صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۰۳ دی ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۱۵۷۴۱۶
تعداد نظرات: ۲۹ نظر
تاریخ انتشار: ۳۰ : ۰۸ - ۳۱ فروردين ۱۳۹۳
فارین پالسی:
این تنش نشان دهنده ی شکاف و اختلاف ایران و آمریکا نسبت به درک تاریخ مشترک شان است. این مسئله از سوی دیگر ایجاد روابط با حسنه بین دو کشور را دشوار نشان می دهد. باوجود مذاکرات هسته ای، تهران و واشنگتن همچنان دیدگاه های متفاوتی دارند و تلاش دولت روحانی برای تعامل با غرب مدام از سوی تندروها مورد تهدید قرار می گیرد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
فارین پالسی نوشت: پس از چندین ماه روابط گرم بین ایران و آمریکا، دو کشور هفته ی گذشته بار دیگر به نقش های سابق خود به عنوان دشمن یکدیگر بازگشتند.

به گزارش «انتخاب»، حمید ابوطالبی سفیر جدید ایران در سازمان ملل متهم به مشارکت در تسخیر سفارت آمریکا شده است. از سوی دیگر سناتورهای آمریکایی برچسب تروریست! را به او زده اند و همین مسئله منجر به آن شده که دولت اوباما اعلام کند به ابوطالبی ویزا نخواهد داد. نمایندگان مجلس ایران در مقابل می گویند آمریکا قلدربازی در می آورد.

این تنش نشان دهنده ی شکاف و اختلاف ایران و آمریکا نسبت به درک تاریخ مشترک شان است. این مسئله از سوی دیگر ایجاد روابط با حسنه بین دو کشور را دشوار نشان می دهد. باوجود مذاکرات هسته ای، تهران و واشنگتن همچنان دیدگاه های متفاوتی دارند و تلاش دولت روحانی برای تعامل با غرب مدام از سوی تندروها مورد تهدید قرار می گیرد.

از سوی دیگر، حضور تندروهایی در سنا  و کنگره آمریکا موجب سنگ اندازی در این روابط حسنه شده است . بدیهی است که لابی های اسرائیلی و صهیونیست نیز تمایلی به بهبود روابط میان ایران و آمریکا ندارند به همین دلیل با تحریک نمایندگان تندرو موجب می شود روند مذاکرات بیش از پیش دچار اختلال و وقفه گردد . این لابی های قدرتمند حتی از دخالت های مستقیم و علنی نیز برای توقف مذاکرات میان تهران و واشنگتن فروگذار نمی کنند .

با این حال نمی توان از این موضوع چشم پوشی کرد که کینه توزی ها و دشمنی های دیرینه غرب با ایران موجب شده که عدم اعتماد به کشورهای اروپایی و بخصوص آمریکا به یکی از اصول بنیادین نظام جمهوری اسلامی تبدیل شود . حبیب احمدزاده ،‌ فرمانده سرشناس سابق سپاه پاسداران ایران و نویسنده چندین رمان با موضوع جنگ هشت ساله عراق علیه ایران در این باره می نویسد :‌مقاومت در برابر سلطه گری های غرب یکی از آموزه های اساسی اسلام است که از انقلاب اسلامی غیرقابل تفکیک می باشد .

راسموسن همچنین به نقل از حبیب زاده می نویسد : تصور کنید کودکی گربه ای را در دست گرفته و دائما آن را مورد ضرب و شتم قرار می دهد . وقتی این آزار و اذیت به حد خاصی برسد و گربه هم از دست کودک بگریزد ،‌نوبت حیوان است که به کودک چنگ بیندازد . واشنگتن سالهای متمادی از تمامی جوانب با ایران دشمنی و خصومت داشته است ؛‌ از ترور و بمب گذاری گرفته تا حمایت از دشمنان تهران برای ضربه زدن به این کشور . انقلاب اسلامی همان فرصتی بود که ملت ایران برای رهایی از استعمار آمریکا و غرب می خواستند .

