه می شود گفت: متاسفانه در جامعه کاهش سن استعمال سیگار در جوانان و نوجوانان هستیم.

ایازی خاطرنشان کرد: براساس تحقیقات صورت گرفته مصرف استعمال سیگار در خانمها نسبت به سالهای گذشته افزایش یافته و این افزایش در مناطق شمال شهر بیش از مناطق جنوبی بوده است.

وی تصریح کرد: در سال 86 مصرف قلیان و دخانیات در سنین 15 سال به بالا در خانم ها 5/5 درصد و در آقایان 6/29 دصد بوده که در همین سال مصرف قلیان و دخانیات در سن 13 تا 15 سال 6/26 درصد بوده که سهم 5/19 درصد و 9/39 درصد بوده است.

ایازی با بیان اینکه در تهران وضعیت خوبی در مورد استعمال دخانیات نداشتیم و مصرف سیگار در سن بالای 13 سال رو به افزایش است گفت: همه این مسائل ما را در شهرداری برآن داشت که به این موضوع به طور جدی بپردازیم و شورای شهر لایحه شهرداری را به عنوان شهر عاری از دخانیات را ابتدای سال 89 به تصویب رساند.