صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۲۹ شهريور ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۱۶۱۲۰۰
تاریخ انتشار: ۳۱ : ۱۱ - ۲۳ ارديبهشت ۱۳۹۳
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :


*** «صدا» را از آسیب «سیما» محفوظ نگه داریم

  رییس سازمان صداوسیما که در مراسم اختتامیه‌ی سیزدهمین جشنواره بین‌المللی رادیو و پنجمین اجلاس جهانی صدا، حضور داشت رادیو را رسانه‌ای پاک خواند و گفت: در سطح جهانی، رادیو واقعا در مقابل تلویزیون رسانه‌ای پاک‌تر‌، ساده‌تر‌، اقناع‌کننده‌تر و همراه‌تر است.

سید عزت‌الله ضرغامی (دوشنبه شب) 22 اردیبهشت ماه با بیان اینکه باید «صدا» را از آسیب «سیما» محفوظ نگه داریم، خاطرنشان کرد: خوشبختانه در صدا کارهای خوبی انجام می‌گیرد. در عین حال جنس خانوادگی‌ای که در رسانه صدا ایجاد می‌شود،‌ قابل تحسین است و باعث خوشحالی است که بسیاری از شخصیت‌های خوب ما در رادیو کار می‌کنند.

وی اظهار کرد: کار در حوزه صدا، ارزشمند و مقدس است؛ لذا در سطح خارجی به نظرم موضوع خانواده‌، محیط زیست و همچنین استقلال فرهنگی و هویتی سه موضوع مختلفی هستند که حتما باید به آنها توجه شود؛ ضمن اینکه محور خانواده در برنامه‌های رادیویی اساس پاکی است و هر جایی که خانواده باشد‌، سلامتی‌، پاکی‌، زیبایی و نشاط هم دیده می‌شود.

ضرغامی همچنین خاطرنشان کرد: رادیو رسانه‌ای پاک است و در همه جای دنیا تقریبا با کمی بالا و پایین همچنان پاکی خودش را حفظ کرده است، اگر هم افت یا ایرادی ایجاد شود، قطعا در تصویر در شبکه‌های تلویزیونی است؛ بنابراین رادیو در مقابل تلویزیون در سطح جهانی کشورمان خیلی پاک‌تر است.

رییس سازمان صداو سیما در ادامه صحبت‌های خود از تلاش‌های همکاران حوزه صدا و تمام آنهایی که در برگزاری جشنواره بین‌المللی رادیو همکاری داشته‌اند، صمیمانه تشکر کرد و گفت: آنقدر بزرگان و پیشکسوتان زیادی را می‌بینم که وقتی چشمم به آنها می‌خورد نمی‌دانم اسم کدام یک را ببرم؛ بر این اساس از همه عزیزانی که برنامه‌های خوبی طراحی کرده‌اند و همچنین مجموعه‌ کارهایی که برای اختتامیه این جشنواره ارائه دادند، همچنین از استاد مختاباد تشکر ویژه‌ای دارم؛ چرا که به نظرم این همه برنامه‌های معنوی و هنری واقعا جای تقدیر دارند؛ بر این اساس لازم می‌دانم که بگویم سپاسگزاری واقعا متعلق به همه اهالی صداست.

وی ادامه داد: در هفت وجه 1500 نفر از همکاران ما با توجه به حضور مهمانان عزیز خارجی که شخصا نسبت به حضورشان عرض ادب دارم، کارهای ارزشمندی را برای این جشنواره ارائه دادند که به تمامی آنها خسته نباشید می‌گویم که از ماه‌ها قبل مقاله‌هایشان را ارائه دادند و برنامه‌ریزی‌هایی درست انجام دادند.

ضرغامی سپس اظهار امیدواری کرد نسبت به اینکه برگزاری جشنواره رادیو در سال‌های آینده رشد بیشتری داشته باشد و گفت: امیدوارم جشنواره سیزدهم رادیو که پنجمین جشنواره بین‌المللی هم هست‌، همین طور که روز به روز در حال رشد است برای همه دوستان سودمند و مفید واقع شده باشد. همچنین جا دارد از دبیر جشنواره - آقای رضوی‌نژاد - تشکر ویژه‌ای داشته باشم. به علت کمبود وقت از خیلی از نکات صرف نظر می‌کنم اما لازم می‌دانم اشاره کنم به اینکه امروز حوزه صدا حوزه‌ی بسیار مقتدری در سطح کشورمان است و سازمان صدا و سیما جمهوری اسلامی ایران با 26 شبکه سراسری و ملی و همچنین ده‌ها شبکه برون مرزی و استانی یک مجموعه بسیار عظیم و تاثیرگذاری را در سطح استان‌ها، ملی و جهانی ایجاد کرده است که واقعا جای خوشحالی و سپاسگزاری دارد.

