صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۱۷ دی ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۱۵۸۰۵۶
تعداد نظرات: ۳۷ نظر
تاریخ انتشار: ۳۰ : ۰۹ - ۰۴ ارديبهشت ۱۳۹۳
در گفتگوی «انتخاب» با حسین راغفر بررسی شد:
استاد اقتصاد دانشگاه الزهرا (س) در پاسخ به سئوال دیگر «انتخاب» در مورد احتمال هجوم مردم به بازار ارز و سکه گفت: وقوع چنین اتفاقی، بستگی به این دارد که قیمت ارز چه وضعیت پیدا کند. اتفاقات دفعه گذشته، دست دولت احمدی نژاد بود و همه چیزی به بانک مرکزی منتهی می شد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
حسین راغفر اقتصاددان و  استاد اقتصاد دانشگاه الزهرا (س) درگفتگو با خبرنگار اقتصادی «انتخاب» افزایش ناگهانی قیمت ارز و سکه را «انتظارات تورمی» می داند.

این کارشناس مسائل اقتصادی با بیان آنکه انتظارات تورمی موجب افزایش قیمت سکه و ارز شده است، گفت: بسیاری از توزیع کننده ها کالا های خود را انبار کرده و منتظر مشخص شدن وضعیت قیمت بنزین و دیگر کالاها هستند تا با افزایش قیمت ها بتواند، کالاهای خود را در موقع گرانی به فروش برسانند.

وی افزود: با این اوصاف، انتظار می رود که قیمت ارز و سکه افزایش پیدا کند. به هر صورت، اعلام اجرای هدفمندی یارانه ها از دلایل اصلی افزایش قیمت ها به شمار می شود.

راغفر ضمن ابراز نگرانی از کلیات طرح هدفمندی یارانه ها گفت: هدفمندی یارانه ها یعنی افزایش قیمت ها، خود دولت نیز اعلام کرده که قیمت ها افزایش پیدا خواهد کرد و مردم هم به دنبال اجرای این طرح، انتظار تورم دارند و طبیعتا تورم بر روی بازار ارز و سکه تاثیر می گذارد.

 استاد اقتصاد دانشگاه الزهرا (س) در پاسخ به سئوال دیگر «انتخاب» در مورد احتمال هجوم مردم به بازار ارز و سکه گفت: وقوع چنین اتفاقی، بستگی به این دارد که قیمت ارز چه وضعیت پیدا کند. اتفاقات دفعه گذشته، دست دولت احمدی نژاد بود و همه چیزی به بانک مرکزی منتهی می شد.

وی با بیان اینکه دولت هایی که بدهنکارند بدشان نمی آید که قیمت ارز افزایش پیدا کند و در شرایط کنونی نیز چنین هست، تاکید کرد: دولت در ایران اصلی ترین عرضه کننده ارز است و طبیعی است که افزایش قیمت ارز در بازار منوط به عرضه ی ارز است. طبیعتا، از این جهت که دولت اصلی ترین عرضه کننده ی ارز است، قدرت افزایش نرخ ارز را نیز دارد و از افزایش آن نفع می برد.

راغفر ادامه داد: البته آنچه اکنون اتفاق افتاده، واکنشی به انتظارات مردم به افزایش قیمت حامل های انرژی است.

استاد اقتصاد دانشگاه الزهرا در پاسخ به سئوالی در مورد وضعیت اقتصادی کشور در ماه های آینده بیان داشت: اقتصاد کشور در ماه های آینده به عملکرد دولت بستگی خواهد داشت، ما پیش بینی کردیم که در صورت افزایش قیمت حامل های انرژی با بالا رفتن قیمت ارز مواجه شویم و در نتیجه مارپیچ تورمی تداوم پیدا خواهد کرد.

وی افزود: آثار چنین شرابطی باعث تعمیق رکود و افزایش تورم و در نهایت وخامت اوضاع اقتصادی می شود.

