صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۲۶ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۱۵۶۲۳۴
تعداد نظرات: ۲۳ نظر
تاریخ انتشار: ۴۰ : ۰۸ - ۲۴ فروردين ۱۳۹۳
فارین پالسی:
حمید ابوطالبی انتخاب ایران برای نمایندگی این کشور در سازمان ملل گفته است که به عنوان مترجم برای دانشجویانی که سال 1979 سفارت امریکا را به تسخیر خود در اوردند فعالیت کرده است.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
فارین پالسی نوشت: حمید ابوطالبی انتخاب ایران برای نمایندگی این کشور در سازمان ملل گفته است که به عنوان مترجم برای دانشجویانی که سال 1979 سفارت امریکا را به تسخیر خود در اوردند فعالیت کرده است.

به گزارش سرویس بین الملل «انتخاب»، در چشمان سناتور تد کروز این مسئله ابوطالبی را انتخاب نامناسبی برای ایران کرده است. روز جمعه کاخ سفید گفت که با کروز موافق است و به ابوطالبی ویزا نمی دهد. با این اوصاف، ابوطالبی نخستین سفیر یک کشور در سازمان ملل است که آمریکا حاضر به صدور ویزا برای آن نیست.

تصمیم به ممانعت از حضور ابوطالبی در نیویورک در بحبوحه مذاکرات هسته ای بین ایران و 1+5 صورت گرفته است. جن ساکی سخنگوی وزارت خارجه آمریکا گفت که این اقدام بر مذاکرات تاثیر نمی گذارد.

این تصمیم در تعارض با قوانین سازمان ملل است. توافق 1947 این سازمان با دولت آمریکا، واشنگتن را از مانع سازی در ورود سفرای کشورها منع می کند.

در این توافق آمده است: مسئولان ایالات متحده نباید مانعی در مقابل حضور افراد در سازمان ملل ایجاد کنند.

براساس مفاد این توافق، مناقشات بین امریکا و سازمان ملل باید از طریق حکمیت حل شود. استفان دوجاریک سخنگوی بان کی مون حاضر به اظهار نظر در مورد تصمیم کاخ سفید نشد.

جولیان کو استاد حقوق دانشگاه هوفسترا و کارشناس حقوق بین الملل می گوید: باوجود آنکه امریکا پیش از این از ورود گروه خاصی از افراد به سازمان ملل جلوگیری کرده ، این نخستین بار است که واشنگتن از حضور یک سفیر ممانعت بعمل می آورد.

در سال 1988، امریکا به یاسر عرفات ویزا نداد. در مقابل، سازمان ملل فعالیت های خود را به ژنو منتقل کرد. یک سال پیش از آن، کنگره  سعی کرد که سازمان آزادی بخش فلسطین را مجبور به تعطیلی دفترش در سازمان ملل کند اما موفق نشد.

کنگره در هنگام تایید توافقنامه با سازمان ملل تبصره ای را اضافه کرد که می گوید، هیچ چیز در متن توافق توانایی امریکا برای حفظ امنیت ملی خود را محدود نمی کند.این تبصره هرگز به صورت رسمی از سوی سازمان ملل مورد پذیرش قرار نگرفته است و امریکا به ندرت به این تبصره استناد کرده است.

با این حال، تاکنون آمریکا حاضر به استفاده از این تبصره نشده است حتی درباره سازمان ازادی بخش فلسطین.

به گفته ی ادوارد لاک مورخ و مشاور سابق بان کی مون، مشخص نیست که ایا  تبصره امنیت ملی به ابوطالبی مربوط می شود یا خیر.

