صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۲۲ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۱۶۰۰۴۰
تاریخ انتشار: ۲۸ : ۱۸ - ۱۶ ارديبهشت ۱۳۹۳
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
مشاور رییس جمهوری و دبیر شورای هماهنگی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی کشور گفت: اقتصاد از جنس سرداری و سرلشکری نیست بلکه از جنس علم و تخصص است.
 
به گزارش ایرنا، ˈاکبر ترکان ˈسه شنبه این سخنان را در نشستی خبری در پایان چهارمین نشست مشترک مدیران مناطق آزاد و ویژه اقتصادی کشور در شیراز بیان کرد.
 
در این نشست خبرنگاری پرسید: برخی معتقدند که دولت آقای روحانی چند سردار اقتصادی دارد ولی یک سرلشکر اقتصادی نیست که هدایتگر باشد.
 
مشاور رییس جمهوری در پاسخ گفت: نگاه من به موضوع اقتصاد، سردار و سرلشکری نیست و بلکه از جنس علم و تخصص است و این که آقای دکتر روحانی رییس جمهوری در جلسات سیاستگذاری کلان دولت، نظرات خود را مطرح می کنند که این نظرات در ستاد سیاست های اقتصاد مقاومتی عملیاتی می شود.
 
ترکان در پاسخ به این سوال که آیا زمان آن فراخواهد رسید که ارزانی متناسب با درآمد سالانه مردم در کشور را شاهد باشیم، گفت: این که فوری بشود مسائل را اصلاح کرد اصلا امکان پذیر نیست. تخریبی که در هشت سال گذشته در اقتصاد ایران صورت گرفته است هیچوقت پاک نمی شود و ما تنها موفق خواهیم شد در راستای بهبود وضعیت گام برداریم.
 
وی تصریح کرد: آنچه که رفته ، رفته است مثل عقب ماندن ما از برداشت میادین مشترک نفتی که در مقطع کنونی نمی توانیم در این مسابقه برداشت از منابع نفتی، گذشته را جبران کنیم بلکه در نهایت موفق می شویم که وضعیت تولید را از این پس بهبود بخشیم.
 
این مقام مسوول ادامه داد: برخی در شرایط تحریم به دنبال جیب خود هستند و از حقوق مسلم ما است که از ثروت های کشور صیانت کنیم، بررسی تفاوت برداشت کشور همسایه جنوبی با برداشت های ما از منابع گازی پارس جنوبی نشان می دهد که حقوق مسلمی داریم که بر باد رفته است و باید دلواپس همه این حقوق مسلم مان باشیم، دلواپس گاز پارس جنوبی، میدان های نفتی و ... .
 
خبرنگاری در ادامه پرسید: با توجه به فرایند اتصال استان فارس به آب های خلیج فارس، آیا نقطه تلاقی این استان به خلیج فارس می تواند میزبان و عرصه شکل گیری یک منطقه آزاد باشد؟
 
دبیر شورای هماهنگی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی کشور در پاسخ گفت: این از جمله ماموریت استانداری ها است که در موضوعاتی این چنین مطالعات لازم را صورت دهند تا در صورت وجود مزیت، سیر قانونی آن برای تصویب در مجلس شورای اسلامی طی شود.
 
ترکان در ادامه با اشاره به تصویب اتصال فارس به خلیج فارس گفت: نحوه تقسیمات کشوری ما دارای این اشکال است که استان فارس به دریای فارس و استان مکران (کرمان) به دریای مکران وصل نیست؛ باید به شکل خوبی که برای کسی مشکلی پیش نیاید موضوع را حل کرد.
 
خبرنگاری در ارتباط با تصمیم دولت های نهم و دهم در زمینه ایجاد چند منطقه ویژه اقتصادی جدید در فارس پرسید.
 
مشاور رییس جمهوری در پاسخ گفت: مناطق ویژه باید به تصویب مجلس برسد، در این صورت، قانون است و باید اجرا شود. ربطی به دولت نهم و دهم و تغییرات بعدی ندارد؛ آنچه قانون است اجرا می شود.
 
وی یادآوری کرد که در کشور ایجاد 63 منطقه ویژه تصویب شده ولی 23 منطقه دایر شده است.
 
ترکان تصریح کرد: درباره 40 منطقه ویژه ای که ایجاد نشده اند یا سازمان مسوول توانا نبوده است یا اصلا سازمان مسوول برای آن تعیین نشده است.
 