حسین راغفر اضافه کرذ: ما توصیه کرده ایم که دولت دست به چنین کاری نزند و به جای آن خدمات عمومی ارائه کرده و با حذف یارانه های افراد بی نیاز منابعی را آزاد کرده و به بخش تولید دهد تا این بخش رونق پیدا کند.

وی ادامه داد: با انجام این اقدامات، رکود از بین رفته و تورم کاهش پیدا می کند و از سوی دیگر اعتماد را به مصرف کننده و تولید کننده باز می گرداند.

کارشناس مسائل اقتصادی گفت: می توان امیدوار بود که دولت خدماتی را به مردم ارائه کند تا از طریق آن، اعتماد از دست رفته در دولت گذشته نسبت به نقش دولت احیا شود.

نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۳۷
در انتظار بررسی: ۱۲
غیر قابل انتشار: ۳۰
سیدروشنگر
|
۲۱:۲۱ - ۱۳۹۳/۰۲/۰۵
اقای رو حانی با وزرای خود بسیار ضعیف عمل میکنند 1.یارانه مردم قطع شد2.بنرین گران3.خودرو گران 4.بدون اثر بودن مذاکرات هسته ای5.افزایش تورم 6. مداومت بیکاری من یادم هست تو ورزشگاه شیرودی اقای روحانی سخنرانی میکرد و چنان وعده های داد که بنده جوان گفتم که شاید امیدی هست اما انگار ناامیدی با بی تدبیری موج میزند درود بر خاتمی بهترین ریس جمهور ایران
ناشناس
|
۱۸:۱۶ - ۱۳۹۳/۰۲/۰۵
اگر این انصراف رو قبل از نزدیک شدن اجرای قاز دوم هدفمندی انجام میداید با روش درست فکر میکنم نتیجه میگفتیم شاید نزدیک بودن این دو بهم اجرای فاز دوم و قضیه انصراف کمی بی دقتی بود ولی مردم قدر زحمات آقای روحانی رو خوب میدونند و میدونند که چه وضعیتی داشتیم در هشت ماه قبل اینو خوب میدونند ولی کار ها باید از طرف دولت در مواقع خودش انجام بشه و دیگه اینکه اصلا لازم نیست که برای کسی توضیح بدید که میخواهید یارانه بعضی ها رو که دارن به ریش انقلاب میخندن رو پرداخت بکنید همه مخالفتها با یه امر مطمئن باشید که مخالفت با همه نظام نیست نگران چی هستید اگر بیست میلیون هم حذف بشن هیچ اتفاقی نمی افته تصور نیروهای ... این بود که با گران شدن بنزین اتفاقی می افته که نیافتاد بخدا مردم عقلشون تو سرشونه نگران نباشید
رضا
|
۱۴:۵۵ - ۱۳۹۳/۰۲/۰۵
سایت های اون طرفی ها رو که می خونی دم از کاهش قیمت سکه و ارز میزنن و جدول کاهش قیمتهای سکه و ارز رو توی سایتشون میذارن، انتخاب رو که میخونی از انفجار قیمت سکه طلا و دلار حرف میزنه، یه کمی اقتصاد دانهای ما سیاسی هستن، شایدم برعکسش درست باشه یعنی سیاسیون ما اقتصادی هستن، به نظرم، دولت دست دوستاشون که باشه از بالا رفتن قیمت ارز عشق می کنن و هیچی نمی گن، دولت دست جناح مقابل که باشه میشینن هو میکنن که ای داد ای هوار دلار رو گرون کردن ...
ایران
|
۱۲:۵۸ - ۱۳۹۳/۰۲/۰۵
اگر دولت بیاد 3300 میلیارد تومانی رو که هر ماه بابت یارانه پرداخت میکنه رو هزینه ارزون کردن اقلام مورد نیاز و سوخت وانرژی بکنه تا بتونه قیمت ها رو پایین بیاره بعد به تدریج یارانه رو حذف کنه و به شناسایی افراد کم بضاعت جامعه بپردازه و اونا رو زیر پرچم حمایت خودش قرار بده بهتر و عملی تره تا این همه نقدینگی سرازیر جامعه نشه... و تورم زا بشه و ارزش پول ملی کم بشه
امیر محمد
|
۱۲:۵۷ - ۱۳۹۳/۰۲/۰۵
من نه اقتصاددانم و نه جامعه‌شناس اما ، بدلیل نوع حرفه‌ام ، هر روز با مردم بسیاری از اقشار مختلف اجتماعی سروکار دارم ، عمده‌ترین عامل از هم گسیختگی تاروپود اقتصادی مملکت عدم اعتماد مردم به مسئولین است و تا این بی‌اعتمادی از بین نرود محال است برنامه‌های اقتصادی دولتها مثمرثمر واقع شود ، واقعیت این سخن را در نامنویسی متقاضیان دریافت یارانه بخوبی می‌شد احساس نمود ، در حالیکه بدبین‌ترین کارشناسان ، انصراف 8-6 میلیونی مردم از دریافت یارانه نقدی را پیش‌بینی می‌کردند اما ، بنا بر آمارهای