صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۰۳ دی ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۱۵۷۴۷۳
تعداد نظرات: ۲ نظر
تاریخ انتشار: ۵۱ : ۱۶ - ۳۱ فروردين ۱۳۹۳
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

 
رئیس جمهور با بیان اینکه مسیر راه تعالی بانوان و همه انسانها حضرت فاطمه زهرا (س) است، گفت: من به عنوان یک حقوقدان و هم به عنوان رئیس دستگاه اجرایی کشور اعتراف می کنم هنوز کاستی های فراوانی نسبت به احقاق حقوق زنان و رعایت عدالت جنسی در کشور وجود دارد.

به گزارش مهر، حسن روحانی در همایش ملی زنان نقش آفرینان عرصه فرهنگ و اقتصاد که صبح امروز در سالن اجلاس سران برگزار شد، ضمن گرامیداشت روز ولادت حضرت زهرا (س) گفت: روز فرخنده میلاد دخت نبی اسلام، آن دردانه فاطمه اطهر، همسر علی و مادر دو امام و همه امامان و مادر شیرزن کربلا زینب کبری (س) را به همه زنان جهان مسلمان و به ویژه ایرانیان تبریک عرض می کنم .

وی افزود: همچنین سالروز ولادت امام راحل را به همه ایرانیان، انقلابیون، فرهیختگان و خانواده مکرمش که در این جمع نیز حضور دارند، تبریک عرض می کنم. روز مادر و روز زن بر همه شما گرامی باد.

روحانی با بیان این سئوال که آیا با وجود شخصیتی در میان زنان جهان همچون فاطمه (س) باز هم نیاز است که از مقام و استعداد، شایستگی و عروج زن سخن گفت، ادامه داد: فاطمه (س) که نه تنها الگویی برای زنان که او الگویی برای همه انسان هاست. فاطمه یعنی شهامت، شجاعت ، حق باوری، حق مداری، دفاع از حق، بانویی که محبت، عشق و صفا را به خانه مولایمان برذ و او را الگویی برای همسران جهان قرار داد.

وی تصریح کرد: چه انتخاب زیبایی که روز ولادت فاطمه اطهر (س) و همچنین فرزند صالحش امام راحل به عنوان روز زن و روز مادر انتخاب شده است و این بدان معنا نیست که اکرام و تکریم زنان و سخن گفتن از حقوق بانوان تنها به این روز اختصاص یابد اما روز زن و نام فاطمه همان علامتی است که راه را گم نکنیم و بدانیم که مسیر راه تعالی بانوان و همه انسانها در چه مسیری قرار دارد.

رئیس جمهور با بیان اینکه ما طبق معیارهای اصیل اسلامی نه مرد را جنس اول و نه زن را جنس دوم می دانیم، گفت: ما زن و مرد را در برابر یکدیگر نمی بینیم بلکه زنان در کنار هم و در کنار مردان هستند و هر دوی آنان مانند هم دارای مقام و کرامت انسانی هستند، نه زن برتر از مرد است و نه مرد بالاتر از زن، نه این فرودست است و نه آن فرادست، هر دو نفس واحده هستند.

روحانی با اشاره به نقش آفرینی زنان در تاریخ ایران اسلامی گفت: در تاریخ ایران که از قرن ها پیش زنان برای احقاق حقوق خود به پا خاسته اند، سخن گفته اند و عمل کردند و مسیر تعالی را طی کردند . همچون نهضت تنباکو در زمان مشروطه و آن کسی که توانست قلیان را از کنار شاه بردارد یک بانوی شجاع بود و گفت این فتوای مرجع تقلید آیت الله شیرازی بزرگ است و شاه را به سکوت واداشت.

وی گفت: زنان و بانوان ما همان زنانی هستند که در انقلاب اسلامی نقششان از مردان کمتر نبود و در روز 15 خرداد 42 و از 50 سال پیش همچون مردان در برابر استبداد به پا خاستند.

روحانی ادامه داد: زمانی که مردم قم برای اعتراض به دستگیری امام (ره) در صحن مطهر اجتماع کردند، این زنان قم بودند که شمشیر به دست و با عکس امام (ره) وارد صحن قم شدند و فریاد یا مرگ یا خمینی را سر دادند و قم را به حرکت درآوردند که این آغاز نهضت اسلامی است که زنان در صف مقدم آن بودند.

رئیس جمهور همچنین با اشاره به دیگر رشادت های زنان این سرزمین ادامه داد: از 17 شهریور و به خاک و خون غلتیده شدن زنان و مردان تا 22 بهمن همه جا زنان دوش تا دوش مردان پرچم انقلاب را برافراشتند.