وی افزود: باید دلایل و شواهد روشنی از کسی که امریکا می گوید خطری برای امنیت ملی محسوب می شود وجود داشته باشد و در این مورد مشخص نیست که چنین شواهدای وجود دارد یا خیر.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۲۳
در انتظار بررسی: ۴
غیر قابل انتشار: ۱۳
ناشناس
|
۰۹:۱۶ - ۱۳۹۳/۰۱/۲۵
وقتی یه عده از جسد پیرمرد امریکایی مترسن اجازه دفن نمیدن میخوای امریکا از ادم زنده ایرانی نترسه..!؟
بنده خدا
|
۰۱:۲۴ - ۱۳۹۳/۰۱/۲۵
بعد از نزدیک به سی سال زندگی در آمریکا، این را می توانم بگویم: آمریکایی ها حرفشان با عملشان تفاوت بسیار دارد و اصلاً قابل اعتماد نیستند. تا زمانیکه برایشان منفعت داشت باشد رفیقت هستند. اگر یک آمریکایی امروز به تو زور گفت و سکوت کردی، فردایش با مشت و لگد بسراغت خواهد آمد. باز هم اگر جوابی در کار نبود، روز سوم اموال تو اموال اوست. روز چهارم با شش لول هم خدمت تو خواهد رسید و هم خانواده ات. ولی اگر روز اول جواب سلامش را با سلام و جواب زورش را با زور دادی، حساب کار دستش خواهد آمد.
ناشناس
|
۲۱:۱۰ - ۱۳۹۳/۰۱/۲۴
طرف ایران شناس بوده .ایران را دوست داشته.عاشق ایران بوده .آقایان اجازه ندادند در ایران دفن بشه و حالا چطور یک همچین شخصیتی مانند ابوطالبی که مردم آمریکا از او به بدی یاد می کنند اجازه ورود پیدا کند..خدایی این دو را با هم مقایسه کنید...روحانی مچکریم..
alabd
|
۱۵:۳۷ - ۱۳۹۳/۰۱/۲۴
اعتبار پاسبورت ایرانیه دیگه !
روحانی مچکریم !
ناشناس
|
۱۳:۰۹ - ۱۳۹۳/۰۱/۲۴
آیا کاخ سفید می تواند مانع از ورود حمید ابوطالبی به خاک آمریکا شود؟ بيخود ميكنه مگه سازمان ملل مال باباشونه؟؟؟
ناشناس
|
۱۲:۴۳ - ۱۳۹۳/۰۱/۲۴
در اینکه آمریکا زور می گوید تردیدی نیست. اما سوال اینجاست که ایا بهانه دادن به این زورگو، کار درستی است؟ مثلا اگر دولت ایران هم در ازای اشغال سفارت و گروگانگیری اظهار تاسف میکرد و توضیح میداد که در فضای پر هیجان روزهای پس از انقلاب چنین اتفاقی رخ داده، شاید امریکا هم این کار را نمی کرد. چگونه است که به توافقنامه 1947 برای ممنوعیت ممانعت از وزود سفرا اشاره می شود اما به قانون عدم تعدی به سفارتخانه ها و مصونیت سیاسی نمایندگان کشورهای خارجی اشاره نمی شود؟ یعنی هر کار غیر قانونی که ما کرده ایم بلا اشکال است اما اعمال غیر قانونی دیگران جایز نیست؟ آخر این چه توهمی است؟ وجدانا اگر ما هم در واشنگتن سفارت داشتیم و عده ای دانشجو... به درون سفارتخانه ما یورش می بردند و کارکنان و دیپلماتهایمان را گروگان می گرفتند، ما چه بلوایی به پا میکردیم؟ این که ما قانون بین المللی را به زعم خود تفسیر کنیم تا اعمال غیر قانونی خود را توچیه کنیم، همین زورگویان آمریکا هم دارند دقیقا همین کار را می کنند!!!!! نظام نباید فکر کند که مردم به عملکردش انتقاد ندارند. کار ما در سال 1358 کار درستی نبود. می توانستیم به آمریکاییها بگوییم که می خواهیم روابطمان را با آنها قطع کنیم و دیپلماتهایشان را از خاک ایران اخراج کنیم. ایا غلط عرض می کنم؟ ملت ایران تاوان این حرکت نسنجیده را داده است و دارد می دهد.
ناشناس
|
۱۲:۴۳ - ۱۳۹۳/۰۱/۲۴
خداییش ما کسی رو با این وضعیت(برعکس) راه میدیم که همچین انتظاری داریم
ناشناس
|
۱۲:۳۴ - ۱۳۹۳/۰۱/۲۴
بله میتواند شک نکن
امید
|
۱۲:۲۰ - ۱۳۹۳/۰۱/۲۴
آمریکاییا دارن بهانه گیری و امتیازگیری میکنند. اگه امنیت آمریکا براشون مهم بود جلوی وهابی های عربستان رو میگرفتن تا برجهای دوقلو رو نزنن ! راستی چرا اینقد با عربها خوبن در حالی که میدونن اونا تروریستن! چرا به حقوق بشر توی عربستان گیر نمیدن؟ مسلمه که بر اساس منافعشون حرکت میکنن! امان از تندروها
ناشناس
|
۱۱:۴۷ - ۱۳۹۳/۰۱/۲۴
حالا چه اصراریه؟ این نشد یکی دیگه.