به گزارش ایسنا، وی در ادامه صحبت‌هایش به این نکته اشاره کرد که حوزه صدا از سال‌های آغازین فعالیتش پیشرفت خوبی داشته است و گفت: وقتی آغاز معاونت صدا را نسبت به چندین سال گذشته بررسی می‌کنم، می‌بینم طی این چند سال پیشرفت خوبی داشته است؛ این در حالی است که کار نظارت بر این سازمان واقعا کار پیچیده‌ای است و اداره این همه شبکه رادیویی در حوزه صدا بدون تردید کار مشکلی است که در عین حال بسیار عالمانه، مفید‌، تاثیرگذار و آموزش‌دهنده هستند.

*** مردم از سوتی‌ها لذت می‌برند

رییس صدا و سیما همچنین در بخشی دیگر از صحبت‌هایش در مراسم اختتامیه سیزدهمین جشنواره بین‌المللی رادیو اظهار کرد: خیلی از بزرگان وقتی مرا می‌بینند از بسیاری از برنامه‌های رادیو تعریف می‌کنند که من اصلا آن برنامه‌ها را نمی‌شناختم! اما آنقدر تعریف‌ها از برنامه‌های رادیو شنیده‌ام که جای خوشحالی دارد. همچنین در نظرسنجی‌ها آمده که بیشتر قشر فرهیخته و تحصیل‌کرده، رادیو گوش می‌کنند، این مساله نشان‌دهنده‌ی آن است که رادیو وظایفش را به درستی انجام داده است. هر چند که همیشه اشکالات نظارتی در همه بخش‌ها در جمهوری اسلامی ایران با وجود حساسیت‌هایی که داریم و در عین حال مطالباتی که مردم از ما دارند وجود دارد؛ حساسیت‌هایی که به لحاظ قومی‌، دینی و اجتماعی وارد است‌. کار مشکلی است که ما حتما باید این حساسیت‌ها را رعایت کنیم؛ نه اینکه از این مشکلات بنالیم، ضمن اینکه تریبون هم باز است به ویژه برای آنهایی که می‌خواهند نقد کنند و گاهی اوقات نمی‌شود تریبون را کنترل کرد و در مقابل یکسری اشکالات نظارتی هم به وجود می‌آید.

وی اضافه کرد: به عنوان مثال در یک برنامه تلویزیونی زنده که مجری برنامه کودک با کودک حرف می‌زند و از او می‌خواهد تا گوشی تلفن را به مادرش بدهد و او هم در پاسخ می‌گوید مادرم در حمام است و مجری می‌گوید با پدر می‌خواهم صحبت کند بازهم کودک پاسخ می دهد پدرم هم در حمام است. در مقابل مجری این برنامه چطور می‌تواند این قضیه را برنامه زنده کنترل کند این تقصیر ما نیست برنامه زنده است و پیش آمده است. ضمن اینکه اخیرا مشاهده کرده‌ایم سوتی‌های صدا و سیما را روی سایت‌های اینترنتی قرار می‌دهند بنابراین حالا که دیگران انجام می‌دهند، پس چرا خودمان این کار را نکنیم و سوتی‌های خودمان را پخش نکنیم. بالاخره مردم از این سوتی‌ها لذت می‌برند و سوتی‌های ما چیزی نیستند که از چشم کسی پنهان بمانند که در پی این سوتی‌ها مشکلات نظارتی هم وجود دارد.

*** رادیو در تمام دنیا پاکی‌اش را حفظ کرده

ضرغامی در ادامه گفت: از همین جا از آقای صوفی و همه‌ی مدیران رادیویی برای برنامه‌سازی خوبشان صمیمانه سپاسگزاری می‌کنم. همچنین از تمام آنهایی که نگاه انتقادی درستی نسبت به برنامه‌های رادیو و تلویزیون دارند تشکر می‌کنم.

رییس سازمان صداوسیما در ادامه این مطلب در پی درخواستی از معاون صدا اظهار کرد: ضمن تشکر از حضور مهمانان خارجی در مراسم اختتامیه رادیو از آقای صوفی می‌خواهم که برای سال آینده یک اولویتی قائل شوند برای برنامه‌های خارجی و مشخصا سه محوری که بتواند میان همه دنیا مشترک باشد؛ چرا که ما خیلی مشترکات با هم داریم من وقتی با مسئولان رادیویی کشورهای دیگر صحبت می‌کنم می‌بینم همه ما خیلی به هم نزدیک هستیم و در نهایت رادیو در تمام دنیا پاکی خودش را حفظ کرده است.