احمدزاده در نوشته های خود به مسیر طولانی دشمنی آمریکا با ایران از شش دهه پیش تاکنون اشاره می کند . از کودتای دولت آمریکا و سیا علیه دولت قانونی محمد مصدق در ایران تا ریشه یابی علل خشم دانشجویان تهرانی و حمله به سفارت آمریکا در تهران و تسخیر آن . ایران مدارکی را در رسانه ها منتشر کرد که نشان میداد در سفارت آمریکا بیش از آنکه فعالیت های سیاسی و دیپلماتیک انجام گیرد افراد به جاسوسی و شنود و جمع آوری اطلاعات مشغول بوده اند .

وی در حمایت از اقدام دانشجویان در تسخیر سفارت آمریکا می گوید :‌ آیا انتظار دیگری از ما داشتند ؟‌باید اجازه میدادیم ای نمرکز شنود و جاسوسی همچنان در کشورمان به فعالیت خود ادامه دهد ؟ اکنون افشاگری های اسنودن نشان داده است که جاسوسی از سراسر دنیا یکی از اصلی ترین کارهای دولت آمریکاست . مردم ما میدانستند که سفارت آمریکا نه یک سفارت خانه بلکه مرکزی برای شنود مکالمات مردم و جمع آوری مطالبات برای ایجاد جنگ داخلی بود .

فارن پالسی در ادامه مقاله آورده است : شاید بتوان این اقدام دانشجویان ایرانی در تسخیر لانه جاسوسی آمریکا را یکی از نقاط اوج اختلاف در روابط میان تهران و واشنگتن دانست . با این حال نباید این ماجرا را با خصومت هایی که کاخ سفید در سالهای قبل یا بعد این ماجرا علیه ایران انجام داده است ،‌مقایسه کرد و یکسان دانست  .