وی با تاکید بر اینکه انقلاب فضای جدیدی را برای زنان با ایمان فراهم کرد، گفت: امام (ره) زن را از گوشه خانه با حجاب و عفت به صحنه جامعه آورد.

روحانی تاکید کرد: آن مرجع تقلیدی که فتوای صریح داد در برابر کسانی که برای شرکت زنان در تظاهرات شبهه ایجاد می کردند، امام (ره) بود. کسی که جلوی متحجرین ایستاد که می خواستند در دانشگاه میان دختر و پسر دیوار بکشند، امام (ره) بود و کسی که راه را برای ارتقای زنان در جامعه فراهم کرد، امام (ره) بود.

رئیس جمهور تاکید کرد: پس حق است که روزی که تکریم زن است همزمان شده است با روز ولادت آن صالح بزرگی که فرزند به حق فاطمه اطهر (س) بود. ما امروز راه و مسیر آن امام والا را طی می کنیم.

روحانی با اشاره به مشکلات زنان ایران در فراز و نشیب های تاریخی، گفت: این مشکلات و فراز و نشیب ها هنوز هم به اتمام نرسیده، زنان ما در دوران حاکمیت سنت یک گونه مشکل داشتند و در زمان ظهور و بروز تجدد و مدرنیته نیز یک مشکل دیگر. در زمان سنت آنان را در اتاق ها و پستوها زندانی می کردند و در زمان تجدد نیز عده ای می خواستند زنان را بازیچه و ابزار دست قرار دهند و این چنین شان و موقعیت زن را فرو کاستند و به زنان جامعه ظلم شد.

روحانی یادآور شد: بعد از پیروزی انقلاب قدم های مهمی در جهت احکام دین اسلام برداشته شد و همه جا زنان، صابرینش و خاشعینش در کنار صابرات و خاشعات قرار گرفتند.

رئیس جمهور تاکید کرد: آنهایی که از آزادی زن به معنای مشروع اسلامی و از حقوق و تعالی زن می ترسند و یا ایده و اعتقادی دیگر دارند لطفا این انتقاد غلط را پای دین، اسلام و قرآن ننویسند.

وی گفت: زنان و مردان در کنار هم،  گروهی در کنار گروهی دیگر هستند و خداوند اجر و پاداش هیچ کدام، نه زن و نه مرد را فراموش نخواهد کرد.

روحانی با بیان اینکه هیچ وظیفه و رسالتی را بالاتر از تربیت انسان نمی توانیم قرار دهیم، گفت: آیا تربیت فرزندان و رسیدگی به امور خانه و رئیس خانه بودن با رسالت اجتماعی در تضاد است. آیا تنها خانه مامن زن است؟

وی با بیان اینکه ما باید امنیت زنان را به جامعه، خیابان ها و اداره گسترش دهیم، گفت: زنان جامعه ما وقتی به تاریخ 14 دهه گذشته و دوران نهضت اسلامی نگاه می کنیم می بینیم به عنوان انسان هایی که مبارز بودند در برابر استبداد ایستادگی و مقاومت کردند و جلودار و استوار بودند و به عنوان همسران با صبرشان و ایستادگی شان به همه روحیه دادند و کشور را از تجاوز متجاوزین نجات دادند.

وی گفت: زنان یعنی انسان های هوشمندی که با تلاش و استعداد در همه جا حضور یافتند، آن هم حضوری تاثیر گذار و موثر .

رئیس جمهور با بیان اینکه امروز زنان ما در همه عرصه های مختلف اجتماعی و سیاسی نیز حضور دارند، گفت: زنان امروز ما به عنوان استادی در دانشگاه، معلمی در دبیرستان ها و رئیسی در مراکز تحقیقاتی، آزمایشگاهها، مطب پزشکان، بیمارستان ها حضور دارند بنابراین چرا عده ای حضور زن را تهدید احساس می کنند. زن چه تهدیدی است؟

وی با تاکید بر اینکه زنان خود پاسدار عفت جامعه هستند، گفت: تردید نکنید حضور این زنان در صحنه های اجتماعی فرصت است و نه تهدید. اگر اشکالی در گوشه ای وجود دارد باید به خود بانوان واگذار کنید و بگذارید خود آنان حل و فصل کنند و نباید با خشونت و تکبر با زنان عزیز جامعه ما برخورد شود.

