صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۲۲ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۱۵۶۶۸۷
تاریخ انتشار: ۰۵ : ۱۷ - ۲۶ فروردين ۱۳۹۳
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
پارسینه: بر کسی پوشیده نیست که کاخ موزه ها نمادی از تاریخ پایتخت هستند و روایتگر روزهای دور تهرانند. روایتگرانی زنده که با زبان بی زبانی خود از روزهایی می گویند که برگ های تاریخ کشور را سیاه کرده و راه بازگشتی به آنها نیست.

با این حال اما هر روز خبری از تخریب و نابودی آنها یا برج سازی و جاده سازی در کنار آنها به گوش می رسد، اما سازمان میراث فرهنگی به عنوان پاسدار تاریخ ایرانی هیچ اقدامی در این خصوص انجام نمی دهد.

از سوی دیگر آلودگی های محیطی، قطع درختان و نابودی فضای سبز این کاخ های تاریخی چشم بازدیدکننده گان را نوازش می دهد، اما شهرداری تهران اصلا به فکر نیست. انگار نه انگار که خاک این کاخ موزه ها هم جزئی از فضای عمومی شهر تهران است.

نمونه بارز این اتفاق را اما می توان در کاخ موزه های سعد آباد و نیاوران دید. این روزها فضای سبز زیبا و دلنواز این دوکاخ که در خوش آب و هواترین منطقه تهران قرار دارند حال و روز خوبی ندارد و درختان این کاخ ها هم یا خشک و یا غیر قانونی قطع می شوند.

کاخ موزه سعدآباد با مشکل آبیاری درختان ناشی از خشک شدن قنات ها، عدم لایروبی آنها، سرازیر شدن ضایعات و زباله رستوران های بالادست به رودخانه و کم آب شدن رودخانه دربند مواجه است اگر این معضل ادامه پیدا کند تا تابستان امسال چیزی از این درختان باقی نمی ماند و همه خشک می شوند.

این در حالی است که محوطه باغ موزه کاخ سعد آباد و جنگل های آن دارای تعداد زیادی درختان با گونه های بسیار کمیاب است حتی در این محوطه ها، گیاهی به نامه سکویا وجود دارد که شاید بتوان گفت جز در سعد آباد و باغ گیاه شناسی نمی توان نمونه آن را در ایران پیدا کرد.

از سوی دیگر سال 91 بود که زمزمه های قطع غیر قانونی درختان در کاخ سعد آباد برای ساخت و ساز! در رسانه ها پیچید که در آخر هم به درستی به آن رسیدگی نشد.

در این میان وضعیت کاخ نیاوران هم بهتر از این نیست و هر چند تنوع گونه های مختلف گیاهی از ویژگی های بارز باغ نیاوران محسوب می شود، اما فضای سبز این باغ نیز وضعیت نامناسبی دارد و گیاهان آن در آستانه خشک شدن هستند.

از همه این ها که بگذریم، نگاهی به عکس های خبرنگار شهر خبر نشان می دهد که فضای زیبای این دوکاخ غرق زباله است.

زباله هایی که چهره و طبیعت این مکان های تاریخی را به سخره گرفته اند اما نه خبری از مراعات شهروندان تهرانی در نریختن آشغال است و نه خبری از ماموران شهری جمع آوری زباله تا به چهره این دو مکان تاریخی سامان دهند.

این در حالی است که حتی در پارک های کوچک تهران نیز روزانه یک یا دو مامور مسئول جمع آوری زباله و پاکیزه سازی محیط پارک حاضر هستند و به جمع آوری زباله ها می پردازند با این حال به نظر می رسد فضای سبز محلی برای شهرداری تهران مهم تر از مکان های تاریخی شناسنامه دار است و میراث فرهنگی نیز که در خواب ناز به سر می برد!

با این تفاسیر باید منتظر ماند و دید زباله های شهری و خشکسالی چه زمانی فضای سبز زیبای این دو کاخ را نابود خواهد کرد!