حمله ناو جنگی آمریکا به هواپیمای مسافربری ایران در خلیج فارس و کشته شدن 290 شهروند بی گناه ایرانی یکی از خصومت های بی رحمانه است . حمایت بی شائبه و همه جانبه آمریکا از صدام در حمله هشت ساله به خاک ایران یکی دیگر ازاین موارد است . صدام چندین بار از گاز شیمیایی علیه سربازان و شهروندان ایرانی استفاده نمود که توسط غرب برای وی ارسال شده بود .
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۲۹
در انتظار بررسی: ۲
غیر قابل انتشار: ۱۹
ناشناس
|
۱۶:۱۲ - ۱۳۹۳/۰۲/۰۱
الله اکبر
ali
|
۰۲:۳۸ - ۱۳۹۳/۰۲/۰۱
من نمیفهمم یعنی به غیر از ابو طالبی در این کشور کسی نبود که به امریکا بفرستند این کار به احتمال زیاد از پیش برنامه ریزی شده بود کسانی خاستند از این راه به منافع ایران ضربه بزنند چون میدانستند که عکس العمل امریکا اینجوری خواهد بود
تافردا
|
۰۲:۱۰ - ۱۳۹۳/۰۲/۰۱
بسمه تعالی
هیچ خدشه ای به راه درپیش دولت وتصمیم دولت وارد نمی کندتازه دولت مصمم ترازقبل می شود. دربیابان گربه شوق کعبه خواهی زد قدم سرزنش ها گرکند خارمغیلان غم مخور
محسن
|
۰۱:۱۹ - ۱۳۹۳/۰۲/۰۱
این اشتباه نیست اینا این طوری خواستن خدا به داد مردم برسه...........
سرگردان
|
۲۲:۱۷ - ۱۳۹۳/۰۱/۳۱
بابا بس کنید دست بر دارید سرسام گرفتیم.
علیرضا سوری
|
۲۱:۰۹ - ۱۳۹۳/۰۱/۳۱
جهان تک قطبی محکوم به شکست است چه آمریکای در حال افول باشد چه چینی که قدرت در حال انتقال یافتن به آن باشد.
به امید ظهور بهار انسان ها مهدی (عج)
تــــرنـــــم
|
۱۶:۰۳ - ۱۳۹۳/۰۱/۳۱
ای کاش دولت با علم به اینکه معرفی ابوطالبی باعث تنش می شود ایشان را معرفی نمی کرد، گزینه های بسیار بهتری نیز وجود داشت!!!
پاسخ ها
ناشناس
| |
۱۹:۵۰ - ۱۳۹۳/۰۱/۳۱
شاید دولت به سفارش کسایی اونو معرفی کرده.
علی
| |
۲۰:۰۶ - ۱۳۹۳/۰۱/۳۱
این برخورد تند روهای آمریکائی از اول مشخص بود سئوال در چرائی این انتخاب است.
ناشناس
|
۱۵:۲۳ - ۱۳۹۳/۰۱/۳۱
من یه ایرانیم و گفتن این حرف برا سخته اما حق ورای حس ناسیونالیستیه:
وقتی ما حتی از پذیرش چسد یه امریکایی که حداقل در ظاهر عاشق ایران و ایرانی بوده امتناع می کنیم چطور انتظار داریم اونها زنده کسی را که علنا دیپلمات هاشونو به اسارت گرفته و باعث اونهمه تحقیر کشورشون بوده در خاک خودشون بپذیرند؟ مثلی هست که میگه یه سوزن به خودت بزن یه جوال دوز به دیگران
سید مرتضی
|
۱۴:۲۷ - ۱۳۹۳/۰۱/۳۱
نه شرقی نه غربی،جمهوری اسلامی.
ناشناس
|
۱۲:۳۸ - ۱۳۹۳/۰۱/۳۱
قلدری آمریکا تمامی ندارد...
مصطفی
|
۱۲:۲۱ - ۱۳۹۳/۰۱/۳۱
خوش به حال تندروهای ایران و امریکا!!!!!!!!!!
ناصر هشترودی
|
۱۲:۲۱ - ۱۳۹۳/۰۱/۳۱
با درایت دولت تدبیر وامید و سیاست خارجی فعال پلهای شکسته بی اعتمادی ترمیم خواهد شد. وجایگاه واقعی ملت ایران در دنیا مشخص خواهد شد.
با ارزوی توفیق روز افزون دولت وطرفداران دولت
ناشناس
|
۱۱:۰۱ - ۱۳۹۳/۰۱/۳۱
درود بر احمدی نژاد
ناشناس
|
۱۰:۰۵ - ۱۳۹۳/۰۱/۳۱
اكر امريكا انجنان فكر ميكند ولي در عوض سياستهاي ايران كوياي درك صحيح ايران از برخورد با امريكا است سياستمداران ايراني فهميده اند كه ديكران منافع خود را در دشمني ايران و امريكا تعريف كرده اند و به همين دليل ايرانيان با حفظ حدود نرمش بيشتري در مقابل امريكا نشان مي دهند
پاسخ ها
ناشناس
| |
۱۹:۰۰ - ۱۳۹۳/۰۱/۳۱
آمریکا که همه رو داره از سرمایه گذاری در ابران بر خلاف توافقنامه ژنو منع می کنه! بنده خدا این آمریکا که اگه کار نخورده بود افعی نمیشد!اگه میخاست به دیگران امتیاز بده که الان وضعش این نبود!
جواد
|
۰۹:۵۷ - ۱۳۹۳/۰۱/۳۱
اين بچه بازيا چيه زود آشتي كنيد !!!؟؟!!!
بیا با پاک ترین سلام عشق آشتی کنیم / بیا با بنفشه های لب جوب آشتی کنیم
بیا ازحسرت و غم دیگه باهم حرف نزنیم / بیا برخنده ی این صبح بهار خنده کنیم . . .
ناشناس
|
۰۹:۵۲ - ۱۳۹۳/۰۱/۳۱
اي بابا نبش قبر نكنيم پس ژاپن چي بگه ميدونه الان با پيشرفت تكنولوزي ورفاقت رقابتي با دشمن ديرينش امريكا
چطوري برخورد كند كه مردم كشورش با زجر زندگي نكنن
پاسخ ها
ناشناس
| |
۱۸:۵۸ - ۱۳۹۳/۰۱/۳۱
رقابت؟!
رقابت کجا بود بابا ژاپن اصلا استقلال نداره، 60 ساله یه پایگاه نظامی آمریکا رو نتونستن از کشورشون ببرن بیرون!بوسیله نظامیان آمریکا به دختر ژاپنی تجاوز میشه هیچ کاری نمیتونن بکنن!
جزیره
|
۰۹:۴۸ - ۱۳۹۳/۰۱/۳۱
با تمام این صحبتها اینم قضیه که مطرح است دشمنی امریکا دشمنی تن به تن بلا ایران نیست چون به خاطر فاصله زیاد بین دو کشور معاملات تجاری بسیار گسترده ای با ایران وجود ندارد اما مشکل اصلی هم پیمانان امریکا هستند که اتحادیه اروپا را شامل و از ان بدتر جیره خواران امریکا که کشورهای عرب حوزه خلیج فارس کاری که این دولت با تدبیر کرد این بود که کار جاهلانه دولت قبلی را درست کرد درواقع رفع مشکل هر چند خیلی گسترده هم نباشد با امریکا بسیار به نفع نظام و مردم ایران است چون باعث ایجاد رابطه با هم پیمانان و ضعیف شدن هر چه بیشتر جیره خواران میگردد اگر نمی توانی دیوار را خراب کنی فکری بکن تا از سایه ان حداکثر استفاده را ببری تدبیر یعنی این نه مثل ... پشت تریبون کشورت فحاشی کنی
پاسخ ها
ناشناس
| |
۱۸:۵۷ - ۱۳۹۳/۰۱/۳۱
گیرم حالا یه عده ای داخلی بخورن، لا اقل ایرانین و می خورن!بهتر از اینه که آمریکا هم پولمونو بخوره،هم فحشمون بده هم با همون پول خودمون بمب بریزه سرمون!