روحانی اظهار داشت: ما نه فرهنگ خشونت و نه خشونت فرهنگی، نه فرهنگ تبعیض و نه تبعیض فرهنگی و نه فرهنگ افراط و نه افراط گرایی فرهنگی را برای جامعه و به ویژه برای زنان نخواهیم پذیرفت.

رئیس جمهور ادامه داد: امروز زنان ما در همه صحنه ها با وقار، با کرامت، با شخصیت و با عفاف هستند و همانند مردان فعالیت می کنند . مگر می توان نیمی از جامعه را فراموش کرد. مگر می شود 50 درصد اعضای جامعه را به گوشه ای راند و یا در حاشیه گذاشت. زنان باید دارای فرصت برابر، مسئولیت برابر و حقوق اجتماعی برابر باشند.

روحانی با تاکید بر اینکه ما برای اینکه به راه و مقصد متعالی برسیم راهی طولانی در پیش داریم، گفت: اقدامات بسیار ارزشمندی برای زنان در عرصه علم و دانش، تحصیل، کار و اشتغال فراهم شده است و زنان ما در همه بخش های فرهنگی،اقتصادی و هنری حضور دارند.

رئیس جمهور گفت: در کدام دانشگاه و دبیرستان است که حضور فرهیخته زنان را مشاهده نکنیم. امروز شرایط کسب و کار الکترونیک برای خانم ها مهیاتر است تا دیروزی که تجارت الکترونیک وجود نداشت امروز با پیشرفت علم و دانش صحنه های فراوانی برای حضور زنان از دیروز مهیاتر است.

وی با بیان اینکه ما برای راه آینده نیازی به تبعیت از غرب نداریم، گفت: روز زن، روز فاطمه اطهر (س) است، زن یعنی انسانی که توان پیمودن راه فاطمه و فاطمه شدن را دارد و این بالاترین الگو برای زنان جامعه است.

روحانی تاکید کرد: زنان نه تنها در حوزه اقتصاد و فرهنگ که امسال سخن اصلی مقام معظم رهبری فرهنگ و اقتصاد بوده است بلکه در تمام صحنه ها حضور داشتند و خواهند داشت.

وی با تاکید بر اینکه هنوز ظلم و خشونت نسبت به زنان پایان نیافته است، گفت: از روستاها گرفته که زنان زحمتکش در مزرعه و کارگاه های قالیبافی کار می کنند و همه جا بار سنگین اقتصاد روستا را بر دوش می کشند، تا زنان شهری گرفته که هنوز هم رفتار ناعادلانه مردان نسبت به آنها صورت می گیرد، باید این دوران پایان یابد.

رئیس جمهور با بیان اینکه امروز هنوز هم زنان در جامعه در بسیاری از حقوق با کاستی های فراوانی روبرو هستند، گفت: من به عنوان یک حقوقدان و هم به عنوان رئیس یک دستگاه اجرایی کشور اعتراف می کنم هنوز کاستی های فراوانی نسبت به احقاق حقوق زنان و رعایت عدالت جنسی در کشور وجود دارد.

روحانی با بیان اینکه دولت تدبیر و امید و نظام جمهوری اسلامی خود را مرهون حضور فعال زنان آگاه و مشارکت جو در صحنه اجتماع و در پای صندوق رای می داند، گفت: دولت تدبیر و امید همچنان پایبند به وعده ای که به دختران، عزیزان و بانوان جامعه داده است تا فرصت های بیشتری را برای حضور آنان در جامعه مهیا کند، خواهد ماند. البته ما در بسیاری از زمینه ها دست یاری خود را به سوی مردم و همچنین ارگان های دیگر نظام دراز می کنیم تا به هدف نهایی خود برسیم.

رئیس جمهور با بیان اینکه برای رسیدن به هدف نهایی در جهت احقاق حقوق زنان همه باید کمک کنند، افزود: از اندیشمندان و فقهای اندیشمند می‌خواهم که به صحنه بیایند و نیاز امروز جامعه را با منابع پویای فقه منطبق کنند، زیرا اسلام عزیز برای همه نیازهای امروز جامعه ما برنامه دارد.

وی از معاونت زنان و امور خانواده ریاست‌جمهوری درخواست کرد که ضمن همکاری با اندیشمندان جامعه مدنی و بخش خصوصی راه را برای فرصت بیشتر زنان در جامعه هموار کند.

روحانی خطاب به زنان تصریح کرد: بدون شما مادران و همسران در این کشور، اعتدال، تدبیر و امید استقرار نخواهد یافت.

