صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۲۵ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۱۶۱۲۲۴
تاریخ انتشار: ۰۳ : ۱۴ - ۲۳ ارديبهشت ۱۳۹۳
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
کاظم جلالی با تاکید بر اینکه همه باید از تیم مذاکره کننده حمایت کنیم، گفت: برخورداری از نظرات همگان و استفاده از دیدگاههای صاحب نظران در اعتمادسازی برای منتقدان داخلی نسبت به مذاکرات می تواند موثر باشد، اما واقعیت این است که مذاکره کنندگان راه سختی را می پیمایند.

جلالی در گفت وگو با ایسنا ضمن اشاره به دور بعدی مذاکرات ایران و گروه 1+5، گفت: تیم مذاکره کننده هسته ای در خط مقدم یک جنگ بزرگ دیپلماتیک است؛ بنابراین طبیعی است که همه باید از این تیم حمایت کنیم تا آنها بتوانند با روحیه بالاتر و برخورداری از حمایت ملی وظایف خود را انجام دهند.

وی ادامه داد: تاکنون نیز چنین اتفاقی رخ داده است؛ به طوری که مذاکره کنندگان همیشه از ناحیه رهبری، مجلس، دولت، مسئولان و مردم مورد حمایت قرار گرفته اند.

این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با بیان اینکه بخشی از انتقادات به تیم مذاکره کننده به اوایل مذاکرات برمی گردد، گفت: در آن زمان مسائلی همچون محرمانه بودن مذاکرات و به دنبال آن برخی مسائل حاشیه ای مطرح شد که اثرات منفی را به جا گذاشت، اما به مرور این حواشی کم شد.

به گفته جلالی، برخورداری از نظرات همگان و استفاده از نظرات صاحب نظران می تواند در روند اعتمادسازی برای منتقدان داخلی به مذاکرات موثر واقع شود.

وی در عین حال گفت: واقع قضیه این است که مذاکره کنندگان هسته ای راه سختی را می پیمایند و کار راحتی را انجام نمی دهند که افراد در هر گوشه ای نشسته و به راحتی با هر جمله بخواهند کار آنها را نقد کنند و زحمات آنها را نادیده بگیرند.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس تاکید کرد که اقدامات انجام شده توسط تیم مذاکره کننده اقدامات و گام مهمی بوده است.

جلالی در ادامه گفت: حفظ خطوط قرمز نظام در مذاکرات هسته ای موضوع مهمی است چون مهم این است که طرف مذاکره کننده از اتفاقات گذشته درس بگیرد.

وی با بیان اینکه غربی ها در گذشته دو انحراف نسبت به مذاکرات داشتند، گفت: انحراف اول این بود که آنها به جای توجه به مبانی حقوقی و داشتن رویکرد حقوقی نسبت به مذاکرات هسته ای، کاملا نگاه شان سیاسی بود و نگاهی یقه گیری از جمهوری اسلامی داشتند که باید این نگاه را کنار گذارند.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس ادامه داد: انحراف دوم این بود که آنها می خواستند از مذاکرات هسته ای برای امتیازگیری از جمهوری اسلامی استفاده کنند که این رویکرد کاملا غلطی است. غربی ها باید این دو رویکرد را کنار گذارند تا مذاکرات مسیر هموارتری را طی کند.

رییس فراکسیون اصولگرایان رهروان ولایت با اشاره به بیانات اخیر مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه نباید نیازمندی های کشور را با مذاکره گره زد، گفت: نگاه مقام معظم رهبری این است که نباید تصور کنیم تنها راه حل تحریم ها و فشارهای اقتصادی به نتیجه رسیدن مذاکرات است بلکه باید به توان درونی خودمان در داخل کشور توجه کرده و بر اساس آن برنامه ریزی کنیم.

وی افزود: باید برنامه ریزی صورت گیرد و بر اساس آن به این نتیجه برسیم که چطور می توان از این توان ملی و درونی خود برای شکوفایی اقتصادی کشور استفاده کنیم.

این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس ادامه داد: به نظر می رسد که اگر زودتر چنین مسیری را می پیمودیم دست مذاکره کنندگان پرتر بود. نباید غربی ها احساس کنند که ما از سر استیصال و نیاز به آنها مذاکره می کنیم چون جمهوری اسلامی منطق مذاکره را قبول دارد مذاکره می کند و این به معنای داشتن نیاز به آنها نیست.