*** سفر به مریوان از زبان ضرغامی

ضرغامی در بخش دیگری از سخنانش به حضورش در سفر اخیراش در مریوان برای افتتاح شبکه نسیم اشاره کرد و گفت: اخیرا به مریوان سفر کردیم جا دارد بگویم مریوان نقطه مرزی در کردستان است که سال‌ها بود دشمن آنجا را ناامن کرده بود و مردم را کشتار می‌کردند و سال‌هاست سرمایه‌گذاری کردم تا آن منطقه ناامن شود.

*** شبکه‌های مبتذل محیط زیست ما را خراب می‌کنند

او در بخشی دیگر به اهمیت حوزه محیط زیست اشاره کرد و افزود: امروزه حوزه محیط زیست هم حوزه فوق‌العاده‌ای است ما در محیط زیست حرف‌های مشترک زیادی داریم؛ این در حالی است که محیط زیست فقط طبیعت نیست بلکه به همه چیز مربوط می‌شود و حتی به محیط فرهنگی و به پاکی آسمان هم مربوط می‌شود. این همه شبکه‌های مبتذل که به کارشان ادامه می‌دهند حتما مورد اعتراض ما قرار می‌گیرند و در اینجا باید بگویم چرا محیط زیست ما را خراب می‌کنند؟ و چرا آنهایی که به ظاهر با بهانه‌ای که فلان کشور بمب هسته‌ای می‌سازد به کشورها حمله می‌کنند و این همه تزریقات ایجاد می‌کنند که همه آنها به دروغ است و در فضای مجازی صورت می‌گیرد و همین افراد اکنون در حال از بین بردن محیط زیست پاک مردم دنیا هستند و گمراه‌کننده‌ترین برنامه‌ها را برای قشر کودک، نوجوان و جوان تهیه می‌کنند که مثل غنچه‌های گل می‌مانند. این در حالی است که همه ما باید مراقب باشیم و روشن‌گری کنیم.

***

ضرغامی در ادامه صحبت‌هایش تصریح کرد: به نظرم استقلال فرهنگی و هویتی از جمله مباحثی است که سال‌هاست که دنیا به این سمت می‌رود که یک فرهنگ حاکم و واحد باشد که به نظر من این غلط است و خیلی تلاش می‌شود به جهت اینکه فرهنگ کشورها از بین برود و خرده‌فرهنگ‌ها نابود شوند و هویت‌ها را از بین ببرند تا جایی که وقتی از یک کودک ژاپنی و استرالیایی پرسیده شود، چگونه زندگی می‌کنی جز قهرمانان و شخصیت‌های دفاعی آمریکایی چیز دیگری را نداند که شاید در این مسائل آنها موفق شده‌اند و در تلاش هستند تا فرهنگ‌ها را از بین ببرند.

وی در ادامه گفت: جا دارد اشاره‌ای کنم که مدت‌ها پیش به یک کشور اروپایی سفر کرده بودم و همراه با رییس رادیو و تلویزیون آنجا بودم که وقتی به آنها گفتم شما از کشورتان چقدر تولید دارید و فیلم و سریال می‌سازید، خیلی جالب بود که پاسخ داد اصلا نیازی نیست که ما تولیدات زیادی داشته باشیم؛ چرا که برای ما خیلی گران تمام می‌شود و به صرفه نیست هرچقدر تولیدات بخواهیم هالیوود دارد سریال و فیلم می‌سازد و اصلا برایمان صرف نمی‌کند که برای ساخت فیلم و سریال در کشور خودمان سرمایه‌گذاری کنیم.

ضرغامی سپس اظهار کرد: جا دارد در پی این مراسم در حضور مهمانان خارجی یادآور شوم که جمهوری اسلامی از روز پیروزی انقلاب بزرگ و شکوهمندش دنبال فضایل اسلامی و الهی بود و خدا را شکر که تاکنون این جو به همه جای دنیا رفته است. ما در کشورمان اقوام زیادی داریم که از میان این اقوام در خارج از کشور هم نقطه‌نظراتی وجود دارد، اما در نهایت همه آنها با وحدت، ایرانی اسلامی را ساخته‌اند. تولیدات جمهوری اسلامی می‌تواند برای همه دنیا الگو باشد.

منبع: ایسنا