منظورتون از سایه سایه بمبه؟! چون ما تا حالا از آمریکا در برابر دیپلمات های کشور عزیزمون جز نامردی ندیدیم.
حسن
|
۰۹:۴۲ - ۱۳۹۳/۰۱/۳۱
خوش بحال تندرو ها !
ناشناس
|
۰۹:۲۱ - ۱۳۹۳/۰۱/۳۱
فقط می تونم بگم براتون خیلی متاسفم که دشمنی گسترده و عمیق آمریکایی ها رو نمی بینید یا نمی خواهید ببینید و مدام از مانع تراشی تندروها حرف می زنید!! از صمیم قلب براتون متاسفم که به شیطان بزرگ خوش بینید...
ناشناس
|
۰۹:۱۱ - ۱۳۹۳/۰۱/۳۱
نویسنده این مطلب هدفی جز آتش زدن به خرمن اختلاف های ایران و آمریکا نداشته است.
تمام موارد فوق منطبق بر واقعیت و عین تاریخ است.
اما فراموش نمیکنیم که:
همه ی کشورهای متخاصم روزی سر به آشتی مینهند.
بمباران توکیو قبل از بمباران اتمی ناکازاکی و هیروشیما اسباب کشته شدن صد هزار ژاپنی متعصب و جنگجو و اشغالگر شد
ژاپنی ها خسارت های بسیار بزرگی به نیروی دریایی ایالات متحده وارد کردند
آلمان در زمان هیتلر چه بر سر اروپا برد
یا ایتالیا در زمان موسولینی
به هر حال با ید جواب زور را با زور داد
مگر سنبه پر زور باسد
محفوظ
|
۰۹:۰۲ - ۱۳۹۳/۰۱/۳۱
همیشه آنچه در رسانه ها بیان میشود با مسائل پشت پرده متفاوت بوده است. مذاکرات ایران و آمریکا روند خودش را در پشت پرده طی میکند و رسانه های موافق و مخالف هم کار خودشان را انجام میدهند. برای آنکه ایران روی آرامش به خود ببیند اول باید در داخل مشکلات سیاسی و موانع را حل کند و بعد هم بین آمریکا , فرانسه , انگلیس, آلمان , روس و چین توافقی اساسی صورت بگیرد که مانع اصلی همین اختلاف بین این 6 قدرت است.
ناشناس
|
۰۸:۳۵ - ۱۳۹۳/۰۱/۳۱
اشتباه روحانی و دستگاه دیپلماسی این بود که ابوطالبی را به سازمان ملل معرفی کردند
پاسخ ها
ناشناس
| |
۱۸:۴۴ - ۱۳۹۳/۰۱/۳۱
هوشمندی ایشان بود
علی
| |
۲۰:۰۲ - ۱۳۹۳/۰۱/۳۱
مسئول انتخاب سفرا در ریاست جمهوری معاونت سیاسی این نهاد است که فعلا رئیس آن آقای ابو طالبی هستند