رئیس جمهور، خانواده را اساس و بنیان اصلی جامعه دانست و اظهار داشت: باید بدانیم اگر به نیمی از جمعیت کشور توجه نکنیم شاهد رشد و توسعه واقعی در آن کشور نخواهیم بود.

وی در پایان گفت: با نقش و توان زن ما شاهد جامعه‌ای بهتر و توسعه‌یافته‌تر خواهیم بود.

نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۴
غیر قابل انتشار: ۲
هموطن
|
۰۱:۳۵ - ۱۳۹۳/۰۲/۰۱
سوال من این است که چگونه میخواهید فرزندانمان را با اخلاق و مهربان بار بیاوریم آیا تا مادری در کنار فرزندش نباشد می شود انتظار داشت که فرزندانمان از هر جهت سالم باشند شما در رژیم قبل نگاه کنید که اکثریت زنان جامعه د رکنار فرزندان و در خدمت خانواده بودند و نتیجه آن فرزندانی با ایمان راسخ و عاشق امام که حاضر بودند جان خود را فدا کنند که میکردند اما امروز چه وقتی میبینیم دختران و زنان برای رسیدن به مشاغل گوناگون سر و دست میشکنند نتیجه چه شده است آیا جز این شده که فرزندانمان و جوانان جامعه ازاخلاق و ویژگی های اخلاقی فاصله گرفته اند آیا جز این شده که انواع و اقسام جرم در سطح جامعه رخ میدهد خانواده ها از هم پاشیده و انسانهای جامعه نه اهل مهربانی و نه اهل گذشت و نه اهل ایثار هستند یا این ویژگی ها مهم نیست؟ پس اگر هست چه کسی بهتر از مادر ، نظر من این است که دولت و مجلس باید از زن خانه دار دفاع کند برایش بیمه بازنشستگی در نظر بگیرد و ماهیانه حسب تحصیلات کسب کرده به وی حقوق پرداخت کند تا فضای جامعه آرام شود و کمتر متفاضی کار در بیرون از خانه شوند و در اینضورت پست های خالی برای اقایان هم خالی میشود و آمار ازدواج بالا و بیکاری کاهش میابد و اینکه فرزندانمان هم از هر لحاظ برای آینده با جسم و روانی سالم و با ویژگیهای بارز اخلافی گام به جامعه خواهند گذاشت و روح اسلام در جامعه زنده خواهد گشت. کارشناس برنامه ریزی اجتماعی
پاسخ ها
ناشناس
| |
۰۱:۵۸ - ۱۳۹۳/۰۲/۰۱
از شما به عنوان یک کارشناس برنامه ریزی اجتماعی چنین نظری بعید است! و اما در مورد راهکار جنابعالی ... بخشی از فرمایش شما مبنی بر اختصاص زمان برای تربیت فرزندان درست ... اما منحصر کردن اون به مادر توقعی زیادی است. کما اینکه بچه ها هم به حضور پدر نیاز دارند هم مادر ... شاید بهتر بود به جای اینکه منشا راهکار را در جای دیگر بجویید می گفتید بهتر است سیستم فرهنگی و اجتماعی ما به سمتی برود که والدین دغدغه ها و مشغولیت هایشان کنترل شود که وقت بیشتری برای برای تربیت فرزندان و تخصیص امکانات به اونها داشته باشند ... به عنوان مثال ساعات مشخص کاری و محدودتر ... حداقل می توانستید بفرمایید ادارات ما ساعات کاری بانوان را محدودتر و مثلا از هشت ساعت به شیش ساعت برسانند ... نه اینکه از بیخ کل قضیه را بی خیال شوید ... بد نیست به عواقب این طرحی هم که دادید فکر کنید ... در طولانی مدت بانوانی که یا درست ادامه تحصیل نداده اند یا نتوانسته همراه و همگام با جامعه پیش روند و در جریان جامعه پذیری و نقش های خود قرار بگیرند، چطور می توانند فرزندانی تربیت کنند که در آینده همان نقش ها را درست عهده دار شوند و ... بعد چه کسی می تواند ادعا کند مثلا در 40 سال پیش تربیت فرزندان ما بهتر بوده و الان ایراد دارد ... به نظر من در زمان گذشته ایرادات اساسی به بعد تربیتی و آموزشی وارد بوده و صد البت مزایایی هم داشته اما اینکه الان تمام مشکلات را زاییده این قضیه که مادران شاغل هستند بدانیم جز پاک کردن صورت مسئله چیز دیگری نخواهد بود.