صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۱۶ دی ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۱۶۱۲۶۴
تاریخ انتشار: ۴۲ : ۱۹ - ۲۳ ارديبهشت ۱۳۹۳
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
  وزارت نیرو اعلام کرد:روشهای رایگان بهینه سازی مصرف برق صرفه جویی 10 درصدی به دنبال خواهد داشت و می توان فصل تابستان را بدون نگرانی پشت سرگذاشت .
 

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت نیرو، پیک مصرف برق در روز دوشنبه 22 اردیبهشت ماه جاری ، برای نخستین بار از مرز 38 هزار مگاوات گذشت ، در حالی که بیش از یک ماه به ( فصل تابستان ) دوره معمول اوج مصرف برق در کشور زمان باقی مانده است .

این وزارتخانه با توجه به وضعیت کنونی مصرف، ضرورت صرفه جویی و استفاده بهینه از انرژی برق را خاطرنشان ساخته است .

در این گزارش آمده است ، دمایی که یک شخص در محیط بسته و بدون استفاده از وسایل سرمایشی در تابستان و وسایل گرمایشی در زمستان احساس راحتی کند و این دما بین 24 تا 26 درجه سانتی گراد تعریف شده به عنوان دمای آسایشی از آن یاد می شود.

به اعتقاد کارشناسان ، در زمان حاضر، دمای هوا در بسیاری از مناطق کشور پیرامون دمای آسایش است و نیازی به استفاده از وسایل سرمایشی وجود ندارد.

ایجاد سایه و نصب پرده به منظور جلوگیری از ورود گرما به درون اتاق بدون استفاده از وسایل سرمایشی، استفاده از هوای خنک بیرون در ساعت های شب با بازکردن پنجره ، استفاده از پنکه به ویژه از نوع سقفی به دلیل ایجاد جریان هوا در اتاق، محیط را چهار درجه و یا بیشتر خنک می کند و تنها به اندازه یک لام‍پ 100 واتی انرژی مصرف می کند.

همچنین خاموش کردن لامپ ها و وسایل اضافی برقی که کاربرد ضروری ندارند، می تواند برق مصرفی را کاهش و دمای محیط را تنزل بخشد.

بهره گیری از تمام ظرفیت ماشین های لباسشویی و ظرفشویی در ساعت های غیر پیک از دیگر توصیه های کارشناسان وزارتخانه یاد شده است و در ایران پیک مصرف برق در روز بین ساعت های 11 تا 15 و پیک شب از اذان مغرب و عشا تا ساعت 23 قید شده است.

براساس این گزارش، حذف مصارف پنهان یکی از راهکارهای مورد تاکید به منظور کاهش مصرف است ، زیرا بسیاری از تلویزیون های جدید، شارژر ها و وسایل الکترونیکی در زمانی که خاموش بوده اما به پریز برق اتصال دارند، انرژی مصرف می کنند که در یک خانه معمولی می توان بیش از 50 وات از این گونه مصارف را کاهش داد.

براساس اعلام دست اندرکاران صنعت برق، امسال یک هزار و 500 مگاوات کسری تولید نسبت به پیش بینی مصرف برق خواهیم داشت و این در حالی است که افزون بر 21 هزار مگاوات پتانسیل صرفه جویی و یا به عبارتی ایجاد نیروگاه های مجازی در کشور وجود دارد.