صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۲۳ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۱۶۱۲۶۳
تاریخ انتشار: ۳۲ : ۱۹ - ۲۳ ارديبهشت ۱۳۹۳
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
 گروه مذاکره کننده هسته ای ایران به سرپرستی ˈمحمد جواد ظریفˈ وزیر خارجه به منظور انجام چهارمین دور از مذاکرات هسته ای به میزبانی کشور اتریش وارد وین شد.
 

به گزارش ایرنا، وزیر خارجه ایران را در این سفر همچون گذشته ، مجید تخت روانچی و سیدعباس عراقچی معاونان اروپا و آمریکا و حقوقی و امور بین المللی وزارت خارجه، حمید بعیدی نژاد مدیرکل سیاسی وزارت خارجه و امیری و رحیمیان دو تن از مدیران و کارشناسان سازمان انرژی اتمی به عنوان اعضای گروه مذاکره کننده ایران همراهی می کنند.

از دور قبلی مذاکرات هسته ای علاوه بر اعضای اصلی گروه مذاکره کننده هسته ای ایران، همچنین یک تیم مشاوره حقوقی به سرپرستی امیرحسین زمانی نیا مشاور حقوقی وزیر خارجه ؛ گروه مذاکره کننده کشورمان را همراهی می کند.

براساس اعلام وزیر خارجه ایران، در چهارمین دور از مذاکرات هسته ای ایران و گروه 1+5 در وین، طرفین آغاز مرحله تدوین و نگارش متن مکتوب توافق نهایی را در دستور کار خود خواهند داشت.

چهارمین دور مذاکرات ایران و کشورهای 1+5 از امشب با شام کاری وزیر خارجه ایران و مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا به عنوان سرپرست گروه 6 کشور مذاکره کننده با ایران آغاز می شود و تا روز جمعه 26 اردیبهشت ادامه خواهد داشت.

ظریف و اشتون امشب در این شام کاری محورهای قابل بحث در مذاکرات رسمی هیات ها و همچنین روند آغاز تدوین متن مشترک توافق نهایی در موضوع هسته ای را مورد تبادل نظر قرار می دهند.

ایران و 1+5 در سه دور مذاکره به میزبانی وین، موضوعاتی همچون لغو تحریم ها، سطح و میزان غنی سازی، همکاری های صلح آمیز هسته ای در سطح بین المللی و همچنین موضوع تاسیسات هسته ای و رآکتور آب سنگین اراک را به صورت مفصل مورد بحث قرار دادند.

امریکا، انگلیس، فرانسه، چین و روسیه به عنوان 5 کشور اعضای دائم شورای امنیت سازمان ملل که از امتیاز وتو یا قدرت بی اثر ساختن قطعنامه های این شورا برخوردارند، بعلاوه آلمان اعضای گروه کشورهای 1+5 را تشکیل می دهند.

قرار است در وین 4، دو طرف توافق هسته ای اولیه در ژنو را نهایی و به صورت مکتوب تدوین کنند که این مرحله به اذعان دو طرف مذاکره ؛ بسیار مهم و دشوارتر از توافق های شفاهی خواهد بود.

تیم های کارشناسی و مذاکرات ایران با اژانس بین المللی انرژی اتمی که مطابق توافق اولیه، نقش نظارت بر فعالیت های صلح امیز ایران را به عهده گرفته است نقشی محوری در رسیدن به نقطه پایانی برای تدوین سند جامع داشته و در نشست های فنی و کارشناسی خود زمینه را برای انجام این کار فراهم کرده اند.

ˈمحمد جواد ظریفˈ رییس تیم مذاکره کننده ایرانی می گوید: سه ماه اول مذاکرات با کشورهای 1+5 بحث کردیم تا صورت مساله برای دو طرف مشخص شود و پس از آن سه ماه دوم، توافق را روی کاغذ بیاوریم.

با این حال نباید نگارش سند نهایی توافق ایران و غرب را پایان یافته دانست زیرا این احتمال وجود دارد که مسایل حاشیه ای و ورود هر موضوع دیگری به مذاکرات هسته ای،توافق نهایی و پیروزی دیپلماسی را در مخاطره قرار دهد.