صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۰۴ دی ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۱۵۹۳۴۶
تاریخ انتشار: ۱۰ : ۲۰ - ۱۱ ارديبهشت ۱۳۹۳
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : معاون آسیا و اقیانوسیه وزارت امور خارجه کشورمان گفت: حدود 70 درصد از تجارت خارجی ایران مربوط به منطقه آسیاست.
 

به گزارش ایرنا، ˈابراهیم رحیم پورˈ عصر پنجشنبه در نشست مشترک با 12 نفر از نمایندگان کشورهای خارجی در سالن اجتماعات منطقه ویژه اقتصادی سلفچگان قم افزود: بنا داریم وضعیت خود را با کشورهای آسیایی بهبود ببخشیم.

وی با بیان اینکه ایران هفت همسایه از راه زمین و هشت همسایه از راه دریا دارد، گفت: 60 درصد مروادات ما با این 15 کشور است.

معاون آسیا و اقیانوسیه وزارت امور خارجه، هدف از برگزاری این جلسه در منطقه ویژه اقتصادی سلفچگان را آشنایی نمایندگان کشورهای خارجی با مزیت ها و امکانات موجود در این منطقه برشمرد.

وی گفت: دیپلمات ها مطلع اند که چه تحول جدی در دولت ایران ایجاد شده و این مساله علاقه مندی برای مشارکت تجاری را چند برابر کرده است.

وی با اشاره به رفت و آمدهای بسیار زیاد اخیر بین ایران و کشورهای آسیایی اظهار کرد: بزودی در تهران میزبان نخست وزیر پاکستان هستیم و در طول چهار ماه آینده نیز رییس جمهوری ایران به برخی از کشورهای منطقه سفر می کند.

رحیم پور خاطرنشان کرد: رفت و آمدها با سایر کشورها در مقایسه با سال گذشته سه برابر و اقبال جهان برای برقراری مناسبات تجاری با ایران نسبت به گذشته چند برابر شده است.

وی با بیان اینکه امسال را رهبر معظم انقلاب اسلامی سالˈفرهنگ و اقتصاد با عزم ملی و مدیریت جهادیˈ نامگذاری کرده اند، گفت: گرچه استان قم را بعنوان استانی معنوی، مذهبی و فرهنگی می شناسیم اما امروز با وجه دیگر این استان در عرصه ˈاقتصادیˈ نیز آشنا می شویم.

وی تاکید کرد: با مراودات بین ما و شما، نیاز اقتصادی دوطرف با تدابیر اتخاذ شده تامین می شود و منطقه ویژه اقتصادی سلفچگان نیز دارای ویژگی های خاصی در این زمینه است.

رحیم پور،قرارداشتن این منطقه درˈقلب ایرانˈرا یکی از ویژگی های سلفچگان برشمرد و نزدیکی به مراکز صنعتی و تجاری چند استان مهم ایران، گردشگری مذهبی، ترانزیت کالا و تجارت را از دیگر مزیت های این منطقه اعلام کرد.

وی با بیان اینکه استعدادهای خوبی در استان قم برای سرمایه گذاری وجود دارد، اظهار کرد: هدف دولت تدبیر و امید، تامین معیشت و رفاه برای مردم کشور است.

معاون آسیا و اقیانوسیه وزارت امور خارجه همچنین اظهار کرد: در مسیر مذاکرات هسته ای مراحل خوبی را طی کرده ایم و مراحل بعدی نیز با استحکام در حال برگزاری است.

در این جلسه به منظور قدردانی از وزارت امور خارجه در تشکیل این جلسه، تندیس و لوح یادبود منطقه ویژه اقتصادی سلفچگان به معاون وزیر امور خارجه اهدا شد.

12 نفر از سفیران و رایزن های اقتصادی کشورهای آسیایی و اروپایی به منظور آشنایی با توانمندیهای منطقه ویژه اقتصادی سلفچگان(استان قم) امروز از این منطقه بازدید کردند و با مزیت ها و امکانات آن برای سرمایه گذاری آشنا شدند.

در این بازدید نمایندگان کشورهای ایتالیا، ترکیه، ژاپن، کره شمالی، چین، افغانستان، پاکستان، قرقیزستان، تاجیکستان، ترکمنستان، ارمنستان و فیلیپین حضور داشتند.

در این جلسه؛ استاندار قم، نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی، مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی سلفچگان، رییس گروه تشویق سرمایه گذاری خارجی کشور و سفیران کشورهای افغانستان، پاکستان و ارمنستان نیز سخنرانی کردند.

این هیات خارجی پس از بازدید از منطقه ویژه اقتصادی سلفچگان از کتابخانه عمومی آیت الله مرعشی نجفی (ره) و حرم مطهر حضرت معصومه(س) دیدن کردند.

ˈمنطقه ویژه اقتصادی سلفچگانˈ به وسعت دوهزار هکتار در 50 کیلومتری جنوب غربی شهر قم و 185 کیلومتری شهر تهران و در چهار راه جاده های ترانزیت در مرکز ایران واقع است.

این منطقه مهمترین و نزدیکترین منطقه ویژه اقتصادی به مرکز سیاسی و اقتصادی کشور به شمار می آید که در مسیر جاده ابریشم، راه آهن سراسری و بزرگراه های اصلی جنوب، شرق و غرب ایران قرار دارد.

منطقه ویژه اقتصادی سلفچگان دارای موقعیتی ممتاز و منحصر به فردی در برقراری ارتباط با کشورهای اروپایی، آسیای میانه و خلیج فارس برای تولید، واردات، صادرات و ترانزیت کالاست و نقش تعیین کننده ای در اقتصاد کلان کشور دارد.