منتشره ، منصرفین تنها حدود 2/5 میلیون نفر بوده‌اند که 3/3 درصد از جمعیت 75 میلیونی کشورمان را شامل می‌شوند، اگر تعداد کسانی که نیازمند دریافت کمک نقدی دولت نیستند فقط 3/3 درصد مردم باشند که وای بحال و روزگارمان !! اما قطعاً چنین نیست و جمعیت کثیری از مردم با وجود عدم نیاز اقدام به ثبت‌نام کرده‌اند با این استدلال که باتوجه به رویدادهای سالهای گذشته و سر برآوردن قارچ‌گونه مفسدین مالی و اقتصادی از هر گوشه و کنار کشور دیگر نمی‌توان به سخنان و قول و قرارهای دولتمردان اعتماد نمود و خود را از دریافت یارانه نقدی بعنوان یک حق مسلم محروم کرد زیرا معادل آن به جیب مفسدین مالی خواهد رفت ، این منطق - صرفنظر از درستی یا عدم درستی آن - ریشه در بی‌اعتمادی عمیقی دارد که در 8 سال زمامداری دولتهای نهم و دهم در مردم ما بوجود آمده و زدودن آن به عواملی مثل عملکرد دولت جدید ، شفاف سازی مالی ، مجازات قابل لمس همه‌ی مفسدین بازداشت شده و حامیان آنها ، اعمال کنترل شدیدتر بر نظام مالی و پولی کشور و پیشگیری از حیف و میل اموال عمومی و رانت‌خواریهای متداول بستگی دارد ، مطمئناً با این اقدامات اعتماد از دست رفته به جامعه بر می‌گردد و هر برنامه‌ریزی اقتصادی به مدد همین مردم ببار خواهد نشست .
محمدرضا
|
۰۶:۴۴ - ۱۳۹۳/۰۲/۰۵
ما از دولت تدبیر و امید حمایت میکنیم اما حالا که این شیب افزایش خیلی تند بوده حداقل یارانه 20 میلیون ثروتمند رو قطغ بفرمایید تا خرج ساخت و ساز در این مملکت بشه و کارخانه ها و تولید رونق بگیره
آقای روحانی هرچه سریعتر یارانه ثروتمندان رو قطع کن!
به نظر من هرکس که بخواهد وام بالای 50 میلیونی بگیره باید انصرافش رو از یارانه نشون بده و بگیره، این همه پول هنگفت که میشه باش مملکت رو ساخت نباید توی جیب قشر مرفه بره و گرونی و تورم اون برای قشر متوسط و ضعیف!
سر درگم
|
۰۰:۱۹ - ۱۳۹۳/۰۲/۰۵
اگر برویم عربستان یک اقتصادان بیاوریم وضعیت تورم وگرانی درست می شود چون در عربستان قیمتها همیشه ثابت بوده با شعار دادن و حرف زدن نمی شود شکم مردم را سیر کرد ادعا می کنیم که مسلمانیم اما راحتی را در مردم کویت ،عربستان و.... می بینیم
پاسخ ها
ناشناس
| |
۱۸:۲۱ - ۱۳۹۳/۰۲/۰۵
علتش اینه که اونجا الکی خودشون رو با دنیا درگیر نمیکنن....اینجا ظریف میره رابطه را دزست کنه 100 تا شکم سیر غرغر میکنند .چون درد مردم را نمیفهمند چون سیرند .
حسن
|
۱۹:۳۲ - ۱۳۹۳/۰۲/۰۴
اینقدر دولتها را متهم نکنیم یک مقداری ریشه مشکلات را در فرهنگ مردم باید جستجو کرد فرهنگی که نگران آینده هست و دائم دنبال کسب سود بیشتر به هر قیمتی است اگر حس ملی گرایی و وطن پرستی و مردم دوستی و قناعت در ما ایرانیان کمی قویتر بود اینقدر دنبال احتکار و فرصت طلبیهایی نبودیم که به جامعه صدمه بزنه . برای زنده ماندن نصف نانی در روز و جرعه ای آب بس است پس اینهمه دعوا و حرص برای چیست. به قول بابا طاهر:
به گورستان سفر کردم کم و بیش
بدیدم قبر دولت مرد و درویش
نه درویش بی کفن در خاک خفته
نه دولتمرد برده یک کفن بیش
مرتضی
|
۱۸:۵۷ - ۱۳۹۳/۰۲/۰۴
همه سر کاریم
محد
|
۱۸:۵۱ - ۱۳۹۳/۰۲/۰۴
یعنی چی که نمیخوان ثروتمندان رو از این طرح حذف کنند. ما به آقای روحانی رای ندادیم که ایشون مثل دولت پیش عمل کنند. کسی که 45 تومن پول خرد جیبش هم نمیشه چرا باید یارانه بگیره؟ واقعا خنده داره
ناشناس
|
۱۸:۳۵ - ۱۳۹۳/۰۲/۰۴
الان یه بچه مدرسه ای میدونه که اجرای فاز دوم مساوی است با گرانی شدید و فقیرتر فقیرتر شدن افراد بدبخت و بیچاره
آقای روحانی اون وعده وعیدها که می دادید این بود؟
مردم بدبخت و بیچاره باز هم کابوس گرانی را احساس میکنند و دولتمردان فقط حرف حمایت از این مردم را می زنند و در عمل هدفشون فقط وفقط تامین هزینه های دولت هستند
