پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : در جمعی با حضور تعدادی از هنرمندان و اعضای انجمن حمایت از کودکان کار پیشنهاد شد که از این پس چهرههای مطرح برای جمعآوری دیههای بیشتر از 150 میلیون تومان کمک نکند تا این کار به صورت یک کاسبی و بورس برای برخی تبدیل نشود.
به گزارش ایسنا، عصر 16 اردیبهشتماه تعدادی از اعضای انجمن حمایت از کودکان کار و چند هنرمند در جمعی دوستانه در خانه سینما گرد هم آمدند تا برای کودکان کار، کودکانی که محکوم به اعدام شدهاند و نیز آنهایی که در کانون "اصلاح و تربیت" هستند، تصمیماتی برای کمک و حمایت از آنها صورت بگیرد.
در این برنامه "بهاره رهنما" با اشاره به اینکه حدود 12 سال است که تلاش میکند فعالیتهای این چنینی داشته باشد، گفت: با صحبتهایی که با برخی از هنرمندان از جمله جمشید مشایخی و رضا کیانیان داشته است، آنها پیشنهاد دادند که هنرمندان و چهرههای مطرح دور هم جمع شوند و یک تشکلی را ایجاد کنند تا با ارتباط با تشکلهای دیگر برای کودکان یا دیگر کسانی که میتوان از آنها حمایت کرد اقدامی صورت گیرد و در این راستا به طور مثال اعلام شود که برای دیههای بیشتر از 150 میلیون تومان کمک نمیشود.
این بازیگر سینما، تئاتر و تلویزیون ادامه داد: به این ترتیب با این اقدام در یک عملکرد بزرگتر مسیر خوبی ایجاد میشود و تلاش میشود از تبدیل شدن این گونه کمکها به بازار بورس و کاسبی جلوگیری شود.
رهنما همچنین با اشاره به اینکه در همه جای دنیا برای کودکانی که پس از آزادی از کانون اصلاح و تربیت دورههای کارآموزی نزد افراد متخصص وجود دارد، پیشنهاد کرد: میتوان به جای اینکه از افرادی که تمایل به کمک به این کودکان دارند به جای اینکه هر بار کمک مالی از آنها بخواهیم در مواردی از تخصص آنها استفاده کنیم و انجمنی داشته باشیم تا مثلا فردی که از اعدام نجات یافت یا از کانون اصلاح و تربیت بیرون آمد، در طول یک سال حرفهای به او آموخته شود.
در این باره امیرحسین رستمی هم با اشاره به اینکه چندی قبل برنامهای را برای کمک به چنین افرادی ساخته بود که برای آن بلیتفروشی صورت گرفت و منجر به آزاد شدن چند نفر شد، گفت: متأسفانه موازی با این اقداماتی که هنرمندان و چهرههای مطرح انجام میدهند، یکسری اتاقهای فکر وجود دارد که با این قضیه خیلی خشک برخورد میکنند و معتقدند که هنرمندان طرفدار قاتلها هستند.
به گزارش ایسنا، در بخش دیگری از این نشست صمیمانه شیوا دولتآبادی عضو هیأت مدیره انجمن حمایت از کودکان کار هم گفت: انجمن پشتوانه بزرگی از نظر تئوریک و عملی دارد و اگر هنرمندان مایل باشند این انجمن صادقانه با آنها همکاری میکند.
همچنین محمدی روانشناس حاضر در این جمع گفت: اگر قرار باشد از نظر هنری در زمینه اعدام کاری صورت بگیرد، تأثیر آن بسیار کند و طولانیمدت است در حالی که ما امروز به اقداماتی احتیاج داریم که نتیجه زودهنگام به ما بدهند.
او گفت: من امیدی ندارم که قوانین به گونهای تغییر کند که به نفع کودکان محکوم به اعدام باشد، چون در اینجا حیطه شرعی و دینی مورد بحث است و آنچه ما میتوانیم انجام بدهیم این است که ابتدا افرادی را که در آستانه اعدام هستند شناسایی کنیم و پیش از هر چیز با خانوادهای که قتل برای آنها پیش آمده همدردی کنیم.
به گزارش ایسنا، در این برنامه همچنین با اشاره به اینکه صدای اعدامیهای زیر 18 سال و زنان در شهرستانها به جایی نمیرسد، تأکید شد: هنرمندان با همکاری و کمک در چنین اتفاقاتی بزرگترین نقش زندگی خود را ایفا میکنند و حضور آنها به همراه ورزشکاران اتفاقی فرخنده است اما اگر کمیتهای برای این موضوع و چیدمان مهرههای تأثیرگذار برای مشارکت ایجاد شود، اثرگذارتر خواهد بود.