مشاور رییس جمهوری ادامه داد: سازمان مسوول سرمایه گذاری های منطقه را انجام می دهد، وقتی سازمان مسوول منطقه ای توانایی لازم را ندارد مشکل ایجاد می کند. از این رو، استانداران محترم باید سازمان های مسوول توانا را برای عملی کردن ایجاد مناطق ویژه به شورای هماهنگی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی کشور پیشنهاد دهند.
 
ترکان در پاسخ به سووال خبرنگاری که از وی در ارتباط با مسوولیتش در دانشگاه آزاد و امکان نقش آفرینی این دانشگاه در مناطق آزاد پرسید، گفت: در دانشگاه آزاد سمت خاصی ندارم بلکه در حاشیه هستم.
 
وی در ادامه با بیان این که وضع زندگی یک استاد دانشگاه از زندگی یک کاسب معمولی پایین تر است گفت: بهتر است علمای جامعه در وضعیت بهتری باشند که اصلاح این وضعیت با استقرار شعب دانشگاه های معتبر مثل دانشگاه شیراز در مناطق آزاد و دریافت شهریه آزاد از دانشجویان میسر است.
 
دبیر شورای هماهنگی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی کشور در پاسخ به سووال خبرنگار ایرنا در زمینه ماموریت تعریف شده برای منطقه ویژه اقتصادی شیراز در دولت تدبیر و امید گفت: این منطقه با ایده تبدیل به قطب الکترونیک کشور تشکیل شد هرچند فعالیت های آن امروز عمومیت یافته است.
 
وی با یادآوری استقرار بزرگترین صنایع الکترونیک کشور در شیراز در مقطع ایجاد منطقه ویژه اقتصادی در این شهر گفت: بهترین متخصصان الکترونیک کشور نیز در شیراز هستند و این که چرا این منطقه ویژه شکل نگرفت جای تحلیل دارد.
 
ترکان گفت: با این حال هنوز هم فضا برای کار در حوزه نرم افزاری مانند تولید محصولات نرم، رسانه ای ، نماآهنگ های هنری، تجاری، انیمیشن و تولید فیلم های کوتاه تجاری و نیز تولید سخت افزار مورد نیاز محصولات صوتی و تصویری در این منطقه ویژه وجود دارد.
 
وی با ابراز خوشحالی از فعالیت 33 واحد تولیدی در منطقه ویژه اقتصادی شیراز و فعالیت 40 واحد دیگر در آینده در این منطقه، گفت: به مدیرعامل این منطقه تاکید کرده ام که برای کارآفرینان جوان نیز فضای مناسبی در حد شش و نیم هکتار اختصاص دهد.
 
مشاور رییس جمهوری در پاسخ به سووالی درباره وضعیت واگذاری زمین در مناطق آزاد کشور نیز اظهار کرد: بخشی از واگذاری زمین ها لغو شد، بخشی هم بررسی شد و تایید شد که واگذاری ادامه یابد؛ به عنوان نمونه در کیش 157 هزار متر مربع زمین واگذار شده را پس گرفتند.
 
در ادامه این نشست خبری، خبرنگاری گفت که مسوولان مناطق آزاد در این نشست از وضعیت همکاری گمرک گلایه مند بودند.
 
ترکان در پاسخ گفت: از گمرک قدردانی می کنم که در مدت زمانی کوتاه پنج اقدام مهم شامل راه اندازی کالای همراه مسافر در مناطق انزلی، خرمشهر، آبادان، ماکو و تعلق 15 درصد سود بازرگانی به مناطق آزاد را عملیاتی کرده است.
 
وی گفت: گمرک کشور به جهت گیری های اساسی کشور توجه دارد و برای تقویت فعالیت آن در مسیر توسعه صادرات، باید تقویت شود.
 
چهارمین نشست مشترک مدیران مناطق آزاد و ویژه اقتصادی کشور روز سه شنبه با حضور مشاور رییس جمهوری و دبیرشورای عالی هماهنگی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی کشور با دستور کار عملیاتی کردن سیاست های اقتصاد مقاومتی در شیراز برگزار شد.
 
در این نشست که با حضور استاندار فارس برگزار شد، مدیران عامل مناطق آزاد و ویژه اقتصادی کشور حضور داشتند.
 
مشاور رییس جمهوری روز سه شنبه در بدو ورود به شیراز از منطقه ویژه اقتصادی شیراز واقع در جنوب شرق این کلانشهر بازدید کرد.