صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۲۵ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۱۶۱۳۹۳
تاریخ انتشار: ۱۱ : ۱۴ - ۲۴ ارديبهشت ۱۳۹۳
وزیر نفت پاکستان
وزیر نفت پاکستان گفته است ایران و پاکستان در نظر دارند تا قرارداد خط لوله گازی را که تا پایان 2014 نیز تکمیل نخواهد شد، اصلاح کنند.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
وزیر نفت پاکستان در گفت‌وگو با روزنامه «اکسپرس تریبون» گفت: باید واقع‌گرا بود، چرا که خط لوله‌ی ایران – پاکستان نمی‌تواند در سال جاری پایان یابد و با توجه به مشکلاتی که بر سر راه این پروژه قرار دارد، تعهد این قرارداد برای پایان پروژه تا دسامبر 2014 اجرایی نیست.

با توجه به اینکه در صورت اتمام زمان تکمیل خط لوله ایران – پاکستان، جریمه‌ای معادل 3 میلیون دلار به عنوان جریمه به پاکستان تعلق می‌گیرد، به همین منظور دو طرف تصمیم گرفتند تا برای اتخاذ تصمیمات جدید در این قرارداد طی ماه‌های آینده نشست مشترکی داشته باشند.

این پروژه در ابتدا، در سال 1990 به عنوان پروژه خط لوله‌ی ایران – پاکستان – هند شناخته می‌شد که از سال 1995، دولت‌های مختلف قادر به اجرای آن نبودند، همچنین هند نیز از این پروژه خارج شد.

این خط لوله‌ی 1930 کیلومتری با توانایی انتقال 750 میلیون فوت مکعب گاز، هزینه‌ای معادل 7.2 میلیارد دلار به همراه خواهد داشت.

به گزارش اکسپرس تریبون، ایران بیشترین بخش‌های این خط لوله را که در خاک این کشور قرار دارد، ساخته است. اما پاکستان هنوز در حال شروع ساخت 781 کیلومتر از سهم خط لوله در کشور خود است. بخشی از این مشکل به دلیل کمبود تامین منابع مالی از سوی سازمان‌های بین‌المللی به دنبال تحریم‌های آمریکایی علیه ایران است که به موجب آن دولت‌ها و شرکت‌ها را از هر گونه فعالیت اقتصادی با ایران باز می‌دارد.

در اواخر سال گذشته، پروژه‌ی خط لوله تقریبا متوقف شده بود اما در حال حاضر اعتقاد بر این است که این پروژه قابلیت اجرایی شدن دارد.

علاوه بر این وزیر نفت پاکستان خبر داده است که هر گونه مساله در ارتباط با خط لوله ایران – پاکستان جنبه‌ی سیاسی ندارد. در حال حاضر کمبود گاز کشور پاکستان حدود روزانه 2.2 میلیارد فوت مکعب است که در صورت افزایش تقاضا به 4 میلیارد فوت مکعب می‌رسد. در واقع گاز، 50 درصد نیاز پاکستان به انرژی را تامین می‌کند.

همچنین مقامات رسمی کارخانجات و صنایع انرژی در کشور پاکستان، خواهان تسریع واردات گاز کشور شده‌اند.

منبع: ایسنا