صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۱۹ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۱۶۰۳۸۰
تعداد نظرات: ۸ نظر
تاریخ انتشار: ۲۱ : ۱۹ - ۱۸ ارديبهشت ۱۳۹۳
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
همزمان با تشدید حملات تندروهای ایران برضد مذاکرات هسته ای کشور ، بازرسان آژانس بین المللی
انرژی اتمی روز دو شنبه سفر دو روزه ای را به ایران آغاز کردند.

به گزارش «تیک» Tik.ir، این هفته ، گروهی از نمایندگان محافظه کار که خود را «دلواپسان » می نامند ، ضمن سخنرانی آتشین در زمینه مذاکرات هسته ای به حسن روحانی ، رئیس جمهورایران، حمله کردند.

روز یکشنبه ،علیرضا زاکانی ، نماینده تندرو و متنفذ مجلس ، با لحنی تند گفت :" آقای روحانی !کشور را به کدام جهت هدایت می کنید ؟ ما نگران هستیم و به هرگونه توافقی را که حق ما را در زمینه غنی سازی محدود کند، رسیدگی می کنیم ومحدود کردن سطح غنی ازنظر ما فاقد اعتباراست .

محمد جواد قدوسی، دیگر نماینده مجلس، که به نظر می رسید غیر مستقیم می گوید که رئیس جمهور ممکن است زیر سوال برود، هشدار داد که قوه مجریه نباید در مسائل خارجی و داخلی پایش را ازگلیمش درازتر کند، چون ممکن است گلیم را از زیرپایش بکشند. "

این سخنان نشان دهنده تازه ترین حملات به روحانی است . روحانی که تابستان گذشته قدرت را به دست گرفت، قول داده است وضعیت اقتصادی را بهبود بخشد و به انزوای بین المللی کشور خاتمه بخشد. موفقیت او بستگی به این خواهد داشت که آیا می تواند توافق موقت هسته ای را که نوامبر گذشته به امضا رسید، به توافق دراز مدت تبدیل کند و به بن بست ده ساله با جامعه بین الملل پایان دهد و تحریم هایی که اقتصاد ایران را فلج کرده است ازمیان بردارد یا خیر.

بازرسی آژانس بین المللی انرژی اتمی دراین هفته ،بخشی از اقدامات مورد توافق ایران و قدرت های هسته ای ، یعنی انگلیس ، امریکا ، فرانسه ، آلمان ، روسیه و چین ، درماه فوریه است . این قضیه زمانی مطرح می شود که علی اکبر صالحی، رئیس سازمان انرژی اتمی ایران، که مسئولیت جنبه های فنی برنامه هسته ای را نیز عهده دار است، در تعطیلات آخر هفته گفت راکتورآب سنگین اراک برای تولید پلوتونیوم درسطح پایین تر «بار دیگر» طراحی می شود. دور بعدی مذاکرات قرار است در13 ماه مه در وین برگزارشود و توافق نهایی باید تا 20 ژوئیه امضا شود.

تندروی های ایران که برای جلوگیری از پیروزی روحانی در دور دوم ریاست جمهوری بی طاقت شده اند ، نمی توانند مذاکرات هسته ای را که از حمایت آیت ا... خامنه ای رهبر عالی ایران برخوردار است ، به هم بزنند.

درعوض، آن ها به شیوهای دیگری حمله می کنند: سیاست های اقتصادی ، فرهنگی و سیاسی او را در پایگاه های خود، یعنی مجلس و صدا و سیما، آنها را علناً محکوم می کنند.

حمید رضا ترقی ، سیاستمدار محافظه کار گفت :" ناکامی روحانی در توافق هسته ای، شکستی جدی برای او خواهد بود و این قضیه حتی می تواند قبل از پایان چهار ساله دور اول ریاست جمهوری او درسال 2017 میلادی ، باعث سرنگونی دولت او شود ."

ترقی ، که تاکید می کرد طرفدار توافقی دائمی است، اذعان داشت که گروه های «تندرو» در جناح محافظه کار و اصلاح طلب می خواستنند آقای روحانی درمذاکرات شکست بخورد و به این ترتیب، عمر دولتش کوتاه شود.

روز یک شنبه، روحانی در پاسخ به منتقدان خود،آن ها را متهم کرد و گفت:" شما از تحریم های بین المللی منفعت می برید و این درحالی است که مردم سختی می کشند."

او گفت :" هرکسی که دوست دارد که تحریم ها [ تداوم یابد] باید دلیل آن را توضیح دهد. به محض آن که ما بگوییم خواستار تعامل سازنده با جهان هستیم، آن ها [ تندروها] می گویند :" عجب، شما می خواهید با کشورهای جهان مصالحه کنید؟ خیر! ما می خواهیم با دنیا بجنگیم و خنجر بکشیم! خوب، البته که می خواهیم با دنیا مذاکره کنیم. "

علی لاریجانی، رئیس مجلس ایران، که ازحامیان سرسخت مذاکرات هسته ای است ، نیز به روحانی پیوست و هشدار داد که « کشور درشرایط عادی قرار ندارد » و به منظور پشتیبانی از مذاکرات هسته ای ، خواستار «همگرایی داخلی» شد.