باید بدونید و حتما هم میدونید که پرداختی یارانه ها هر چقدر هم زیاد باشه پشت سرش بدبختی هم زیادتر خواهد شد حداقلش این ارثیه ای که به شما از دولت قبلی رسیده چند سالی ادامه دهید تا بار گرانی کم شود
درکل برای دولتی که من بسیار موافقش بودم متاسفم
حسین
|
۱۷:۱۹ - ۱۳۹۳/۰۲/۰۴
افزایش قیمتها با وعده آقای روحانی که سال پیش گفته بود امسال تورم به 25%کاهش پیدامی کند جور در نمی آید.درضمن آقای راغفر قبل از عید چندین دلیل محکم آورده بودند که قیمت طلا سکه و دلار افزایشی پیدا نمی کند!
پاسخ ها
رضا
| |
۲۰:۰۴ - ۱۳۹۳/۰۲/۰۵
معلوم میشه خریدش تکمیل شده که داره فیتیله رو میکشه بالا.
ناشناس
|
۱۷:۰۷ - ۱۳۹۳/۰۲/۰۴
دلیلش فقط و فقط برادران قاچاقچی است .
حمید
|
۱۵:۳۹ - ۱۳۹۳/۰۲/۰۴
این دولت و دولت قبلی تا بحث پرداخت یارانه میاد وسط مجبورند ارزش پول ملی رو پایین بیارن تا بتونن این پرداخت رو انجام بدن پس بهتره مردم بیان کلا از دریافت یارانه انصراف بدن تا پول ملی ارزش خودش رو پیدا کنه اینا خوب میفهمن که اگر پول ملی بی ارزش بشه هیچی برای یه ملت نمیمونه ولی بازم اینکارو به سر این مردم بیچاره ایران میارن این مردم نمیدونن باید چکار کنن که با این همه ذخایر ملی چرا باید روز به روز فقیر تربشن عملا که کاری نمیتونیمبکنم لااقل تو خدا دلتون برای آدمهای ندار این مملکت بسوزه به خدا آخرتیم هست ؟!
پاسخ ها
ناشناس
| |
۱۸:۱۷ - ۱۳۹۳/۰۲/۰۵
کل یارانه ها سالانه میشه 12 میلیارد دلار در مقابل فروش نفت پولی نیست .بخور زیاده .خرجهای الکی زیاده .ادای ابر قدرت را در اوردن خرج داره.
ناشناس
|
۱۵:۲۱ - ۱۳۹۳/۰۲/۰۴
افراد بی نیاز تو جامعه بیشتر از 10 میلیون نفرن به نظرت دکتر جان؟
بیطرف
|
۱۴:۰۵ - ۱۳۹۳/۰۲/۰۴
اینهم دولت تدبیروامید....تحویل بگیرید
ناشناس
|
۱۳:۴۰ - ۱۳۹۳/۰۲/۰۴
قطعا طبق منطق شما تقصیر احمدی نژاده
کلا تا صد سال دیگه هر اتفاقی تو این مملکت بیفته می گن تقصیر احمدی نژاده
آقا لاستیک ماشین من پنچر شده
چرا آقای احمدی نژاد پاسخگو نیست ؟؟؟
افشین
|
۱۳:۱۸ - ۱۳۹۳/۰۲/۰۴
یارانه همه را قطع کنید. نیازمندان برای دریافت کمک نیازمندی خود را اثبات کنند و امکانات غیر نقدی دریافت کنند.
ناشناس
|
۱۲:۲۳ - ۱۳۹۳/۰۲/۰۴
توضیحات،بیشتر به علت میخوره تا دلیل !
مسعود
|
۱۲:۰۴ - ۱۳۹۳/۰۲/۰۴
ای کاش فاز دوم هدفمندی رو اجرا نمیکرد. آقای رییس جمهور باید بدونه که برای دور بعد حتما باید بالای 20 میلیون رای بیاره که انتخاب بشه و با گرون شدن کالاها این کار بعید بنظر میرسه و احتمالاً دوباره یکی شبیه احمدی نزاد میاد سرکار.....
ناشناس
|
۱۱:۱۸ - ۱۳۹۳/۰۲/۰۴
پس اين وسط دولت چه كاره هست؟
دولت نبايد به خاطر محتكران ساكت بنشيند
مردم نبايد اين وسط تنها بمانند از دولت انتظار ورود به مساله را دارند
ناشناس
|
۱۱:۱۴ - ۱۳۹۳/۰۲/۰۴
_حذف یارانه های افراد بی نیاز منابعی را آزاد کرده_خوب چرا این کار را دولت انجام نمیدهد؟اگه مثل دولت قبل قرار باشد یارانه به تمام افراد پرداخت شود که نتیجه ای جز افزایش نقدینگی و افزایش تورم ندارد،دیگر چه فرقی با دولت قبل دارد
naser
|
۱۱:۰۱ - ۱۳۹۳/۰۲/۰۴
چیزی که به حساب نمی آید مردم هستند.
ناشناس
|
۱۰:۴۷ - ۱۳۹۳/۰۲/۰۴
دلیلش واضحه، به دلیل انبوه اعتمادی که بانک مرکزی در طول 20 سال گذشته از خودش به نمایش گذاشته و همواره در حالی که می گفته از ارزش ریال حمایت می کند، برعکس عمل کرده و با دلایل اقتصادی کوچک و بزرگ به طور مستمر ارزش ریال را کاهش داده، بخش زیادی از مردم به گفته های مسئولین اعتماد نمی کنند و با کوچکترین تحریک ، با هدف حفظ سرمایه خود ، دلار می خرند!

