صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۰۳ دی ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۱۶۲۰۰۳
تاریخ انتشار: ۳۲ : ۰۸ - ۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۳
روزنامه شرق در یادداشتی با عنوان «تلنگر روحانی» نوشت:نکاتی که رییس جمهور در جشنواره ملی ارتباطات و فناوری اطلاعات بیان کرد، تشریح شرایط واقعی جامعه ایرانی از زاویه نگاه به ابزارهای نوین اطلاع رسانی است که همانند تلنگری در شناساندن وضعیت فعلی کشور در این حوزه محسوب می شود.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
«سعید معیدفر» در ادامه این مطلب آورده است: جمع بندی ها حکایت از آن دارد که دو نوع رویکرد غالب در نگاه مسوولان کشور به چالش ها وجود دارد.

برخی با وجود مشاهده مشکلات و نارسایی ها، بنای بیان آن را ندارند و در سوی مقابل، مسوولانی هستند که «انکار»کردن را، نه تنها باعث حل مشکل نمی دانند بلکه آن را مسبب مشکلات بعدی می دانند.

با شناختی که از آقای روحانی وجود دارد این انتظار منطقی دور از ذهن نیست که آشکار تر از بقیه، حقایق اطراف را ببیند و آن را برای ارایه راهکار، با نخبگان جامعه در میان بگذارد.

اینکه فضای جامعه کاملا دگرگون شده است کافی نیست. قوه مجریه، دارای توانایی و وظایف مشخص است و برای «حل» موضوع، مجموعه ارکان کشور باید این حقایق را به خوبی رصد کرده و به دنبال راهکارهای نوین باشند.

اگر ایجاد تغییر هم مدنظر باشد، به شناخت درست پدیده نیاز دارد.

پس از آن باید از صاحبنظران و متخصصان برای ایجاد تغییر کمک گرفت. آنچه مشخص است تا پیش از این، عزم جدی در این باره مشاهده نشده است و برخی به دنبال کتمان واقعیت و عدم ارایه آمار بوده و توان خود را در بیان نکردن حقایق می بینند. در دنیای توسعه یافته، قدرت حاکمیت در انتشار آمار، اطلاعات و وقایع است و این میزان ابزارهای رسانه ای و ارتباطی، نشان می دهد نباید خلاف جریان حرکت کرد.

رییس جمهور به درستی به نگاه جوانان به ابزارهایی چون ماهواره اشاره کرده است. این برای اولین بار نیست که با ابزارهای دنیای جدید مواجه می شویم.

انسان از ابتدا دنبال تغییر بوده و هربار خود را با آن سازگار کرده است و ایرانیان در این بین، پیشینه درخشانی دارند.

باید امکان بارورشدن به جامعه داده شود. اگر در مقابل تغییرات موضع گیری نکنیم و مجال روبه روشدن با آن را به جامعه بدهیم، مکانیسم های دفاعی مواجهه توسط خود جامعه و نخبگان و اندیشمندان، فعال خواهد شد وگرنه جامعه شبیه انسانی خواهد شد که دچار مرگ مغزی شده و به صورت مصنوعی با «دستگاه» زنده مانده است.

جامعه صلاحیت روی پاایستادن دارد. «هدایت فرهنگی» را به نخبگان بسپاریم تا همانگونه که رییس جمهور اشاره کرد از «انفعال فرهنگی» و «انفعال و آسیب اجتماعی» فاصله بگیریم.

باید سخنان رییس جمهور را به فال نیک گرفت و به فهم جوانان و اندیشمندان باور داشت.