پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب شهری استان کرمان، گفت: ظرفیت تامین منابع آب استان در سال جاری نسبت به تابستان 92 حدود 15 درصد کاهش پیدا کرده است.
ˈمحمد طاهریˈ روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: آب مورد نیاز استان از طریق منابع زیرزمینی تامین می شود لذا مردم نباید تصور کنند که بارش نزولات آسمانی و بارندگی های اخیر موجب رفع مشکل آب آشامیدنی یا افزایش آب در استان بویژه منابع زیرزمینی شده است.
وی بیان کرد: ما از رودخانه، سد و این گونه موارد آب نداریم و بارندگی ها روی برخی رودخانه اثر گذاشته و روی منابع آب زیرزمینی که آب از عمق 250 و 300 متری آنها می آید هیچ اثری نداشته است لذا منابع آب استان امسال نسبت به تابستان 92 بین 10 تا 15 درصد کاهش دارد.
وی گفت: اما مقدار مصرف در استان همان است و شاید امسال حدود 10 درصد به دلیل تعداد مشترکان افزایش مصرف داشته باشیم.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان کرمان تصریح کرد: این شرکت نمی تواند به ظرفیت تامین آب استان اضافه کند چون دشت ها و سفرهای آب استان بویژه در شهر کرمان بسیار محدود است.
وی افزود: کاری که ما می توانیم انجام دهیم ظرفیت موجود را آماده بهره برداری و استحصال قرار دهیم که حداکثر برداشت را از این سفره آب داشته باشیم.
طاهری گفت: با تحقق حداکثر بهره برداری باز هم در تابستان امسال حدود 600 لیتر در استان کسری داریم که حدود 500 لیتر آن مربوط به شهر کرمان است.
وی تاکید کرد: آنچه در اختیار شرکت آب و فاضلاب و عهده آن بوده یعنی آماده سازی تاسیسات انجام شده و در دست انجام است و بخش دوم بهینه سازی مصرف و صرفه جویی است.
وی گفت: اگر مردم استان بویژه شهر کرمان به اندازه نیاز آب مصرف و صرفه جویی و از مصارف غیرضروری جلوگیری کنند می توانیم تابستان 93 را با مشکلات به مراتب کمتری پشت سر بگذاریم اما اگر در زمینه صرفه جویی با ما همراهی نکنند احتمال دارد آب شهر کرمان جیره بندی شود.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب شهری استان کرمان اضافه کرد: شمال شهر کرمان تا یزد و اصفهان آبی وجود ندارد، شرق کرمان مسجد صاحب الزمان (عج) و دشت کویر همین طور و جنوب شهر کرمان که دشت حسین آباد است و غرب کرمان هرچه می توانستیم چاه حفر کرده ایم.
وی گفت: در نهایت دورتر از کرمان دشت قریه العرب هرچه جواب می داده در این دشت چاه حفر شده و تعدادی چاه نیز هم اکنون در دست جابجایی و حفر است.
وی ادامه داد: شرایط کرمان مانند این است که پنج نفر انسان با پنج نی از یک لیوان آب بخورند که بدیهی است زودتر تمام می شود و هرچه ما چاه ها را بیشتر می کنیم در واقع از یک ظرف برداشت می شود.
طاهری، تمهید اساسی درباره رفع کمبود آب کرمان را بهره برداری از طرح تامین آب شهر کرمان به صورت حوزه به حوزه و از صفارود یا شهیدان امیر تیموری عنوان کرد و گفت: در محدوده 200 کیلومتری جایی برای حفر چاه که بتوان 30 لیتر آب به ظرفیت آب شهر کرمان اضافه کرد، وجود ندارد.
وی تاکید کرد: تنها راهکار صرفه جویی در مصرف آب توسط مردم سراسر استان است تا با همین منابع موجود از شرایط کنونی عبور کنیم.ک/3