از قدیم گفتند، "مار گزیده از ریسمان سیاه و سفید می ترسد"
ناشناس
|
۱۰:۳۷ - ۱۳۹۳/۰۲/۰۴
این دولت هم متاسفانه دست کمی از دولت قبل نداره!
ناشناس
|
۱۰:۲۴ - ۱۳۹۳/۰۲/۰۴
اون دفعه دست احمدی نژاد بود این دفعه دست روحانیه فرق نمی کنه کلا دست هر کی باشه قیمت ارز می ره بالا
ناشناس
|
۱۰:۰۸ - ۱۳۹۳/۰۲/۰۴
دولت محترم تدبير واميد با اجراي هدفمندي نه تنها پول يارانه را از جبيب مردم درمي آورد بلكه تورمي فزاينده براين مردم بدبخت وبي بضاعت خواهد نمود
ناشناس
|
۱۰:۰۷ - ۱۳۹۳/۰۲/۰۴
جالبه که همه میگن فاز دوم هدفمندی یارانه ها خیلی خطرناکه، مراقب باش حسن. بعید به نظر می رسه که خود دولت متوجه این قضیه نشده باشه. ثبت نام یارانه نقدی هم که تبدیل به یک همه پرسی برای سنجش میزان اعتماد مردم به دولت و امید به آینده تبدیل شد با یک نتیجه بسیار نا امید کنننده.
محفوظ
|
۱۰:۰۲ - ۱۳۹۳/۰۲/۰۴
حقیقتاً این استاد محترم ما را چه فرض کرده؟
من مدت 20 سال برروی اقتصاد کشورهای آمریکائی , اروپائی و آسیای کار کردم.
تورم زمانی باید روی قیمت ارز تاثیر بگذارد که ارز را یک کالا تصور کنیم. اما ارز یک کالا نیست . ارز یک پول خارجی است و یک معیار سنجش برای پول ملی است.
دلالها را از خیابانها جمع کنید.
مجوز صرافیهای متخلف را لغو کنید
سود بانکی را تک رقمی کنید
بحران سازان سیاسی را متوقف کنید
در مقابل تجار سودجو و بی اخلاق بایستید