او پرسید:" آیا این درگیری برای مردم نان و آب می شود؟

در هفته های اخیر، حملات تندروها به رئیس جمهور افزایش یافته است.آن ها مستند « من روحانی هستم» را نیز در حملات خود گنجانده اند. به نظرمی رسد که این مستند چندین دهه از فعالیت های سیاسی روحانی را بررسی می کند.

در اواخر ماه گذشته همسر روحانی، نیز به علت دعوت از همسران سفرای خارجی برای شرکت در ضیافتی جهت بزرگداشت تولد [حضرت ]فاطمه [س] ، دخت پیامبر اکرم حضرت محمد[ص]، نیز هدف حمله قرار گرفت. رسانه های محافظه کار این ضیافت را که گفته می شود مجلل و پرهزینه بوده است ، با شرایط سختی که ملت ایران باآن مواجه است ، مقایسه کردند. این شرایط ناشی از تورم تقریباً 33 درصدی و بیکاری 24 درصدی جوانان است.

سعید لیلاز ، تحلیل گر سیاسی اصلاح طلب گفت :" تندروها مثل کسی هستند که درحال غرق شدن است و برای نجات خود به هر خاشاکی چنگ می اندازد. " همه این حملات جدید ،بخشی از مبارزه قدرت است ، چون تندروها می دانند که وقتی توافق هسته ای امضا شود، با روحانی خیلی متفاوت و خشنی مواجه خواهند شد.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۸
در انتظار بررسی: ۶
غیر قابل انتشار: ۳
ناشناس
|
۰۲:۱۰ - ۱۳۹۳/۰۲/۱۹
روحانیِ خشن و متفاوتم آرزوست ...
ناشناس
|
۰۱:۴۸ - ۱۳۹۳/۰۲/۱۹
تندرویی در کار نیست دولت های پنهان بگویید بهتر است این دولت ها در زمان احمدی نژاد نبض امور کشور و اقتصاد و قاچاق کالا و منافع کلان را به قیمت بدبخت کردن مردم به دست گرفتند . حالا احساس می کنند منافع نامشروعشان کم شده است و حتی ممکن است منافعشان از دست برود . این دولت ها در همه جا هم نماینده و سخنگو و عامل اجرایی دارند . اگر این غده ی سرطانی جراحی نشود شک نکنید دولت های موازی فرمان ترور را نیز صادر خواهند کرد ماجرای سعید عسگر و ترور حجاریان باز هم تکرار خواهد شد .
وحید
|
۰۰:۲۱ - ۱۳۹۳/۰۲/۱۹
من این روحانی رو بیش تر دوست دارم.
کورش
|
۰۰:۰۳ - ۱۳۹۳/۰۲/۱۹
این هم یکی دیگر از مشکلات نداشتن جامعه مدنی پویا و فعال است. ملتی که فقط در انتخابات باید حضور داشته باشند و بعد از آن غر و لند کردن ها شروع می شود. چرا نباید ما ها که حامی توافق و مذاکره هستیم نمی توانیم مانند به نظر اقلیت مخالفان میتینگ بگذاریم و مثلا جلوی مجلس خطاب به امثال آقایان زاکانی و رسایی بگوییم که در جامعه ی خیالی آنهاست که مردم با مذاکره مخالفند و در واقفیت شکل دیگری است.
امیر
|
۲۳:۵۷ - ۱۳۹۳/۰۲/۱۸
یک ملت پشت دولت تدبیر و امید و رییس جمهور منتخب قرار دارد...آقای رییس جمهور! با قدرت به راه خود ادامه بدید و بدانید که با یک اشاره شما، میلیونها طرفدار واقعا خود جوشتان برای حمایت از شما و سیاستهایتان به خیابانها خواهند ریخت
ناشناس
|
۲۱:۵۴ - ۱۳۹۳/۰۲/۱۸
... ما پشت رهبری و روحانی هستیم. دولت روحانی روز به روز عزیز تر می شود. شماها ... واقعی بیت المال انشالله که رسوا شوید.
احمد رضا
|
۲۱:۲۵ - ۱۳۹۳/۰۲/۱۸
حیف از کشور با عظمت ما که بوسیله آقایان دلواپس روی پیشرفت رو نمیبینه
ناشناس
|
۲۰:۳۰ - ۱۳۹۳/۰۲/۱۸
با روحانی قدرتمند رو به رو خواهند شد , نه خشن