ميرفا
|
۱۱:۲۰ - ۱۳۹۳/۰۱/۲۴
بايد به هوشمندي اقاي روحاني احسنت گفت چون اين انتخاب ميتونه خيلي براي دولت توي مقطع كنوني مفيد باشه چرا :
چون توي اين انتخاب وجهه انقلابي اصلاح طلبي و قدمت انقلابي شون رو نشون ميده هم حساسيت غربي ها رو از نيروهاي انقلابي چه اصولگرا چه اصلاح طلب رو مشخص ميكنه هم جريان جاسوسي امريكا ييها رو توي سفارت خونه ها يه بار ديگه" هاي لايت" ميكنه هم يك اهرم فشار به سنا و كاخ سفيد و تلاطم ژورناليستي ولو نسبي ايجاد ميكنه هم در كوران مذاكرات هسته اي يك مقوله واسه مشغول كردن رسانه هاي غير وابسته اما همسوي داخلي و خارجيه ضد دولتي مثه كيهان و هارتص و ...ايجاد ميكنه هم از شدت فشارهاي يارانه اي و تبليغات ناكارآمدي دولت نوپا كه دوستان و برادران "پايداري و هما "ايجاد ميكنن اندكي كم ميكنه ...
پاسخ ها
علی
| |
۲۳:۵۴ - ۱۳۹۳/۰۱/۲۵
آقا این پوست خربزه است.............
ناشناس
|
۱۱:۰۲ - ۱۳۹۳/۰۱/۲۴
اگرکسی همین کارراباسفارت ایران می کرد آیا دولت ایران اجازه ورود به خاک خود رامیداد هم درداخل ایران وامریکا افراطی ها جوالان میدند.
ناشناس
|
۱۰:۳۴ - ۱۳۹۳/۰۱/۲۴
حالا چه اصراری این آقا باشن ماشالا ما نیروی متخصص کم نداریم تو این مملکت!!
رضا
|
۰۹:۴۰ - ۱۳۹۳/۰۱/۲۴
...
آخه ویزا گرفتن برای آنجا به چه قیمتی؟!!!
علی
|
۰۹:۳۵ - ۱۳۹۳/۰۱/۲۴
چرانمیتواند؟مگرماجلوی ورودنماینده قانونی سازمان ملل احمدشهیدرانگرفتیم؟اعتقادداشتیم که ناحق حکم دادند نگذاشتیم حالا آنهاهم زوردارند گردن کلفتی میکنن نمیگذارندبهتربحث راکش ندهیم به آقای ابوطالبی درکشورپست درخورلیاقتش بدهیم وجای ایشان کس دیگر رامعرفی کنید
پاسخ ها
مصطفی
| |
۱۷:۴۳ - ۱۳۹۳/۰۱/۲۴
سفیر یک کشور تو سازمان ملل فرق می کنه با نماینده ای که برای بازرسی میاد
leila
|
۰۹:۳۲ - ۱۳۹۳/۰۱/۲۴
كافيه ابوطالبي بابت اشتباهي كه در ماجراي تعرض به سفارت آمريكا مرتكب شده، عذرخواهي كنه، مطمئنم اين بهترين راه حل و بلكه شروع يك تعامل سازنده ي ديگه با آمريكا خواهد بود.
پاسخ ها
ناشناس
| |
۰۰:۲۶ - ۱۳۹۳/۰۱/۲۵
مگه آمریکایی ها برای کودتای 28 مرداد ، زدن هواپیمای مسافربری و .... عذر خواهی کردن؟
علی
|
۰۹:۱۵ - ۱۳۹۳/۰۱/۲۴
بعنوان یک بازنشسته وزارتخارجه عرض میکنم ورود نمایندگان کنگره به مسئله ویزای آقای ابوطالبی کار را برای دولت آمریکا هم سخت کرد . بهتر است ج.ا.ایران به این مسئله بیش از این پافشاری نکند و بدون حاشیه بدنبال فرد جایگزین باشد . چون نمایندگان کوتاه نمی آیند و کش دادن این مسئله به صلاح مذاکرات و احیانا بهبود روابط با غرب نیست .
پاسخ ها
مصطفی
| |
۱۷:۴۲ - ۱۳۹۳/۰۱/۲۴
تا کی باید کوتاه بیایم ؟؟ تا کی غرور ملی مون رو زیر پا بزاریم ؟
ناشناس
| |
۱۹:۰۹ - ۱۳۹۳/۰۱/۲۴
برعكس شما كه ادعاي وزارتخارجه بودن داريد درعرف ديپلماتيك روش روتين مقابله به مثل است حتما" شنيده ايد كه پس از اخراج عناصرديپلماتيك دريك كشوركشورمطبوع نيز نمايندگان كشورمقابل را اخراج ميكند.بايستي روي اقدامات مقابله ايي كارنمود مثلا" ايران به هواپيماهايي امريكايي كه ازروي آسمان ايران احيانا" رد ميشوند اجازه عبورندهد چون ماكه ازآسمان امريكا عبورنميكنيم كه اونهم مقابله به مثل كند ويا هواپيماهاي عبوري رابراي احراز هويت مسافران امريكايي ويا اسرائيلي هرازچندگاهي روي زمين بنشيند تا حالي به امريكائيها بابت اين كارها بدهد.درهرصورت بهترين كارعصباني كردن امريكائيهاست تا از كرده خودپشيمان شوند منطق دنيا فعلا" اين است .اگر سكوت كنيد وبپذيريد آنها جلوترخواهند آمد مطمئن باشيد.مادستورداريم درمقابل افراد متكبر تكبرنمائيم.
ناشناس
| |
۰۰:۳۵ - ۱۳۹۳/۰۱/۲۵
واقعا آمریکا به شما افتخار میکنه!که اینجوری از منافع کشورت پائین میای!