آنوقت خواهید دید که اقتصاد مملکت ثبات را به خود خواهد دید.
محمد
|
۰۹:۵۹ - ۱۳۹۳/۰۲/۰۴
تمام افراد و خانواده هایی که در ایران صاحب خانه هستند باید از گرفتن یارانه منع شوند!
مسعود
|
۰۹:۵۱ - ۱۳۹۳/۰۲/۰۴
كاش دولت در كنار فشار به مردم برخي كارها مثل جديت در گرفتن مطالبات معوق بانكي از بدهكاران بزرگ بانكي و دريافت ماليات از نهادهايي مثل ... كه فعاليت گسترده مالي دارند و اقدام جدي در صرفه جويي انرژي در ساختمانهاي فراوان و عريض و طويل دولتي انجام مي داد.
ناشناس
|
۰۹:۴۵ - ۱۳۹۳/۰۲/۰۴
دولت با هدف اینکه قیمت انرژی را به قیمت جهانی نزدیک کند، بنزین را گران می کند. اثر تورمی این کار منجر به افزایش قیمت ارز می شود و در نتیجه دوباره فاصله بین قیمت جهانی بوجود می آید.
پاسخ ها
ناشناس
| |
۱۴:۱۳ - ۱۳۹۳/۰۲/۰۵
ولی فقط مردم اینو میفهمن
سام
|
۰۹:۴۰ - ۱۳۹۳/۰۲/۰۴
وخامت اوضاع اقتصادی امری بدیهی است و نیاز ی به نظر خواهی از این دست اقتصاد دانان نیست!