صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۲۵ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۱۶۲۰۲۹
تاریخ انتشار: ۱۴ : ۱۰ - ۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۳
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :


نماینده مردم تهران در تذکری اظهار کرد: دولت رسما اعلام کرده که برای طرح بیمه بیکاری توان تامین اعتبار ندارد لذا برای مجلس هم این موضوع می‌تواند منتفی باشد و نیاز به رای‌گیری نیست.

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، در جلسه علنی امروز مجلس، احمد توکلی نماینده مردم تهران در مجلس در تذکری اظهار کرد: در جریان رسیدگی به طرح بیمه بیکاری و حمایت از بیکاران متقاضی کار (اعاده شده از مجمع تشخیص مصلحت نظام و شورای نگهبان) ماده مورد بحث هیچ ابهامی وجود ندارد زیرا درنظر مجمع تشخیص مصلحت نظام ذکر شده که براساس نظر شورای نگهبان عمل شود.

وی افزود: از آنجایی که ماده 11 این طرح شامل اصل 75 قانون اساسی شده و بارمالی دارد، گزارش طرح مذکور اینگونه به مجلس ارجاع شده که دولت و مجلس نسبت به تامین اعتبار آن اقدام کنند.

نماینده مردم تهران در مجلس خاطر نشان کرد: اما در جلسه علنی امروز نماینده دولت رسما اعلام کرد که در این زمینه تفاهم نداریم و نمی‌تواند اعتبار لازم را تامین کند. بنابراین نیازی به رای‌گیری ندارد.

به گزارش ایسنا، لاریجانی که ریاست جلسه علنی را برعهده داشت در پاسخ به این تذکر گفت: شورای نگهبان دو مورد ایراد گرفته بود که در بند یک ماده 11 با توجه به داشتن بارمالی ایراد به قوت خود باقی بوده که پس از بررسی در کمیسیون این ماده حذف شده است.

براساس این گزارش، همچنین حجت‌الاسلام مجید انصاری معاون پارلمانی رئیس جمهور در این زمینه با تاکید بر اینکه رسیدگی به این موضوع باید از دستور کار مجلس خارج شود، گفت: ترکیب بودجه عمومی کشور، ترکیب خوبی نیست و از آنجایی که این طرح دارای بارمالی بوده لایحه دولت نیز در طرح ادغام شده است.

وی افزود: براساس محاسباتی که دولت انجام داده است اجرای این طرح ظرف 3 الی 4 سال 8 هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد و با توجه به برخی محاسبات دیگر تا 12 هزار میلیارد تومان نیز می‌رسد.

معاون پارلمانی رئیس جمهور با تاکید بر اینکه این طرح قابل اجرا برای دولت نیست، گفت: امسال در بودجه 2 هزار میلیارد تومان پیش‌بینی شده اما ممکن است در سال‌های بعد چنین بودجه‌ای وجود نداشته باشد.

به گزارش ایسنا، مهدی دواتگری نماینده مراغه،در جریان رسیدگی به طرح بیمه بیکاری و حمایت از بیکاران متقاضی کار (اعاده شده از مجمع تشخیص مصلحت نظام و شورای نگهبان) در تذکری اظهار کرد: وظیفه مجمع تشخیص مصلحت نظام حل اختلاف است و ما زمانی که تحلیف به جا آوردیم، غرض دفاع از قانون اساسی بود اما اینجا قانون اساسی مورد تعرض قرار می‌گیرد.

وی با استناد به ماده 202 آئین‌نامه مجلس گفت: با توجه به اینکه شورای نگهبان اگر موضوعی را تایید کند، مجمع تنها می‌تواند در موارد اختلاف اظهارنظر کند و گزارش آن را به رئیس مجلس شورای اسلامی اعلام کند، اما مصوبه مجلس به مجمع تشخیص مصلحت نظام ارائه شده و این مجمع برای ایجاد تفاهم با دولت آن را عودت داده است. لذا نباید اجازه دهیم بدعت جدیدی در قانونگذاری ایجاد شود.

به گزارش ایسنا،‌علی لاریجانی که ریاست جلسه علنی را برعهده داشت در پاسخ به این تذکر گفت: در موارد اختلاف بین مجلس و شورای نگهبان، مجمع تشخیص مصلحت نظام نظر می‌دهد اما از آنجایی که مواد مورد بحث در این طرح بار مالی بوده است، مجمع تشخیص مصلحت نظام نظر شورای نگهبان را تایید کرده است.

لاریجانی اظهار کرد: در قانون بودجه سال جای 2 هزار میلیارد تومان به منظور بیمه بیکاری از محل هدفمندی درنظر گرفته شده است، لذا باید راه‌حلی اتخاذ شود که این میزان اعتبار در جای خود هزینه شود.

براساس این گزارش، محمدرضا پورابراهیمی نماینده مردم کرمان نیز با استناد به آئین‌نامه مجلس در تذکری اظهار کرد: مجمع تشخیص مصلحت نظام قطعا با مفروضات شورای نگهبان نسبت به رد آن اظهارنظر کرده است و اگر ما این کار را انجام دهیم این احتمال وجود دارد که شورای نگهبان دوباره آن را رد کند.

همچنین نادر قاضی‌پور نماینده ارومیه در جریان رسیدگی به این موضوع در اخطار قانون اساسی اظهار کرد: اگر مجلس نسبت به این موضوع تصمیمی را اتخاذ کند زیر امر شورا و مجمع تشخیص مصلحت نظام می‌رود لذا مجمع تشخیص مصلحت نظام یا باید به طورکل آن را رد می‌کرد و یا آن را تایید.

منبع: ایسنا